reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

Kaczynski na Wawelu
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  

Czy Kaczynski z zona powinni spoczac na Wawelu?
Tak
36%
 36%  [ 33 ]
Nie
63%
 63%  [ 58 ]
Wszystkich G³osów : 91

Autor Wiadomo¶æ
miras
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Do³±czy³: 14 Sty 2010
Sk±d: reykjavik
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 0:53    Temat postu: Re: do froskur Odpowiedz z cytatem

Froskur napisa³:
miras napisa³:
http://www.prezydent.pl/para-prezydencka/prezydent/biografia/

WOW Shocked

dalej nic tam takiego nie ma..
...

zaraz po bohaterze narodowym bedzie meczennik ( w koncu crescit sub pondere virtus)

Wawel to w rzeczy samej niestosowne miejsce..
powinny byc GROTY WATYKAŃSKIE POD BAZYLIKĄ ŚW. PIOTRA

On też tam spoczywa zobacz jak „demokratycznie” doszedÅ‚ do wÅ‚adzy
http://www.sww.w.szu.pl/serw_tem/alianci/polacy/polityka/rzademigracyjny.html
miras
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 1:02    Temat postu: do froskur Odpowiedz z cytatem

http://www.wiw.pl/historia/poczet/termin.asp?et=michal_korybut_wisniowiecki

i jeszcze on ten sie dopiero zaluzyl
Froskur

Do³±czy³: 10 Lut 2007
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 1:08    Temat postu: Re: do froskur Odpowiedz z cytatem

miras napisa³:

On też tam spoczywa zobacz jak „demokratycznie” doszedÅ‚ do wÅ‚adzy
http://www.sww.w.szu.pl/serw_tem/alianci/polacy/polityka/rzademigracyjny.html

IMPONUJACE,

nie doczytalam sie niczego co powiekszyloby wymiar "zaslug" SP Kaczynskiego dla Polski..

......

Na kazda z postaci spoczywajacych na Wawelu mozna powyciagac brudy i brudziki. Nie sa one jednak w stanie zniwelowac zaslug czy bohaterstwa tych ludzi.

Dzis proporcje sa dokladnie odwrotne.
miras
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 1:11    Temat postu: Re: do froskur Odpowiedz z cytatem

......

Na kazda z postaci spoczywajacych na Wawelu mozna powyciagac brudy i brudziki. Nie sa one jednak w stanie zniwelowac zaslug czy bohaterstwa tych ludzi.

Dzis proporcje sa dokladnie odwrotne.[/quote]
Podaj mi jedną jedyną zasługę Michała Kontrybuta Wiśniowieckiego
miras
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 1:14    Temat postu: Re: do froskur Odpowiedz z cytatem

miras napisa³:
......

Dzis proporcje sa dokladnie odwrotne.

Podaj mi jedną jedyną zasługę Michała Kontrybuta Wiśniowieckiego[/quote]

Korybuta- prrzejezyczenie
Froskur

PostWys³any: 16 Kwi 2010, 1:21    Temat postu: Re: do froskur Odpowiedz z cytatem

COS DALEJ NIE IDZIE Z TYM CYTOWANIEM

miras napisa³:
......
Podaj mi jedną jedyną zasługę Michała Kontrybuta Wiśniowieckiego

ok. Rolling Eyes nie wiem wiele o Wisniowieckim. Pokonales mnie.
Pochowajmy Kaczynskiego na Wawelu.

I wszystkich ktorzy maja wiecej zaslug niz Wisniowiecki tez.
................................................................................................

PODAJ MI TE OSLAWIONE ZASLUGI KACZYSKIEGO W KONCU, bo sie nie moge doczekac..

Ide spac, bo oczy mnie bola od przewracania. Rolling Eyes Rolling Eyes Masz cala noc na przeklejenie linkow do calej Historii Polski.. Sprawdze rano, czy zyciorys S.P. Kaczynskiego sie dzieki temu wzbogacil.
miras
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 1:25    Temat postu: do froskur Odpowiedz z cytatem

audiatur et altera pars
Dobranoc
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Do³±czy³: 10 Kwi 2008
Sk±d: Z nie nacka
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 7:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna napisa³:
A ja uważam,że ta pochopna decyzja niepotrzebnie zamąciła. Najgorzej jak ktoś przedobrza. Przez to zamieszanie ludzie się jeszcze bardziej w tym wszystkim pogubili. Ja uważam że żył w Warszawie tam pełnił swoje funkcje itd a co do Wawelu to zbyt pochopna decyzja. Nie wiem czy dobra czy nie.

