Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| siostrassmonika
| Do潮czy: 10 Sie 2007 | Posty: 3 | Sk眃: r贸偶nie |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 17:25 Temat postu: hej |
|
|
mam pytanie czy wie kto艣 czy da si臋 sprawdzi膰 i je艣li tak to gdzie czy widnieje si臋 jako samotna matka? ja mieszkam z ojcem dziecka ale nie mamy 艣lubu i w urz臋dach niekiedy m贸wi膮 mi 偶e jestem samotn膮 matk膮 a gdzie indziej nie. chcia艂abym po prostu wiedzie膰 co i jak. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 19:51 Temat postu: |
|
|
mamy wizyte u alergologa na 10 marca, szkoda ze tak pozno, to oznacza ze i tak musze wybrac sie do pediatry |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 20:22 Temat postu: |
|
|
To super, ja jak sie umawiam do tego pediatry to zawsze mam wizyte za kilka dni.
Powodzenia i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 20:45 Temat postu: |
|
|
ja dzis dzwonilam do alergologa do domus medica i mam dzwonic 22 lutego bo do tego czasu wszystko jest zajete . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 21:35 Temat postu: |
|
|
luiza moze tez sprobuj sie umowic tam gdzie my, dlugo trzeba czekac ale juz przynajmniej jestesmy umowione |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 22:50 Temat postu: |
|
|
musze wlasnie tam sprobowac .a co to jest za mleko stodmjolk nie wiem czy dobrze napisalam .czy to jest jakies specjalne mleko dla alergikow czy poprostu zwykle mleko tylko ze gotowe. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 8 Lut 2010, 23:15 Temat postu: |
|
|
luiza napisa: | musze wlasnie tam sprobowac .a co to jest za mleko stodmjolk nie wiem czy dobrze napisalam .czy to jest jakies specjalne mleko dla alergikow czy poprostu zwykle mleko tylko ze gotowe. |
To jest mleko dla dzieci w kartonach do podgrzania. Jest to mleko wzbogacone o vitaminy i mineraly, raczej nie dla dzieci ktore maja alergie na mleko. Ja u swojego syna podejrzewa艂am alergie na mleko jednak w testach wyszlo ze nie jest jak zapytalam lekarza co moglo byc przyczyna tych wszystkich objawow jakie mial. Powiedzial ze nie tolerancja. Jego organizm nie tolerowal mleka ale alergii nie bylo. Dlatego wystarczylo mu sma zielone. Jak skonczyl pol roku sprobowalam mu dac wlasnie stodmjolk i bylo super.
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Stella
| Do潮czy: 16 Maj 2008 | Posty: 13 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 10:59 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie mamy!!
Chcieliby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy wraz ze swoimi pociechami na spotkanie, kt贸re odb臋dzie si臋 w czwrtek mi臋dzy 11 a 13 na Borgartun 25. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 11:21 Temat postu: |
|
|
bardzo chcialam isc a moja krolewna zachorowala i nie chce zeby inne dzieci sie od niej zarazily |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 11:39 Temat postu: |
|
|
fajnie wam!macie takie spotkania.szkoda 偶e tu w Keflaviku nie ma. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
| Do潮czy: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 12:27 Temat postu: |
|
|
lampeczka, to jaki problem zorganizowac:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 12:44 Temat postu: |
|
|
a my艣lisz 偶e kto艣 by przyszed艂???i nie bardzo to ja wiem gdzie.u mnie w domu to nie mo偶liwe  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 13:09 Temat postu: |
|
|
przeciez dziala zwazek, moze tam sie udac z prosba o zorganizowanie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 13:27 Temat postu: |
|
|
widzisz Ty jestes bardziej kumata w tym temacie. jaki zwi膮zek?zawodowy?? to najpierw tu zapytam kto by przyszed艂???bo bez sensu co艣 za艂atwi膰 a potem by膰 tam sama z dzieckiem  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
|
Wys砤ny: 9 Lut 2010, 14:36 Temat postu: |
|
|
towarzystwo polskie a polskiego zwiazku zawodowowego to jeszcze nie ma
