Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 19 Mar 2010, 20:46 Temat postu: Re: rozliczenie podatkowe |
|
|
kamilalukas napisał: | Witam,
Jezeli ktos ma jeszcze nie rozliczony podatek, polecam skorzystac z uslug osoby ktora robi to i zna sie na tym. liczylismy na malutki zwrot, a po profesjonalnym wyliczeniu wyszlo nam prawie 100.000.
http://forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=47332 |
jaka ulga z tytylu zakupionego samochodu?
ulgi na mieszkanie -vaxtabætur naliczane sa automatycznie po przyrownaiu zarobkow i wysokosci kredytu...
ulga na dziecko? jaka -jak sie ma na utrzymaniu ucznia?
barnabætur naliczaja automatycznie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| e-keks
| Dołączył: 09 Lip 2009 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 20 Mar 2010, 21:02 Temat postu: |
|
|
czy ktoĹ orientuje siÄ moĹźe jak ma siÄ do rozliczenia podatkowego zwrot pieniÄdzy ze zwiÄ
zkĂłw zawodowych za kurs jÄzykowy?
DziÄkujÄ i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 20 Mar 2010, 21:10 Temat postu: Re: rozliczenie podatkowe |
|
|
karuta napisał: | kamilalukas napisał: | Witam,
Jezeli ktos ma jeszcze nie rozliczony podatek, polecam skorzystac z uslug osoby ktora robi to i zna sie na tym. liczylismy na malutki zwrot, a po profesjonalnym wyliczeniu wyszlo nam prawie 100.000.
http://forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=47332 |
jaka ulga z tytylu zakupionego samochodu?
ulgi na mieszkanie -vaxtabætur naliczane sa automatycznie po przyrownaiu zarobkow i wysokosci kredytu...
ulga na dziecko? jaka -jak sie ma na utrzymaniu ucznia?
barnabætur naliczaja automatycznie... |
jedynie co to mozna odliczyc czesne na srednia szkole |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 20 Mar 2010, 21:36 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Jezeli ktos ma jeszcze nie rozliczony podatek, polecam skorzystac z uslug osoby ktora robi to i zna sie na tym. liczylismy na malutki zwrot, a po profesjonalnym wyliczeniu wyszlo nam prawie 100.000. |
Moze byc zaskoczenie w sierpniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stef_an Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 04 Wrz 2009 | Posty: 95 | Skąd: ĂSLAND |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 4:40 Temat postu: Re: Rozliczenie z mieszkania |
|
|
qwiatuszek napisał: | Witam forumowiczow, mam takie pytanie:... a czas ucieka... Czy mozna to jakos przyspieszyc? Zadzwonic gdzies? Sciagnac z jakiejs strony? Chcialabym miec to za soba... Z gory dziekuje za odpowiedzi  |
Jesli "papierek" nie przyszedl, to nie problem. Wejdz na rsk.is i na Twoim koncie beda wszystkie dane. Jest tam instrukcja, a na 99%wystarczy kliknac "dalej" i wyslac.
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 8:37 Temat postu: Re: Rozliczenie z mieszkania |
|
|
stef_an napisał: | qwiatuszek napisał: | Witam forumowiczow, mam takie pytanie:... a czas ucieka... Czy mozna to jakos przyspieszyc? Zadzwonic gdzies? Sciagnac z jakiejs strony? Chcialabym miec to za soba... Z gory dziekuje za odpowiedzi  |
Jesli "papierek" nie przyszedl, to nie problem. Wejdz na rsk.is i na Twoim koncie beda wszystkie dane. Jest tam instrukcja, a na 99%wystarczy kliknac "dalej" i wyslac.
[/url] |
nie polecam tej metody tym, ktorzy maja kredyty albo pracowali na paru etatach |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 11:41 Temat postu: Re: Rozliczenie z mieszkania |
|
|
esmerka31 napisał: | stef_an napisał: | qwiatuszek napisał: | Witam forumowiczow, mam takie pytanie:... a czas ucieka... Czy mozna to jakos przyspieszyc? Zadzwonic gdzies? Sciagnac z jakiejs strony? Chcialabym miec to za soba... Z gory dziekuje za odpowiedzi  |
[/url] |
nie polecam tej metody tym, ktorzy maja kredyty albo pracowali na paru etatach |
Wlasnie, taka metoda na byle klikanie nie wydaje mi sie dobra... ale nadal nie wiem skad mam wziasc ten papierek... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 12:44 Temat postu: Re: Rozliczenie z mieszkania |
|
|
qwiatuszek napisał: | esmerka31 napisał: | stef_an napisał: | qwiatuszek napisał: | Witam forumowiczow, mam takie pytanie:... a czas ucieka... Czy mozna to jakos przyspieszyc? Zadzwonic gdzies? Sciagnac z jakiejs strony? Chcialabym miec to za soba... Z gory dziekuje za odpowiedzi  |
[/url] |
Wlasnie, taka metoda na byle klikanie nie wydaje mi sie dobra... ale nadal nie wiem skad mam wziasc ten papierek... |
a jakiego ty papierka potrzebujesz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 14:38 Temat postu: papierek |
|
|
Potrzebuje papierka, dzieki ktoremu moge sie rozliczyc z kredytu na mieszkanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 16:16 Temat postu: |
|
|
najpierw sprawdz czy nie ma wpisanego kredyty w podsumowaniu na stronie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 17:35 Temat postu: |
|
|
Pomoc w rozliczeniu podatku w sobotÄ od 9-16 w Haskolinn i Reykjavik (nowy uniwersytet koĹo Perlana)to jest BEZPĹATNE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 17:38 Temat postu: |
|
|
SnakDak napisał: | Pomoc w rozliczeniu podatku w sobotÄ od 9-16 w Haskolinn i Reykjavik (nowy uniwersytet koĹo Perlana)to jest BEZPĹATNE |
biorÄ
c pod uwagÄ, ze termin skĹadania zeznaĹ do piÄ
tku...
