Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 11:11 Temat postu: KREM |
|
|
Dziewczyny a jakis dobry krem na rozstepy?Nie moge nic znalezc wszedzie oliwki jakies tylko mi pokazuja! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 12:03 Temat postu: Re: KREM |
|
|
jenny83 napisa: | Dziewczyny a jakis dobry krem na rozstepy?Nie moge nic znalezc wszedzie oliwki jakies tylko mi pokazuja! |
bo w zasadzie to jest najlepsiejsze.mocno nat艂uszcza.kole偶anka mia艂a krem specjalny jaki艣 a rozst臋py ma gorsze jak jak nie u偶ywaj膮c niczego |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 12:20 Temat postu: Re: KREM |
|
|
jenny83 napisa: | Dziewczyny a jakis dobry krem na rozstepy?Nie moge nic znalezc wszedzie oliwki jakies tylko mi pokazuja! |
Ja u偶ywa艂am ma艣ci Fissan i Gerber w tym ,偶e mo偶na ich u偶ywa膰 chyba dopiero od 3 miesi膮ca ci膮偶y-efekt zero rozst臋p贸w.Mia艂am troszke na nogach ale ma艣ci te u偶ywa艂am jeszcze p贸艂 roku po porodzie i rozst臋py tak si臋 rozja艣ni艂y 偶e wog贸le ich nie wida膰.Zaznaczam ,偶e du偶o przyty艂am w ci膮偶y i mi te ma艣ci s艂u偶y艂y.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 12:49 Temat postu: |
|
|
Mam oliwke do kapieli a chcialabym jeszcze krem dodatkowo.Monika a gdzie mozna kupic ten Fissan czy jest dostepny tu na Islandii?
Jescze jedno wiem,ze ni dawno trwala tu dyskusja na temam macierzynskiego ale czy moglby ktos prostym jesykiem od poczatku do konca wyjasnic zasady przyznawania.Czy to prawda,ze brany jest pod uwage roku zarobkow naliczanych do 6 miesiecy wstecz przed porodem? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiam
 | Do潮czy: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 12:56 Temat postu: |
|
|
Cytat: | beatka:) Wys艂any: 27 Sty 2010, 16:46 Temat postu:
----------------------------------------------------------------------------
ja tez biore kwas foliowy bo tabletek PREGNACARE nie moge przelknac, ale chyba bede musiala z tym sobie jakos poradzic bo ma wiecej witaminek:)
|
witam! sproboj je lykac z jogurtem lub AB-mjolkiem.
pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monika32
| Do潮czy: 21 Wrz 2009 | Posty: 25 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 15:13 Temat postu: |
|
|
jenny83 napisa: | Mam oliwke do kapieli a chcialabym jeszcze krem dodatkowo.Monika a gdzie mozna kupic ten Fissan czy jest dostepny tu na Islandii?
Jescze jedno wiem,ze ni dawno trwala tu dyskusja na temam macierzynskiego ale czy moglby ktos prostym jesykiem od poczatku do konca wyjasnic zasady przyznawania.Czy to prawda,ze brany jest pod uwage roku zarobkow naliczanych do 6 miesiecy wstecz przed porodem? |
ja oba kremy mia艂am z Polski |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 16:50 Temat postu: |
|
|
hej. przy pierwszej ciazy uzywa艂am oliwki firmy Weleda, super ani jednego rozstepu, teraz tez tylko tego uzywam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 16:53 Temat postu: Re: KREM |
|
|
Ja u偶ywam oliwki codziennie po k膮pieli i jak na razie mi wystarcza, bardzo du偶o znajomych obesz艂o si臋 u偶ywaj膮c tylko oliwki i by艂y zadowolone z rezultat贸w, najwa偶niejsze, aby sk贸ra by艂a dobrze nawodniona, a potem jak co艣 to zawsze mo偶na u偶y膰 ma艣ci na rozst臋py, gdy tylko si臋 pojawi膮 Pozdrowienia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 20:08 Temat postu: |
|
|
ja cieszy艂am si臋 bed膮c w ci膮偶y 偶e nie b臋d臋 mia艂a rozst臋p贸w, stosowa艂am oliwke i r贸偶ne kremy na rozst臋py i nic nie by艂o do 36 tc, a p贸藕niej normalnie p臋k艂am a brzuch zrobi艂 mi si臋 posiekany jakby kto艣 no偶em kroi艂. My艣l臋 偶e na to nie ma reg贸艂y, jak maja byc to cho膰by nie wiem jakie preparaty to i tak b臋d膮. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 28 Sty 2010, 21:14 Temat postu: |
|
|
a mi polozna polecila oliwke z oliwek i dzialala brak rozstepow  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 8:14 Temat postu: |
|
|
Czesc Dziewczyny!!!
Wczoraj bylam u lekarza i powiem,ze jestem bardziej przerazona niz bylam!
Chcialam sie dowiedziec co i jak tu przebiega a Ona nie, kompletne zero! A do tego ten gabinet- masakra!
Prosze jezeli macie jakiekolwiek namiary na polskie polozne to napiscie mi co i jak!!!
THX |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 10:14 Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczyny chyba zostane przy oliwce widzialam tez w polskim sklepie krem z AA.
