Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 15:39 Temat postu: |
|
|
seljahverfi napisał: | lampeczka napisał: | mam pytanko do tych nowych bezrobotnych rejestrowaĹam siÄ przed 1stycznia na bezrobotne przez internet.i tam jest coĹ takiego
2010-2009-2008 te daty.wchodzÄ w 2010 i pokazuje mi chyba ile naliczyli mi zasiĹku tak??ile mam siÄ spodziewaÄ czy jak to jest??dziÄki i pozdrawiam | Na pytanie raczej odpowiedza ci ktĂłrzy sa dĹuzej na zasiĹku a rejestracja powinna odbyc sie miedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiÄ
ca ,bylem na zasiĹku dĹugi czas ale pierwsze sĹysze zeby byĹ wglÄ
d na necie ile dostaniesz czy ile ci naliczyli to juz musisz zapytaÄ tych starszych stopniem zasiĹkowiczĂłw. | A druga sprawa to taka ze ostatnia rejestracja byĹa 20 - 25 styczenia a 1 lutego jest przelew wiec nie bardzo zrozumiaĹe jest to co masz na mysli piszac ze zarejestrowaĹas sie przed 1 stycznia bo poprzednia rejestracja miaĹa miejsce 20 - 25 Grudnia. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 15:46 Temat postu: |
|
|
seljahverfi napisał: | seljahverfi napisał: | lampeczka napisał: | mam pytanko do tych nowych bezrobotnych rejestrowaĹam siÄ przed 1stycznia na bezrobotne przez internet.i tam jest coĹ takiego
2010-2009-2008 te daty.wchodzÄ w 2010 i pokazuje mi chyba ile naliczyli mi zasiĹku tak??ile mam siÄ spodziewaÄ czy jak to jest??dziÄki i pozdrawiam | Na pytanie raczej odpowiedza ci ktĂłrzy sa dĹuzej na zasiĹku a rejestracja powinna odbyc sie miedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiÄ
d na necie ile dostaniesz czy ile ci naliczyli to juz musisz zapytaÄ tych starszych stopniem zasiĹkowiczĂłw. | A druga sprawa to taka ze ostatnia rejestracja byĹa 20 - 25 styczenia a 1 lutego jest przelew wiec nie bardzo zrozumiaĹe jest to co masz na mysli piszac ze zarejestrowaĹas sie przed 1 stycznia bo poprzednia rejestracja miaĹa miejsce 20 - 25 Grudnia. |
chodzi mi o to Ĺźe zarejestrowaĹam siÄ jako bezrobotna.wczeĹniej byĹam na macierzyĹskim.od 1 figuruje jako osoba bez pracy.a ta rejestracja 20-25 to swojÄ
drogÄ
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 15:48 Temat postu: |
|
|
seljahverfi napisał: | lampeczka napisał: | mam pytanko do tych nowych bezrobotnych rejestrowaĹam siÄ przed 1stycznia na bezrobotne przez internet.i tam jest coĹ takiego
d na necie ile dostaniesz czy ile ci naliczyli to juz musisz zapytaÄ tych starszych stopniem zasiĹkowiczĂłw. |
no ja to mam bo przez neta wypeĹniĹam formularz.mam login i hasĹo i sobie wchodze w to i patze |
|
Powrót do góry |
|
 |
dĹ |
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 15:56 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak to jest w twoim przypadku ,proponuje udac sie do urzedu i upewnic sie na 100% co i jak.Pozdrawiam. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 30 Sty 2010, 15:59 Temat postu: |
|
|
seljahverfi napisał: | Nie wiem jak to jest w twoim przypadku ,proponuje udac sie do urzedu i upewnic sie na 100% co i jak.Pozdrawiam. |
pĂłjdÄ pĂłjdÄ juĹź bym dziĹ poszĹa zeby byĹo otwarte dziÄki pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Niko
| Dołączył: 11 Paź 2008 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 22:46 Temat postu: siema |
|
|
Witam
Jestem od ponad 2 lat na Islandii.Zamierzam w maju zjechaÄ do kraju.ChciaĹbym dowiedzieÄ sie co muszÄ zrobiÄ Ĺźeby przenieĹÄ zasiĹek.Z tego co dowiadywaĹem siÄ od znajomych jeĹźeli z dniem 1 marca dostane wypowiedzenie miesiÄczne i 1-go kwietnia zĹoĹźÄ dokumenty w biurze zatrudnieĹ to 1-go maja otrzymam zasiĹek za okres do 19 kwietnia,czyli bÄdzie nie peĹny.NiektĂłrzy sÄ
dzÄ
Ĺźe pownienem dostaÄ jeden peĹny zasiĹek Ĺźeby go przenieĹÄ a nie za 19 dni.Czy przez pierwszy okres 3 miesieczny bÄdzie to wyĹźsze wynagrodzenie (pare tysiecy zĹotych ) w Polsce .Czy moĹźecie mi tÄ
sprawÄ lepiej rozjaĹniÄ??
