reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 188, 189, 190 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 5 Lut 2010, 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja corcia ma ponad 2 latka i wtedy juz tego uzywalam:) to bylo juz od dawna w aptekach
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 5 Lut 2010, 13:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisa:
No to pewnie w tym czasie sprowadzili bo ja wpierw sama szukalam pozniej pytalam i oni wogule nie wiedzieli o co mi chodzi jakby pierwszy raz slyszeli o czyms takim.

no ale chodzi o to na szczescie ze maja bo z gruszka to walka z katarem jest jak walka z wiatrakami, nie do pokonania. Moj maly ma teraz zapalenie zatok i mimo ze umie juz wysmarkac noska to jednak musze sie wspomagac frida bo nie ma jeszcze takiej mocy zeby dobrze go wysmarkac.
Pozdrawiam

ojej Sad to walcz z tym i 偶yczymy zdr贸wka
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 5 Lut 2010, 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w takim razie potwierdza sie przypuszczenie ze trafialam na takich sprzedawcow.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
maggie

Do潮czy: 19 Sie 2008
PostWys砤ny: 5 Lut 2010, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam informacje dla kobiet, ktore chca zadbac o swoja kondycje, wyglad i lepiej przygotowac sie do porodu:

Rozpoczal sie Pilates dla ciezarnych

Termin:
wtorki i czwartki w godz: 11.15-12.15

St煤d铆贸 Fitt
Seljavegi 2

http://www.studiofitt.is/medgongufitpilates/

Sama chodze na te cwiczenia i jestem z nich b zadowolona.

PS. Wiem tez ze w tym samym studiu prowadzaone sa cwiczenai dla kobiet po porodzie (dziewczyny przychodza na zajecia wraz ze swoimi malenstwami).
Powr髏 do g髍y
kubutkowa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 13 Gru 2008
Sk眃: Rvk
PostWys砤ny: 5 Lut 2010, 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej hej witam mamy i ciezar贸wki
ja mam termin na 18 kwietnia,bede miala synka.
Tez zapisalam sie an zajecia 1 i 3 marca.
Prawde mowiac mam juz dosc ciazowania i mam nadzieje ,ze szybko minie mi te 10 tyg do porodu...
Co do przygotowan, to trwaja juz od jakiegos czasu, mam juz kilka rzeczy waznych i mniej waznych.Czeka mnie jeszcze malowanie w pokoju synka...Uff..
Mam nadzieje przejsc na 1\2 etatu w ciagu nastepnego tygodnia do dwoch.
Powr髏 do g髍y
sylwiapioterko1

Do潮czy: 26 Gru 2008
PostWys砤ny: 6 Lut 2010, 12:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dosta艂am zwolnienie od lekarza pracuje teraz tylko na 50% etatu. Zwolnienie nalezy dostarczyc tylko pracodawcy, czy trzeba gdzies to jeszcze zglosic zeby miec placone za caly etat? pzdr
Powr髏 do g髍y
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 6 Lut 2010, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny mam pytanie - wiecie mo偶e czy na islandii moge dostac kosmetyki dla dzieci z nivea?
Powr髏 do g髍y
Latifa

Do潮czy: 16 Sty 2010
PostWys砤ny: 7 Lut 2010, 16:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cze艣膰 Dziewczyny! mam pytanko odno艣nie spotkania mamusiek z dzieciaczkami poni偶ej dw贸ch latek, kt贸re organizuje po艂o偶na Patrycja i ma by膰 11 lutego- czy jest ono og贸lnodost臋pne? opowiedzcie co艣 o tym spotkaniu? Pozdrawiam serdecznie
Powr髏 do g髍y
mexa

Do潮czy: 06 Kwi 2008
PostWys砤ny: 7 Lut 2010, 20:52    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

witam
dziewczyny podejrzewam ze jestem w ciazy i chce to potwierdzic nie moge doczytac w internecie numeru do ginekologa z domusmedica
prosze o namiary na jakiegos
z gory dziekuje i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
seljahverfi
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
Do潮czy: 12 Lip 2009
Sk眃: z K膮d艣
PostWys砤ny: 7 Lut 2010, 21:33    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

mexa napisa:
witam
dziewczyny podejrzewam ze jestem w ciazy i chce to potwierdzic nie moge doczytac w internecie numeru do ginekologa z domusmedica
Test ci膮偶owy koszt najmniej 600 kr
Tomek M

Do潮czy: 10 Kwi 2009
Sk眃: LUBLIN - HAFNARFJORDUR
PostWys砤ny: 7 Lut 2010, 22:00    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

mexa napisa:
witam

http://ja.is/kort/#x=357804&y=407412&z=9&type=aerial&q=domus%20medica

S:563 10 00
S:563 10 61
mexa

Do潮czy: 06 Kwi 2008
PostWys砤ny: 7 Lut 2010, 22:23    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

seljahverfi napisa:
mexa napisa:
witam
Test ci膮偶owy koszt najmniej 600 kr

serio ,to ja przeplacilam a robilam dwa Smile))

pozostalym dziekuje za namiary chce sie upewnic ze wszystko ok
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 0:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciatek mialo alergie na mleko krowie? ja narazie karmie mlekiem sma sojowym i bede sie umawiac z alergologiem tak jak mi zalecil lekarz.czy znacie moze jakies inne mleka na alergie dostepne w sklepach?
Powr髏 do g髍y
agula

