Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| chomik1 Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 19 Sie 2009 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 22:44 Temat postu: |
|
|
ja juz dzwonilam do poloznej i ona juz mnie zapisala potrzebowala wszystkie moje dane.a oktydzien przed kursem bede musiala zaplacic i ona wysle mi numer konta, bo mowila ze zawsze sie zapisuje duzo osob a pozniej polowa rezygnuje.
a juz sie zapislam u polskiej poloznej z 2tygodnie temu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sania
| Do潮czy: 05 Lip 2009 | Posty: 16 | |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 22:45 Temat postu: :) |
|
|
Witam wszystkie Mamusie r贸wniez te przysz艂e, czytam te wasze posty i r贸wnie偶 chcia艂am napisa膰 cos od siebie, ja mam termin na 3 lutego czyli na 艣rod臋, troszke sie obawiam ,ale to normalne opieka jest tu bardzo dobra nie trzeba sie stresowa膰 wszyscy sa tu bardzo pomocnii mili je偶li chodzi o zdrowie dziecka to wiedz膮 co robi膰.
Ja na poczatku ciazy tez by艂am przerazona, ze badania dopiero robi膮 od 12 tyg, ale trzeba sie do tego przyzwyczaic, przesz艂am juz przez to wszystko mam bardzo fajna polozna ona wie co robic jak mam jakies obawy zawsze mnie wys艂ucha doradzi a jak trzeba to wysle na dodatkowe badania.
Ja rowniez polecam spotakania z Patrycj膮 ona prowadzi kursy dla przyszlych rodzicow bylismy razem ze m臋偶em i warto co prawda sa to tylko dwa spotkania chyba po trzy godzinki, ale co wa偶ne oprowadzi艂a nas po porodowce i gniazdku wszystko wyjasnila i to bardzo du偶o nam da艂o. Trzymajcie sie trzeba byc dobrej mysli pozdrawiam.
ostatnio ogladalam bardzo fajny film mozna sciagnac z interneru "Le premier Cri" pierwszy krzyk to francuzki film jest w nim pokazane jak rodza kobiety na calym swiecie.
Pozdrawiam seredcznie. Trzymajcie kciuki za mnie:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 22:47 Temat postu: |
|
|
zbych napisa: | Witam wszystkie frormu艂owiczki.
W艂a艣nie zosta艂am mam膮 i od wczoraj zacz膮艂 mi si臋 urlop macierzy艅ski i zwi膮zku z tym chcia艂am zapyta膰 o skattkort-e - czy wysy艂a j膮 pracodawca czy ja sama mam o to zadba膰?
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich pociechy! |
GRATULUJE SERDECZNIE I ZYCZE DUZO SZCZESCIA I PRZESPANYCH NOCY;) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2010, 22:50 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny a powiedzcie mi jak czesto odbywaja sie te kursy?
Co prawda u nas to jeszcze troche czasu ale dobrze by艂oby wiedziec skoro liczba miejsc jest ogranicczona:)
Aaa nio i moze jakies namiary.
PZDR |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| patryk23l ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 0:05 Temat postu: kurs dla rodzicow |
|
|
Witam wszystkie juz mamy i te przyszle!
Ja mam termin na 15 maja i tez juz zaczynam sie troche bac! Czy ktoras z Was ma namiary gdzie mozna zapisac sie na ten kurs dla rodzicow z polska polozna? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 0:42 Temat postu: |
|
|
tutaj podaje namiary na kurs dla przyszlych rodzicow
polozna- patrycja i numer telefonu do niej 847 92 73.
kursy odbywaja sie w poradni zdrowia matki i dziecka Mjodd. cena za kurs 8000 koron a polowe zwracaja zwiazki za okazaniem rachunku.
kurs odbywa sie 1marzec od 17-19 oraz 3.marzec od 17-20.
ja dostalam informacje w jezyku polskim od mojej islandzkiej poloznej ktora prowadzi mi ciaze. mam nadzieje ze przydadza sie wam moje informacje.pozdrawiam goraco i do zobaczrnia na kursie:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 1:29 Temat postu: |
|
|
chomik1 napisa: | ja niestety zaczynam sie powoli wszytskiego obawiac jak dam sobie rade i tak dalej....
a niewiecie moze gdzie moge kupic jakas fajna komode? bylam uz w ikei i rumfatalu ale nic konkretnego nieiwdzialam, moze wy znacie jeszcze jakies sklepy z takimi rzeczami?
kinia a ty pracujesz jeszcze? |
Tak ja jeszcze pracuje i jak d艂ugo wszystko b臋dzie w porz膮dku, to chcia艂abym pracowa膰, a jak to dalej b臋dzie to si臋 oka偶e. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 1:35 Temat postu: |
|
|
chomik1 napisa: | Hej ja mam termin na 3 maja, nie mart sie nie tylko Ty masz obawy, ja czuje to samo. Slyszalam , ze dobrze jest pojsc na kurs przygotowujacy przyszlych rodzicow, po nim chyba sie troche rozjasni. Sama zamierzam z niego skorzystac. Pozdrawiam
ja tez sie wybieram w marcu jest kolejny kurs.juz dzownilam do polki ktora go prowadzi.mam nadzieje ze dowiem sie duzo nowych i pomocnych rzeczy.
