Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 18:29 Temat postu: |
|
|
Czesc Dziewczyny!
Niestety u lekarza jeszcze nie bylam, bo... wiadomo praca.
ale dobiegly mnie sluchy z PL, ze jesli kobieta jest w ciazy to szef moze ja bezkarnie zwolnic do 3-go msc ciazy i nic z tym nie mozna zrobic bo takie jest prawo( czy cos takiego) czy na Islandii tez tak jest?
PZDR |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 20:27 Temat postu: |
|
|
z tego co wiem i mi szefowa m贸wi艂a jak pracowa艂am to tutaj nie mo偶e Ci臋 zwolni膰 wcale.czy to 3 czy to 5miesi膮c.i w PL te偶 nie z tego co mi si臋 wydaje.zaraz to sprawdze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 20:31 Temat postu: |
|
|
hmm......a jednak w Pl mo偶e do 3m.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nikita333
| Do潮czy: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Sk眃: NJARDVIK |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 20:36 Temat postu: ... |
|
|
tu si臋 mylisz Lampeczko na Islandii mog膮 ci臋 zwolni膰 jak jeste艣 w ci膮偶y i to do 5 miesi膮ca .Raczej si臋 tego nie robi ale znam przypadki gdzie zwolniono dziewczyn臋 w 4 miesi膮cu ci膮偶y jak tylko powiedzia艂a,偶e spodziewa si臋 dziecka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 20:46 Temat postu: |
|
|
upsss... to mamy zagadke... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 20:46 Temat postu: |
|
|
nawet jak przedstwi zwolnienie? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 20:57 Temat postu: ... |
|
|
Beatko napisz do esmerki31 my艣l臋 偶e ona b臋dzie wiedzia艂a najlepiej |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 21:15 Temat postu: |
|
|
Mam pytanko odnosnie tego, jakie witaminy byscie polecily dla kobiet w ciazy? Za odpowiedz z gory dziekuje. pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 22:06 Temat postu: Re: ... |
|
|
nikita333 napisa: | tu si臋 mylisz Lampeczko na Islandii mog膮 ci臋 zwolni膰 jak jeste艣 w ci膮偶y i to do 5 miesi膮ca .Raczej si臋 tego nie robi ale znam przypadki gdzie zwolniono dziewczyn臋 w 4 miesi膮cu ci膮偶y jak tylko powiedzia艂a,偶e spodziewa si臋 dziecka |
ja pracowa艂am w ci膮偶y tutaj na sezon.zasz艂am w ci膮ze i szefowa mi powiedzia艂a 偶e gdybym mia艂a umowe na sta艂e to by nie mogli mnie zwolni膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 22:08 Temat postu: |
|
|
nie ma prawa zwolni膰. spraw臋 kierowa膰 do zwi膮zk贸w zawodowych i nie opowiada膰 mi bzdur na forum ;] _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 22:08 Temat postu: |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | Mam pytanko odnosnie tego, jakie witaminy byscie polecily dla kobiet w ciazy? Za odpowiedz z gory dziekuje. pozdrawiam |
ja bra艂am kwas foliowy i takie tabletki Pregnance(s膮 w aptece) opr贸cz tego musia艂am 艂yka膰 omega 369(ale to po艂o偶na mi powiedzia艂a bo nie mog艂a zach臋ci膰 mnie do sporzycia rybki ) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| seljahverfi ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Sk眃: z K膮d艣 |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 22:13 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: | nie ma prawa zwolni膰. spraw臋 kierowa膰 do zwi膮zk贸w zawodowych i nie opowiada膰 mi bzdur na forum ;] | Taka sytuacja mia艂a miejsce w zwi膮zkach Efling i co? niestety pani powiedzia艂a "jest kryzys i jest to mozliwe" oczywiscie pisze odnosnie sprawy kt贸ra tam poruszy艂em.W kazdym razie nie mogli nic zrobic,wiec miejcie sie na baczno艣膰i. _________________ M茅r er alvara ™ |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nikita333