Do潮czy: 02 Pa 2008
PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 0:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odnosnie spotkania dla mam to jest ono ogolnodostepne i mile widziane sa rowniez mamy z dziecmi powyzej 2 lat .
Powr髏 do g髍y
barthezz_22
Go舵
PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 13:16    Temat postu: do luiza Odpowiedz z cytatem

dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciatek mialo alergie na mleko krowie? ja narazie karmie mlekiem sma sojowym i bede sie umawiac z alergologiem tak jak mi zalecil lekarz.czy znacie moze jakies inne mleka na alergie dostepne w sklepach?

Nutramigen - koszt okolo 4 tys. z czego czesc jest refundowana jesli okarze sie, ze to faktycznie skaza bialkowa.
Odnosnie mleka sojowego, my podawalismy naszemu 3 miecznemu maluchowi i wysypalo go jeszcze bardziej niz po mleku krowim (podobno soja uczula jecze bardziej, a lekarz w polsce byl zdziwiony ze polecili nam mleko sojowe, podobno w polsce mozna stosowac gdy dziecko skonczy 6 miesiecy).
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 13:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a moge prosic o namiary na alergologa?? potrzebne mi skierowani?? czy wiecie tez gdzie moge isc do laryngologa bez skierowania?? moja corka od wrzesnia praktycznie kaszle i zakatarzona, do tego jak nie katar to chrapie przez nosek, ma tez liszaj na ciele, w domus medica juz mnie znaja po i imieniu ale za kazdym razem nazeri i pektolin ktore w przypadku mojego dziecka nie dzialaja, mala jak miala msc miala egzeme, 8msc astma oskrzelowa leczenie sterydami, 13msc infekcja gornych drog oddechowych, za msc kolejna infekcja, 15msc zapalenie okrzeli i ploc, z miesiac po wyleczeniu kolejna infekcja, potem lato i dziecko zdrowe bylo, od wrzesnia jak nie katar to kaszel, jak nie ma kataru to chrapie przez nosek, teraz od sylwestra kaslala a od wczoraj katarzysko, biegam po pediatrach i nikt nic nowego mi nie powiedzial, chcialabym zeby zbadal malutka laryngolog i alergolog, dodam ze lekarze mi mowili ze nie ma takiej potrzeby a ja nie bede czekala az dzieciak astmy dostanie
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 14:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sorry nie nazeril tylko nererill
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i znowu zle, ja juz dzis nie mysle, przejmuje sie coreczka i w glowie tylko jej zdrowko, NEZERILL
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:
a moge prosic o namiary na alergologa?? potrzebne mi skierowani?? czy wiecie tez gdzie moge isc do laryngologa bez skierowania?? moja corka od wrzesnia praktycznie kaszle i zakatarzona, do tego jak nie katar to chrapie przez nosek, ma tez liszaj na ciele, w domus medica juz mnie znaja po i imieniu ale za kazdym razem nazeri i pektolin ktore w przypadku mojego dziecka nie dzialaja, mala jak miala msc miala egzeme, 8msc astma oskrzelowa leczenie sterydami, 13msc infekcja gornych drog oddechowych, za msc kolejna infekcja, 15msc zapalenie okrzeli i ploc, z miesiac po wyleczeniu kolejna infekcja, potem lato i dziecko zdrowe bylo, od wrzesnia jak nie katar to kaszel, jak nie ma kataru to chrapie przez nosek, teraz od sylwestra kaslala a od wczoraj katarzysko, biegam po pediatrach i nikt nic nowego mi nie powiedzial, chcialabym zeby zbadal malutka laryngolog i alergolog, dodam ze lekarze mi mowili ze nie ma takiej potrzeby a ja nie bede czekala az dzieciak astmy dostanie

Tu masz link do alergologa http://ja.is/u/laeknastodin-uppsolum/?branch=1308464 nie potrzebujesz skierowania do specjalisty jesli idziesz prywatnie. Ja za wizyte u tego lekarza wraz z testami zaplacilam ok 900kr.
Tu masz link do pediatry ktory sam mi zaproponowal ze zrobi testy z krwi dla mojego synka. Okazalo sie ze jest alergikiem i kazal zglosic sie do alergologa http://laeknastodin.is/starfsfolk/ Gudmundur Asgeirsson.
Zycze powodzenia. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 8 Lut 2010, 17:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zaraz zadzwonie i sie umowie do tego alergologa, nawet jesli musialabym zaplacic to pojde, moja lekarka rodzinna nigdy mi nie doradzi nic!!! pytalam ja o lekarzy prywatnych mowila ze tu takich nie ma, bylam w szoku ale okazuje sie ze jest i to wielu. Dzieki wielkie!!! na razie nie bede szla do tego peditry tylko od razu do alergologa ale jesli kiedys bede potrzebowala pediatry to tez pojde do tego ktorego polecasz, jeszcze raz dziekuje!!
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 188, 189, 190 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 189 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.