Beatka bylas u lekarza czy na wizycie u poloznej,niestety tu tak jest ja tez bylam bardzo zawiedziona po pierwszej wizycie u poloznej,przed pierwsza wizyta w 12 tyg chodzilam prywatnie do lekarza i bylam bardzo zadowolona jednak tu lekarz ciazy nie prowadzi i musisz miej swoja polozna w przychodni tam gdzie mieszkasz.Ja sama probowalam zmienic i nic z tego nie wyszlo.Nie martw sie tak tu jest i kazda z nas to przeszla ale tez wiem,ze polozne sa rozne i czesto sie spotykam z zadowoleniem ze strony dziewczyn ale ja chyba nie mam takiego szczescia
Dziewczyny jak ktoras moze napiszcie jak z tym macierzynskim jest od poczatku do konca,jak go naliczaja? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| chomik1 Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 19 Sie 2009 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 13:00 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny chcia艂abym sie dowiedziec czy sa moze przyszle mamusie z terminem na koniec kwietnia poczatek maja? ja mam termin na 8maja i powiem szczerze ze zaczynam sie troche powoli tego wszystkiego bac.
pozdrawiam goraco |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 13:09 Temat postu: |
|
|
chomik1 napisa: | hej dziewczyny chcia艂abym sie dowiedziec czy sa moze przyszle mamusie z terminem na koniec kwietnia poczatek maja? ja mam termin na 8maja i powiem szczerze ze zaczynam sie troche powoli tego wszystkiego bac.
pozdrawiam goraco |
Ja mam termin na 4 czerwca, takze miesiec po Tobie, ale mnie narazie to nie rusza zbytnio, mysle pozytywnie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 15:04 Temat postu: |
|
|
ja niestety zaczynam sie powoli wszytskiego obawiac jak dam sobie rade i tak dalej....
a niewiecie moze gdzie moge kupic jakas fajna komode? bylam uz w ikei i rumfatalu ale nic konkretnego nieiwdzialam, moze wy znacie jeszcze jakies sklepy z takimi rzeczami?
kinia a ty pracujesz jeszcze? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zbych
| Do潮czy: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 20:31 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie frormu艂owiczki.
W艂a艣nie zosta艂am mam膮 i od wczoraj zacz膮艂 mi si臋 urlop macierzy艅ski i zwi膮zku z tym chcia艂am zapyta膰 o skattkort-e - czy wysy艂a j膮 pracodawca czy ja sama mam o to zadba膰?
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich pociechy! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 20:44 Temat postu: |
|
|
chomik1 napisa: | hej dziewczyny chcia艂abym sie dowiedziec czy sa moze przyszle mamusie z terminem na koniec kwietnia poczatek maja? ja mam termin na 8maja i powiem szczerze ze zaczynam sie troche powoli tego wszystkiego bac.
pozdrawiam goraco |
Hej ja mam termin na 3 maja, nie mart sie nie tylko Ty masz obawy, ja czuje to samo. Slyszalam , ze dobrze jest pojsc na kurs przygotowujacy przyszlych rodzicow, po nim chyba sie troche rozjasni. Sama zamierzam z niego skorzystac. Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 21:48 Temat postu: |
|
|
Hej ja mam termin na 3 maja, nie mart sie nie tylko Ty masz obawy, ja czuje to samo. Slyszalam , ze dobrze jest pojsc na kurs przygotowujacy przyszlych rodzicow, po nim chyba sie troche rozjasni. Sama zamierzam z niego skorzystac. Pozdrawiam
ja tez sie wybieram w marcu jest kolejny kurs.juz dzownilam do polki ktora go prowadzi.mam nadzieje ze dowiem sie duzo nowych i pomocnych rzeczy.
a czy juz sie jakos szykujecie na przyjscie dzieciaczka? a wiecie juz jaka plec? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 22:03 Temat postu: |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | chomik1 napisa: | hej dziewczyny chcia艂abym sie dowiedziec czy sa moze przyszle mamusie z terminem na koniec kwietnia poczatek maja? ja mam termin na 8maja i powiem szczerze ze zaczynam sie troche powoli tego wszystkiego bac.
pozdrawiam goraco |
Hej ja mam termin na 3 maja, nie mart sie nie tylko Ty masz obawy, ja czuje to samo. Slyszalam , ze dobrze jest pojsc na kurs przygotowujacy przyszlych rodzicow, po nim chyba sie troche rozjasni. Sama zamierzam z niego skorzystac. Pozdrawiam |
Nie czekajcie zbyt dlugo bo jest duzo chetnych a liczba miejsc 13, ja zalapalam sie w ostatniej chwili bo przegapilam kurs. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 22:05 Temat postu: |
|
|
ja tez sie wybieram w marcu jest kolejny kurs.juz dzownilam do polki ktora go prowadzi.mam nadzieje ze dowiem sie duzo nowych i pomocnych rzeczy.
a czy juz sie jakos szykujecie na przyjscie dzieciaczka? a wiecie juz jaka plec?[/quote]
Jeszcze nic nie kupujemy, chodz zaczyna sie 7 miesiac to nie chcemy zapeszac. Ja tez wybieram sie na marcowy kurs. A jezeli chodzi o plec dzieciatka to ma byc chlopczyk pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|