Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| karolciaisk
| Do潮czy: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wys砤ny: 2 Kwi 2010, 20:33 Temat postu: |
|
|
wydaje mi sie ze w tym szpitalu co sa porody w reykjaviku ten bialy szpital tam jest oddzial ginekologiczny ogolnie to szpital dla kobiet pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| seljahverfi ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Sk眃: z K膮d艣 |
|
Wys砤ny: 2 Kwi 2010, 22:00 Temat postu: |
|
|
karolciaisk napisa: | wydaje mi sie ze w tym szpitalu co sa porody w reykjaviku ten bialy szpital tam jest oddzial ginekologiczny ogolnie to szpital dla kobiet pozdrawiam | Dok艂adnie tylko szpital oto nr jesli s膮 jakies problemy 543 32 50 _________________ M茅r er alvara ™ |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2010, 9:38 Temat postu: |
|
|
Dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anio艂239
 | Do潮czy: 21 Gru 2009 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2010, 10:39 Temat postu: |
|
|
wiecie mo偶e dziewczyny gdzie jest dzisiaj otwarta apteka w reykjaviku by艂a bym wdzi臋czna za pomoc |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| patryk23l ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2010, 10:57 Temat postu: |
|
|
Chyba wiekszosc aptek powinna byc otwarta wkoncu dzis dzien jak co dzien. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| patryk23l ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2010, 11:01 Temat postu: |
|
|
Tu jest kurs aptek przez swieta
Lyfja L谩gm煤la opin alla dagana 07 - 01
Lyfja Sm谩ratorgi opin alla dagana 08 - 24 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 13:20 Temat postu: |
|
|
kubutkowa napisa: | kinia767
natomiast jak bedziesz na 100 proc zwolnieniu, to beda chcieli cie wyslac na wczesniejszy urlop macierzynski.Nie jest on odliczany od tych 6 mies z dzieckiem,wiec bez obaw.Platny 80 proc sredniego wynagrodzenia.
 |
Mam pytanie, czy z tym zwolnieniem na 100% maszerowa膰 od razu do urz臋du macierzy艅skiego? czy do zwi膮zk贸w? czy trzeba wype艂nia膰 jakie艣 papiery ?
Z g贸ry dzi臋kuje za odpowiedzi  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 13:53 Temat postu: |
|
|
witam!
gdzie艣 kiedy艣 tu czyta艂am 偶e mo偶na tu kupi膰 p艂yn to k膮pieli+oliwka w jednym.nazywa si臋 Oliantum czy jako艣 tak.szukam szukam i nie moge znalez膰.poprosz臋 i ca艂膮 nazw臋 tego.dzi臋kuj臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 21:31 Temat postu: oilatum |
|
|
lampeczka napisa: | witam!
gdzie艣 kiedy艣 tu czyta艂am 偶e mo偶na tu kupi膰 p艂yn to k膮pieli+oliwka w jednym.nazywa si臋 Oliantum czy jako艣 tak.szukam szukam i nie moge znalez膰.poprosz臋 i ca艂膮 nazw臋 tego.dzi臋kuj臋 | tak ja pisa艂am to jest p艂yn do k膮pieli dla niemowl膮t widzia艂am go w aptece lyfja na smaratorgu by艂o w p贸艂litrowych niebieskich butelkach. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 21:34 Temat postu: Re: oilatum |
|
|
mikolaj napisa: | lampeczka napisa: | witam!
