reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 6 Mar 2010, 11:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gosiak ja jestem teraz w 19 tygodniu i ide na to usg za tydzien,jest to juz ostatnie usg na Islandii juz pozniej nie robia.Nastepna wizyte u poloznej nam pod koniec kwietnia.Ja dostalam caly harmonogram od swojej poloznej i wg jesgo wizyty nastepuja kolejno
-12 tydz
-16
-25
-28
-31
-34
-36
-38
-40
Moja polozna stara sie chyba tego trzymac i juz na jednej wizycie odrazu podaje termin nastepnej,moze zadzwon do swojej zapytaj.U mnie to tak wypada za mniane bo 10 lutego mialam wizyte,15 marca bedzie usg i 21 kwietnia znowu wizyta i tak jak napisalam w 20 tyg to ostatnie usg.Gratuluje coreczki i pisz jak masz jakies pytania.Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
gosiak

Do潮czy: 22 Cze 2009
PostWys砤ny: 6 Mar 2010, 11:35    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

wiec widze ze ta moja polozna jakas nie zorganizowana ha ha chyba bede musiala do niej jechac bo czekac to bede mogla w nieskonczonosc cos mi sie wydaje
dziekuje za odp. i gratulacje
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 6 Mar 2010, 12:13    Temat postu: Re: ... Odpowiedz z cytatem

gosiak napisa:
wiec widze ze ta moja polozna jakas nie zorganizowana ha ha chyba bede musiala do niej jechac bo czekac to bede mogla w nieskonczonosc cos mi sie wydaje
dziekuje za odp. i gratulacje

Piszesz ze mialas 3 razy usg, jesli tak bylo np. co 4 tyg to do poloznej nie idziesz bo te badania usg licza tak jakbys byla u poloznej, na tym badaniu mowia czy jest wszytsko ok. Teraz mialas ostatnie usg i jesli wszytsko bedzie dobrze to juz nie bedziesz miala tego badania.Teraz musisz zadzwonic i umowic sie z twoja polozna. To nie jest tak ze to ona ma dbac o te wizyty tylko ty, teraz jak bedziesz miala wizyte w pryzchodni napewno polozna wyznaczy nastepny termin wizyty u niej.Moja polozna nie dala mi listy w jakich tyg bede do niej chodzic to zalezy w jakim czasie mialas pierwsza wizyte u niej.W pierwszej ciazy mialam usg 2 razy w 21 tyg i w 36 tyg bo mialam jednorazowe plamienie w 35 tyg. za 2 tyg mam termin porodu i bede miala 2 dziewczynke i teraz nie mialam usg pod koniec ciazy.
Gratuluje coreczki i zycze wszystkiego dobrego.
gosiak

Do潮czy: 22 Cze 2009
PostWys砤ny: 6 Mar 2010, 14:08    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odp. zycze szczesliwego rozwiazania Smile pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
anio艂239

Do潮czy: 21 Gru 2009
PostWys砤ny: 6 Mar 2010, 14:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cze艣膰 dziewczyny wiem 偶e to nie miejsce na takie og艂oszenia ale zamie艣ci艂am je tak偶e w dziale kupie i nikt si臋 nie odzywa mo偶e ma kt贸ra艣 z was odsprzeda膰 艂贸偶eczko turystyczne lub kojec Very Happy
czekam na propozycje na priv pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
miki00

Do潮czy: 20 Sty 2010
PostWys砤ny: 8 Mar 2010, 15:27    Temat postu: ;) Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich serdecznie

mam pewien problem i nie wiem w jakim watku go umiescic. napisze wiec tu. Urodzilam dziecko 8 miesiecy temu w ciazyprzytylam okolo 25 kilogramow. do 2 miesiecy po porodzie waga spadala troszke spadlo mi 15 kilo. ale teraz waga rosnie bardzo szybko mimo iz nie jem duzo nie jem slodyczyi w wolnych chwilach troszke cwicze nie regularnie oczywiscie. I mam takie pytanie czy jest tu jakas osoba ktora pomaga w zrzuceniu wagi jakis dietetyk czy cos takiego a moze jakies tabletki herbatki a moze ktoras z was ma skuteczne metody. niewiem juz co robic przed ciaza wazylam 56 kilo teraz 90. strasznie sie z tym czuje. pomozcie jesli mozecie.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
RainbowInTheDark