ale czemu nie zapytac? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 10 Lut 2010, 11:55 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny!! bylam wczoraj z corka u lekarza, myslalam ze wyjde z siebie. Dziecko w Boze Narodzenie dostalo katarku, bez goraczki, za kilka dni kaszel sie pojawil, bylam u lekarza, uslyszalam ze malej nic nie jest, ze moge dawac nezeril i pektolin i to jej pomoze, corka nadal kaslala i ten kaszel byl coraz brzydszy, podbijalo ja na wymioty wiec 2 tyg temu ponownie pojechalam do domus medica, lekarz powiedzial zeby sie nie martwic nic zlego sie nie dzieje, ja jemu powiedzialam ze to chyba az tak ok nie jest ze dziecko od 3 tyg kaszle, meczy sie w nocy, nie spi i prawie wymiotuje, uslyszalam ze to taka pora roku ale dziecko nie wymaga zadnego leczenia. W sobote poplakala wiecej i dostala ostrego kataru, w niedziele pojawil sie kaszel, w poniedzialek juz kaszel sie nasilil i pojawily dusznosci i goraczka 38, nie dostalam sie do zadnego pediatry ale wczoraj udalo mi sie umowic do domus medica, okazalo sie ze na skutek przewleklego przeziebienia nieleczonego bronchit i astma oskrzelowa!!!! leczenie sterydami wziewnie, masakra!! gdybym o dziecko nie dbala, nie chodzila do lekarza za kazdym razem to rozumiem ale o dziecko dbam, staram sie wyleczyc jak tylko pojawia sie pierwsze objawy a przez te ich metody mala dzis cierpi, gdyby szanowny pan doktor te 2 tyg temu dal jakies pozadne leki dzis corcie mialabym zdrowa!!!!! rozmawialam z lekarka o alergologu to powiedziala ze bardzo dobrze jesli taki specjalista zbada dziecko |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 10 Lut 2010, 12:51 Temat postu: |
|
|
To jest doskonaly przyklad na to zeby nie ufac lekarzom w 100%. Ja jak cos mnie niepokoilo szlam do lekarza a ten mi mowil ze nie ma czym sie martwic, a ja wiem ze cos jest nie tak szlam do drugiego innego. Tak trafilam na tego pediatre z glæsibæjer i alergologa z kringlana jakiekolwiek badania nigdy nie bylo zadnego problemu. Np. Moj syn ma niewielka 2.5mm dziure w sercu lekarz w Pl kazal sprawdzic to po roku. Pokazalam przetlumaczony wypis ze szpitala dla doktorki rodzinnej powiedziala zeby pokazac to na kontroli z pediatra w przychodni. Pediatra stwierdzil ze wszystkie przeplywy sa prawidlowe i on nie widzi powodu zeby to sprawdzac. (pielegniarka byla bardziej przejeta jak on) W zeszlym tygodniu powiedzialam o tym pediatrze na wizycie prywatnej. Popatrzyl i powiedzial tyle, chce pani to sprawdzic tutaj czy w Polsce powiedzialam ze tu odrazu zadzwonil i umowil nas na wizyte z kardiologiem na jutro. Mialam takich pare przypadkow.
Pozdrawiam i zycze DUUUZO zdrowia dla corci  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Latifa
| Do潮czy: 16 Sty 2010 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 10 Lut 2010, 13:23 Temat postu: |
|
|
Lampeczka- nie b臋dziesz siedzia艂a sama je艣li da艂oby rade zorganizowa膰 spotkanie dla mam z dzie膰mi w Keflaviku jak co艣 b臋dziemy siedzia艂y we dwie plus oczywi艣cie nasze dzieciaczki Jestem zaaaaaa  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Latifa
| Do潮czy: 16 Sty 2010 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 10 Lut 2010, 13:31 Temat postu: |
|
|
dziewczyny mam dwa pytanka jedno odno艣nie tej dodatkowej szczepionki, kt贸r膮 mo偶na dokupi膰 za 15 000kr(czy jako艣 tak)- przeciwko czemu ona dok艂adnie jest? i do kt贸rego miesi膮ca 偶ycia mo偶na j膮 podawa膰? a drugie to jakie za艣wiadczenie i od kogo mam wzi膮膰 do polskiego becikowego? z g贸ry dzi臋ki za odpowiedz pozdrawiam wszystkie Mamu艣ki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 10 Lut 2010, 13:32 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisa: | To jest doskonaly przyklad na to zeby nie ufac lekarzom w 100%. Ja jak cos mnie niepokoilo szlam do lekarza a ten mi mowil ze nie ma czym sie martwic, a ja wiem ze cos jest nie tak szlam do drugiego innego. Tak trafilam na tego pediatre z glæsibæjer i alergologa z kringlana jakiekolwiek badania nigdy nie bylo zadnego problemu. Np. Moj syn ma niewielka 2.5mm dziure w sercu lekarz w Pl kazal sprawdzic to po roku. Pokazalam przetlumaczony wypis ze szpitala dla doktorki rodzinnej powiedziala zeby pokazac to na kontroli z pediatra w przychodni. Pediatra stwierdzil ze wszystkie przeplywy sa prawidlowe i on nie widzi powodu zeby to sprawdzac. (pielegniarka byla bardziej przejeta jak on) W zeszlym tygodniu powiedzialam o tym pediatrze na wizycie prywatnej. Popatrzyl i powiedzial tyle, chce pani to sprawdzic tutaj czy w Polsce powiedzialam ze tu odrazu zadzwonil i umowil nas na wizyte z kardiologiem na jutro. Mialam takich pare przypadkow.
Pozdrawiam i zycze DUUUZO zdrowia dla corci  |
jezu!a jak to wyczaili??t膮 dziur臋??jakie badania???sama posz艂a艣 do lekarza i zleci艂a艣 jakie艣??ja mam wizyte 22 to zarzycz臋 sobie pobrania krwi usg jamy brzusznej i takie tam.mam nadzieje ze i zrobi.albo da jakie艣 skierowanie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|