gdzie艣 kiedy艣 tu czyta艂am 偶e mo偶na tu kupi膰 p艂yn to k膮pieli+oliwka w jednym.nazywa si臋 Oliantum czy jako艣 tak.szukam szukam i nie moge znalez膰.poprosz臋 i ca艂膮 nazw臋 tego.dzi臋kuj臋 | tak ja pisa艂am to jest p艂yn do k膮pieli dla niemowl膮t widzia艂am go w aptece lyfja na smaratorgu by艂o w p贸艂litrowych niebieskich butelkach. |
dziekuje.poszukam jeszcze raz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nikki1982
| Do潮czy: 29 Gru 2009 | Posty: 35 | Sk眃: POLSKA |
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 22:01 Temat postu: |
|
|
hej mamy lece wkr贸tce do polski czy orientujecie si臋 ile i jakie jedzenie moge zabrac ze sob膮 w bagazu podr臋cznym dla dziecka czeka mnie nie tylko lot ale tez d艂uga podro偶 samochodem.moze namiar na jak膮s strone www bo nie mog臋 znale艣膰 dzi臋kuje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 22:12 Temat postu: |
|
|
nikki1982 napisa: | hej mamy lece wkr贸tce do polski czy orientujecie si臋 ile i jakie jedzenie moge zabrac ze sob膮 w bagazu podr臋cznym dla dziecka czeka mnie nie tylko lot ale tez d艂uga podro偶 samochodem.moze namiar na jak膮s strone www bo nie mog臋 znale艣膰 dzi臋kuje |
je偶eli chodzi o dziecko to mo偶esz mu nabra膰 jedzenia picia tyle i potrzebujesz.ja mia艂am wod臋 w termosie, mleko, deserki chyba z 5.juz nie pami臋tam.w maju te偶 si臋 wybieram i mam zamiar wzia膰 wszytsko czego potrzebuje.mleko w termos, ciacha, kanapki, owoce....wod臋 do picia i zabaweczki;)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 5 Kwi 2010, 22:17 Temat postu: |
|
|
hmmm...odno艣nie lot贸w to te偶 mam pytanko.czy w贸zkiem mog臋 przejsc odprawe i odda膰 go dopiero na ko艅cu??i czy kt贸ra艣 z was bra艂a fotelik samochodowy 9-18kg do samolotu jako baga偶???ja bede musia艂a i b臋d臋 mia艂a baga偶, torb臋 z jedzeniem i papmikami dla ma艂ej swoj膮 torebk臋 w贸zek zdam na ko艅cu(chyba jak mog臋) no ale ten fotelik musze zda膰 od razu czy b臋d臋 musia艂a p艂aci膰 za niego??je偶eli kto艣 wie to prosz臋 o informacje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2010, 0:02 Temat postu: |
|
|
nikki dla dziecka do 2 latek mozna miec wszystko, jesli beda chcieli zabrac to sie kloc, potem kiedy wracalam z pl do is zabrali mi wode i powiedzieli ze napoje do 2 latek mozna zabierac na poklad ale o jedzenie sie nie czepiali a mialam cala torbe.
lampeczka, tu na lotnisku jesli bedziesz chciala to wozek wezma od Ciebie dopiero przed samym wejsciem do samolotu, malo tego jesli zdasz duzy bagaz mozesz poprosic aby torby podreczne tez wzieli pod poklad bo Ci nie wygodnie. Na okeciu niestety po zdaniu bagazu musialam zdac i wozek i to w dodatku na innym terminalu, pytalam tez o te podreczne to chcieli je wziasc oczywiscie ale powiedzieli ze moge miec 10 toreb nawet oby waga wszystkich nie przekraczala 20kg. Wredna obsluga w naszym kraju niestety |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2010, 9:25 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | nikki dla dziecka do 2 latek mozna miec wszystko, jesli beda chcieli zabrac to sie kloc, potem kiedy wracalam z pl do is zabrali mi wode i powiedzieli ze napoje do 2 latek mozna zabierac na poklad ale o jedzenie sie nie czepiali a mialam cala torbe.
