Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 28 Kwi 2010, 17:42 Temat postu: |
|
|
witam wszystkie mamu艣ki
od razu t艂umacz臋, 偶e moja nieobecno艣膰 d艂u偶sza na Forum wynik艂a z tego i偶 10.04.2010 urodzi艂am c贸reczk臋 poprzez cesarskie ci臋cie i troch臋 mnie to wy艂膮czy艂o z normalnego 偶ycia, ale ju偶 jest lepiej i wracam do "opieki" nad Forum
pozdrowionka! _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 28 Kwi 2010, 19:30 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: | witam wszystkie mamu艣ki
od razu t艂umacz臋, 偶e moja nieobecno艣膰 d艂u偶sza na Forum wynik艂a z tego i偶 10.04.2010 urodzi艂am c贸reczk臋 poprzez cesarskie ci臋cie i troch臋 mnie to wy艂膮czy艂o z normalnego 偶ycia, ale ju偶 jest lepiej i wracam do "opieki" nad Forum
pozdrowionka! |
Gratulacje i witamy z powrotem w gronie mamusiek  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 29 Kwi 2010, 10:50 Temat postu: |
|
|
pozdrowionka! |
to superrrrrr!!!gratulacje niech zdrowo ro艣nie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Kwi 2010, 11:31 Temat postu: |
|
|
pozdrowionka! |
Serdeczne gratulacje i zdr贸wka dla Was obojga 偶ycz臋 Ja dok艂adnie rok temu 12.04.2009 roku cieszy艂am si臋 t膮 chwil膮 Moja rado艣膰 by艂a ogromna poniewa偶 tego dnia wypada艂a Wielkanoc i wychodzi na to 偶e nie tylko bociany przynosz膮 dzieci ale i wielkanocne zaj膮czki
Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i ich Rodzic贸w ))))))))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Kwi 2010, 11:48 Temat postu: |
|
|
dzi臋ki bardzo dziewczyny.... malutka ro艣nie jak na dro偶d偶ach
pozdrowionka dla Was tak偶e  _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zaw1sza
| Do潮czy: 02 Mar 2009 | Posty: 12 | |
|
Wys砤ny: 29 Kwi 2010, 23:46 Temat postu: |
|
|
[quote="norbi261107"]mialam taki sam problem z corka jak byla malutka, pomoglo kiedy przyciemnilismy szyby, nawet jesli slonko bylo za chmurami to przez szyby samochodu bardziej ja w oczka razilo, sprawdzcie moze pampersy dzieci uwieraja, moze body niewygodne czy spodnie pija w brzuszek. Moi znajomi opowiadali mi ze jak ich dzieci nie mogly zasnac to brali je do auta, robili kilka kolek i malenstwo zasypialo w 5 min a moja sie darla i darla i tez zadna zabawka nie pomagala, lepiej bylo jak szyby przyciemnilismy ale mimo to czasem placzki byly, wyrosla z tego, nie pamietam jak dlugo to trwalo. Dzis ma ponad 2 latka i uwielbia jazde samochodem[/quote
moja siostra miala tez taki problem i wiecie co si臋 okazalo ,ot贸偶 fotelik kt贸ry kupila mial w siedzonku styropian w momencie kiedy on si臋 nagrzal po prostu parzyl maluszka w plecki i pupci臋.Ja kiedy艣 kupilam sobie adidaski (takie na lato)z kt贸rych si臋 bardzo cieszylam bo byly bardzo lekkie i tanie,nie zwr贸cilam specjalnie uwagi na podeszwy w tych butach mo偶na bylo wytrzyma膰 moze 30min.mialam wra偶enie 偶e stopy mi plon膮 czasem musimy bardziej przygl膮da膰 si臋 rzeczom kt贸re kupujemy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ilona76 =user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
| Do潮czy: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 30 Kwi 2010, 11:04 Temat postu: |
|
|
Wow! w zyciu bym nie pomyslala ze cos takiego moze byc przyczyna ale sprawdze fotelik na wszelki wypadek! Pozdrawiam! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sebek123
| Do潮czy: 02 Gru 2009 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 30 Kwi 2010, 11:36 Temat postu: |
|
|
ZAPRASZAM WSZYSTKIE MAMUSIE NA SPOTKANIA W CZERWONYM KRZYZU. ORGANIZUJE JE Z POMOCA ISLANDZKICH PRZYJACIOL..ZAPRASZAM W PIATEK 7 MAJA NA GODZINE 10.00
WIECEJ O SPOTKANIACH NA kasiunia131@amorki.pl
SERDECZNIE ZAPRASZAMY  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wojek12 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 12 Sie 2008 | Posty: 26 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 11:42 Temat postu: ??? |
|
|
Jakie spotkania??? przeciez spotkania dla Mamusiek z dziecmi prowadzone przez polozna Patrycje juz "od zarania dziejow" sa w czwartki. teraz w czwartek 6 maja rowniez wyznaczona jest data. takze do zobaczenia dziewczyny ! _________________ Lukasz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 15:10 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny nie wiecie moze kiedy wyplacane sa pieniadze (nie wiem dokladnie jak sie to nazywa)jesli pozostaje sie z dzieckiem w domu te 25 czy 35 tys.bo powinnam dostac za kwiecien ale jeszcze nie wplynely |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| agula
| Do潮czy: 02 Pa 2008 | Posty: 20 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 15:12 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiscie,spotkanie dla mam organizowane przez Patrycje w tym miesiacu odbedzie sie w pierwszy czwartek miesiaca tj.6 maja w standardowych godzinach 11-13 w Domu Czerwonego Krzyza przy Borgatun 25.