a czy juz sie jakos szykujecie na przyjscie dzieciaczka? a wiecie juz jaka plec? |
Ja r贸wnie偶 si臋 wybieram na kurs, ale mam jeszcze troszk臋 czasu u nas ma by膰 ch艂opczyk pomimo, 偶e jeszcze jest tyle czasu do porodu, to powolutku przygotowuje wyprawk臋, bo nie chce na sam koniec za艂atwia膰 i kupowa膰 rzeczy, bo nie wiem jak si臋 b臋d臋 czu艂a. Jak na razie zaj臋li艣my si臋 podstawowymi sprawami jak 艂贸偶eczko, fotelik, wanienka, przewijak czy w贸zek, drobnostki zostan膮 na koniec  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 10:58 Temat postu: Mleko |
|
|
Hej dziewczyny to pytanie to raczej do mam roczniakow. Czy dajecie zwykle mleko swoim maluchom? Ja od ok. pol roku podaje mojemu szkrabowi stodmjolk i jest wszystko w porzadku. Ale jest male ale. W marcu maz z mlodym jada do polski na 2tyg. no niestety u mnie w miescie jest tylko w carfurze podobne mleko ale cena jego jest kosmiczna 10zl za litr nie moge mu podawac juz mleka modyfikowanego bo po probie podania SMA (to mleko pil od malego )Rozchorowal mi sie wymioty biegunka, a jakies mleko musze mu podawac wypija ok 100ml samego mleka i co 2-3 dni 250 ml mleka z kaszka takze niewiele. Pytalam sie lekarza czy mozna podawac mleko powiedziala ze tak tym bardziej ze wszystko je. (lekarz rodzinny) Zaczelam mu podawac i jak narazie jest ok, u niani ciagle pije stodmjolk. No a ja wciaz sie zastanawiam czy dobrze robie. Co wy wiecie na temat zwyklego mleka dla dzieciaczkow? Mlody ma 14m-cy.
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 14:50 Temat postu: Re: Mleko |
|
|
mikolaj napisa: | Hej dziewczyny to pytanie to raczej do mam roczniakow. Czy dajecie zwykle mleko swoim maluchom? Ja od ok. pol roku podaje mojemu szkrabowi stodmjolk i jest wszystko w porzadku. Ale jest male ale. W marcu maz z mlodym jada do polski na 2tyg. no niestety u mnie w miescie jest tylko w carfurze podobne mleko ale cena jego jest kosmiczna 10zl za litr nie moge mu podawac juz mleka modyfikowanego bo po probie podania SMA (to mleko pil od malego )Rozchorowal mi sie wymioty biegunka, a jakies mleko musze mu podawac wypija ok 100ml samego mleka i co 2-3 dni 250 ml mleka z kaszka takze niewiele. Pytalam sie lekarza czy mozna podawac mleko powiedziala ze tak tym bardziej ze wszystko je. (lekarz rodzinny) Zaczelam mu podawac i jak narazie jest ok, u niani ciagle pije stodmjolk. No a ja wciaz sie zastanawiam czy dobrze robie. Co wy wiecie na temat zwyklego mleka dla dzieciaczkow? Mlody ma 14m-cy.
Pozdrawiam |
moim zdaniem mo偶esz spokojnie dawac mleko zwyk艂e ja mojemu synkowi dawa艂am zwyk艂e mlekood 10 miesiecy i wszystko jest dobrze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 15:04 Temat postu: Re: Mleko |
|
|
beciaisl napisa: | mikolaj napisa: | Hej dziewczyny to pytanie to raczej do mam roczniakow. Czy dajecie zwykle mleko swoim maluchom? Ja od ok. pol roku podaje mojemu szkrabowi stodmjolk i jest wszystko w porzadku. Ale jest male ale. W marcu maz z mlodym jada do polski na 2tyg. no niestety u mnie w miescie jest tylko w carfurze podobne mleko ale cena jego jest kosmiczna 10zl za litr nie moge mu podawac juz mleka modyfikowanego bo po probie podania SMA (to mleko pil od malego )Rozchorowal mi sie wymioty biegunka, a jakies mleko musze mu podawac wypija ok 100ml samego mleka i co 2-3 dni 250 ml mleka z kaszka takze niewiele. Pytalam sie lekarza czy mozna podawac mleko powiedziala ze tak tym bardziej ze wszystko je. (lekarz rodzinny) Zaczelam mu podawac i jak narazie jest ok, u niani ciagle pije stodmjolk. No a ja wciaz sie zastanawiam czy dobrze robie. Co wy wiecie na temat zwyklego mleka dla dzieciaczkow? Mlody ma 14m-cy.
