Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2010, 11:08 Temat postu: |
|
|
Gosiak ja jestem teraz w 19 tygodniu i ide na to usg za tydzien,jest to juz ostatnie usg na Islandii juz pozniej nie robia.Nastepna wizyte u poloznej nam pod koniec kwietnia.Ja dostalam caly harmonogram od swojej poloznej i wg jesgo wizyty nastepuja kolejno
-12 tydz
-16
-25
-28
-31
-34
-36
-38
-40
Moja polozna stara sie chyba tego trzymac i juz na jednej wizycie odrazu podaje termin nastepnej,moze zadzwon do swojej zapytaj.U mnie to tak wypada za mniane bo 10 lutego mialam wizyte,15 marca bedzie usg i 21 kwietnia znowu wizyta i tak jak napisalam w 20 tyg to ostatnie usg.Gratuluje coreczki i pisz jak masz jakies pytania.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gosiak
| Do潮czy: 22 Cze 2009 | Posty: 27 | |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2010, 11:35 Temat postu: ... |
|
|
wiec widze ze ta moja polozna jakas nie zorganizowana ha ha chyba bede musiala do niej jechac bo czekac to bede mogla w nieskonczonosc cos mi sie wydaje
dziekuje za odp. i gratulacje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2010, 12:13 Temat postu: Re: ... |
|
|
gosiak napisa: | wiec widze ze ta moja polozna jakas nie zorganizowana ha ha chyba bede musiala do niej jechac bo czekac to bede mogla w nieskonczonosc cos mi sie wydaje
dziekuje za odp. i gratulacje |
Piszesz ze mialas 3 razy usg, jesli tak bylo np. co 4 tyg to do poloznej nie idziesz bo te badania usg licza tak jakbys byla u poloznej, na tym badaniu mowia czy jest wszytsko ok. Teraz mialas ostatnie usg i jesli wszytsko bedzie dobrze to juz nie bedziesz miala tego badania.Teraz musisz zadzwonic i umowic sie z twoja polozna. To nie jest tak ze to ona ma dbac o te wizyty tylko ty, teraz jak bedziesz miala wizyte w pryzchodni napewno polozna wyznaczy nastepny termin wizyty u niej.Moja polozna nie dala mi listy w jakich tyg bede do niej chodzic to zalezy w jakim czasie mialas pierwsza wizyte u niej.W pierwszej ciazy mialam usg 2 razy w 21 tyg i w 36 tyg bo mialam jednorazowe plamienie w 35 tyg. za 2 tyg mam termin porodu i bede miala 2 dziewczynke i teraz nie mialam usg pod koniec ciazy.
Gratuluje coreczki i zycze wszystkiego dobrego. _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gosiak
| Do潮czy: 22 Cze 2009 | Posty: 27 | |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2010, 14:08 Temat postu: ... |
|
|
dziekuje za odp. zycze szczesliwego rozwiazania pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anio艂239
 | Do潮czy: 21 Gru 2009 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2010, 14:27 Temat postu: |
|
|
cze艣膰 dziewczyny wiem 偶e to nie miejsce na takie og艂oszenia ale zamie艣ci艂am je tak偶e w dziale kupie i nikt si臋 nie odzywa mo偶e ma kt贸ra艣 z was odsprzeda膰 艂贸偶eczko turystyczne lub kojec
czekam na propozycje na priv pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miki00
| Do潮czy: 20 Sty 2010 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 8 Mar 2010, 15:27 Temat postu: ;) |
|
|
witam wszystkich serdecznie
mam pewien problem i nie wiem w jakim watku go umiescic. napisze wiec tu. Urodzilam dziecko 8 miesiecy temu w ciazyprzytylam okolo 25 kilogramow. do 2 miesiecy po porodzie waga spadala troszke spadlo mi 15 kilo. ale teraz waga rosnie bardzo szybko mimo iz nie jem duzo nie jem slodyczyi w wolnych chwilach troszke cwicze nie regularnie oczywiscie. I mam takie pytanie czy jest tu jakas osoba ktora pomaga w zrzuceniu wagi jakis dietetyk czy cos takiego a moze jakies tabletki herbatki a moze ktoras z was ma skuteczne metody. niewiem juz co robic przed ciaza wazylam 56 kilo teraz 90. strasznie sie z tym czuje. pomozcie jesli mozecie.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| RainbowInTheDark
