Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| jagienka
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 22:00 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ! Zastanawiam siÄ nad wyjazdem na stypendium erasmusowe na IslandiÄ. Jest propozycja z Uniwersytetu Akureyri. MoĹźecie coĹ na temat tej szkoĹy napisaÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kandydat65
 | Dołączył: 19 Kwi 2006 | Posty: 59 | |
|
Wysłany: 28 Mar 2009, 18:57 Temat postu: |
|
|
JedĹş w ciemno , nie poĹźaĹujesz.
Szkoda Ĺźe ja nie miaĹem moĹźliwoĹci jechaÄ na IslandiÄ z erasmusa.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| TomekS86
| Dołączył: 03 Paź 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 3 Paź 2009, 21:55 Temat postu: Witam |
|
|
Mam okazje jechaÄ z Erasmusa do Reykjaviku na studia (informatyka), studiuje ktoĹ tam moĹźe?? InteresujÄ
mnie teĹź koszty za ile moĹźna wynajÄ
Ä mieszkanie i przeĹźyÄ, ewentualnie czy moĹźna znaleĹşÄ prace Ĺźeby zarobiÄ na Ĺźycie.
Z gĂłry dziÄki za odpowiedĹş |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 18 Sty 2010, 13:52 Temat postu: studia |
|
|
Szukam kogos kto jest na zasilku i studiuje islandzki na badz wybiera sie w tym roku na studia
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ciesielka
| Dołączył: 03 Lut 2010 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2010, 0:04 Temat postu: |
|
|
Hej 
Mam mozliwosc wyjazdu na BifrĂśst University w ramach Erazmusa. StudiowaĹ/uje tam ktoĹ ? ByĹabym wdziÄczna za wszelkie przydatne informacje 
Daleko to od stolicy ?? SÄ
jakieĹ spoko poĹÄ
czenia i oczywiĹcie warunki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| RainbowInTheDark
| Dołączył: 05 Paź 2009 | Posty: 59 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2010, 17:55 Temat postu: Re: studia |
|
|
wielkopolanka napisał: | Szukam kogos kto jest na zasilku i studiuje islandzki na badz wybiera sie w tym roku na studia
Pozdrawiam |
ja rowniez jestem tym zainteresowana, zlozylam juz podania na pare uczelni i wciaz czekam na odpowiedz _________________ I want out -- to live my life alone
I want out -- leave me be
I want out -- to do things on my own
I want out -- to live my life and to be free !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mk19990
| Dołączył: 08 Kwi 2010 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 7:39 Temat postu: studia |
|
|
Hej mam pytanie. ChciaĹabym wyjechaÄ na staĹe do islandii ale musze studia zaczÄ
Ä. Czy mam w Islandii takÄ
moĹźliwoĹÄ aby studiowaÄ w jÄzyku polskim?? i jakie kierunki mogÄ studiowaÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 14:59 Temat postu: .. |
|
|
nie ma studiow w jezyku polskim
Angielski lub islandzki albo czesc przedmiotow po angielsku a czesc po islandzku.
W zaleznosci od kierunku ale na ekonomicznych wiekszosc ksiazek jest po angielsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 15:01 Temat postu: |
|
|
Ciesielka
poczytaj o tym uniwerku na ich stronie http://bifrost.is/
Niestety uczelnia znajduje sie spory kwalek od Rvk-u. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marlenn19
| Dołączył: 10 Sty 2010 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 6 Maj 2010, 17:45 Temat postu: |
|
|
Witam ! Ja planuje w przyszĹoĹci takĹźe studiowac na Islandii czy wie ktoĹ z Was czy na Islandii sÄ
moĹźliwe studia z psychologii ? JeĹźeli tak to prosze podajcie mi adres strony danej uczelni
A czy ktoĹ z Was moĹźe studiuje bÄ
dĹş studiowaĹ w Akyreyri??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| juĹka
| Dołączył: 07 Maj 2010 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 7 Maj 2010, 17:17 Temat postu: |
|
|
witam
mam pytanie dotyczÄ
ce wyĹźszych studiĂłw , jest moĹźliwoĹÄ rozpoczÄcia studiĂłw na Islandii ?bez Ĺźadnej wymiany? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Maksymilian
| Dołączył: 18 Maj 2010 | Posty: 3 | Skąd: Bytom |
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 23:03 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ
Jest to mĂłj pierwszy post na tym forum
PrzeglÄ
dajÄ
c strony internetowe zwiÄ
zane z IslandiÄ
...natknÄ
Ĺem siÄ na informacjÄ iĹź w Reykjaviku sÄ
pĹatne studia artystyczne...czy byĹby ktoĹ w stanie mi coĹ wiÄcej na temat tych studiĂłw napisaÄ....jakie dokĹadnie sÄ
kierunki artystyczne do wyboru? Czy potrzebna jest znajomoĹÄ jÄzyka islandzkiego? etc.
