Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 5 Lut 2010, 12:13 Temat postu: |
|
|
moja corcia ma ponad 2 latka i wtedy juz tego uzywalam:) to bylo juz od dawna w aptekach |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 5 Lut 2010, 13:12 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisa: | No to pewnie w tym czasie sprowadzili bo ja wpierw sama szukalam pozniej pytalam i oni wogule nie wiedzieli o co mi chodzi jakby pierwszy raz slyszeli o czyms takim.
no ale chodzi o to na szczescie ze maja bo z gruszka to walka z katarem jest jak walka z wiatrakami, nie do pokonania. Moj maly ma teraz zapalenie zatok i mimo ze umie juz wysmarkac noska to jednak musze sie wspomagac frida bo nie ma jeszcze takiej mocy zeby dobrze go wysmarkac.
Pozdrawiam |
ojej to walcz z tym i 偶yczymy zdr贸wka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 5 Lut 2010, 14:23 Temat postu: |
|
|
w takim razie potwierdza sie przypuszczenie ze trafialam na takich sprzedawcow. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| maggie
| Do潮czy: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 5 Lut 2010, 15:44 Temat postu: |
|
|
Mam informacje dla kobiet, ktore chca zadbac o swoja kondycje, wyglad i lepiej przygotowac sie do porodu:
Rozpoczal sie Pilates dla ciezarnych
Termin:
wtorki i czwartki w godz: 11.15-12.15
Seljavegi 2
http://www.studiofitt.is/medgongufitpilates/
Sama chodze na te cwiczenia i jestem z nich b zadowolona.
PS. Wiem tez ze w tym samym studiu prowadzaone sa cwiczenai dla kobiet po porodzie (dziewczyny przychodza na zajecia wraz ze swoimi malenstwami). |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kubutkowa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 12 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 5 Lut 2010, 23:08 Temat postu: |
|
|
hej hej witam mamy i ciezar贸wki
ja mam termin na 18 kwietnia,bede miala synka.
Tez zapisalam sie an zajecia 1 i 3 marca.
Prawde mowiac mam juz dosc ciazowania i mam nadzieje ,ze szybko minie mi te 10 tyg do porodu...
Co do przygotowan, to trwaja juz od jakiegos czasu, mam juz kilka rzeczy waznych i mniej waznych.Czeka mnie jeszcze malowanie w pokoju synka...Uff..
Mam nadzieje przejsc na 1\2 etatu w ciagu nastepnego tygodnia do dwoch. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapioterko1
| Do潮czy: 26 Gru 2008 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 6 Lut 2010, 12:22 Temat postu: |
|
|
Witam dosta艂am zwolnienie od lekarza pracuje teraz tylko na 50% etatu. Zwolnienie nalezy dostarczyc tylko pracodawcy, czy trzeba gdzies to jeszcze zglosic zeby miec placone za caly etat? pzdr |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| chomik1 Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 19 Sie 2009 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 6 Lut 2010, 17:52 Temat postu: |
|
|
dziewczyny mam pytanie - wiecie mo偶e czy na islandii moge dostac kosmetyki dla dzieci z nivea? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Latifa
| Do潮czy: 16 Sty 2010 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2010, 16:11 Temat postu: |
|
|
cze艣膰 Dziewczyny! mam pytanko odno艣nie spotkania mamusiek z dzieciaczkami poni偶ej dw贸ch latek, kt贸re organizuje po艂o偶na Patrycja i ma by膰 11 lutego- czy jest ono og贸lnodost臋pne? opowiedzcie co艣 o tym spotkaniu? Pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
| Do潮czy: 06 Kwi 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2010, 20:52 Temat postu: :) |
|
|
witam
dziewczyny podejrzewam ze jestem w ciazy i chce to potwierdzic nie moge doczytac w internecie numeru do ginekologa z domusmedica
prosze o namiary na jakiegos
z gory dziekuje i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| seljahverfi ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Sk眃: z K膮d艣 |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2010, 21:33 Temat postu: Re: :) |
|
|
mexa napisa: | witam
dziewczyny podejrzewam ze jestem w ciazy i chce to potwierdzic nie moge doczytac w internecie numeru do ginekologa z domusmedica
z gory dziekuje i pozdrawiam | Test ci膮偶owy koszt najmniej 600 kr _________________ M茅r er alvara ™ |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Tomek M
| Do潮czy: 10 Kwi 2009 | Posty: 48 | Sk眃: LUBLIN - HAFNARFJORDUR |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2010, 22:00 Temat postu: Re: :) |
|
|
mexa napisa: | witam
z gory dziekuje i pozdrawiam |
http://ja.is/kort/#x=357804&y=407412&z=9&type=aerial&q=domus%20medica
S:563 10 00
S:563 10 61 _________________ Guilty for being the best |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
| Do潮czy: 06 Kwi 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2010, 22:23 Temat postu: Re: :) |
|
|
seljahverfi napisa: | mexa napisa: | witam
z gory dziekuje i pozdrawiam | Test ci膮偶owy koszt najmniej 600 kr |
serio ,to ja przeplacilam a robilam dwa ))
pozostalym dziekuje za namiary chce sie upewnic ze wszystko ok
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 0:09 Temat postu: |
|
|
dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciatek mialo alergie na mleko krowie? ja narazie karmie mlekiem sma sojowym i bede sie umawiac z alergologiem tak jak mi zalecil lekarz.czy znacie moze jakies inne mleka na alergie dostepne w sklepach? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| agula
| Do潮czy: 02 Pa 2008 | Posty: 20 | |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 0:34 Temat postu: |
|
|
Odnosnie spotkania dla mam to jest ono ogolnodostepne i mile widziane sa rowniez mamy z dziecmi powyzej 2 lat . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 13:16 Temat postu: do luiza |
|
|
dziewczyny czy ktores z Waszych dzieciatek mialo alergie na mleko krowie? ja narazie karmie mlekiem sma sojowym i bede sie umawiac z alergologiem tak jak mi zalecil lekarz.czy znacie moze jakies inne mleka na alergie dostepne w sklepach?
