reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
seljahverfi
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 30 Sty 2010, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
lampeczka napisał:
mam pytanko do tych nowych bezrobotnych Very Happy rejestrowałam się przed 1stycznia na bezrobotne przez internet.i tam jest coś takiego
2010-2009-2008 te daty.wchodzę w 2010 i pokazuje mi chyba ile naliczyli mi zasiłku tak??ile mam się spodziewać czy jak to jest??dzięki i pozdrawiam
Na pytanie raczej odpowiedza ci którzy sa dłuzej na zasiłku a rejestracja powinna odbyc sie miedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiąca ,bylem na zasiłku długi czas ale pierwsze słysze zeby był wgląd na necie ile dostaniesz czy ile ci naliczyli Shocked to juz musisz zapytać tych starszych stopniem zasiłkowiczów.
A druga sprawa to taka ze ostatnia rejestracja była 20 - 25 styczenia a 1 lutego jest przelew wiec nie bardzo zrozumiałe jest to co masz na mysli piszac ze zarejestrowałas sie przed 1 stycznia bo poprzednia rejestracja miała miejsce 20 - 25 Grudnia.
lampeczka

PostWysłany: 30 Sty 2010, 15:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
seljahverfi napisał:
lampeczka napisał:
mam pytanko do tych nowych bezrobotnych Very Happy rejestrowałam się przed 1stycznia na bezrobotne przez internet.i tam jest coś takiego
2010-2009-2008 te daty.wchodzę w 2010 i pokazuje mi chyba ile naliczyli mi zasiłku tak??ile mam się spodziewać czy jak to jest??dzięki i pozdrawiam
Na pytanie raczej odpowiedza ci którzy sa dłuzej na zasiłku a rejestracja powinna odbyc sie miedzy 20 a 25 dniem kazdego miesiąca ,bylem na zasiłku długi czas ale pierwsze słysze zeby był wgląd na necie ile dostaniesz czy ile ci naliczyli Shocked to juz musisz zapytać tych starszych stopniem zasiłkowiczów.
A druga sprawa to taka ze ostatnia rejestracja była 20 - 25 styczenia a 1 lutego jest przelew wiec nie bardzo zrozumiałe jest to co masz na mysli piszac ze zarejestrowałas sie przed 1 stycznia bo poprzednia rejestracja miała miejsce 20 - 25 Grudnia.

chodzi mi o to że zarejestrowałam się jako bezrobotna.wcześniej byłam na macierzyńskim.od 1 figuruje jako osoba bez pracy.a ta rejestracja 20-25 to swoją drogą
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lampeczka

PostWysłany: 30 Sty 2010, 15:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
lampeczka napisał:

no ja to mam bo przez neta wypełniłam formularz.mam login i hasło i sobie wchodze w to i patze
Powrót do góry
seljahverfi
PostWysłany: 30 Sty 2010, 15:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak to jest w twoim przypadku ,proponuje udac sie do urzedu i upewnic sie na 100% co i jak.Pozdrawiam.
lampeczka

PostWysłany: 30 Sty 2010, 15:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
Nie wiem jak to jest w twoim przypadku ,proponuje udac sie do urzedu i upewnic sie na 100% co i jak.Pozdrawiam.

pójdę pójdę Very Happy już bym dziś poszła zeby było otwarte Very Happy dzięki pozdrawiam
Powrót do góry
Niko

PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:46    Temat postu: siema Odpowiedz z cytatem

Witam
Jestem od ponad 2 lat na Islandii.Zamierzam w maju zjechać do kraju.Chciałbym dowiedzieć sie co muszę zrobić żeby przenieść zasiłek.Z tego co dowiadywałem się od znajomych jeżeli z dniem 1 marca dostane wypowiedzenie miesięczne i 1-go kwietnia złożę dokumenty w biurze zatrudnień to 1-go maja otrzymam zasiłek za okres do 19 kwietnia,czyli będzie nie pełny.Niektórzy sądzą że pownienem dostać jeden pełny zasiłek żeby go przenieść a nie za 19 dni.Czy przez pierwszy okres 3 miesieczny będzie to wyższe wynagrodzenie (pare tysiecy złotych ) w Polsce .Czy możecie mi tą sprawę lepiej rozjaśnić??

Pozdrawiam
Powrót do góry
seljahverfi
PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:52    Temat postu: Re: siema Odpowiedz z cytatem

Niko napisał:
Witam
Jestem od ponad 2 lat na Islandii.Zamierzam w maju zjechać do kraju.Chciałbym dowiedzieć sie co muszę zrobić żeby przenieść zasiłek.Z tego co dowiadywałem się od znajomych jeżeli z dniem 1 marca dostane wypowiedzenie miesięczne i 1-go kwietnia złożę dokumenty w biurze zatrudnień to 1-go maja otrzymam zasiłek za okres do 19 kwietnia,czyli będzie nie pełny.Niektórzy sądzą że pownienem dostać jeden pełny zasiłek żeby go przenieść a nie za 19 dni.Czy przez pierwszy okres 3 miesieczny będzie to wyższe wynagrodzenie (pare tysiecy złotych ) w Polsce .Czy możecie mi tą sprawę lepiej rozjaśnić?? A nie łatwiej iść do urzędu i zapytac ?