Do潮czy: 05 Pa 2009
PostWys砤ny: 8 Mar 2010, 15:52    Temat postu: Re: ;) Odpowiedz z cytatem

miki00 napisa:

mam pewien problem i nie wiem w jakim watku go umiescic. napisze wiec tu. Urodzilam dziecko 8 miesiecy temu w ciazyprzytylam okolo 25 kilogramow. do 2 miesiecy po porodzie waga spadala troszke spadlo mi 15 kilo. ale teraz waga rosnie bardzo szybko mimo iz nie jem duzo nie jem slodyczyi w wolnych chwilach troszke cwicze nie regularnie oczywiscie. I mam takie pytanie czy jest tu jakas osoba ktora pomaga w zrzuceniu wagi jakis dietetyk czy cos takiego a moze jakies tabletki herbatki a moze ktoras z was ma skuteczne metody. niewiem juz co robic przed ciaza wazylam 56 kilo teraz 90. strasznie sie z tym czuje. pomozcie jesli mozecie.pozdrawiam

duzo ruchu, np spacery z malym, conajmniej 2 litry wody dziennie i na noc czerwona herbata, aha nie podjadac miedzy posilkami, jak juz to warzywa ;P pozdro!! Smile
I want out -- to live my life and to be free !!!
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 8 Mar 2010, 16:07    Temat postu: Re: ;) Odpowiedz z cytatem

miki00 napisa:

tabletki sa w aptece na odchudzanie.bra艂am je tutaj jaki艣 islandzkie i linea z polski.dieta +tablety +spacery.jeszcze wcze艣niej 膰wiczy艂膮m aerobik z p艂yt膮.20kg za mn膮.chcia艂abym jeszcze z 10 zrzuci膰 do 54 no ale..........jako艣 mi ci臋偶ko hihi sama bym si臋 z jakim艣 dietetykiem spotka艂a.od kwietnia id臋 na si艂ownie z kole偶ank膮 przynajmniej sa takie plany Very Happy aaaaa i nie jedz po 18.tylko jab艂ko jaki艣 lajt jogurcik Very Happy i woda woda woda zero gazowanych napoj贸w
Powr髏 do g髍y
anika

Do潮czy: 13 Lip 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 8 Mar 2010, 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam pytanko czy juz wiadomo cos na tamat czwartkowego spotkania organizowanych przez Patrycje?
Pozdrawiam!
Powr髏 do g髍y
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 8 Mar 2010, 17:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz jezeli szybko tyjesz mimo ze sie nie objadasz to ja bym udala sie do lekarza bo to moze byc problem z hormonami albo tarczyca bo po porodzie uklad hormonalny troche jest rozchwiany a skutkiem tego moze byc wlasnie zmiana wagi ,wygladu skory czy wlosow.
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 13:14    Temat postu: GLUKOZA Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny czy mialyscie robiony test na pozion glukozy,chodzi mi konkretnie o to badanie przy ktorym wypijasz glukoze i wtedy badaja poziom.Jesli tak to,w ktorym tygoniu i czy jest to badanie robione zawsze czy trzeba o nie specjalnie sie ubiegac.Moja polozna nic o tym nie mowi.
I jeszcze jedna sprawa chcialabym sie upewnic czy papaiery na macierzynski sklada sie na 6 tyg przed terminem porodu oraz jak to jest z macierzynskim a w zasadzie tacierzynskim jesli jest sie na zasilku,czy wyglada to w ten sam sposob.Dzieki za info i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
agula

