reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 203, 204, 205 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
kocurek
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Lut 2009
Sk眃: Rvk
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 11:06    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie Panie, chce sie Was poradzi膰 odno艣nie pierwszej wizyty do polo偶nej czy lekarza. Okaza艂o sie 偶e jestem w cia偶y i chcia艂abym sie wybra膰 zeby sprawdzili czy wszystko ok.
Mo偶ecie mi poleci膰 jak膮s dobra duszyczk臋 Smile dodam, 偶e mieszkam na 111Rvk, pozdrawiam i czekam na odp
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 11:23    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

kocurek napisa:
Witam wszystkie Panie, chce sie Was poradzi膰 odno艣nie pierwszej wizyty do polo偶nej czy lekarza. Okaza艂o sie 偶e jestem w cia偶y i chcia艂abym sie wybra膰 zeby sprawdzili czy wszystko ok.
Mo偶ecie mi poleci膰 jak膮s dobra duszyczk臋 Smile dodam, 偶e mieszkam na 111Rvk, pozdrawiam i czekam na odp

Bylo juz o tym ja bym poszla do poloznej (ja poszlam do poloznej) i w 12tyg mialam usg platne bo prenatalne nieinwazyjne. koszt ten sam co wizyta i usg u gin. ale tu otzrymasz wiecej informacji i zrobia ci tez badanie krwi. Co do poloznej to w przychodni cie umowia do ktorejs ja chodzilam do Guðrun jakos juz nie pamietam taka wysoka siwiejaca juz babka. Dla mnie byla spoko nie wiem jak dla innych, z drugiej strony moja ciaza przebiegala bez zadnych problemow maly urodzil sie tydzien przed planowanym terminem czyli w terminie. Miesiac wczesniej skierowala mnie na zwolnienie 50% a po dwoch tyg na pelne no i na tym pelnym zwolnieniu pobylam 2tyg. Pozdrawiam i gratuluje. Aha i postaraj sie o wizyte przed 10tc w razie czego bedziesz mogla starac sie o becikowe w pl
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!!!
Nied艂ugo wybieram si臋 do Polski i chcia艂abym stara膰 si臋 o becikowe.
Wiem,ze ju偶 by艂a o tym mowa,ale czy mo偶ecie drogie Panie jeszcze raz dok艂adnie napisa膰 jakie musz臋 mie膰 dokumenty i sk膮d je wzi膮膰,偶eby dosta膰 becikowe?Dodam,ze by艂am u lekarza b臋d膮c w 3 tyg.ci膮偶y i ca艂y czas by艂am pod kontrola.B臋d臋 bardzo wdzi臋czn膮 za wszelkie informacje Smile
Pozdrawiam i z g贸ry dzi臋kuj臋 Smile
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kilka s艂贸w do tych os贸b co maja dzieci szczepi膰 szczepionk膮 mmr na odr臋 艣wink臋 i r贸偶yczk臋.mam znajom膮 w PL kt贸ra nie zaszczepi na to swojej c贸reczki.jej lekarka poinformowa艂a j膮 o kilka przypadkach zachorowa艅 dzieci na autyzm Shocked po tej szczepionce.ja podj臋艂am decyzje 偶e nie szczepi臋.gdy ma艂a sko艅czy 12lat mog臋 j膮 zaszczepi膰 na sam膮 r贸偶yczk臋 aby w przysz艂o艣ci unikn膮膰 tej choroby gdy b臋dzie w ci膮偶y.jak dowiem si臋 wiecej to dam zna膰.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
GABFRYD

Do潮czy: 24 Lip 2009
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
kilka s艂贸w do tych os贸b co maja dzieci szczepi膰 szczepionk膮 mmr na odr臋 艣wink臋 i r贸偶yczk臋.mam znajom膮 w PL kt贸ra nie zaszczepi na to swojej c贸reczki.jej lekarka poinformowa艂a j膮 o kilka przypadkach zachorowa艅 dzieci na autyzm Shocked po tej szczepionce.ja podj臋艂am decyzje 偶e nie szczepi臋.gdy ma艂a sko艅czy 12lat mog臋 j膮 zaszczepi膰 na sam膮 r贸偶yczk臋 aby w przysz艂o艣ci unikn膮膰 tej choroby gdy b臋dzie w ci膮偶y.jak dowiem si臋 wiecej to dam zna膰.pozdrawiam

Jaka艣 dziwna ta lekarka,nie boi si臋 o prac臋?Przecie偶 im nie wolno m贸wi膰 o 偶adnych powik艂aniach.Sczepionki s膮 THE BEST.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GABFRYD napisa:
lampeczka napisa:

Jaka艣 dziwna ta lekarka,nie boi si臋 o prac臋?Przecie偶 im nie wolno m贸wi膰 o 偶adnych powik艂aniach.Sczepionki s膮 THE BEST.

