Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| klem4 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 29 Mar 2009 | Posty: 44 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 7:42 Temat postu: |
|
|
Konieczko miaĹ rajcie co do chmurki nad Reykjavikiem , najwyraĹşniej dotarĹa do stolicy . CzuÄ zapach siarki ( wali jajami ) , mam nadzieje ze tylko takie bÄdÄ oznaki tej chmury nad nami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 8:55 Temat postu: |
|
|
Wszystkim ktorzy uwielbiaja sie bac proponuje poczytac Mastertona, a nie wypisywac glupoty i siac panike, zapach siarkowodoru pochodzi z gejzerow a nie z wulkanu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 8:57 Temat postu: |
|
|
panike to sieje Polsat-wczoraj uslyszalam w "wydarzeniach" ze kolejne 4 wulkany groza wybuchem na Islandii,nie powiedzieli tylko ktore |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 9:34 Temat postu: |
|
|
klem4 napisał: | Konieczko miaĹ rajcie co do chmurki nad Reykjavikiem , najwyraĹşniej dotarĹa do stolicy . CzuÄ zapach siarki ( wali jajami ) , mam nadzieje ze tylko takie bÄdÄ oznaki tej chmury nad nami  |
Od kiedy jesteĹ na Islandii, W Reykjaviku co jakiĹ czas czuÄ siarkowodĂłr, i nie pochodzi z wulkanu.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 10:12 Temat postu: |
|
|
ja teĹź czujÄ ten zapach |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 10:40 Temat postu: |
|
|
jajeczka czuc czesto. a co do chmurki,czoraj szefowa mowila ze spodziewana jest w czwartek i piatek. ale to szytsko zalezy od pogody. a dzis piekny,kwietniowy dzionek
pozdrawiam.
PS.a co do polsatu i jego wiadomosci,to wczoraj na trzech portalacj wyczytalam o tych wulkanach,tylko nikt nie podawal Katli |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamila1984
| Dołączył: 21 Gru 2009 | Posty: 35 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:03 Temat postu: |
|
|
ludziki co poniektĂłrzy co tu piszÄ
to nawet w islandii nie sÄ
zapach siarki pochodzi z elektrowni gdy tylko wiatr zawieje z tamtego kierunku to czuÄ (jaja) co do katli to nigdzie (w islandii) nie znalazĹem Ĺźeby byĹo coĹ Ĺźe ona wybucha.pozdro dla panikarzy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| polis78
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 31 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:15 Temat postu: |
|
|
po co pĹacic Icesave.Lepiej puĹciÄ troche dymu nad europe,sparaliĹźowaÄ transport i sprowadziÄ jÄ
do swojego poziomu ekonomicznego
A tak nawiasem mĂłwiÄ
c ciekawe czy bÄdÄ
chcieli DRUGÄ RATÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ucb UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 25 Mar 2010 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:18 Temat postu: wybuchl Wulkan EyjafjallajĂśkull |
|
|
kamila1984 napisał: | ludziki co poniektĂłrzy co tu piszÄ
zapach siarki pochodzi z elektrowni gdy tylko wiatr zawieje z tamtego kierunku to czuÄ (jaja) co do katli to nigdzie (w islandii) nie znalazĹem Ĺźeby byĹo coĹ Ĺźe ona wybucha.pozdro dla panikarzy  | ten zapach nie pochodzi z elektrowni poprostu wystarczy umyc jajka i nie bedzie smierdziec |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamila1984
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:29 Temat postu: |
|
|
polis78 napisał: | po co pĹacic Icesave.Lepiej puĹciÄ troche dymu nad europe,sparaliĹźowaÄ transport i sprowadziÄ jÄ
A tak nawiasem mĂłwiÄ
c ciekawe czy bÄdÄ
chcieli DRUGÄ RATÄ. | pewnie odechce siÄ im juĹź spĹaty  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wiesiu-27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Sie 2009 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:29 Temat postu: |
|
|
polis78 napisał: | po co pĹacic Icesave.Lepiej puĹciÄ troche dymu nad europe,sparaliĹźowaÄ transport i sprowadziÄ jÄ
A tak nawiasem mĂłwiÄ
c ciekawe czy bÄdÄ