A ja nadal uważam że w tej chwili powinniśmy sie powstrzymać od ocen. Przyjdzie na to czas, z tego co wiem prezydentów ocenia historia.
Mojego stosunku do osoby zmarłego, jego zasług itd. w tej chwili nie będę przedstawiał.
No ale jeśli negujemy kardynała Dziwisza to faktycznie ja nie wiem o co kaman, mogę pisać jak poprzednio, nie potrafisz Sxxxxn zrozumieć tego co się dzieje teraz w tej chwili.
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Do³±czy³: 10 Kwi 2008
Sk±d: Z nie nacka
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 7:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnego razu dwóch pacjentów szpitala psychiatrycznego poszło na pogrzeb. Po powrocie pytają ich lekarze jak było, jak przebiegała ceremonia.
Odpowiedzieli że kiepsko się bawili, bo gdy orkiestra grał to tylko oni dwaj tańczyli ze sobą.

Normalnie rozgarnięty człowiek wie kiedy protestować, dyskutować i odróżnia generałka zdrajcę od kardynała.
DevilDance

Do³±czy³: 03 Lut 2010
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
DevilDance napisał:
Absolutnie tak! (taka jest wola rodziny)

o ile mi wiadomo z wiadomości które oglądam non stop to nie jest wola rodziny.corka chciala go pochować w warszawie.to dziwisz podjął taką decyzje i kilkakrotnie powtarzali że to nie jest wola rodziny.rodzina tylko po namowach zgodziła się na to

http://wiadomosci.onet.pl/2156176,12,item.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
janik

Do³±czy³: 16 Mar 2008
Sk±d: KOPAVOGUR
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

darek 13 napisa³:
Mam bardzo mało czasu na odpowiedź, jestem w podróżach i nie mogę przeczytać całości linkowanych materiałów. Oczywiście w pierwszej swojej odpowiedzi froskur miał racje, ale czy naprawdę wypada protestować w takiej chwili i sprawie.
Decyzje o kasowaniu wątków podejmuje admin, czy ja mam prawo przeciw temu protestową?
przeca to jego prawo do kasowania, co do krypt na Wawelu zawsze decyzje podejmowali kardynałowie i tak jest teraz. a tak gwoli odświerzenia pamięci! Decyzję podjął najwyższy dla mnie na dzis kościelny autorytet! Dziwisz był osobistym sekretarzem JP II. To nie Rydzyk czy Ks. Dyrektor, chyba wie jaką podjoł decyzję i miał do tego pełne prawo.
Czy protestujÄ…cy sÄ… kompetentniejsi?
Na koniec przeczytałem listę gości...jaki wstyd, obciach, żenada...uźqwa opamiętajcie się jaki wstyd, żenada obciach na cały świat.

Jest mały problem, autor pomysłu pochówku na Wawelu się rozpłyną, Dziwisz właśnie się wyparł autorstwa i nie chce powiedzieć kto z rodziny o to zabiegał, zresztą nie musi nie trudno się domyślić.
http://wiadomosci.onet.pl/2156176,12,item.html
Powrót do góry
janik

Do³±czy³: 16 Mar 2008
Sk±d: KOPAVOGUR
PostWys³any: 16 Kwi 2010, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie można edytować postów, więc muszę napisać nowy, w tym artykule chyba jest wyjaśnienie wszystkiego, nie chodzi o zmarłych nie liczy się rodzina, jak zawsze polityka, http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,title,Przesuniecie-uroczystosci-pogrzebowych-byloby-calkowita-ostatecznoscia,wid,12177568,wiadomosc.html
Na temat pochówku na Wawelu powiem jedno, współczuje córce Kaczyńskiego, nie będzie miała okazji by się spokojnie pomodlić nad grobami rodziców, zawsze będzie obok jakiś turysta robiący fotkę. Tak naprawdę podejmując tą decyzję ktoś nie liczył się z uczuciami jej i bliskiej rodziny, może po za pewnymi wyjątkami.
Powrót do góry
turboneta

Do³±czy³: 15 Lip 2008
Sk±d: GdaÅ„sk
PostWys³any: 18 Kwi 2010, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To czy prezydent powinien spoczywać na Wawelu czy nie powinien nie mi sądzić, bo mój głos, jak i wiele innych nie mają tu i tak absolutnie żadnego znaczenia. Decyzję w takich sprawach podejmują inni.

Chcę jedynie napisać, że właśnie oglądam relację z Krakowa i smuci mnie, że zrobiono z tego niemal widowisko...wymienianie nazwisk wszystkich przybyłych VIP-ów w/g mnie było zbędne. To nie oni tam są najważniejsi.
Powrót do góry
3KO27
Do³±czy³: 21 Lis 2008
Sk±d: z tamtÄ…d
PostWys³any: 18 Kwi 2010, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...przecież to było do przewidzenia,ze bedzie to wygladało jak rozdanie oskarów w Hollywood,parada gwiazd....a tu parada polityków i vipów
Froskur

PostWys³any: 18 Kwi 2010, 15:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MOZNA OGLADAC POGRZEB PREZYDENTA NA ZYWO:
http://www.tvn24.pl/514741,live.html

Ostatnio zmieniony przez Froskur dnia 18 Kwi 2010, 15:34, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Froskur

PostWys³any: 18 Kwi 2010, 15:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa³:

Chcę jedynie napisać, że właśnie oglądam relację z Krakowa i smuci mnie, że zrobiono z tego niemal widowisko...wymienianie nazwisk wszystkich przybyłych VIP-ów w/g mnie było zbędne. To nie oni tam są najważniejsi.