nie wiem dziwna czy nie dziwna boi si臋 czy nie....powiedzia艂a i znajoma i te obowi膮zkowe odwleka jak mo偶e jeszcze ani jednej szczepionki c贸rcia jej nie przyj臋艂a.a moja tu tej mmr od r贸偶yczki odry i 艣winki nie przyjmie i tyle.
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nastraszylas mnie niewiem czy szczepic na to czy nie:(zastanawiam sie tylko czemu nam inne mamy nie pomagaja w decyzji i nie pisza o reakcjach na ta szczepionke tutaj czy mamy powod do obaw tylko jedna osoba sie wypowiedziala i za to jej dziekuje ze malutka nie miala po tym szczepieniu zadnych powiklan napiszcie dziewczyny czy wasze pociechy mialy juz to szczepienie i jak bylo po pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 21:13    Temat postu: 3D lub 4D Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ma ktoras adres i tel do kliniki gdzie mozna zrobic USG 4 badz 3D,jaki jest koszt i czy trzeba duzo predzej umawiac sie na wizyte?
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja corka w listopadzie dostala mmr, jedyny skutek uboczny to byla goraczka przez jeden wieczor. Rozmawialam z wieloma lekarzami, przeczytalam wiele poradnikow, wiele osob, takze matek nie lekarzy mowilo mi o zaletach tej szczepionki, wiele osob mi mowilo ze bardzo wazna jest ta szczepionka. O skutkach ubocznych wiedzialam ale tez poszukalam informacji o tym co moze sie stac gdy dziecka nie zaszczepie. Nie chce zbyt duzo pisac aby nie mieszac wam w glowach, chce tylko powiedziec ze moja corka dostala szczepionke i jest zdrowa wspaniale rozwijajaca sie dziewczynka. Nie odradzam ani nie polecam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:

http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=996&_tc=BC6598C8158446868A2930501EB0AE7A
Powr髏 do g髍y
nikita333

PostWys砤ny: 6 Kwi 2010, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nikita333 napisa:
lampeczka napisa:

http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=996&_tc=BC6598C8158446868A2930501EB0AE7A

Ostatnio na temat tej szczepionki rozmawia艂am z kole偶ankami i jedna z nich powiedzia艂a 偶e swojego synka napewno zaszczepi gdy偶 mia艂a by w tej chwili dw贸ch syn贸w ale jednego zabi艂a w艂a艣nie 艣winka cztery lata temu-ma艂y mia艂 2 latka i nawet lekarze nie byli w stanie mu pom贸c,i ona do dzi艣 si臋 zastanawia czy ta szczepionka[ zaznacz臋 偶e mieszka艂a wtedy w Anglii i mia艂a do niej dost臋p] akurat nie przyczyni艂aby si臋 do tego 偶e jej pierworodne dziecko by艂oby dzi艣 w艣r贸d 偶ywych.Og贸lnie jak w艣r贸d os贸b ,kt贸re np.za偶ywaj膮 leki nawet najzwyklejsze-zdarzaj膮 si臋 zgony i r贸偶nego rodzaju choroby ,tak偶e w艣r贸d ludzi szczepionych r贸偶nymi rodzajami szczepionek s膮 osoby,dzieci kt贸rym one mog膮 zaszkodzi膰 ale odsetek jest niewielki-my艣l臋 wi臋c 偶e chyba powoduj膮 one wi臋cej dobrego ni偶 z艂ego a chyba ka偶da matka chce dobra dla swojego dzieciaczka?Zreszt膮 do dentysty te偶 nie pozwolisz dziecku chodzi膰?Przecie偶 tam te偶 zda偶aj膮 si臋 powik艂ania,czy 艣mier膰.Jakby pokazali statystyki ile dzieci rocznie jest zaszczepianych i jaki jest procent wyst臋powania u tych dzieci komplikacji to by艂o by to napewno 0,00 co艣 tam .
Powr髏 do g髍y
GABFRYD

Do潮czy: 24 Lip 2009
PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 1:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla zainteresowanych tematem szczepie艅:
http://szczepienia.prv.pl/strona12.html
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 8:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nikita333 napisa:
nikita333 napisa:
lampeczka napisa:

Ostatnio na temat tej szczepionki rozmawia艂am z kole偶ankami i jedna z nich powiedzia艂a 偶e swojego synka napewno zaszczepi gdy偶 mia艂a by w tej chwili dw贸ch syn贸w ale jednego zabi艂a w艂a艣nie 艣winka cztery lata temu-ma艂y mia艂 2 latka i nawet lekarze nie byli w stanie mu pom贸c,i ona do dzi艣 si臋 zastanawia czy ta szczepionka[ zaznacz臋 偶e mieszka艂a wtedy w Anglii i mia艂a do niej dost臋p] akurat nie przyczyni艂aby si臋 do tego 偶e jej pierworodne dziecko by艂oby dzi艣 w艣r贸d 偶ywych.Og贸lnie jak w艣r贸d os贸b ,kt贸re np.za偶ywaj膮 leki nawet najzwyklejsze-zdarzaj膮 si臋 zgony i r贸偶nego rodzaju choroby ,tak偶e w艣r贸d ludzi szczepionych r贸偶nymi rodzajami szczepionek s膮 osoby,dzieci kt贸rym one mog膮 zaszkodzi膰 ale odsetek jest niewielki-my艣l臋 wi臋c 偶e chyba powoduj膮 one wi臋cej dobrego ni偶 z艂ego a chyba ka偶da matka chce dobra dla swojego dzieciaczka?Zreszt膮 do dentysty te偶 nie pozwolisz dziecku chodzi膰?Przecie偶 tam te偶 zda偶aj膮 si臋 powik艂ania,czy 艣mier膰.Jakby pokazali statystyki ile dzieci rocznie jest zaszczepianych i jaki jest procent wyst臋powania u tych dzieci komplikacji to by艂o by to napewno 0,00 co艣 tam .

idz i zaszczep potem p艂acz.a ja swoj膮 zaszczepie.niech cie g艂owa nie boli...kazd膮 szczepionk臋 mog臋 wykupi膰 oddzielnie,r贸偶yczka 艣winka odra a nie jakie艣 mmr skojarzone.
Powr髏 do g髍y
nikita333

PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 10:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
nikita333 napisa:
nikita333 napisa:
lampeczka napisa:

idz i zaszczep potem p艂acz.a ja swoj膮 zaszczepie.niech cie g艂owa nie boli...kazd膮 szczepionk臋 mog臋 wykupi膰 oddzielnie,r贸偶yczka 艣winka odra a nie jakie艣 mmr skojarzone.

oczywi艣cie p贸jd臋,a powiedz mi jeszcze teraz Twoje dziecko zapewne jest szczepione z tego co widz臋 to tu na Islandi i zapewne szczepionkami kojarzonymi bo takie tu s膮 i co nie zamieniasz je na osobne?nara偶asz swoje dziecko?
Powr髏 do g髍y
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 11:43    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ma ktoras adres i tel do kliniki gdzie mozna zrobic USG 4 badz 3D,jaki jest koszt i czy trzeba duzo predzej umawiac sie na wizyte?

oto strona internetowa http://www.9manudir.is/ oraz adres i numer telefonu S铆mi 533 3433 | Hl铆ðasm谩ra 2 | 201 K贸pavogur .
mozesz zadzwonic okolo tygodnia wczesniej.i to usg robia do 35tygodnia albo 34 niepamietam dokladnie a cena to okolo 15tysiecy
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://pl.wikipedia.org/wiki/MMR

Bez komentarza, ale do przemyslenia.
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ktos moze podac nazwe szczepionki jaka tu podaja ?ktos kto juz to szczepienie mial ma nazwe w ksiazecce szczepien napiszcie nazwe jaka tu podaja dziewczyny moze popadamy w paranoje z ta szczepionka w sumie to o kazdej jednej pisza ze ma skutki uboczne powazne nawet ta przeciwko krztusciowi tezcowi itp
Powr髏 do g髍y
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie bez komentarza , tylko ile osob to przeczyta ? Czy po tym nie beda skakac sobie do gardel? Wink
mikolaj

PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I jeszcze cos do poczytania

http://putorana.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?499147
Powr髏 do g髍y
nikita333

PostWys砤ny: 7 Kwi 2010, 18:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karolciaisk napisa:
a ktos moze podac nazwe szczepionki jaka tu podaja ?ktos kto juz to szczepienie mial ma nazwe w ksiazecce szczepien napiszcie nazwe jaka tu podaja dziewczyny moze popadamy w paranoje z ta szczepionka w sumie to o kazdej jednej pisza ze ma skutki uboczne powazne nawet ta przeciwko krztusciowi tezcowi itp

zgadzam si臋 z Tob膮,przecie偶 od wielu rzeczy i w r贸偶nych sytuacjach nast臋puj膮 powik艂ania a nawet 艣mier膰.Ja te偶 jestem mam膮 i te偶 wiele razy mam w膮tpliwo艣ci czy dobrze robi臋 ale te偶 my艣l臋 偶e nie nale偶y popada膰 w paranoj臋 gdy偶 wsz臋dzie znajdziemy miejsce czy sytuacj臋,w kt贸rej naszemu dziecku mog艂aby sta膰 si臋 krzywda-b臋dzie to dentysta,ka偶dy inny lekarz czy przedszkole czy ka偶de inne miejsce.Co do szczepionek czy lek贸w to niestety ale zawsze ju偶 tak b臋dzie 偶e zdarzaj膮 si臋 po nich powik艂ania ale to jest niewielki naprawd臋 odsetek.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 203, 204, 205 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 204 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.