chcieli DRUGÄ RATÄ. |
Co to wogole za podejscie? Tak jak by to bylo od Islandczyk zalezne ze kiedy maja ochote to odpalaja wulkany. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamila1984
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:30 Temat postu: Re: wybuchl Wulkan EyjafjallajĂśkull |
|
|
ucb napisał: | kamila1984 napisał: | ludziki co poniektĂłrzy co tu piszÄ
zapach siarki pochodzi z elektrowni gdy tylko wiatr zawieje z tamtego kierunku to czuÄ (jaja) co do katli to nigdzie (w islandii) nie znalazĹem Ĺźeby byĹo coĹ Ĺźe ona wybucha.pozdro dla panikarzy  | ten zapach nie pochodzi z elektrowni poprostu wystarczy umyc jajka i nie bedzie smierdziec | czy widzisz nick mĂłj czy uwaĹźasz Ĺźe kobieta ma jaja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamila1984
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:32 Temat postu: Re: wybuchl Wulkan EyjafjallajĂśkull |
|
|
kamila1984 napisał: | ucb napisał: | kamila1984 napisał: | ludziki co poniektĂłrzy co tu piszÄ
zapach siarki pochodzi z elektrowni gdy tylko wiatr zawieje z tamtego kierunku to czuÄ (jaja) co do katli to nigdzie (w islandii) nie znalazĹem Ĺźeby byĹo coĹ Ĺźe ona wybucha.pozdro dla panikarzy  | ten zapach nie pochodzi z elektrowni poprostu wystarczy umyc jajka i nie bedzie smierdziec | czy widzisz nick mĂłj czy uwaĹźasz Ĺźe kobieta ma jaja  | swojÄ
drogÄ
dobrze Ĺźe niekturzy umiejÄ
z tego ĹźartowaÄ a nie tylko panikowaÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 11:43 Temat postu: |
|
|
Kierunek wiatru na godz 12.00 , 20.04.2010 wtorek
Kierunek wiatru na godz 18.00, 20.04.2010 wtorek
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 12:04 Temat postu: |
|
|
Na piatek to wyglada tak:
Ale ogolnie prognoza jest lepsza niz 2 dni temu, tendencja jest taka ze wiatr zmienia kierunek z wschodniego na polnocno wschodni.
Jest wiec nadzieja ze chmura Reykjavik ominie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ucb UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 25 Mar 2010 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 12:22 Temat postu: Re: wybuchl Wulkan EyjafjallajĂśkull |
|
|
kamila1984 napisał: | ucb napisał: | kamila1984 napisał: | ludziki co poniektĂłrzy co tu piszÄ
zapach siarki pochodzi z elektrowni gdy tylko wiatr zawieje z tamtego kierunku to czuÄ (jaja) co do katli to nigdzie (w islandii) nie znalazĹem Ĺźeby byĹo coĹ Ĺźe ona wybucha.pozdro dla panikarzy  | ten zapach nie pochodzi z elektrowni poprostu wystarczy umyc jajka i nie bedzie smierdziec | czy widzisz nick mĂłj czy uwaĹźasz Ĺźe kobieta ma jaja  | ja nie twierdzilem ze ty masz jaja umyc tylko dlaczego co niektuzy czuja ten zapach |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pietrucha OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 08 Lip 2009 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 12:31 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy obserwujecie wulkan na Ĺźywo, ale wczoraj wieczorem byĹo widaÄ jak lawa sie gotuje w kraterze:) Fajny widok, tylko chcialbym z gory to zobaczyc.
Pyly nie wydobywaja sie juz w takich ilosciach jak 3-4 dni temu.
Co do zapachu siarki to bronicie sie glosno ze to normalne. Owszem to normalne. Tez jestem tego zdania, ale dzisiaj pierwszy raz poczulem siarke na klatce schodowej w bloku. Nigdy tego nie czulem! Nie stawiam stwierdzen, ale mysle ze wnioski nasuwaja sie same. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 13:37 Temat postu: |
|
|
ucb a skÄ
d Ty wiesz Ĺźe niemyte jajka wĹaĹnie tak ĹmierdzÄ
?? Jestem kobietÄ
, to profil mÄĹźa. Szczerze Ci powiem Ĺźe nie wiem jak ĹmierdzÄ
brudne jajka bo mĂłj mÄ
Ĺź swoje myje. Nie mam pojÄcia skÄ
d byĹ ten zapach, chyba Ĺźe ucb to mĂłj sÄ
siad i zapomniaĹ umyÄ to i owo ale czuĹam go i ja. To Ĺźe mam jeszcze wÄch nie oznacza Ĺźe panikuje z powodu wulkanu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|