Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2006, 8:44 Temat postu: SZUKAM PRACY - OGĹOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZĂW |
|
|
Teraz wszystkie ogĹoszenia zamieszczamy tutaj:
http://www.forum.iceland.pl/viewforum.php?f=33
Ostatnio zmieniony przez einar dnia 6 Kwi 2006, 20:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| inspektor
| Dołączył: 19 Sty 2006 | Posty: 2 | Skąd: ToruĹ, POLSKA |
|
Wysłany: 10 Mar 2006, 9:45 Temat postu: |
|
|
WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZĂW! Od jakiegoĹ czasu czytam wiele publikacji na temat ISLANDII i tak jak wiÄkszoĹÄ z Was chciaĹbym podjÄ
Ä pracÄ a nawet jeĹli to byĹoby moĹźliwe osiÄ
ĹÄ tam na staĹe. Mam wiÄc pytanie- do tych z doĹwiadczeniem i bez- jaka jest szansa znalezienia pracy z zawodzie montera sieci i instalacji wodnych, gazowych
i ciepĹowniczych. SkĹadaĹem papiery do NORTH STAR, kontaktowaĹem
siÄ z firmÄ
RIMEC ale na dzieĹ dzisiejszy jest zapotrzebowanie
na typowych budowlaĹcĂłw. OprĂłcz doĹwiadczenia monterskiego potrafiÄ odczytywaÄ projekty techniczne w zakresie sieci i instalacji sanitarnych, zwĹaszcza gazu i wody. Pozdrawiam i proszÄ o odpowiedĹş. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Mar 2006, 21:39 Temat postu: |
|
|
witam mam na imie Grzegorz mam 26 lat i chciaĹbym podjÄ
Ä prace w jakim kolwiek zawodzie niestety Polskie warunki bytowe mnie do tego troszeczke zmuszaja bo teraz pracuje po kilkanaĹcie godzin dziennie a na utrzymanie mojej rodzinki ( coreczka 5 lat i zonka ) wraz czasami braknie:( tak wiec moĹźe cos napisze o swoich umiejetnoĹciach i kwalifikacjach ukoĹczyĹem szkoĹÄ ZSZ mechanik samochodowy trzy letnia i technikum budowa maszym trzy letnie zakonczone matura pozytywna teraz pracuje jako dyspozytor parkingu podziemnego i dorabiam w warsztacie blacharsko-mechanicznym posiadam prawo jazdy typu B,C pracowaĹem jako kierowca na terenie Polski i w pomocy drogowej nie obce jest mi tez rolnictwo ( mieszkam na wsi )a w domu jestem przysĹowiowa zĹota rÄ
czka od glazury po budowe jestem czĹowiekiem sumiennym utrzciwym i ponoc pracowitym bez naĹogĂłw niestety moj angielski jest na srednim poziomie jestem gotĂłw wyjechac poza granice mojego kraju tak wiec jak ktos ma jakiĹ kontakt lub poszukuje pracownika prosze o wiadomoĹÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fazi23
| Dołączył: 13 Mar 2006 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 13 Mar 2006, 16:53 Temat postu: praca dla elektryka |
|
|
Witam. Mam pytanie ma ktoĹ moze jakieĹ namiary na prace jako elektryk.Posiadam dyplom technika elektryka. Pomimo swojego mĹodego wieku ( 23 lata ) posiadam duze doĹwiadczenie gdyz jestem 3 pokoleniem w rodzinie ktĂłre wybraĹo ten zawĂłd i od ok. 7 lat pomagam w firmie ojca. Niestety w Polsce ten zawĂłd jest nie doceniany i zalewany przez pseudo elektrykĂłw i tzw. zĹote rÄ
czki. Mam zamiar stÄ
d wyjechaÄ. Jezeli ktoĹ bedzie miaĹ jakiĹ namiar bede wdziÄczny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 20:32 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ wam!
Jestem elektrykiem z zawodu. Posiadam 20-to letniÄ
praktykÄ w zawodzie
Uprawnienia Budowlane, Dyplom Mistrza, Uprawnienia dozoru i eksploatacji 30 kv
Jestem zainteresowany podjÄciem pracy w Islandji od zaraz.
Ostatnio zmieniony przez djanex dnia 23 Mar 2006, 23:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Mar 2006, 13:15 Temat postu: |
|
|
Witam.
Mam na imiÄ WiesĹaw, mam 32 lata. Z wyksztaĹcenia jestem mgr informatykiem. PoszukujÄ pracy zwiÄ
zanej z moim wyksztaĹceniem. Posiadam rĂłwnieĹź doĹwiadczenie w kosztorysowaniu prac budowlanych.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Mar 2006, 13:18 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich
Jak wiÄkszoĹÄ poszukujÄ pracy za granicÄ
w tym na wyspie.