Nutramigen - koszt okolo 4 tys. z czego czesc jest refundowana jesli okarze sie, ze to faktycznie skaza bialkowa.
Odnosnie mleka sojowego, my podawalismy naszemu 3 miecznemu maluchowi i wysypalo go jeszcze bardziej niz po mleku krowim (podobno soja uczula jecze bardziej, a lekarz w polsce byl zdziwiony ze polecili nam mleko sojowe, podobno w polsce mozna stosowac gdy dziecko skonczy 6 miesiecy). |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 13:41 Temat postu: |
|
|
a moge prosic o namiary na alergologa?? potrzebne mi skierowani?? czy wiecie tez gdzie moge isc do laryngologa bez skierowania?? moja corka od wrzesnia praktycznie kaszle i zakatarzona, do tego jak nie katar to chrapie przez nosek, ma tez liszaj na ciele, w domus medica juz mnie znaja po i imieniu ale za kazdym razem nazeri i pektolin ktore w przypadku mojego dziecka nie dzialaja, mala jak miala msc miala egzeme, 8msc astma oskrzelowa leczenie sterydami, 13msc infekcja gornych drog oddechowych, za msc kolejna infekcja, 15msc zapalenie okrzeli i ploc, z miesiac po wyleczeniu kolejna infekcja, potem lato i dziecko zdrowe bylo, od wrzesnia jak nie katar to kaszel, jak nie ma kataru to chrapie przez nosek, teraz od sylwestra kaslala a od wczoraj katarzysko, biegam po pediatrach i nikt nic nowego mi nie powiedzial, chcialabym zeby zbadal malutka laryngolog i alergolog, dodam ze lekarze mi mowili ze nie ma takiej potrzeby a ja nie bede czekala az dzieciak astmy dostanie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 14:19 Temat postu: |
|
|
sorry nie nazeril tylko nererill |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 14:20 Temat postu: |
|
|
i znowu zle, ja juz dzis nie mysle, przejmuje sie coreczka i w glowie tylko jej zdrowko, NEZERILL |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 16:49 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | a moge prosic o namiary na alergologa?? potrzebne mi skierowani?? czy wiecie tez gdzie moge isc do laryngologa bez skierowania?? moja corka od wrzesnia praktycznie kaszle i zakatarzona, do tego jak nie katar to chrapie przez nosek, ma tez liszaj na ciele, w domus medica juz mnie znaja po i imieniu ale za kazdym razem nazeri i pektolin ktore w przypadku mojego dziecka nie dzialaja, mala jak miala msc miala egzeme, 8msc astma oskrzelowa leczenie sterydami, 13msc infekcja gornych drog oddechowych, za msc kolejna infekcja, 15msc zapalenie okrzeli i ploc, z miesiac po wyleczeniu kolejna infekcja, potem lato i dziecko zdrowe bylo, od wrzesnia jak nie katar to kaszel, jak nie ma kataru to chrapie przez nosek, teraz od sylwestra kaslala a od wczoraj katarzysko, biegam po pediatrach i nikt nic nowego mi nie powiedzial, chcialabym zeby zbadal malutka laryngolog i alergolog, dodam ze lekarze mi mowili ze nie ma takiej potrzeby a ja nie bede czekala az dzieciak astmy dostanie |
Tu masz link do alergologa http://ja.is/u/laeknastodin-uppsolum/?branch=1308464 nie potrzebujesz skierowania do specjalisty jesli idziesz prywatnie. Ja za wizyte u tego lekarza wraz z testami zaplacilam ok 900kr.
Tu masz link do pediatry ktory sam mi zaproponowal ze zrobi testy z krwi dla mojego synka. Okazalo sie ze jest alergikiem i kazal zglosic sie do alergologa http://laeknastodin.is/starfsfolk/ Gudmundur Asgeirsson.
Zycze powodzenia. Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 17:23 Temat postu: |
|
|
zaraz zadzwonie i sie umowie do tego alergologa, nawet jesli musialabym zaplacic to pojde, moja lekarka rodzinna nigdy mi nie doradzi nic!!! pytalam ja o lekarzy prywatnych mowila ze tu takich nie ma, bylam w szoku ale okazuje sie ze jest i to wielu. Dzieki wielkie!!! na razie nie bede szla do tego peditry tylko od razu do alergologa ale jesli kiedys bede potrzebowala pediatry to tez pojde do tego ktorego polecasz, jeszcze raz dziekuje!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|