jak ktoĹ chce to robiÄ w sobotÄ niech nie zapomni o przedĹuĹźeniu _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 18:15 Temat postu: |
|
|
stan napisał: | SnakDak napisał: | Pomoc w rozliczeniu podatku w sobotÄ od 9-16 w Haskolinn i Reykjavik (nowy uniwersytet koĹo Perlana)to jest BEZPĹATNE |
biorÄ
c pod uwagÄ, ze termin skĹadania zeznaĹ do piÄ
tku...
jak ktoĹ chce to robiÄ w sobotÄ niech nie zapomni o przedĹuĹźeniu | niegdy nie ma problemu z przedluzeniem terminu, ale fakt...trzeba to zrobic przed 26 marca.
I tak najwazniejsze jest to zeby sie rozliczyc (byle przed sierpniem) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 22:11 Temat postu: Re: papierek |
|
|
qwiatuszek napisał: | Potrzebuje papierka, dzieki ktoremu moge sie rozliczyc z kredytu na mieszkanie. |
Papierek, na ktory czekasz poda Ci wartosc mieszkania. Jest ona juz ujeta w informacji na Twoim koncie w rsk. Informacjie o kredycie, potrzebne do rozliczenia wyslal juz Twoj bank. Rozliczenie zarobkow nawet z wielu prac (legalnych) rowniez znajduja sie w rsk. Nie namawiam do "klikania" automatycznego, ale jesli bedziesz musiala, (bo czas sie konczy) to zrob to.
Przecwiczylem rozliczenia 3-ci rok z rzedu (kredyt mieszkanie, samochod, 2 pracodawcow). Mialem pewna niezgodnosc, o ktorej nie wiedzialem i poszlo z bledem. Wezwano mnie okolo polowy lipca. Nie obylo sie bez wizyty w dawnym miejscu pracy. Wyjasnilem. Wszystko daje sie spokojnie zalatwic. Za bledy niezalezne od Ciebie nie bedziesz pociagnieta do odpowiedzialnosci. (Przykro tylko, ze w Polsce przed Urzedem Sk. jestesmy na wstepie zlodziejami). Nie wierzcie w nadzwyczajne moce rozliczajacych. Oni pomagaja, bo rozpracowali islandzkie nazewnictwo i slusznie biora za to pieniadze. Jest to o wiele prostsze (z roku na rok coraz prostsze) niz sie wydaje, nawet dla nie bardzo zorientowanych. Duuuzo prostsze niz w Polsce.
Nie namawiam do dzialania "w ciemno", ale do sprobowania jak najbardziej. Na koncu mozna sie wstrzymac z "wyslij"lub probowac jeszcze raz. Powodzenia. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 22:27 Temat postu: |
|
|
dzisiaj spotkalam sie z sytuacja , w ktorej nie bylo kredytu, nigdzie a dziewczyna miala 2 kredyty na mieszkanie a w rolziczeniu tylko jeden, wiec musi isc do banku i poprosic.
Druga sytyacja, ze ktos wyslal rozliczenie w zeszlym roku , z brakiem 2 kredytow i ze zdziwieniem ze nie bylo zwrotu.
Takze wszystko trzeba sprawdzac i nie chodzi tylko o to ze ktos zna pojecia islandzkie czy nie bo to niewystarczy.Ja sluze pomoca caly rok , nie tylko w marcu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| foo
 | Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 21 Mar 2010, 23:54 Temat postu: |
|
|
Gdyby ktoĹ byĹ zainteresowany, namiar na zawodowca o ktĂłrym wspominaĹem: 8927160 Guðborg, kobieta jest ksiÄgowÄ
. Za parkÄ bierze 6, wiÄc niewiele, nie wiem ile za solo.
Pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 3:04 Temat postu: greidslumidi fyrir leigu... |
|
|
Chcialabym znalezc to na mojej stronie ale nie wiem gdzie szukac - mam do zlozenia dokument nr RSK 2.02 ale nie wiem gdzie to moge znalezc na stronce rsk. Czy moze ktos sie orientuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 3:27 Temat postu: Re: greidslumidi fyrir leigu... |
|
|
Ewcia napisał: | Chcialabym znalezc to na mojej stronie ale nie wiem gdzie szukac - mam do zlozenia dokument nr RSK 2.02 ale nie wiem gdzie to moge znalezc na stronce rsk. Czy moze ktos sie orientuje? |
http://www.rsk.is/ws/cm/file/rsk_0202.is.pdf |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 7:36 Temat postu: Re: greidslumidi fyrir leigu... |
|
|
Ewcia napisał: | Chcialabym znalezc to na mojej stronie ale nie wiem gdzie szukac - mam do zlozenia dokument nr RSK 2.02 ale nie wiem gdzie to moge znalezc na stronce rsk. Czy moze ktos sie orientuje? |
Sameiginleg fylgiskjĂśl
otworz i bedzie greidd leiga |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patrycja85
| Dołączył: 18 Lis 2008 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2010, 13:59 Temat postu: |
|
|
Mam male pytanko,czy jesli w roku 2009 splacilam kredyt samochodowy ,czy z tego tytulu moge liczyc na jakis zwrot???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|