Jestem naucycielem jÄzyka rosyjskiego i tĹumaczem.
MĂłj mÄ
Ĺź jest mgr inĹź. technologii chemicznej.
Oboje chcemy wyjechaÄ, a w Polsce nic nnas nie trzyma.
Mamy doĹwiadczenie w rolnictwie(10 lat zbierania truskawek w Norwegii). Oboje znamy angielski, mÄ
Ĺź biegle, a ja w stopniu lepszym niĹź zazwyczaj oczekiwany komunikatywny.
Dajcie znaÄ o jakiejkolwiek pracy, bo w kraju mimo wyksztaĹcenia i doĹwiadczenia pracy z lepszymi zarobkami niĹź mamy nie ma.
Pozdrawiam poszukiwaczy i wszystkim ĹźyczÄ lepszego jutra.
Danek 08  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 15:17 Temat postu: job |
|
|
czeĹÄ. nazywam siÄ tomek.
szukam pracy. byĹbym wdziÄczny za pomoc.
jestem z wyksztaĹcenia nauczycielem(katecheta), ale najpewniej mĂłj dyplom nie bÄdzie honorowany w islandii. ukoĹczyĹem rĂłwnieĹź technikum budowlane. pracowaĹem przy remontach domĂłw, a obecnie jestem dj-em i prowadzÄ imprezy i dyskoteki. interesowalem siÄ rĂłwnieĹź opiekÄ
nad osobami starszymi i niepeĹnosprawnymi (kursĂłw niestety nie dokoĹczyĹem), a takĹźe zagadnieniami z zakresu teologii(studium teologii rodziny).
mam 26 lat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Kwi 2006, 19:52 Temat postu: czy fryzjerka ze slabym angielskim masz szanse na prace?? |
|
|
Witam wszystkich na tym forum i z gory pozdrawiam ! mam takie pytanie ?za miesiac wyjezdzam na islandie i chcial bym po czasie sciagnac dziewczyne .zastanawiam sie czy ona w swoim zawodzie fryzjerki za slabym angielskim ma szanse znalesc prace ? prosil bym o jakies opinie ludzi ktorzy sa w temacie . dzieki wszystkm i Pozdrawiam Ĺukasz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 7 Kwi 2006, 0:13 Temat postu: |
|
|
Cytat: | zastanawiam sie czy ona w swoim zawodzie fryzjerki za slabym angielskim ma szanse znalesc prace ? |
A Ty byĹ chciaĹ chodziÄ w Polsce do fryzjera ze sĹabym polskim? _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 7 Kwi 2006, 7:51 Temat postu: |
|
|
Moja znajoma z pracy Islandka tez jest z zawodu fryzjerkÄ
, ale nie pracuje w tym zawodzie. Niestety tylko tyle wiem na ten temat. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Kwi 2006, 18:02 Temat postu: Praca dla administratora samorzÄ
dĂłw i finansĂłw publicznych |
|
|
Witam!!! ChciaĹbym siÄ spytaÄ kogoĹ, kto siÄ mniej wiÄcej orientuje w zagadnieniu, mianowicie, czy na Islandii istnieje szansa zatrudnienia w moim zawodzie - administrator samorzÄ
dĂłw i finansĂłw publicznych??? Posiadam wyksztaĹcenie wyĹźsze magisterskie, znam dobrze angielski i ucze siÄ hiszpaĹskiego i oczywiĹcie z internetu conieco islandzkiego... WiÄc jak, ktoĹ ma jakÄ
Ĺ odpowiedĹş dla mnie to byĹbym wdziÄczny
p.s.
oprĂłcz tego mogÄ pracowaÄ po moich studiach w reklamie i wĹaĹciwie wszystkim co jest zwiÄ
zane z ekonomiÄ
i zarzÄ
dzaniem :]
p.s. 2
ewentualnie moĹźe ktoĹ wie jakie zawody poszukiwane sÄ
na pĂłĹnocno - zachodnim skraju Islandii (te przepiÄkne fiordy na fotkach ), gdyĹź ewentualnie po emigracji tam chciaĹbym siÄ osiedliÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tomsik
| Dołączył: 04 Cze 2004 | Posty: 47 | Skąd: Czestochowa |
|
Wysłany: 23 Kwi 2006, 14:47 Temat postu: |
|
|
jest jakis kucharz zainteresowany praca od zaraz? Szczegoly na priv. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Kwi 2006, 17:46 Temat postu: |
|
|
Witam,
Na dzieĹ dzisiejszy pracujÄ w Polsce jako handlowiec-kierowca. Interesuje mnie praca oczywiĹcie w Islandii na stanowisku kierowcy samochodu ciÄĹźarowego. Posiadam prawo jazdy kat. ABC+E oraz wieloletniÄ
praktykÄ (prawo jazdy od 1988r). WyksztaĹcenie Ĺrednie techniczne znajomoĹÄ j. angielskiego Ĺrednia. Gdyby ktoĹ sĹyszaĹ, Ĺźe potrzeba osobÄ z takimi uprawnieniami do pracy, to proszÄ daÄ znaÄ na PW. Z gĂłry dziÄkujÄ. Pozdrawiam Tomek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 15 Maj 2006, 16:52 Temat postu: |
|
|
sluchajcie ..kilka dni temu w tv slyszalam ze potrzeba do Danii pielegniarki ,salowe oraz facetow do budownictwa.Podobno oferty pracy sa setki ,tak informowali w islandzkiej tv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 15 Maj 2006, 18:33 Temat postu: |
|
|
karuta napisał: | sluchajcie ..kilka dni temu w tv slyszalam ze potrzeba do Danii pielegniarki ,salowe oraz facetow do budownictwa.Podobno oferty pracy sa setki ,tak informowali w islandzkiej tv. |
W dunskiej nie . Ale budowlancow polskich wszedzie trzeba, a ciesza sie dobra opinia. O pielegniarkach nie mam informacji. Tak czy owak, dla zainteresowanych: po zlozeniu dokumentow (kontrakt od pracodawcy, zdjecie, paszport) w immigration office na wize i pozwolenie na prace czeka sie okolo dwoch miesiecy. _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Maj 2006, 21:16 Temat postu: |
|
|
Poszukuje pracy dla mnie i brata.
Wiek 28 i 22 lata dobrze zbudowani 196 i 188 cm .Podejmiemy prace w rolnictwie lub jako slusarze , obecnie pracujemy w firmie produkujacej zabudowy do samochodow ciezarowych.
Najlepiej z zakwaterowaniem i kursem jezykowym bo z jezykami obcymi u nas slabo.
Jestesmy sumienni i pracowici oboje wyksztalcenie srednie i prawo jazdy kat. B
Ja z wyksztalcenia jestem kucharzem ale nie pracuje w tym zawodzie od 5 lat ,nie znaczy to jednak ze go porzucilem calkowice.Gotuje na weselach i komuniach wiec jesli bylaby mozliwosc zachaczenia sie do takiej pracy dla kucharza i pomocnika to tez ja chetnie podejmiemy.
Interesuje nas praca minimum na trzy miesiace lub dluzej.
Nie placimy za posrednictwo!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tofik26
| Dołączył: 15 Cze 2006 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 15 Cze 2006, 16:09 Temat postu: |
|
|
Witam ,mam 26lat.
Studiowalem pedagogige ale nie wiaze z tym zawodem zadnej przyszlosci.
Obecnie jestem dilerem stolarki drewnianej w centralnej Polsce ( prowadze dzialalnosc gospodarczÄ
).Wczesniej pracowalem przy produkcji okien drewnianych i pcv .Pierwsza pracÄ
byla praca w przetworni krewetek i hurtowni rybnej ,przepracowalem tam prawie dwa lata .
Moja dziewczyna jest mgr ekonomii i pracuje w biurze w duzej firmie sprzedajacej nieruchomosci.
Jezyk angielski w stopniu w ktorym mozna sie porozumiec .
Razem doszlismy do wniosku ,ze chcemy pracowac w Islandii i mamy zamiar uczyc sie tamtejszego jezyka .
Ĺatwo na pewno nie bedzie ale sprobowac warto ...
Pozdrawiamy wszystkich Jacek&Marta
Moj tel. 0048 512 387 151 , mail dobrzykow@wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| macino
| Dołączył: 01 Maj 2006 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 15 Cze 2006, 18:43 Temat postu: |
|
|
Witam!
MĂłj mÄ
Ĺź jest Reykjaviku od miesiÄ
ca,wyjechaĹ do pracy na budowÄ ale nie "wypaliĹo" i teraz jest prawie bez pieniÄdzy.Zostanie tam na pewno przez miesiÄ
c, ma opĹacone mieszkanie.W zwiÄ
zku z tym mam do Was ogromnÄ
proĹbÄ jak by ktoĹ mĂłgĹ pomĂłc w znalezieniu pracy bylibyĹmy bardzo zobowiÄ
zani i wdziÄczni, mÄ
Ĺź caĹy czas szuka pracy ale bez znajomoĹci jest to prawie niemoĹźliwe.Z zawodu jest elektrykiem ale oczywiĹcie moĹźe robiÄ cokolwiek innego chociaĹźby sprzÄ
taÄ.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Cze 2006, 19:22 Temat postu: |
|
|
PrzecieĹź wystarczy aby poszedĹ do "poĹredniaka" - przynajmniej tak to siÄ zaĹatwia w Isafjordur |
|
Powrót do góry |
|
 |
|