| Do潮czy: 05 Pa 2009 | Posty: 59 | |
|
Wys砤ny: 8 Mar 2010, 15:52 Temat postu: Re: ;) |
|
|
miki00 napisa: | witam wszystkich serdecznie
mam pewien problem i nie wiem w jakim watku go umiescic. napisze wiec tu. Urodzilam dziecko 8 miesiecy temu w ciazyprzytylam okolo 25 kilogramow. do 2 miesiecy po porodzie waga spadala troszke spadlo mi 15 kilo. ale teraz waga rosnie bardzo szybko mimo iz nie jem duzo nie jem slodyczyi w wolnych chwilach troszke cwicze nie regularnie oczywiscie. I mam takie pytanie czy jest tu jakas osoba ktora pomaga w zrzuceniu wagi jakis dietetyk czy cos takiego a moze jakies tabletki herbatki a moze ktoras z was ma skuteczne metody. niewiem juz co robic przed ciaza wazylam 56 kilo teraz 90. strasznie sie z tym czuje. pomozcie jesli mozecie.pozdrawiam |
duzo ruchu, np spacery z malym, conajmniej 2 litry wody dziennie i na noc czerwona herbata, aha nie podjadac miedzy posilkami, jak juz to warzywa ;P pozdro!!  _________________ I want out -- to live my life alone
I want out -- leave me be
I want out -- to do things on my own
I want out -- to live my life and to be free !!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 8 Mar 2010, 16:07 Temat postu: Re: ;) |
|
|
miki00 napisa: | witam wszystkich serdecznie
tabletki sa w aptece na odchudzanie.bra艂am je tutaj jaki艣 islandzkie i linea z polski.dieta +tablety +spacery.jeszcze wcze艣niej 膰wiczy艂膮m aerobik z p艂yt膮.20kg za mn膮.chcia艂abym jeszcze z 10 zrzuci膰 do 54 no ale..........jako艣 mi ci臋偶ko hihi sama bym si臋 z jakim艣 dietetykiem spotka艂a.od kwietnia id臋 na si艂ownie z kole偶ank膮 przynajmniej sa takie plany aaaaa i nie jedz po 18.tylko jab艂ko jaki艣 lajt jogurcik i woda woda woda zero gazowanych napoj贸w |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anika
| Do潮czy: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Mar 2010, 16:14 Temat postu: |
|
|
Witam!
Mam pytanko czy juz wiadomo cos na tamat czwartkowego spotkania organizowanych przez Patrycje?
Pozdrawiam! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 8 Mar 2010, 17:37 Temat postu: |
|
|
wiesz jezeli szybko tyjesz mimo ze sie nie objadasz to ja bym udala sie do lekarza bo to moze byc problem z hormonami albo tarczyca bo po porodzie uklad hormonalny troche jest rozchwiany a skutkiem tego moze byc wlasnie zmiana wagi ,wygladu skory czy wlosow. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 13:14 Temat postu: GLUKOZA |
|
|
Dziewczyny czy mialyscie robiony test na pozion glukozy,chodzi mi konkretnie o to badanie przy ktorym wypijasz glukoze i wtedy badaja poziom.Jesli tak to,w ktorym tygoniu i czy jest to badanie robione zawsze czy trzeba o nie specjalnie sie ubiegac.Moja polozna nic o tym nie mowi.
I jeszcze jedna sprawa chcialabym sie upewnic czy papaiery na macierzynski sklada sie na 6 tyg przed terminem porodu oraz jak to jest z macierzynskim a w zasadzie tacierzynskim jesli jest sie na zasilku,czy wyglada to w ten sam sposob.Dzieki za info i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| agula
| Do潮czy: 02 Pa 2008 | Posty: 20 | |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 13:42 Temat postu: spotkanie dla mam |
|
|
Dziewczyny,spotkanie dla mam z dziecmi odbedzie sie w czwartek 11 marca od 11 do 13 w budynku przy Borgatun 25(tam co zwykle) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 13:49 Temat postu: Re: GLUKOZA |
|
|
jenny83 napisa: | Dziewczyny czy mialyscie robiony test na pozion glukozy,chodzi mi konkretnie o to badanie przy ktorym wypijasz glukoze i wtedy badaja poziom.Jesli tak to,w ktorym tygoniu i czy jest to badanie robione zawsze czy trzeba o nie specjalnie sie ubiegac.Moja polozna nic o tym nie mowi.