Do潮czy: 02 Pa 2008
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 13:42    Temat postu: spotkanie dla mam Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,spotkanie dla mam z dziecmi odbedzie sie w czwartek 11 marca od 11 do 13 w budynku przy Borgatun 25(tam co zwykle)
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 13:49    Temat postu: Re: GLUKOZA Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisa:
Dziewczyny czy mialyscie robiony test na pozion glukozy,chodzi mi konkretnie o to badanie przy ktorym wypijasz glukoze i wtedy badaja poziom.Jesli tak to,w ktorym tygoniu i czy jest to badanie robione zawsze czy trzeba o nie specjalnie sie ubiegac.Moja polozna nic o tym nie mowi.
I jeszcze jedna sprawa chcialabym sie upewnic czy papaiery na macierzynski sklada sie na 6 tyg przed terminem porodu oraz jak to jest z macierzynskim a w zasadzie tacierzynskim jesli jest sie na zasilku,czy wyglada to w ten sam sposob.Dzieki za info i pozdrawiam

z tego co wiem to nie robi膮 tu takich bada艅,ja si臋 o to zapyta艂am a mi po艂o偶na jak by艂am w ci膮zy powiedzia艂a 偶e po to sikam do kubeczka.ona sprawdza poziom cukru i je偶eli jest co艣 co j膮 niepokoi to mnie pokieruje na konkretne badania.ale to by艂o ponad rok temu wiec mo偶e teraz co艣 si臋 zmieni艂o.
z papierami na macierzynski tak jak piszesz na 6-8tyg.przed planowana data porodu.tacierzynski wyglada tak samo jak macierzy艅ski gdzie mama jest bezrobotna:))
Powr髏 do g髍y
sylwiam

Do潮czy: 25 Mar 2008
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote]Dziewczyny czy mialyscie robiony test na pozion glukozy,chodzi mi konkretnie o to badanie przy ktorym wypijasz glukoze i wtedy badaja poziom.Jesli tak to,w ktorym tygoniu i czy jest to badanie robione zawsze czy trzeba o nie specjalnie sie ubiegac
Cytat:

to badanie to krzywa cukrowa i jest ono dokladniejsze niz badanie z moczu.pomaga w wykrywaniu cukrzycy.czasami u ciezarnych kobiet wystepuje cukrzyca pomimo ze nie chorowaly przed ciaza.w Polsce to badanie to standard.w moczu pojawia sie cukier wtedy gdy jest go juz bardzo duzo we krwi a to badanie (krzywa cukrowa) pomaga wykryc nieprawidlowosci o wiele wczesniej.pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
emi65

Do潮czy: 23 Maj 2009
Sk眃: Reykjavik 105
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Dziewczyny!
wiem,偶e ten post mo偶e powinien by膰 gdzie indziej ale my艣l臋, 偶e wy najbardziej si臋 orientujecie, gdy偶 my艣l臋, 偶e niejednej z WAs rodzina wysy艂a艂a paczki z rzeczami dla dziecka. Niestety nie wybieram si臋 do Polski przed porodem a zale偶y mi na wielu rzeczach dla male艅stwa (gdy偶 jak chyba wszyscy wiedz膮 jest tu du偶o dro偶ej:( )no i rodzice chc膮 mi wys艂a膰 paczk臋 tak膮 do 20 kg i zastanawiam si臋 czy taka wyprawka (ciuszki, kocyk, reczniki, smoczki itp)podlegaj膮 ocleniu?Prosz臋 WAs napiszcie czy odbiera艂y艣cie swoje paczki bez problem贸w czy trzeba by艂o p艂aci膰 c艂o??Z g贸ry dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 informacj臋 Very Happy
Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 16:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi si臋 ,偶e takie rzeczy nie podlegaj膮 ocleniu. Pisze sie ,偶e to podarunek dziadk贸w dla wnusi lub wnusia. Dobrze,偶eby ubranka nie by艂y w 艂adnych firmowych opakowaniach , bo wtedy z ciekawo艣ci b臋d膮 chcieli zajrze膰.Mi ostatnio przysz艂o p艂aci膰 za to ,偶e im pozwoli艂am otworzy膰 firmow膮 kopert臋 i nie zap艂aci艂am za c艂o tylko za to ,偶e by艂a koperta przetrzymywana w magazynie i otworzona. tak偶e lepiej ich 艂adnymi opakowaniami nie dra偶ni膰.
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emi65 napisa:
Hej Dziewczyny!
wiem,偶e ten post mo偶e powinien by膰 gdzie indziej ale my艣l臋, 偶e wy najbardziej si臋 orientujecie, gdy偶 my艣l臋, 偶e niejednej z WAs rodzina wysy艂a艂a paczki z rzeczami dla dziecka. Niestety nie wybieram si臋 do Polski przed porodem a zale偶y mi na wielu rzeczach dla male艅stwa (gdy偶 jak chyba wszyscy wiedz膮 jest tu du偶o dro偶ej:( )no i rodzice chc膮 mi wys艂a膰 paczk臋 tak膮 do 20 kg i zastanawiam si臋 czy taka wyprawka (ciuszki, kocyk, reczniki, smoczki itp)podlegaj膮 ocleniu?Prosz臋 WAs napiszcie czy odbiera艂y艣cie swoje paczki bez problem贸w czy trzeba by艂o p艂aci膰 c艂o??Z g贸ry dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 informacj臋 Very Happy
Pozdrawiam Smile