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
dĹ |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 22:52 Temat postu: Re: siema |
|
|
Niko napisał: | Witam
Jestem od ponad 2 lat na Islandii.Zamierzam w maju zjechaÄ do kraju.ChciaĹbym dowiedzieÄ sie co muszÄ zrobiÄ Ĺźeby przenieĹÄ zasiĹek.Z tego co dowiadywaĹem siÄ od znajomych jeĹźeli z dniem 1 marca dostane wypowiedzenie miesiÄczne i 1-go kwietnia zĹoĹźÄ dokumenty w biurze zatrudnieĹ to 1-go maja otrzymam zasiĹek za okres do 19 kwietnia,czyli bÄdzie nie peĹny.NiektĂłrzy sÄ
dzÄ
Ĺźe pownienem dostaÄ jeden peĹny zasiĹek Ĺźeby go przenieĹÄ a nie za 19 dni.Czy przez pierwszy okres 3 miesieczny bÄdzie to wyĹźsze wynagrodzenie (pare tysiecy zĹotych ) w Polsce .Czy moĹźecie mi tÄ
sprawÄ lepiej rozjaĹniÄ?? A nie Ĺatwiej iĹÄ do urzÄdu i zapytac ?
Pozdrawiam |
_________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
dĹ |
|
Wysłany: 31 Sty 2010, 22:53 Temat postu: Re: siema |
|
|
seljahverfi napisał: | Niko napisał: | Witam
dzÄ
sprawÄ lepiej rozjaĹniÄ?? A nie Ĺatwiej iĹÄ do urzÄdu i zapytac ?
Pozdrawiam |
| Nie lepiej w urzedzie zapytac? _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Iwona72
| Dołączył: 10 Sty 2009 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 15:43 Temat postu: |
|
|
witam ,wie ktos moze jak uzyskac launa, wiem tylko ze na ichnej stronie ale co dalej to czarna magia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 15:45 Temat postu: |
|
|
Iwona72 napisał: | witam ,wie ktos moze jak uzyskac launa, wiem tylko ze na ichnej stronie ale co dalej to czarna magia  |
no wĹaĹnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 17:04 Temat postu: |
|
|
esmerka31 napisał: | http://skraning.vmst.is/vms/RegisterUser.aspx
tu trzeba sie zarejestrowac
kenitala haslo
imie i nazwisko powtorzyc haslo
meil
SkrĂĄ notanda
i czekac na meila  |
dziÄki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| annapi
| Dołączył: 17 Paź 2008 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 18:05 Temat postu: zasiĹek za miesiÄ
c styczeĹ |
|
|
odebraĹam dzisiaj zasiĹek za poprzedni miesiÄ
c i jest tylko 108 tys.
W biurze powiedziano mi,Ĺźe w styczniu odejmuje siÄ jakiĹ podatek zeszĹoroczny i dlatego wyszĹo tak maĹo.
Czy ktoĹ coĹ wiÄcej wie na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| palincia88 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 01 Gru 2009 | Posty: 8 | |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 18:57 Temat postu: |
|
|
Ja tez dostaĹam cos za malo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 19:35 Temat postu: |
|
|
ja tam widze ze za malo naliczyli personuafslattur.
Powinno byc powyzej 40tys a jest 27tys.
Moze znow bedzie wyrownanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 20:19 Temat postu: ... |
|
|
zasilki sa takie male poniewaz naliczane za z ilosci dni roboczych,a jak wiadomo w grudniu byly swieta, nowy rok,a to sa dni wolne od pracy,na czerwono i za te dni zasilku nie wyplacaja. w zeszlym roku zasilki tak wyplacali! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 20:28 Temat postu: |
|
|
czy ktosw wie gdzie przeniesli sie urzednicy ze urzedu pracy na borgatuni?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dĹ |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 20:40 Temat postu: |
|
|
palincia88 napisał: | czy ktosw wie gdzie przeniesli sie urzednicy ze urzedu pracy na borgatuni?? | Od stycznia mieli sie przeniesc na Engjategi 11 tam gdzie byĹ poprzednio wiec mozliwe ze tam,wczoraj widzialem ze powstaĹo wiecej stanowisk wiec moze faktycznie. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 21:04 Temat postu: |
|
|
seljahverfi napisał: | palincia88 napisał: | czy ktosw wie gdzie przeniesli sie urzednicy ze urzedu pracy na borgatuni?? | Od stycznia mieli sie przeniesc na Engjategi 11 tam gdzie byĹ poprzednio wiec mozliwe ze tam,wczoraj widzialem ze powstaĹo wiecej stanowisk wiec moze faktycznie. | Przenisli tak jak mowisz, juz tam bylem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2010, 22:25 Temat postu: |
|
|
odebraĹam dzisiaj zasiĹek za poprzedni miesiÄ
c i jest tylko 108 tys.
W biurze powiedziano mi,Ĺźe w styczniu odejmuje siÄ jakiĹ podatek zeszĹoroczny i dlatego wyszĹo tak maĹo.
Czy ktoĹ coĹ wiÄcej wie na ten temat? WĹasnie czy wiadomo cos wiecej dlaczego kwoty zasiĹkĂłw sa mniejsze?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|