Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Shoemaker ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 18 Sty 2008 | Posty: 15 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 9:03 Temat postu: WYSOKOĹÄ ZAROBKOW |
|
|
Jestem nie aktywny od 2 lat, aktualnie przebywam w Polsce jeĹli ktoĹ by mĂłgĹ podaÄ mi info jak siÄ ksztaĹtujÄ
wynagrodzenia za prace, poniewaĹź mam zamiar wrĂłciÄ. _________________ NiewierzÄ k....w Ĺźadnego boga, niemam na to czasu, pomyĹlÄ o tym później, jak pĂłjdÄ do piachu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| roger9300 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 9:48 Temat postu: |
|
|
jak sie ksztaĹtujÄ
?
tylko w gĂłre  _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 10:12 Temat postu: |
|
|
roger9300 napisał: | jak sie ksztaĹtujÄ
?
tylko w gĂłre  |
lol ok. Ĺşle to napisaĹem juĹź siÄ tĹumaczÄ 2 lata temu zarabiaĹem ok. 250kk isk. zastanawiam siÄ ile Ĺrednio teraz. powiedzmy jaka jest najniĹźsza pĹaca, to da mi jakiĹ poglÄ
d , z gĂłry thx za info.  _________________ NiewierzÄ k....w Ĺźadnego boga, niemam na to czasu, pomyĹlÄ o tym później, jak pĂłjdÄ do piachu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 11:04 Temat postu: |
|
|
W zasadzie sie nie zmienily jesli chodzi o wysokosc w koronach, ale prownujac z euro spadly o jakas polowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 11:28 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | W zasadzie sie nie zmienily jesli chodzi o wysokosc w koronach, ale prownujac z euro spadly o jakas polowe. |
ok, ale znowu byĹem nie dokĹadny w sumie to ciekawi mnie jak siÄ aktualnie Ĺźyje, mam zamiar wrĂłciÄ i czy majÄ
c tam prace dam rade siÄ utrzymaÄ? (chcÄ to zrobiÄ z caĹÄ
rodzinÄ
2+1) _________________ NiewierzÄ k....w Ĺźadnego boga, niemam na to czasu, pomyĹlÄ o tym później, jak pĂłjdÄ do piachu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 11:34 Temat postu: |
|
|
Hmm,stawka godzinowa w dóŠnie poszĹa na pewno,ale np. w budowlance zarobki poszĹy w dóŠi to o duĹźo,a to dlatego ,Ĺźe wielu pracodawcĂłw przestaĹo pĹaciÄ 180 % za nadgodziny i ogĂłlnie z nadgodzinami,ktĂłre i tak sÄ
pĹatne tylko 100% jest ciÄĹźko.
W mojej firmie teĹź kiedyĹ moĹźna byĹo caĹymi dniami siedzieÄ i mieÄ zapĹacone,teraz niestety pilnujÄ
Ĺźeby godzin za duĹźo nie byĹo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 12:05 Temat postu: |
|
|
Zyje sie 50 procent gorzej w niektorych przypadkach nawet 70 procent. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 1 Kwi 2010, 14:12 Temat postu: |
|
|
Shoemaker napisał: | ok, ale znowu byĹem nie dokĹadny w sumie to ciekawi mnie jak siÄ aktualnie Ĺźyje, mam zamiar wrĂłciÄ i czy majÄ
c tam prace dam rade siÄ utrzymaÄ? (chcÄ to zrobiÄ z caĹÄ
rodzinÄ
2+1) |
Najwazniejsze podkreslilem.
Jesli masz gwarancje ze bedziesz mial prace to prawdpodobnie dasz rade sie utrzymac. A w trĂłjke to raczej bez luksusow (chyba ze bedziecie mieli dwie pensje).
Jesli twoja poprzednia placa to byly w sporej czesci nadgodziny to zapomniej o takich zarobkach. @ni@ mniej wiecej opisala sytuacje jak to wyglada. Gdy naprawde nie trzeba nikt nadgodzin nie robi.
Wszystko zalezy jakie masz oczekiwania. Jesli jest praca w magazynie (a o tym kiedys wspominales na forum) to nawet bym nie radzil sie wybierac.
Jesli natomiast masz jakies specjalistyczne umiejetnosci przydatne na wyspie to czemu.
Po twoim pobycie na Islandii traktuje cie jako osobe znajaca jezyk przynajmniej komunikatywnie bo to ma obecnie znaczenie. _________________ prawie regulamin forum
1. Forum nie powstaĹo z myĹlÄ
o miĹoĹnikach pracy na Islandii.
PowstaĹo z myĹlÄ
o miĹoĹnikach Islandii, skupionych wokóŠICELAND.PL |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 2 Kwi 2010, 22:08 Temat postu: |
|
|
Jezeli te 250 kk miales do raczki za 8 godzinek to wyzyjesz ,ale bez ekscesow , tzw minimum , ale jak malzonka dostanie zasilek lub jakakolwiek prace ... to juz bedzie ok |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Michael-Scofield ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 91 | Skąd: Keflavik/Mosefellbaer |
|
Wysłany: 3 Kwi 2010, 1:09 Temat postu: |
|
|
Prace mozesz znalezc gdzie zarobisz minimum 160tys. ale musisz chciec, bo sa tacy ktorzy niechca pracowac bo wola siedziec w domu bo to samo dostana za siedzenie w domu wiadomo oco chodzi
Za 160tys z zona/dziewczyna wyzylbys bez problemowo, jesli masz + nastepna osobe na wyzywienie to najlepiej jakby Twoja zona/dziewczyna poszla dopracy i zarobila nastepne 150/160tys. co niebedzie problemem wtedy napewno bedzie ok.
PS. Nie bede pisal tutaj o Tobie - bo niewiem dlaczego wyjeciales z Islandii, ale tak na marginesie dziwie sie osobom i napewno nie tylko ja ktore byly tu cala rodzina /czy nawet sami, i ze moze i potracili prace ale mieli zawsze zasilek i to nie maly - i wrocili do polski nie probojac szukac innej pracy - a wrocili poco - poto - zeby bide klepac - tam jest masakrycznie i kazdy to wie ale kazdy kazdemu wciska kity ze mozna tam tyle i tyle zarobic, pamietajcie ze tam jest byl i bedzie kryzys i kazdy z was o tym bardzo dobrze wie, wiec siedzcie na islandii tak dlugo jak tylko jest to mozliwe, bo to co uzyskaliscie przez kilka lat mozecie stracic przez swoja nieuwage a Islandia z pewnoscia ma wieksza szanse ze tu cos sie lepszego zacznie dziac niz w polsce ;-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|