Pozdrawiam

seljahverfi
PostWysłany: 31 Sty 2010, 22:53    Temat postu: Re: siema Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
Niko napisał:
Witam
Jestem od ponad 2 lat na Islandii.Zamierzam w maju zjechać do kraju.Chciałbym dowiedzieć sie co muszę zrobić żeby przenieść zasiłek.Z tego co dowiadywałem się od znajomych jeżeli z dniem 1 marca dostane wypowiedzenie miesięczne i 1-go kwietnia złożę dokumenty w biurze zatrudnień to 1-go maja otrzymam zasiłek za okres do 19 kwietnia,czyli będzie nie pełny.Niektórzy sądzą że pownienem dostać jeden pełny zasiłek żeby go przenieść a nie za 19 dni.Czy przez pierwszy okres 3 miesieczny będzie to wyższe wynagrodzenie (pare tysiecy złotych ) w Polsce .Czy możecie mi tą sprawę lepiej rozjaśnić?? A nie łatwiej iść do urzędu i zapytac ?

Pozdrawiam
Nie lepiej w urzedzie zapytac?
Iwona72

PostWysłany: 1 Lut 2010, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ,wie ktos moze jak uzyskac launa, wiem tylko ze na ichnej stronie ale co dalej to czarna magia Sad
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 1 Lut 2010, 15:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwona72 napisał:
witam ,wie ktos moze jak uzyskac launa, wiem tylko ze na ichnej stronie ale co dalej to czarna magia Sad

no właśnie Rolling Eyes Embarassed Embarassed
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 1 Lut 2010, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://skraning.vmst.is/vms/RegisterUser.aspx
tu trzeba sie zarejestrowac
kenitala haslo
imie i nazwisko powtorzyc haslo
meil

SkrĂĄ notanda
i czekac na meila Smile
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 1 Lut 2010, 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

esmerka31 napisał:
http://skraning.vmst.is/vms/RegisterUser.aspx
tu trzeba sie zarejestrowac
kenitala haslo
imie i nazwisko powtorzyc haslo
meil

SkrĂĄ notanda
i czekac na meila Smile

dzięki Very Happy
Powrót do góry
annapi

PostWysłany: 1 Lut 2010, 18:05    Temat postu: zasiłek za miesiąc styczeń Odpowiedz z cytatem

odebrałam dzisiaj zasiłek za poprzedni miesiąc i jest tylko 108 tys.
W biurze powiedziano mi,że w styczniu odejmuje się jakiś podatek zeszłoroczny i dlatego wyszło tak mało.
Czy ktoś coś więcej wie na ten temat?
Powrót do góry
palincia88
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 1 Lut 2010, 18:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tez dostałam cos za malo Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 1 Lut 2010, 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tam widze ze za malo naliczyli personuafslattur.
Powinno byc powyzej 40tys a jest 27tys.
Moze znow bedzie wyrownanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 1 Lut 2010, 20:19    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

zasilki sa takie male poniewaz naliczane za z ilosci dni roboczych,a jak wiadomo w grudniu byly swieta, nowy rok,a to sa dni wolne od pracy,na czerwono i za te dni zasilku nie wyplacaja. w zeszlym roku zasilki tak wyplacali!
Powrót do góry
palincia88
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 1 Lut 2010, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktosw wie gdzie przeniesli sie urzednicy ze urzedu pracy na borgatuni??
Powrót do góry
seljahverfi
PostWysłany: 1 Lut 2010, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

palincia88 napisał:
Od stycznia mieli sie przeniesc na Engjategi 11 tam gdzie był poprzednio wiec mozliwe ze tam,wczoraj widzialem ze powstało wiecej stanowisk wiec moze faktycznie.
stalin
Gość
PostWysłany: 1 Lut 2010, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisał:
palincia88 napisał:
Od stycznia mieli sie przeniesc na Engjategi 11 tam gdzie był poprzednio wiec mozliwe ze tam,wczoraj widzialem ze powstało wiecej stanowisk wiec moze faktycznie.
Przenisli tak jak mowisz, juz tam bylem.
Powrót do góry
palincia88
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 1 Lut 2010, 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odebrałam dzisiaj zasiłek za poprzedni miesiąc i jest tylko 108 tys.
W biurze powiedziano mi,że w styczniu odejmuje się jakiś podatek zeszłoroczny i dlatego wyszło tak mało.
Czy ktoś coś więcej wie na ten temat? Własnie czy wiadomo cos wiecej dlaczego kwoty zasiłków sa mniejsze??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 50 z 95

Skocz do: