Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| nikita333
| Dołączył: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Skąd: NJARDVIK |
|
Wysłany: 4 Lut 2010, 18:36 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisał: | gocha239 napisał: | lampeczka napisał: | esmerka31 napisał: | http://skraning.vmst.is/vms/RegisterUser.aspx
tu trzeba sie zarejestrowac
kenitala haslo
imie i nazwisko powtorzyc haslo
meil
SkrĂĄ notanda
i czekac na meila  |
dziÄki  |
o co chodzi z tym ze mozna sie zarejstrowac bez chodzenia do biura pll nie nawidze chodzic po urzedach |
musisz isc do urzedu i tam ci dadza login i hasĹo.potem tylko aplikacje wypeĹniasz przez internet.i teraz fajne weszĹo bo widze ile dostaĹane na kilka dni przed i zaraz obok moge sobie launa zobaczyÄ.tak czy siak po login i hasĹo musisz isc  |
wcale nie musisz iĹÄ do urzÄdu ja zrobiĹam wedĹug wskazĂłwek esmerki31 i zarejestrowaĹam siÄ i teraz wchodzÄ na stronÄ i widzÄ co i jak i w Ĺźadnym urzÄdzie nie byĹam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
| Dołączył: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Skąd: NJARDVIK |
|
Wysłany: 4 Lut 2010, 18:40 Temat postu: |
|
|
nikita333 napisał: | lampeczka napisał: | gocha239 napisał: | lampeczka napisał: | esmerka31 napisał: | http://skraning.vmst.is/vms/RegisterUser.aspx
kenitala haslo
meil
SkrĂĄ notanda
i czekac na meila  |
dziÄki  |
o co chodzi z tym ze mozna sie zarejstrowac bez chodzenia do biura pll nie nawidze chodzic po urzedach |
musisz isc do urzedu i tam ci dadza login i hasĹo.potem tylko aplikacje wypeĹniasz przez internet.i teraz fajne weszĹo bo widze ile dostaĹane na kilka dni przed i zaraz obok moge sobie launa zobaczyÄ.tak czy siak po login i hasĹo musisz isc  |
wcale nie musisz iĹÄ do urzÄdu ja zrobiĹam wedĹug wskazĂłwek esmerki31 i zarejestrowaĹam siÄ i teraz wchodzÄ na stronÄ i widzÄ co i jak i w Ĺźadnym urzÄdzie nie byĹam |
a jeĹźeli chodzi o zarejestrowanie siÄ w UP to trzeba iĹÄ osobiĹcie a to o czym pisaĹa esmerka31 to jest podglÄ
d wydrukĂłw z UP ,ktĂłre teĹź mozna sobie wydrukowaÄ gdyĹź nie sÄ
one juĹź przysyĹane pocztÄ
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2010, 20:15 Temat postu: |
|
|
nikita333 napisał: | nikita333 napisał: | lampeczka napisał: | gocha239 napisał: | lampeczka napisał: | esmerka31 napisał: | http://skraning.vmst.is/vms/RegisterUser.aspx
kenitala haslo
meil
SkrĂĄ notanda
i czekac na meila  |
dziÄki  |
a jeĹźeli chodzi o zarejestrowanie siÄ w UP to trzeba iĹÄ osobiĹcie a to o czym pisaĹa esmerka31 to jest podglÄ
d wydrukĂłw z UP ,ktĂłre teĹź mozna sobie wydrukowaÄ gdyĹź nie sÄ
one juĹź przysyĹane pocztÄ
|
mi o to chodzi wĹaĹnie ze po login i hasĹo potrzebne do rejestracji w UP trzeba iĹÄ osobiĹcie..moĹźesz to zrobiÄ przez internet tylko oni Ci muszÄ
daÄ to.zazwyczaj to Twoje kennitala jest.a to co pisze esmerka to co innego jest.tam wchodzisz i widzisz launy.a ta aplikacje wypeĹniasz przez neta podajesz dane nr konta czy masz dzieci i ile........czyli to co jest na papierowych wnioskach jak skĹadasz dokumenty na bezrobotne.i tak juz nie trzeba tej drugiej rejestracji o te launy bo masz rok 2010 na niebiesko wchodzisz w to masz ile dostaniesz kasy i obok jest SAEkja czy jakoĹ tak i tam wchodzisz i masz tez launa.wiec po hasĹo do tej rejestracji to musi iĹÄ osobiĹcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2010, 20:24 Temat postu: |
|
|
jak juz masz to hasĹo i login od nich to wchodzisz na ich strone i wypeĹniasz
UMSOKN UM ATVINNU OG ATVINNULEYSISBARTUR po prawej stronie.i czekasz pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2010, 21:53 Temat postu: |
|
|
no mi chodzilo o to , ze mozna zobaczyc wydruki z wyplat, a co tam dalej jest to nie wiem, bo jeszcze nie musze tam wchodzic:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gocha239 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 06 Paź 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 5 Lut 2010, 15:22 Temat postu: Re: |
|
|
BASAJEW napisał: | dariuszr napisał: | BASAJEW ale ty pier..... gĹupoty jak byĹ z wojny wrĂłciĹ  |
Mysle, ze kazdy z nas toczy w swoim zyciu pewnego rodzaju wojne. Nie kazda bitwa jest wygrana, a zyski nie zawsze warte poswiecen. Czasem zapominamy tez o co tak naprawde walczymy, kto jest naszym przyjacielem a kto wrogiem.
Ale pamietaj ze jak kogos potraktujesz mlotkiem po glowie to moze za punkt honoru postawic sobie wyrzniecie w pien calej twojej wioski. Konkluzja : nie mozesz zakladac ze kazdy ma takie samo poczucie humoru.  |
zapisalem sie na kuruniowke i mam problem z zalogowaniem na stronie co jest grane |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bolek
| Dołączył: 22 Sty 2009 | Posty: 12 | Skąd: universe |
|
Wysłany: 5 Lut 2010, 21:16 Temat postu: Zasilek... |
|
|
Bo logowaÄ sie trzeba miÄdzy 20 a 25  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 5 Lut 2010, 21:44 Temat postu: Re: Zasilek... |
|
|
bolek napisał: | Bo logowaÄ sie trzeba miÄdzy 20 a 25  | jeĹli chodzi o logowanie siÄ tu http://skraning.vmst.is/vms/ to moĹźna w kaĹźdej chwili. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| JaÄwing
| Dołączył: 08 Paź 2007 | Posty: 34 | Skąd: JaÄwieĹź |
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 20:36 Temat postu: |
|
|
To prawda Ĺźe od stycznia zmniejszono wysokoĹÄ zasiĹkĂłw? Ile teraz wynosi podstawowy zasiĹek?
DziÄki za info _________________ And it greets me with gates open wide,
All around my bloodbrothers by my side,
And they show me the seat that bears my name |
|
Powrót do góry |
|
 |
dĹ |
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 21:26 Temat postu: |
|
|
JaÄwing napisał: | To prawda Ĺźe od stycznia zmniejszono wysokoĹÄ zasiĹkĂłw? Ile teraz wynosi podstawowy zasiĹek?
DziÄki za info | podatek jest wiÄkszy a, co za tym idzie? mniejsza kwota zasiĹku., _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 14 Lut 2010, 22:09 Temat postu: |
|
|
ale podstawowy zasilek nie przekracza 200000 brutto, wiec podatek sie nie zwieksza, a jeszcze dochodzi 2000 do upustu podatkowego |
|
Powrót do góry |
|
 |
dĹ |
|
Wysłany: 15 Lut 2010, 21:25 Temat postu: |
|
|
esmerka31 napisał: | ale podstawowy zasilek nie przekracza 200000 brutto, wiec podatek sie nie zwieksza, a jeszcze dochodzi 2000 do upustu podatkowego | Jak sie nie zwieksza jak najniĹźszy wzrĂłsĹ z 35% na 37%  _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Lut 2010, 21:49 Temat postu: |
|
|
Esmerka ma racje, a podadek najnizszy spadl z 37,2 na 37,1, czy jakos tak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| madman261
| Dołączył: 14 Cze 2009 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 16 Lut 2010, 0:23 Temat postu: |
|
|
heh....niestety nie ma co siedziec w domu tylko wziac sie do roboty!!!
Wiesz Siewa co mam na mysli??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 16 Lut 2010, 1:34 Temat postu: |
|
|
madman261 napisał: |
Teraz akurat to lepiej siedzieÄ w domu, za bardzo wieje na zewnÄ
trz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madman261
| Dołączył: 14 Cze 2009 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 16 Lut 2010, 1:46 Temat postu: |
|
|
siewa26 napisał: | madman261 napisał: |
Teraz akurat to lepiej siedzieÄ w domu, za bardzo wieje na zewnÄ
trz. |
masz racje....wieje,ciemno,zimno.....
heh... a jutro (dzis)wtorek i znow trzeba wziac sie do pracy...
ale jeszcze 16 dni i prom!!!!!!!!!!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gdaĹsk84
| Dołączył: 25 Paź 2008 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 21:59 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ dostaĹ zaproszenie na spotkanie 24.02 dla bezrobotnych? Spotkanie to ma na celu sprawdzenie znajomosci jezyka islandzkiego. Podane jest dziwne miejsc spotkania - ulica Njalsgata 14. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martus
| Dołączył: 09 Wrz 2008 | Posty: 5 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 20 Lut 2010, 22:19 Temat postu: |
|
|
hej!ja tez dostalam takiego sms i na poczte tez mi przyslali wiadomosc,a o adresie pisali tak ze maja siedzibe w nowym miejscu!podali dwa numery tel .tez(sprawdzilam je na ja.is i nie sa to numery vinnumalastofnun).no coz trzeba pojechac i dowiedziec sie oco chodzi!moze zaroponuja prace lub wysla na dalszy kurs jezykowy!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|