Pozdrawiam |
moim zdaniem mo偶esz spokojnie dawac mleko zwyk艂e ja mojemu synkowi dawa艂am zwyk艂e mlekood 10 miesiecy i wszystko jest dobrze |
to ja te偶 zapytam o mleko.ostatnio w sklepach brakuje nan2 nie wiedz膮 kiedy b臋dzie dostawa.zastanawiam si臋 w艂a艣nie czy ju偶 na dobre jej nie zmieni膰 mleka bo podaje jej te偶 te stodmjolk.ale nie wiem jak to jest w podr贸偶y.ona lubi sobie chlapn膮膰 mleczka w samochodzie.ile to mleko mo偶e sta膰 w kartonie bez lod贸wy??lec臋 tez nied艂ugo samolotem na wakacje i nie wiem czy lekko podgrzane bra膰 w termos i czy nic jej nie b臋dzie bo tu jest takie mleko do picia a gdzie indziej inne a nan2to nawet 2kartony mog臋 wsadzi膰 w walize i po sprawie.woda ciep艂a w termos.ooojjjjj mam dylemat.pozdrawiam
aaaaaaa i jak dawa膰 jej zwyk艂e mleko to jakie???0.5, czy te t艂uste 3.9???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2010, 17:08 Temat postu: |
|
|
patryk23l
ja tez mam termin na 15 maja wiec moze sie spotkamy na porod贸wce. ha,ha.... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2010, 13:47 Temat postu: ple艣niawki |
|
|
dziewczyny wla艣nie zauwazylam u mojej malej lekkie plesniawki powiedzcie mi jaki jest, jak jest tu w aptekach dostepny lek na to i prosze o nazwe
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Tomek M
| Do潮czy: 10 Kwi 2009 | Posty: 48 | Sk眃: LUBLIN - HAFNARFJORDUR |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2010, 15:02 Temat postu: ... ple艣niawki |
|
|
W aptece bez recepty jest - Apotek METHYLR脫SANILIN 0,5%. Naszej c贸reczce to pomog艂o . Jest te偶 co艣 mocniejszego na recept臋, ale proponuj臋 spr贸buj ten pierwszy violet.. _________________ Guilty for being the best |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2010, 15:20 Temat postu: :) |
|
|
dzieki wielkie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| asica23
| Do潮czy: 14 Lis 2007 | Posty: 32 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2010, 17:12 Temat postu: porod |
|
|
sylwiapioterko1 napisa: | chomik1 napisa: | hej dziewczyny chcia艂abym sie dowiedziec czy sa moze przyszle mamusie z terminem na koniec kwietnia poczatek maja? ja mam termin na 8maja i powiem szczerze ze zaczynam sie troche powoli tego wszystkiego bac.
pozdrawiam goraco |
Hej ja mam termin na 3 maja, nie mart sie nie tylko Ty masz obawy, ja czuje to samo. Slyszalam , ze dobrze jest pojsc na kurs przygotowujacy przyszlych rodzicow, po nim chyba sie troche rozjasni. Sama zamierzam z niego skorzystac. Pozdrawiam |
Chcialabym sie z Wami przywitac, ja mam termin na 11 kwietnia, tez w marcu sie wybieram na kurs przygotowawczy, stresuje sie bardzo, to moja pierwsza ciaza, pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2010, 18:20 Temat postu: |
|
|
dziewczyny nieiwem mo偶e ktoras z was niema jeszcze spiworka do wozka badz do fotelika ssamochodowego.ja mam 2,jeden kupilam a drugi dostalam ale niemam potzreby miec dwuch.jest on firmy 66north,brazowy,z mozliwoscia zapiecia go do fotelika samochodowego. jezeli ktoras z was bylaby zainteresowana to piszcie na priv. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2010, 19:20 Temat postu: |
|
|
ponawiam pytanie
to ja te偶 zapytam o mleko.ostatnio w sklepach brakuje nan2 nie wiedz膮 kiedy b臋dzie dostawa.zastanawiam si臋 w艂a艣nie czy ju偶 na dobre jej nie zmieni膰 mleka bo podaje jej te偶 te stodmjolk.ale nie wiem jak to jest w podr贸偶y.ona lubi sobie chlapn膮膰 mleczka w samochodzie.ile to mleko mo偶e sta膰 w kartonie bez lod贸wy??lec臋 tez nied艂ugo samolotem na wakacje i nie wiem czy lekko podgrzane bra膰 w termos Embarassed i czy nic jej nie b臋dzie bo tu jest takie mleko do picia a gdzie indziej inne Rolling Eyes Embarassed a nan2to nawet 2kartony mog臋 wsadzi膰 w walize i po sprawie.woda ciep艂a w termos.ooojjjjj mam dylemat.pozdrawiam
aaaaaaa i jak dawa膰 jej zwyk艂e mleko to jakie???0.5, czy te t艂uste 3.9???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 1 Lut 2010, 11:21 Temat postu: |
|
|
Witam, dostalam zwolnienie od lekarza - pracuje teraz tylko na 50% etatu. To zwolnienie mam dac tylko pracodawcy czy gdzies jeszcze to zglosic, zeby miec placone za caly etat? Z gory dziekuje za odp. pzdr |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|