I jeszcze jedna sprawa chcialabym sie upewnic czy papaiery na macierzynski sklada sie na 6 tyg przed terminem porodu oraz jak to jest z macierzynskim a w zasadzie tacierzynskim jesli jest sie na zasilku,czy wyglada to w ten sam sposob.Dzieki za info i pozdrawiam |
z tego co wiem to nie robi膮 tu takich bada艅,ja si臋 o to zapyta艂am a mi po艂o偶na jak by艂am w ci膮zy powiedzia艂a 偶e po to sikam do kubeczka.ona sprawdza poziom cukru i je偶eli jest co艣 co j膮 niepokoi to mnie pokieruje na konkretne badania.ale to by艂o ponad rok temu wiec mo偶e teraz co艣 si臋 zmieni艂o.
z papierami na macierzynski tak jak piszesz na 6-8tyg.przed planowana data porodu.tacierzynski wyglada tak samo jak macierzy艅ski gdzie mama jest bezrobotna:)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiam
 | Do潮czy: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 14:41 Temat postu: |
|
|
[quote]Dziewczyny czy mialyscie robiony test na pozion glukozy,chodzi mi konkretnie o to badanie przy ktorym wypijasz glukoze i wtedy badaja poziom.Jesli tak to,w ktorym tygoniu i czy jest to badanie robione zawsze czy trzeba o nie specjalnie sie ubiegac Cytat: |
to badanie to krzywa cukrowa i jest ono dokladniejsze niz badanie z moczu.pomaga w wykrywaniu cukrzycy.czasami u ciezarnych kobiet wystepuje cukrzyca pomimo ze nie chorowaly przed ciaza.w Polsce to badanie to standard.w moczu pojawia sie cukier wtedy gdy jest go juz bardzo duzo we krwi a to badanie (krzywa cukrowa) pomaga wykryc nieprawidlowosci o wiele wczesniej.pozdrawiam. |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| emi65
| Do潮czy: 23 Maj 2009 | Posty: 17 | Sk眃: Reykjavik 105 |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 16:39 Temat postu: |
|
|
Hej Dziewczyny!
wiem,偶e ten post mo偶e powinien by膰 gdzie indziej ale my艣l臋, 偶e wy najbardziej si臋 orientujecie, gdy偶 my艣l臋, 偶e niejednej z WAs rodzina wysy艂a艂a paczki z rzeczami dla dziecka. Niestety nie wybieram si臋 do Polski przed porodem a zale偶y mi na wielu rzeczach dla male艅stwa (gdy偶 jak chyba wszyscy wiedz膮 jest tu du偶o dro偶ej:( )no i rodzice chc膮 mi wys艂a膰 paczk臋 tak膮 do 20 kg i zastanawiam si臋 czy taka wyprawka (ciuszki, kocyk, reczniki, smoczki itp)podlegaj膮 ocleniu?Prosz臋 WAs napiszcie czy odbiera艂y艣cie swoje paczki bez problem贸w czy trzeba by艂o p艂aci膰 c艂o??Z g贸ry dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 informacj臋
Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 16:48 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi si臋 ,偶e takie rzeczy nie podlegaj膮 ocleniu. Pisze sie ,偶e to podarunek dziadk贸w dla wnusi lub wnusia. Dobrze,偶eby ubranka nie by艂y w 艂adnych firmowych opakowaniach , bo wtedy z ciekawo艣ci b臋d膮 chcieli zajrze膰.Mi ostatnio przysz艂o p艂aci膰 za to ,偶e im pozwoli艂am otworzy膰 firmow膮 kopert臋 i nie zap艂aci艂am za c艂o tylko za to ,偶e by艂a koperta przetrzymywana w magazynie i otworzona. tak偶e lepiej ich 艂adnymi opakowaniami nie dra偶ni膰. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 17:17 Temat postu: |
|
|
emi65 napisa: | Hej Dziewczyny!