Z gĂłry bardzo dziÄkujÄ za informacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| harmonka
| Dołączył: 04 Lut 2004 | Posty: 30 | |
|
Wysłany: 30 Maj 2010, 19:27 Temat postu: bifrost |
|
|
Jesli chodzi o Bifrost...do Rvk jest 1,5 godziny. Autobus dwa razy dziennie w wakacje. Studenci z wymiany maja dostepny samochod. Warunki mieszkaniowe bardzo dobre. Pracuje tutaj, obecnie z Polski przebywa 1 student jesli ktos zainteresowany moge zapytac go o e maila, napewno odpowie na pytania zwiazane ze studiami:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 30 Lip 2010, 23:35 Temat postu: islandzki dla obcokrajowcow |
|
|
Czy ktos wie jak wyglada egzamin wstepny na studia, kierunek Islandzki dla obcokrajowcow?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| RainbowInTheDark
| Dołączył: 05 Paź 2009 | Posty: 59 | |
|
Wysłany: 15 Sie 2010, 10:52 Temat postu: studia |
|
|
czy sa osoby ktore skladaly podania na HĂĄskĂłlinn ReykjavĂk i niedawno dostaly maila o rozpoczeciu nowego roku akademickiego? ja wlasnie takiego maila otrzymalam, ale nie wiem, jak mam to traktowac. Przy skladaniu aplikacji nie dostalam zadnej odpowiedzi, no i nie wiedzialam czy sie dostalam czy nie, a teraz sie zastanawiam czy naprawde mnie przyjeli czy nie, bo po co wysylaliby do mnie maila wlasnie teraz. czy ktos z was jest w podobnej sytuacji i wie cos wiecej o tym? pozdro!! _________________ I want out -- to live my life alone
I want out -- leave me be
I want out -- to do things on my own
I want out -- to live my life and to be free !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wysłany: 4 Wrz 2010, 20:46 Temat postu: Odkupie ksiazki |
|
|
Hej!
Jesli ktos posiada i chcialby sprzedac to chetnie odkupie ksiazki na pierwszy rok studiow, kierunek Icelandic as a second language
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| IssenNilla
 | Dołączył: 16 Gru 2010 | Posty: 4 | Skąd: Radom / Lublin |
|
Wysłany: 16 Gru 2010, 1:24 Temat postu: Raj na ziemi? |
|
|
Witajcie...
W sumie nie wiedziaĹam gdzie napisaÄ to co mi leĹźy, wiÄc zacznÄ tutaj, od paru faktĂłw.
Studiuje geografie o specjalnoĹci hydrologia. MyĹlÄ o magisterce gdzieĹ za granicÄ
jak mi siÄ uda, a takĹźe o jakimĹ Erasmusie..
Drugi fakt to to, Ĺźe jestem zakochana w Skandynawii.. Nie pamiÄtam kiedy siÄ to zaczÄĹo, ale postÄpuje jak nieuleczalna choroba... Jestem kosmopolitkÄ
co prawda, ale zaczynam rozglÄ
daÄ siÄ za swoim miejscem na Ziemi. MyĹlÄ o Norwegii i Islandii, ale nie wiem co z tego wyniknie.
Jak wspomniaĹam wyĹźej, studiujÄ ''hydrologiÄ'' i strasznie podniecam siÄ glacjologiÄ
(chociaĹź nie spotkaĹam siÄ z takim kierunkiem na jakiejkolwiek uczelni).
Pewnie to bÄdzie szczyt mojego ego jak stwierdzÄ, Ĺźe marzy mi siÄ praca w zawodzie na Islandii (zlinczujcie..), wĹasny domek i kot. Pewnie wielu wyjadaczy stÄ
d powie, Ĺźe nie mam Ĺźadnych szans (kryzys).. A moĹźe jakieĹ mam? Co o tym myĹlicie? Nie chciaĹabym staÄ za ladÄ
w mojej mieĹcinie, po studiach. ChcÄ robiÄ coĹ innego i do tego dÄ
ĹźyÄ. Nie jestem typem czĹowieka, dla ktĂłrego liczy siÄ iloĹÄ ĹrodkĂłw na koncie.. ChciaĹabym tylko robiÄ to co lubiÄ. LiczÄ na rozwiniÄcie jakiejĹ dyskusji Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 16 Gru 2010, 1:53 Temat postu: Re: Raj na ziemi? |
|
|
IssenNilla napisał: |
Pewnie to bÄdzie szczyt mojego ego jak stwierdzÄ, Ĺźe marzy mi siÄ praca w zawodzie na Islandii (zlinczujcie..), wĹasny domek i kot. |
o ile z wlasnym domem i kotem nie powinno byc Ĺźadnego problemu to z praca w zawodzie (glacjologa) nie byĹbym optymistÄ
.
chyba ze po tej hydrologii projektujesz zapory, to w landsvirkjun takich szukajÄ
. _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Gru 2010, 9:34 Temat postu: Re: Raj na ziemi? |
|
|
IssenNilla napisał: | Jak wspomniaĹam wyĹźej, studiujÄ ''hydrologiÄ'' i strasznie podniecam siÄ glacjologiÄ
(chociaĹź nie spotkaĹam siÄ z takim kierunkiem na jakiejkolwiek uczelni). |
Uniwersytet Slaski, Wydzial Nauk o Ziemii, Katedra Geomorfologii zdaje sie..
Dowiedz sie tam , jakie sa mozliwosci glacjo
http://www.us.edu.pl/node/66021 _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| IssenNilla
 | Dołączył: 16 Gru 2010 | Posty: 4 | Skąd: Radom / Lublin |
|
Wysłany: 16 Gru 2010, 10:33 Temat postu: |
|
|
Nie ma takiego kierunku w Polsce. MogÄ jedynie zrobiÄ doktorat na PAN w Warszawie z ''badaĹ arktycznych''. SÄ
dziĹam, Ĺźe taki kierunek jak glacjologia moĹźe byÄ na Islandii, to kraina lodowcĂłw. Ale mniejsza z tym.. Chodzi mi bardziej o pracÄ w zawodzie w tym piÄknym kraju. O ile to moĹźliwe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|