SAMO SEDNO!

Dobrze, ze Obama nie przyjechal, bo zapewne Marta Kaczynska musialaby mu odstapic krzeslo...
narrow

Do³±czy³: 19 Maj 2010
PostWys³any: 20 Maj 2010, 0:29    Temat postu: Re: Do Froskur Odpowiedz z cytatem

miras napisa³:
Nie widzę potrzeby argumentacji, gdyż to ty się nie zgadzasz. Czyli powinnaś udowodnić mi, że się mylę. Tak działa wolny świat. Trzeba udowodnić winę a nie niewinność. Władze kościelne, które zajmują się administracją Wawela podjęły decyzje o pochówku właśnie tam jeśli Ci to przeszkadza udowodnij, że się mylą. Lekceważenie argumentów,(że był Prezydentem i zginął tragicznie pełniąc obowiązki) jest żałosne. Co w takim razie stanowi dla Ciebie Świętość i przedstawia wartość duchową jak i patriotyczną?
Muszę wyjaśnić jeszcze jedną kwestię. To nie był mój Prezydent. Nie głosowałem na Niego. Nie zgadzałem się z żadnym słowem, zdaniem, czy wystąpieniem.
Pochówek na Wawelu L.K będzie wspaniałym uhonorowanie wszystkich ofiar poległych w tej katastrofie. Wawel kojarzy się z takimi znakomitościami jak Jan III Sobieski i jego spektakularne zwycięstwa nad Turkami pod Wiedniem. Z późniejszego okresu pozytywne skojarzenia mamy z Marszałkiem Piłsudskim, który silną ręką przeciął bolszewicką inwazję. Dziś nie ma już takich bohaterów bo i wojen takich nie ma. Ale warto skojarzyć to miejsce z III RP, którą w mozołach budujemy od ponad 20 lat. Ten straszliwy wypadek będzie przedstawiany w podręcznikach do historii jeszcze długo po nas. Nikt wówczas nie będzie pamiętał, że mu dwa punkty w sondażach spadły dzień przed śmiercią. Będą opisywać tą tragiczną sytuację jak i patos z nią związany.
Polska to Ja , Ty i każdy Polak ale to nie o nas bÄ™dÄ… wspominać przyszÅ‚e pokolenia tylko wÅ‚adców, którzy tam leżą. Ludzi którzy stali na czele narodu. On jako Prezydent swojÄ… Å›mierć w trakcie peÅ‚nienia obowiÄ…zków poÅ›wiÄ™ciÅ‚ nam. Uszanujmy to i pozwólmy mu spocząć w pokoju w tym zacnym miejscu. A miejsce to nie jest „Å›wiÄ™tym miejscem” tylko historycznym a On wpisaÅ‚ siÄ™ znaczÄ…co w historiÄ™ naszego kraju. Tak wÅ‚aÅ›nie tÄ… tragediÄ… daÅ‚ niejako ofiarÄ™ wszystkim Patriotom zamordowanym w tym przeklÄ™ty miejscu.
W Polsce panuje demokracja czyli władza ludu. Że jest nas około 40 mln. To nie możemy tej władzy sprawować osobiście. Wybieramy swoich przedstawicieli: posłów, senatorów, radnych....,Prezydenta. Wybraliśmy Lecha Kaczyńskiego. Pozwoliliśmy by nas reprezentował, strzegł naszych idei, demokracji, wolności. Teraz gdy wykonując te obowiązki zginął zapłaćmy mu za to.
Ten pochówek nie gwałci w żaden sposób symboliki tego miejsca, przeciwnie zapewnia mu jeszcze większą dziejową rolę, poprzez łączność historyczną aż do czasów nam współczesnych.
To z mojej strony wszystko. Źle mnie oceniasz w żaden sposób cię nie atakuje, wziąłem tylko udział w dyskusji i przedstawiłem swój pogląd. Mój ostatni post był zbyt ubogi w treści napisany pod wpływem chwili. Twoje pióro jest bardzo zdawkowe a co za tym idzie irytujące. Dlatego ta reakcja. Jeśli ktoś poczuł się urażony to bardzo przepraszam.
PozostaÅ‚ jeszcze jeden problem. Od moderatora forum wymagaÅ‚bym nieco bardziej przemyÅ›lanych wypowiedzi, pozbawionych ukrytej agresji. Stosowanie przez Ciebie kolorowych napisów, wklejanie „buziek” przy tego typu dyskusji w tak tragicznym i podniosÅ‚ym momencie uważam za wysoce niestosowne ani do czas, ani miejsca.

dobry jestes miras gratki
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.