Nie masz sie czym martwic, ja dostalam niedawno paczke z ciuszkami i praktycznie byly w niej same male ciuszki dla dziecka i po 4 dniach od wyslania dostalam paczke do domu.Jesli chodzi o te ladne opakowania to bez sensu pakowac ciuszki w jakis ladne , firmowe pudelka czy cos podobnego , zajmuja tylko miejsce w paczce, na wadze tez zawsze cos ubywa przez jakies pudelko nie potrzebne.Teraz juz nie ma tak czegos ze mozna podpisac ze to paczka dla dziecka czy prezet, juz to wycofali i taki prezet nie przejdzie juz.
patryk23l
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 16 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko co nowe powinno byc oclone czyli od kwoty zakupu naliczaja 25,5 procenta vat plus oplata za otwarcie i przetrzymywanie paczki.
Wszystko zalezy tu od celnikow.
Jesli juz wysylacie jakies rzeczy to nie radze wysylac z metkami i w opakowaniach, najlepiej by wygladaly na rzeczy uzywane.
My wysylalismy wozek dla dziecka i niestety zaplacilismy vat.
Nie ma teraz znaczenia ze to rzeczy dla dziecka czy dla kogos innego.
Prezenty mozna wysylac na urodziny, jakies rocznice w kwocie nie przekraczajacej 10 tys kr co teraz wydaje sie smieszna kwota.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
lampeczka

PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisa:
Wszystko co nowe powinno byc oclone czyli od kwoty zakupu naliczaja 25,5 procenta vat plus oplata za otwarcie i przetrzymywanie paczki.
Wszystko zalezy tu od celnikow.
Jesli juz wysylacie jakies rzeczy to nie radze wysylac z metkami i w opakowaniach, najlepiej by wygladaly na rzeczy uzywane.
My wysylalismy wozek dla dziecka i niestety zaplacilismy vat.
Nie ma teraz znaczenia ze to rzeczy dla dziecka czy dla kogos innego.
Prezenty mozna wysylac na urodziny, jakies rocznice w kwocie nie przekraczajacej 10 tys kr co teraz wydaje sie smieszna kwota.

no nie wiem ale mi wysy艂ali ca艂y komplet po艣cieli z baldachimem i inne rzeczy z cena jeszcze w paczce niedawno dosta艂am paczk臋 z nowymi ciuchami dla ma艂ej buciki i inne rzeczy i nic nie zap艂aci艂am za to.nawet ksi膮zeczki, jakie艣 kremy, ma艣ci dla dziecka te偶 przychodz膮 normalnie.dzi臋ki bogu 偶e jeszcze nie skasowali ode mnie pieni膮偶k贸w za to.
Very Happy
Powr髏 do g髍y
Stella

Do潮czy: 16 Maj 2008
PostWys砤ny: 9 Mar 2010, 23:39    Temat postu: Spotkanie dla mam Odpowiedz z cytatem

Witamy serdecznie,

Chcia艂yby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy i ich pociechy na spotkanie 11 marca w godzinach od 11 do 13 przy Borgatun 25 (dom Czerwonego Krzy偶a) aby mi艂o sp臋dzi膰 czas.
B臋dziemy si臋 stara艂y organizowa膰 te spotkania w ka偶dy drugi czwartek ka偶dego miesi膮ca.

Serdecznie zapraszamy
Klub Lion
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 197 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.