Bardzo serdecznie zapraszamy mamy z dziecmi nie koniecznie do lat 2 moga byc i starsze,mamy ktore w tym czasie poslaly swoje pociechy do przedszkola i mialy by ochote sobie troche pogawedzic w milym twarzystwie,oraz przyszle mamy,ktore by chcialy np.podpytac o cos swoje bardziej juz doswiadczone kolezanki.
A propo piatkowego spotkania to byc moze ktos organizuje nastepne wiec bedzie sie mozna spotkac i w czwartek i w piatek.
Do zobaczenia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 15:37 Temat postu: |
|
|
luiza napisa: | hej dziewczyny nie wiecie moze kiedy wyplacane sa pieniadze (nie wiem dokladnie jak sie to nazywa)jesli pozostaje sie z dzieckiem w domu te 25 czy 35 tys.bo powinnam dostac za kwiecien ale jeszcze nie wplynely |
Um枚nnunargreiðslur??????o to ci chodzi??p贸ki dziecko nie p贸jdzie do przedszkola???jezeli tak to dzi艣 wyp艂acaj膮 bo by艂am i pyta艂am.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ilona76 =user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
| Do潮czy: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 16:26 Temat postu: |
|
|
a ja w艂asnie chcialabym zapytac dla kogo przyznawane sa te pieniadze i od jakiego wieku dziecka i gdzie w Reykjaviku mozna dowiedziec sie wiecej na ten temat. Chodzi mi konkretnie o te pieniazki o ktorych tu mowa byla wyzej! Pozdrawiam i z gory dziekuje! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Stella
| Do潮czy: 16 Maj 2008 | Posty: 13 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 19:09 Temat postu: Spotkanie mam |
|
|
Witamy serdecznie,
Chcia艂yby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy i ich pociechy na spotkanie 6 maja w godzinach od 11 do 13 przy Borgatun 25 (dom Czerwonego Krzy偶a) aby mi艂o sp臋dzi膰 czas.
B臋dziemy si臋 stara艂y organizowa膰 te spotkania w ka偶dy drugi czwartek ka偶dego miesi膮ca.
Serdecznie zapraszamy
Klub Lion |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 23:03 Temat postu: |
|
|
dzieki dziewczyny poczekam jeszcze do jutra a jak nie to musze dzwonic  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| karolciaisk
| Do潮czy: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 23:08 Temat postu: ,, |
|
|
mi wyplacaja 6 kazdego miesiaca ilona 76 mozesz ubiegac sie o to gdy maluszek skonczy pol roczku jezeli opiekujesz sie nimTY pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mythm
 | Do潮czy: 24 Pa 2009 | Posty: 106 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 23:11 Temat postu: |
|
|
6mies.a nie 9? bo ja slyszalam,ze po 9mies. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| karolciaisk
| Do潮czy: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 23:18 Temat postu: ... |
|
|
jak ja zalatwialam sobie ten dodatek kobieta z reykjavikuborg zapytala czy maly ma ukonczone pol roczku i czy ja sie nim opiekuje i zapomnialam dodac ze musisz dzieciaczka zapisac do przedszkola bez tego nie dadza |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
|
Wys砤ny: 3 Maj 2010, 23:50 Temat postu: |
|
|
placa dopiero od 9 miesiaca |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pyza27
| Do潮czy: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 4 Maj 2010, 7:48 Temat postu: Re: ,, |
|
|
karolciaisk napisa: | mi wyplacaja 6 kazdego miesiaca ilona 76 mozesz ubiegac sie o to gdy maluszek skonczy pol roczku jezeli opiekujesz sie nimTY pozdrawiam |
moja mala skonczyla 9 miesiecy i wlasnie dostalismy ten dodatek |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|