wiem,偶e ten post mo偶e powinien by膰 gdzie indziej ale my艣l臋, 偶e wy najbardziej si臋 orientujecie, gdy偶 my艣l臋, 偶e niejednej z WAs rodzina wysy艂a艂a paczki z rzeczami dla dziecka. Niestety nie wybieram si臋 do Polski przed porodem a zale偶y mi na wielu rzeczach dla male艅stwa (gdy偶 jak chyba wszyscy wiedz膮 jest tu du偶o dro偶ej:( )no i rodzice chc膮 mi wys艂a膰 paczk臋 tak膮 do 20 kg i zastanawiam si臋 czy taka wyprawka (ciuszki, kocyk, reczniki, smoczki itp)podlegaj膮 ocleniu?Prosz臋 WAs napiszcie czy odbiera艂y艣cie swoje paczki bez problem贸w czy trzeba by艂o p艂aci膰 c艂o??Z g贸ry dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 informacj臋
Pozdrawiam  |
Nie masz sie czym martwic, ja dostalam niedawno paczke z ciuszkami i praktycznie byly w niej same male ciuszki dla dziecka i po 4 dniach od wyslania dostalam paczke do domu.Jesli chodzi o te ladne opakowania to bez sensu pakowac ciuszki w jakis ladne , firmowe pudelka czy cos podobnego , zajmuja tylko miejsce w paczce, na wadze tez zawsze cos ubywa przez jakies pudelko nie potrzebne.Teraz juz nie ma tak czegos ze mozna podpisac ze to paczka dla dziecka czy prezet, juz to wycofali i taki prezet nie przejdzie juz. _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| patryk23l ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 18:56 Temat postu: |
|
|
Wszystko co nowe powinno byc oclone czyli od kwoty zakupu naliczaja 25,5 procenta vat plus oplata za otwarcie i przetrzymywanie paczki.
Wszystko zalezy tu od celnikow.
Jesli juz wysylacie jakies rzeczy to nie radze wysylac z metkami i w opakowaniach, najlepiej by wygladaly na rzeczy uzywane.
My wysylalismy wozek dla dziecka i niestety zaplacilismy vat.
Nie ma teraz znaczenia ze to rzeczy dla dziecka czy dla kogos innego.
Prezenty mozna wysylac na urodziny, jakies rocznice w kwocie nie przekraczajacej 10 tys kr co teraz wydaje sie smieszna kwota. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 19:09 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisa: | Wszystko co nowe powinno byc oclone czyli od kwoty zakupu naliczaja 25,5 procenta vat plus oplata za otwarcie i przetrzymywanie paczki.
Wszystko zalezy tu od celnikow.
Jesli juz wysylacie jakies rzeczy to nie radze wysylac z metkami i w opakowaniach, najlepiej by wygladaly na rzeczy uzywane.
My wysylalismy wozek dla dziecka i niestety zaplacilismy vat.
Nie ma teraz znaczenia ze to rzeczy dla dziecka czy dla kogos innego.
Prezenty mozna wysylac na urodziny, jakies rocznice w kwocie nie przekraczajacej 10 tys kr co teraz wydaje sie smieszna kwota. |
no nie wiem ale mi wysy艂ali ca艂y komplet po艣cieli z baldachimem i inne rzeczy z cena jeszcze w paczce niedawno dosta艂am paczk臋 z nowymi ciuchami dla ma艂ej buciki i inne rzeczy i nic nie zap艂aci艂am za to.nawet ksi膮zeczki, jakie艣 kremy, ma艣ci dla dziecka te偶 przychodz膮 normalnie.dzi臋ki bogu 偶e jeszcze nie skasowali ode mnie pieni膮偶k贸w za to.
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Stella
| Do潮czy: 16 Maj 2008 | Posty: 13 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2010, 23:39 Temat postu: Spotkanie dla mam |
|
|
Witamy serdecznie,
Chcia艂yby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy i ich pociechy na spotkanie 11 marca w godzinach od 11 do 13 przy Borgatun 25 (dom Czerwonego Krzy偶a) aby mi艂o sp臋dzi膰 czas.
B臋dziemy si臋 stara艂y organizowa膰 te spotkania w ka偶dy drugi czwartek ka偶dego miesi膮ca.
Serdecznie zapraszamy
Klub Lion |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|