lampeczka, tu na lotnisku jesli bedziesz chciala to wozek wezma od Ciebie dopiero przed samym wejsciem do samolotu, malo tego jesli zdasz duzy bagaz mozesz poprosic aby torby podreczne tez wzieli pod poklad bo Ci nie wygodnie. Na okeciu niestety po zdaniu bagazu musialam zdac i wozek i to w dodatku na innym terminalu, pytalam tez o te podreczne to chcieli je wziasc oczywiscie ale powiedzieli ze moge miec 10 toreb nawet oby waga wszystkich nie przekraczala 20kg. Wredna obsluga w naszym kraju niestety |
to powinnas pojsz do biura i sie klucic o ten wozek. Fotelik powinnas zdac wczesniej i zgadza sie ze na innym terminalu ale z wozkiem do do samego wejscia do samolotu mozesz jechac. Moja siostra sie wyklucila i wkoncu zgodzili sie. Byla sama z fotelikiem 0-13 i wozek. Pozniej ja pisalam do kobiety z icelandexpress wyjasnic ta i pare innych spraw i odpisala mi tak dla dziecka do 2rz. przysluguje jako bagaz fotelik i wozek. Z czego wozek oddac nalezy przed wejsciem do samolotu. A ta sprawe z siostra powiedziala ze wyjasni z wawa. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2010, 10:15 Temat postu: |
|
|
lecialam sama z corka, obladowana torbami, fotelik, wozek, mala miala niecale 2 latka to jeszcze taki wiek ze uciekala mi na raczki chciala, mialam tragedie. Nie klocilam sie bo znajomi ktorzy wiezli mnie na lotnisko spoznili sie, to laptopa zapomnialam i wracalismy sie, na lotnisko na styk dojechalismy, gdyby nie znajomi to nawet nie mialabym czasy zaprowadzic tego wozka i fotelika.
Nie wiecie do jakiego wieku mozna zabierac dla dziecka wozek i fotelik? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2010, 10:43 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | lecialam sama z corka, obladowana torbami, fotelik, wozek, mala miala niecale 2 latka to jeszcze taki wiek ze uciekala mi na raczki chciala, mialam tragedie. Nie klocilam sie bo znajomi ktorzy wiezli mnie na lotnisko spoznili sie, to laptopa zapomnialam i wracalismy sie, na lotnisko na styk dojechalismy, gdyby nie znajomi to nawet nie mialabym czasy zaprowadzic tego wozka i fotelika.
Nie wiecie do jakiego wieku mozna zabierac dla dziecka wozek i fotelik? |
Pisalam wyzej do ukonczenia przez dziecko 2 lat bagazem dziecka jest fotelik i wozek a pozniej to?.....zapytaj P.Marte ja jak mialam jakies problemy na lotnisku to do niej pisalam podaje e-maila "Marta Iwanska" <martai@icelandexpress.is> |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2010, 10:49 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisa: | norbi261107 napisa: | nikki dla dziecka do 2 latek mozna miec wszystko, jesli beda chcieli zabrac to sie kloc, potem kiedy wracalam z pl do is zabrali mi wode i powiedzieli ze napoje do 2 latek mozna zabierac na poklad ale o jedzenie sie nie czepiali a mialam cala torbe.
to powinnas pojsz do biura i sie klucic o ten wozek. Fotelik powinnas zdac wczesniej i zgadza sie ze na innym terminalu ale z wozkiem do do samego wejscia do samolotu mozesz jechac. Moja siostra sie wyklucila i wkoncu zgodzili sie. Byla sama z fotelikiem 0-13 i wozek. Pozniej ja pisalam do kobiety z icelandexpress wyjasnic ta i pare innych spraw i odpisala mi tak dla dziecka do 2rz. przysluguje jako bagaz fotelik i wozek. Z czego wozek oddac nalezy przed wejsciem do samolotu. A ta sprawe z siostra powiedziala ze wyjasni z wawa. |
acha czyli ja sie nie dam gdyby co.lece z siostra i jej synkiem wiec dwie bedziemy sie dar艂y ale wozka nie zdam wcze艣niej!!!dzi臋kuje bardzo |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nikki1982
| Do潮czy: 29 Gru 2009 | Posty: 35 | Sk眃: POLSKA |
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2010, 10:55 Temat postu: |
|
|
norbi dzi臋kuje za rozja艣nienie sprawy ma艂y ma 8mc wi臋c mam nadzieje ze nie bed膮 sie czepiali mleka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|