Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 30 Mar 2010, 23:43 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | pierwszy zasilek zawsze jest mniejszy bo liczony od 1 danego miesiaca do 19. Dopiero drugi zasilek dostajesz 100 procent czyli od 20dnia danego miesiaca do 19 dnia nastepnego miesiaca. |
Patryk prawidlowa odpowiedz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| andy_zx7r
| Dołączył: 10 Lut 2008 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2010, 15:01 Temat postu: Re: pomoc |
|
|
esmerka31 napisał: | andy_zx7r napisał: | Witam
czy ktos moze wie czy w Keflaviku w urzedzie pracy lub przy zwiÄ
zkach zawodowych pracujÄ
polskie urzedniczki?
JeĹli tak to prosze o jakiekowiek namiary,gdyĹź "islandzkie panie" nie chcÄ
sie za bardzo wysiliÄ aby nam pomĂłc w pewnej sprawie...
DziÄki Megi |
nie pracuja, ale sprobujcie w mss tam pracuje polka |
DziÄkuje,poszukam zobaczymy co z tego bedzie...
DZIEKI |
|
Powrót do góry |
|
 |
| foo
 | Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2010, 15:15 Temat postu: |
|
|
esmerka31 napisał: | patryk23l napisał: | Niby pracuje ale co ma wspolnego MSS z VMST?? |
to ma wspolnego ze duzo zalatwia w urzedzie pracy |
Wspomniana osoba jest chyba zatrudniona w urzÄdzie pracy na jakimĹ czÄĹciowym etacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 31 Mar 2010, 19:43 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy jest zatrudniona ale robi tam za tlumacza gdy sa organizowane spotkania dla bezrobotnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2010, 19:45 Temat postu: |
|
|
foo napisał: | esmerka31 napisał: | patryk23l napisał: | Niby pracuje ale co ma wspolnego MSS z VMST?? |
to ma wspolnego ze duzo zalatwia w urzedzie pracy |
Wspomniana osoba jest chyba zatrudniona w urzÄdzie pracy na jakimĹ czÄĹciowym etacie. | nie jest, pracuje w mss |
|
Powrót do góry |
|
 |
| leneczkaaa
| Dołączył: 06 Lut 2008 | Posty: 13 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Kwi 2010, 21:26 Temat postu: kurs z biura pracy |
|
|
Witam poszukuje osoby ktora zaczyna jutro kurs(z biura pracy) w technikum gastronomicznym na kopavogu
Pozdrawiam
Ps prosze pisac na priv!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| titka
| Dołączył: 28 Lut 2009 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 21 Kwi 2010, 12:15 Temat postu: |
|
|
witam mam pytanko czy jest ktoĹ kto nie dostaĹ powiadomienia na e-maila po zalogowaniu na vinnumalastofnun.is |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mitsusport
| Dołączył: 22 Sty 2010 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 28 Kwi 2010, 20:22 Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie dotyczÄ
ce pobierania zasiĹku w Polsce. Mianowicie sytuacja jest tego typu iĹź Ĺźona sama zwolniĹa siÄ z pracy i przez 40 dni niema prawa do zasiĹku,mamy wykupiony bilet na prom we wrzeĹniu ,czyli reasumujÄ
c Ĺźona pracuje do koĹca czerwca ,caĹy lipiec i sierpieĹ bÄdzie zarejestrowana w Islandzkim urzÄdzie pracy bez prawa do zasiĹku ,i pytanie -czy jeszcze przez miesiÄ
c musi pobieraÄ zasiĹek na Islandii ,czy teĹź moĹźe od razu przenieĹÄ go do Polski. Z gĂłry dziÄkuje . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mitsusport
| Dołączył: 22 Sty 2010 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 28 Kwi 2010, 20:24 Temat postu: |
|
|
mitsusport napisał: | Witam mam pytanie dotyczÄ
ce pobierania zasiĹku w Polsce. Mianowicie sytuacja jest tego typu iĹź Ĺźona sama zwolniĹa siÄ z pracy i przez 40 dni niema prawa do zasiĹku,mamy wykupiony bilet na prom we wrzeĹniu ,czyli reasumujÄ
c Ĺźona pracuje do koĹca czerwca ,caĹy lipiec i sierpieĹ bÄdzie zarejestrowana w Islandzkim urzÄdzie pracy bez prawa do zasiĹku ,i pytanie -czy jeszcze przez miesiÄ
c liczÄ
c od koĹca sierpnia musi pobieraÄ zasiĹek na Islandii ,czy teĹź moĹźe od razu przenieĹÄ go do Polski. Z gĂłry dziÄkuje . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| stefania
| Dołączył: 29 Paź 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 29 Kwi 2010, 12:32 Temat postu: |
|
|
hmmmmm |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stefania
| Dołączył: 29 Paź 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 29 Kwi 2010, 12:35 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.Mam pytanie-czy ktos pobieral islandzki zasilek w polsce a po trzech miesiacach wrocil bo nie znalazĹ pracy???Jesli tak to bardzo prosze o odpowiedz,bo mam zamiar wrocic do domu ale co jak nie znajde pracy???Bede musiala tu wrocic i nie wiem czy przywroca mi zasilek.
Prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 29 Kwi 2010, 13:19 Temat postu: |
|
|
stefania napisał: | Witam wszystkich.Mam pytanie-czy ktos pobieral islandzki zasilek w polsce a po trzech miesiacach wrocil bo nie znalazĹ pracy???Jesli tak to bardzo prosze o odpowiedz,bo mam zamiar wrocic do domu ale co jak nie znajde pracy???Bede musiala tu wrocic i nie wiem czy przywroca mi zasilek.
Prosze o odpowiedz |
powinni to mĂłwiÄ na spotkaniach a raczej pewnie mĂłwili i nie dosĹuchaĹaĹ bo jeĹźeli zasiĹek przetransferujesz i bÄdziesz pobieraÄ w pl czy gdziekolwiek przez 3miesiÄ
ce i zechcesz wrĂłciÄ po ich upĹywie to niestety juĹź nie przyznajÄ
ci go tu jak wrĂłcisz.ale jeĹźeli wrĂłcisz po 2miesiÄ
cach to ci go odnowiÄ
.powinnaĹ iĹÄ i jeszcze dopytaÄ w biurze.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| R-vik1 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 04 Lut 2009 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 20:32 Temat postu: |
|
|
witam, chcialabym zapytac czy moze ktos ostatnio zostal zwolniony i ubiegal sie o zasilek. jak to obecnie wyglada, jak naliczaja zasilek, kiedy powinnam zlozyc wniosek o zasilek tzn po otrzymaniu miesiecznego wypowiedzenia czy po przepracowaniu tego okresu..z gory dziekuje za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 21:50 Temat postu: |
|
|
po przepracowaniu ostatniego miesiaca skladasz podanie, jednak lepiej jest zglosic sie wczesniej, pokazac wypowiedzenie i wziasc odpowiednie formularze do wypelnienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 22:06 Temat postu: |
|
|
witam!
mam pytanko
lece 21maja na wakacje.ile czasu przed musze zgĹosiÄ to??zawiesiÄ zasiĹek???czy wystarczy 20 pĂłjĹÄ i pokazaÄ bilet???dziÄkujÄ za odp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 3 Maj 2010, 23:06 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisał: | witam!
mam pytanko
lece 21maja na wakacje.ile czasu przed musze zgĹosiÄ to??zawiesiÄ zasiĹek???czy wystarczy 20 pĂłjĹÄ i pokazaÄ bilet???dziÄkujÄ za odp. | Bilet im nie potrzebny do wglÄ
du ,zgĹaszasz najlepiej jak najpĂłzniej bo im wczesniej to zatrzymujÄ
pĹace. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 4 Maj 2010, 11:50 Temat postu: |
|
|
seljahverfi napisał: | lampeczka napisał: | witam!
mam pytanko
lece 21maja na wakacje.ile czasu przed musze zgĹosiÄ to??zawiesiÄ zasiĹek???czy wystarczy 20 pĂłjĹÄ i pokazaÄ bilet???dziÄkujÄ za odp. | Bilet im nie potrzebny do wglÄ
du ,zgĹaszasz najlepiej jak najpĂłzniej bo im wczesniej to zatrzymujÄ
pĹace. |
dziÄkujÄ ))czyli pĂłjdÄ 21 maja z rana bo lece w nocy i o pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nicramx
| Dołączył: 12 Paź 2008 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 9 Maj 2010, 21:06 Temat postu: |
|
|
czy zjeĹźdĹźajÄ
c do Polski na staĹe moĹźna nadal przenieĹÄ zasiĹek (do Polski)? czy coĹ siÄ zmieniĹo? co trzeba zrobiÄ, jakie dokumenty wziÄ
Ä ze sobÄ
? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 9 Maj 2010, 22:10 Temat postu: |
|
|
nicramx napisał: | czy zjeĹźdĹźajÄ
c do Polski na staĹe moĹźna nadal przenieĹÄ zasiĹek (do Polski)? czy coĹ siÄ zmieniĹo? co trzeba zrobiÄ, jakie dokumenty wziÄ
Ä ze sobÄ
? | Udaj siÄ do urzÄdu tam ci wszystko wyjaĹniÄ
.W kaĹźdym razie nic siÄ nie zmieniĹo,nadal moĹźna go transferowaÄ. _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marianka
| Dołączył: 08 Sty 2010 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 0:43 Temat postu: pomozcie |
|
|
witam wszystkich prosze o pomoc odnoscie zasilku od 3 maja nabylam prawa do zasilku zalogowalam sie 20 przyszedl mi mail potwierdzajacy znajomi mieli problemy z zalogowaniem sie i dzisiaj ponownie zalogowalam sie chcialam sprawdzic czy faktycznie 20 dobrze to zrobilam wyskoczyl mi komunikat ze dzisiaj sie zalogowalam juz zbaranialam,bo jesli dzisiejszy dzien bedzie dniem mojego logowania to czy dostane w tym miesiacu zasilek pomozcie bo nie wiem cvo robic moze ktos mial podobna sytuacje i logowal sie po terminie wtedy dostal w ogole zasilek czy go wstrzymali a jesli dostal to z jakim opoznieniem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|