| Do潮czy: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Sk眃: NJARDVIK |
|
Wys砤ny: 26 Sty 2010, 22:30 Temat postu: ... |
|
|
Dok艂adnie to samo ostatnio mia艂o miejsce na lotnisku i zwi膮zki powiedzia艂y identycznie kryzys,nie ma pracy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 10:28 Temat postu: WITAMINKI |
|
|
Polecam pregnancare sa to witaminy + kwas foliowy wiec wystarczy jedna kapsulka dziennie i nie trzeba juz brac kwasu foliowego,jezeli chodzi o omego to rowniek bo kwasy w niej zawarte pozytywnie wplywaja na rozwoj mozgu,nie moze byc to jednak zwykly tran czyli lysy gdyz zawiera witamine A,ktora w ciazy nie jest wskazana |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 11:04 Temat postu: ciaza |
|
|
A ja polecam wit.firmy solarey sa naprawde dobre sama je bralam albo nasze islandzkie Med barni firmy Heilsa wczesniej byly tabletki twarde a teraz sa zelowe tabl. zawieraja rowniez kwas foliowy, kawasy omega, zelazo, wit. i mineraly potrzebne kobiecie w ciazy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 13:52 Temat postu: |
|
|
hey dziewczyny mam pytanie moja ma艂a pije mleko nan1 ma juz 4 miesiace dlatego do jej diety wprowadzilam kaszki obiadki i soczki pytanie dotyczy wlasnie kaszek czy do mleka dodawalyscie troszke kaszki do zageszczenia tak sobie mysle ze podaje jej mleko w ktorym sa wszystkie witaminy i do tego zagescic kaszk膮 bananow膮 ktora tez ma witaminy i jest na mleku modyfikowany czy czasem nie bedzie tych witamin za duzo martwie sie zeby nie przedobrzyc a mala bardzo lubi mleczko z kaszka co radzicie.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 14:15 Temat postu: |
|
|
kasia11 napisa: | hey dziewczyny mam pytanie moja ma艂a pije mleko nan1 ma juz 4 miesiace dlatego do jej diety wprowadzilam kaszki obiadki i soczki pytanie dotyczy wlasnie kaszek czy do mleka dodawalyscie troszke kaszki do zageszczenia tak sobie mysle ze podaje jej mleko w ktorym sa wszystkie witaminy i do tego zagescic kaszk膮 bananow膮 ktora tez ma witaminy i jest na mleku modyfikowany czy czasem nie bedzie tych witamin za duzo martwie sie zeby nie przedobrzyc a mala bardzo lubi mleczko z kaszka co radzicie.Pozdrawiam |
a czemu nie zag臋艣cisz kaszk膮 bez mleka modyfikowanego???zamiast mleczno-ry偶owej wsyp ry偶owej.i b臋dzie gitez.to s膮 kaszki specjalnie do mleka.a mleko ju偶 mo偶esz zmieni膰 na NAN2 je偶eli chcesz ale nie musisz. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 14:17 Temat postu: |
|
|
UWAGA
je偶eli kto艣 jest z Keflaviku i ma dzidzi臋 albo si臋 jej spodziewa to mam do ODDANIA Aphtin na ple艣niawki 2 buteleczki. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 15:46 Temat postu: |
|
|
hm... ciekawa jestem czy mowia to wszystkim- o tym kryzysie- czy tylko Obcokrajowca!?!
hm... chyba za bardzo biore wszystko do siebie ale coz hormony;P
ja tez biore kwas foliowy bo tabletek PREGNACARE nie moge przelknac, ale chyba bede musiala z tym sobie jakos poradzic bo ma wiecej witaminek:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2010, 23:31 Temat postu: |
|
|
ja bior臋 prenatal caps. zalecana dawka: 4 dziennie. wielko艣膰 masakryczna. spr贸buj 艂yka膰 je RAZEM z wod膮, tak jakby艣 prze艂yka艂a wi臋ksz膮 porcj臋 wody. pomaga  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|