reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 192, 193, 194 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 20 Lut 2010, 22:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy wiecie ale ostatnio widzialam w aptece (tej znajdujacej sie kolo sklepu FIFA -sklepu dla dzieci) kosmetyki polskie AA dla kobiet w ciazy .sa balsamy na opuchniete i obolale nogi i jakies kosmetyki na brzuch przeciw rozstepom.tyle mi sie rzucilo w oczy choc bylo ich wiecej .
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 21 Lut 2010, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak maja cala serie kosmetykow z seri aa, dla kobiet i iniemowlat.oliwki,mydelka,szamponiki, a takze kremy na piersi oraz obolale sutki dla karmiacych kobiet. wiem bo mieszkam 5 minut od tej apteki:)
a wiecie moze czy na islandii mozna kupic kosmetyki dla dzieci firmy nivea? jesli tak to gdzie? z groy dziekuje za odpowiedz.
Powr髏 do g髍y
luiza

PostWys砤ny: 21 Lut 2010, 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z nivea niestety jeszcze nie widzialam ale jak znajde to dam znac Smile
Powr髏 do g髍y
agnieszka33

Do潮czy: 15 Wrz 2008
PostWys砤ny: 21 Lut 2010, 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej diewczyny czy ma kt贸ra艣 z was moze infacol odspszedac albo cos innego na kolki maluszkowi
Powr髏 do g髍y
mgj

Do潮czy: 25 Wrz 2007
Sk眃: Kopavogur
PostWys砤ny: 21 Lut 2010, 14:55    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Wyskocz do apteki i kup Minifom na kolki Smile
Powr髏 do g髍y
agnieszka33

Do潮czy: 15 Wrz 2008
PostWys砤ny: 21 Lut 2010, 15:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety minifom nie pomaga Sad
Powr髏 do g髍y
DOROTAKOC

Do潮czy: 30 Kwi 2008
PostWys砤ny: 21 Lut 2010, 21:14    Temat postu: kolki Odpowiedz z cytatem

agnieszka33 napisa:
niestety minifom nie pomaga Sad
jezeli nic dzidzi nie pomaga to sproboj rozgrzac brzuszek suszarka poluz na brzuszek pieluszke i grzej suszarka lekko cieplym powietrzem i masuj mojej corci juz po 5 min pomagalo zasypiala i juz nie miala koleczki powodzenia
Powr髏 do g髍y
luiza

PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiecie moze jak rozlicza sie faedingaorlof ? dostalam rozliczenie z pracy i nie wiem czy czekac na rozlicznenie z macierzynskiego .
Powr髏 do g髍y
chomik1
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 13:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a moglybyscie mi powiedziec jakich kosmetykow wy uzywacie dla swoich niemowlaczkow to znaczy z jakiej firmy? oraz przyszle mamusie na jakie sie decydujecie?
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chomik1 napisa:
a moglybyscie mi powiedziec jakich kosmetykow wy uzywacie dla swoich niemowlaczkow to znaczy z jakiej firmy? oraz przyszle mamusie na jakie sie decydujecie?

Ja na poczatku uzywalam Weledy, pozniej przeszlam z musu na oilatum, pozniej znowu weleda i teraz na przemian weleda i jonson (nie pamietam czy przez g czy j). Weleda jest spoko uzywalam ok2 mcy. Pozniej oilatum maly nietolerowal mielu rzeczy ktore jadlam i mial strasznie sucha skore, po oilatum byla super to przez jakies 4 mce i znowu weleda bo mlodemu przeszlo i teraz juz je wszystko i mu nie szkodzi. Polecam Welede jest naturalna nagietek lagodzi skore zapach jest troche intensywny niektorym moze przeszkadzac.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mikolaj

PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczesniej pytalam czy ktos podaje mleko typu nymjolk lettmjolk swoim dzieciom. Ostatnio bylam z synkiem u pediatry i zapytalam go wlasnie o podawanie takiego mleka. Powiedzial ze mozna ale zalezy to od tego co dziecko je. Jesli je miesa czerwone duzo zielonych warzyw, watrobke mozna smialo podawac zwykle mleko. Chodzi o to zeby dziecku dostarczac odpowiednia ilosc zelaza.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisa:
chomik1 napisa:

Ja na poczatku uzywalam Weledy, pozniej przeszlam z musu na oilatum, pozniej znowu weleda i teraz na przemian weleda i jonson (nie pamietam czy przez g czy j). Weleda jest spoko uzywalam ok2 mcy. Pozniej oilatum maly nietolerowal mielu rzeczy ktore jadlam i mial strasznie sucha skore, po oilatum byla super to przez jakies 4 mce i znowu weleda bo mlodemu przeszlo i teraz juz je wszystko i mu nie szkodzi. Polecam Welede jest naturalna nagietek lagodzi skore zapach jest troche intensywny niektorym moze przeszkadzac.

hmm... ja te偶 szukam kremu dla ma艂ej do buzki.u偶ywa艂am bambino i jak si臋 sko艅czy艂 to kupi艂am krem z penatenu.dodam ze jest tragiczny.nie do艣膰 ze twardy jak kamie艅 to jeszcze po nim zaczelo si臋 jej co艣 robic z policzkami.s膮 chrapowate.lekarz powiedzial ze to od pogody i to zejdzie.kilka dni temu kupi艂am znowu bambino ale nie taki sam jak wcze艣niej.no i poprawy nie ma.r贸偶ni si臋 konsystencj膮.czy znajde tu jaki艣 taki mi臋ciutki kremik czy musz臋 sprowadza膰.
Powr髏 do g髍y
czita
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 17:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lampeczko Moja corak ma tak samo ,co jakis czas robi jej sie sucha skora na policzkach i czasami jest jak papier scierny, smaruje kremem z apteki nazywa sie LOCOBASE (zolty) jest naprawde dobry na takie soche miejsca,mozesz tez kupic w aptec krem MILDISON LIPID 1% KREM tez jest dobry, moja corka ma tez kilka takich sochych plam na nogach i tez jest dobry.Jesli one by nie pomogly to w polsce sa rozne kremy ale jeden jest naprawde rewelacyjny o nawie LINOMAG tez mam ten krem i jest jeszcze jeden krem na takie cos, EMALIUM KREM to krem dla dzieci co maja jakas alergie ale mozna go stosowac nawet jesli nie ma alergi jest bez recepty. Gdy nie mialam tych kremow smarowalam policzki zwyklym kremem NIVEA tym niebieskim i tez szybko skora sie robila normalna. Mam nadziejej ze pomoglam i ze jakis krem pomoze twojej corce.
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej. ja uzywam dla dziecka kremu firmy PHARMACERIS, niebieska seria do skory suchej, atopowej. 艣wietny na mr贸z czy wiatr. niestety do kupienia tylko w Polsce Sad
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 18:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czita napisa:
Lampeczko Moja corak ma tak samo ,co jakis czas robi jej sie sucha skora na policzkach i czasami jest jak papier scierny, smaruje kremem z apteki nazywa sie LOCOBASE (zolty) jest naprawde dobry na takie soche miejsca,mozesz tez kupic w aptec krem MILDISON LIPID 1% KREM tez jest dobry, moja corka ma tez kilka takich sochych plam na nogach i tez jest dobry.Jesli one by nie pomogly to w polsce sa rozne kremy ale jeden jest naprawde rewelacyjny o nawie LINOMAG tez mam ten krem i jest jeszcze jeden krem na takie cos, EMALIUM KREM to krem dla dzieci co maja jakas alergie ale mozna go stosowac nawet jesli nie ma alergi jest bez recepty. Gdy nie mialam tych kremow smarowalam policzki zwyklym kremem NIVEA tym niebieskim i tez szybko skora sie robila normalna. Mam nadziejej ze pomoglam i ze jakis krem pomoze twojej corce.

dzi臋ki kurcze tyle tego do testowania Very Happy Very Happy wiem 偶e nivea na ka偶d膮 pogod臋 czy jako艣 tak jest rewelacyjny.jak za kilka dni nie przejdzie jej to z tym bambino(bo wczesniej nie miala tego)to zaczne testowa膰 a w pl bede w czerwcu to si臋 zaopatrz臋 w ten na p........na wiatr czy mroz.dziekuje
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy mildison o ktorym piszesz to nie jest masc na sterydach? jak moja corcia miala miesiac miala egzeme i pielegniarka srodowiskowa kazala mi uzywac wlasnie mildison tylko nie pamietam pelnej nazwy, byc moze jest i krem i masc i to dwa inne kosmetyki, jak bylam z mala w polsce to pediatra byl w szoku ze na islandii uzywaj sterydow do twarzy, w naszym kraju maja jakies zamienniki ktore sa drozsze ale bezpieczniejsze dla skory twarzy, teraz mala ma naczynkowa cere prawdopodobnie to konsekwencje uzywania starydow. Jesli sa tu kosmetyki AA to polecam!! sama pojade do tej apteki i kupie, w Polsce przetestowalam AA ktem do twarzy i malutka miala super skorke a tez musze uzywac kosmetykow do cery atopowej i wrazliwej, powoli koncza mi sie zapasy z PL, mala ma 2 latka to powoli sprawdzam reakcje jej skory na inne kosmetyki, kupilam do kapieli plun neutral i poki co zadnej roznicy nia ma, balsam uzywam zawsze emolium i mam tyle zapasu ze mi nie zabraknie
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
czita
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 23:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krem MILDISON LIPID 1% KREM nie jest na sterydach wiem ze jest jeszcze jednen taki krem i ten wlasnie jest na sterydach, pytalam o to lekarza bo zanim zaczelam go uzywac wiedzialam o nim ze sa rozne rodzaje tego kremu, jesli sa kremy na sterydach to nie dostaniesz ich tu bez recepty, tak wlasnie powiedzial nma lekarza do ktorego chodzimy z mala. Jesli ktos ma watpliwosci to niech doradzi sie w aptece tam zawsze powiedza czy jets na sterydach czy tez nie.
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 22 Lut 2010, 23:22    Temat postu: Krem MILDISON LIPID 1% KREM Odpowiedz z cytatem

tu si臋 nie zgodz臋 ten krem jest na sterydach mojej kuzynce zapisuj膮 w艂a艣nie ten krem na 艂uszczyc臋.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 23 Lut 2010, 9:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czita napisa:
Krem MILDISON LIPID 1% KREM nie jest na sterydach wiem ze jest jeszcze jednen taki krem i ten wlasnie jest na sterydach, pytalam o to lekarza bo zanim zaczelam go uzywac wiedzialam o nim ze sa rozne rodzaje tego kremu, jesli sa kremy na sterydach to nie dostaniesz ich tu bez recepty, tak wlasnie powiedzial nma lekarza do ktorego chodzimy z mala. Jesli ktos ma watpliwosci to niech doradzi sie w aptece tam zawsze powiedza czy jets na sterydach czy tez nie.

I ja tez sie nie zgodze bo jest na sterydach tylko on ma ta najnizsza dawke ktora jest dostepna bez recepty i jak ten nie pomaga to zapisuja silnieszy. To mi powiedziala moja doktorka. Jest jeszcze jeden krem czy masc daktakort jest to silna masc na sterydach i tez jest bez recepty, przepisal ja mojemu synkowi jak mial 2m-ce pediatra z naszej przychodni pozniej bylam na wizycie u lekarza rodzinnego powiedzialam jej o tej masci i powiedziala ze jest za silna i zeby zaczac od mildison lipid.
Powr髏 do g髍y
czita
PostWys砤ny: 23 Lut 2010, 16:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny dzieki za te info. w piatek ide do lekarza wiec sie ejszcze raz zapytam jak to naprawde z tym kremem jest, jesli on jest na sterydach to ciesze sie ze tylko przez jakis czas smarowalam corke tym krememe.Lampeczko nie kupuj tego kremu skoro jest bardzo prawdopodobne ze jest na sterydach kup lepiej sobie ten locobase ten napewno jest bezpieczny.
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 192, 193, 194 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 193 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.