Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Marta Luiza
| Dołączył: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 14:39 Temat postu: Koncert Szymona Kurana |
|
|
Dzisiaj ,w KaffĂ Kultur, o godz.22. odbedzie sie koncert jazzowy.Gra Szymon Kuran, ktory godnie reprezentuje polskich muzykow na Islandii przez 20 lat. Wstep wolny.
Serdecznie zapraszam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 14:44 Temat postu: |
|
|
Masz jakieĹ zwiÄ
zki z organizacjÄ
tego koncertu? Moze napiszesz jakÄ
s ciekawÄ
relacjÄ z tej imprezy? Zawsze ciekawe sa takie opisy od osĂłb, ktĂłre osobiĹcie widziaĹy i sĹyszaĹy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 14:48 Temat postu: |
|
|
Przysle zdjecia. Szymon sam wszystko zorganizowal,ja tylko chce zeby bylo jak najwiecej ludzi, na prawde dobrze graja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 14:52 Temat postu: |
|
|
No ja niestety z doĹÄ oczywistych wzgledĂłw przyjĹÄ nie mogÄ. :wink:
Ale mam nadzieje, Ĺźe impreza bÄdzie Ĺwietna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 14:53 Temat postu: |
|
|
Marta Luiza napisał: | Przysle zdjecia. Szymon sam wszystko zorganizowal,ja tylko chce zeby bylo jak najwiecej ludzi, na prawde dobrze graja. |
Dzieki za fotki. Czekamy :) Zazdroszcze doznan..
Nie wszyscy moze wiedza, ale Szymon Kuran wzial udzial w nagraniu sciezki dzwiekowej do filmu "Englar Alheimsins" (Angels of the Universe) Thora Fridrikssona.
W Polsce sciezka ta jest dosc popularna ze wzgledu na wspoludzial w jej tworzeniu zespolu Sigur RĂłs. A o Szymonie malo kto pamieta.. _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jean Valjean
 | Dołączył: 11 Mar 2004 | Posty: 456 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 16:32 Temat postu: |
|
|
Qortes napisał: |
Nie wszyscy moze wiedza, ale Szymon Kuran wzial udzial w nagraniu sciezki dzwiekowej do filmu "Englar Alheimsins" (Angels of the Universe) Thora Fridrikssona.
W Polsce sciezka ta jest dosc popularna ze wzgledu na wspoludzial w jej tworzeniu zespolu Sigur RĂłs. A o Szymonie malo kto pamieta.. |
miaĹem przyjemnoĹÄ zakupic w San francisco po promocyjnej cenie....
i ja nie polecam, ale sa gusta i gusciki :wink: _________________ UchodziÄ za idiotÄ w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
|
Wysłany: 5 Lis 2004, 17:30 Temat postu: |
|
|
Szymon wydal tez dwie swoje plyty na Islandii.Requiem i ostatnio Ramone.
Szymon w ogole jest geniuszem.Gra swietnie na skrzypcach ale rowniez na pianinie i nawet na flecie. Komponuje ,nawet probowal swoich sil w Eurowizji.Ale przegral jak sami wiecie z Jonsim.
Corka Szymona ,Esther jest aktorka i piosenkarka.Jej glos mozecie uslyszec na plytach Bang Gang.
Jego mlodsza corka,Anna,uczy sie w szkole baletowej w Kopenhadze i w ubieglym roku tanczyla w Dziadku do Orzechow na scenie teatru krolewskiego.Anna tez napisala libretto do Ramony,gdy miala 10 lat.Oprocz muzyki ,mozecie na plycie uslyszec aktorke czytajaca tekst libretta po islandzku.Ale tekst jest przetlumaczony na polski i angielski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 2 Gru 2004, 2:39 Temat postu: |
|
|
Marta Luiza napisał: | Przysle zdjecia.. |
I jak bylo na koncercie? Zadnych wrazen? Czekam niecierpliwie na informacje ..no i fotki
 _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
|
Wysłany: 2 Gru 2004, 18:11 Temat postu: |
|
|
Mam bardzo malo zdjec,i nie umiem ich zamiescic,musze sie poradzic kogos,jak to zrobic.
Koncert byl opozniony o godzine,poniewaz chlopaki grali przed nim z Symfonia,ktora sie tez opoznila.
Ale pozniej juz grali dla nas standarty jazzowe,prawie trzy godziny.Szymon gral szatansko.
Po za tym nagrywalam ten koncert,ale Szymon zgubil nagranie,albo polecialo do Isafjordur z jednym z muzykow.Poszukiwania trwaja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 2 Gru 2004, 21:42 Temat postu: |
|
|
Marta Luiza napisał: | Mam bardzo malo zdjec,i nie umiem ich zamiescic,musze sie poradzic kogos,jak to zrobic.
|
Nie da sie ich wrzucic bezposrednio z dysku na forum :( Musisz miec jakis serwer www, gdzie mozna by je umiescic.
Jesli chcesz podeslij mi na maila qortes@op.pl ja je wrzuce na serwer u siebie i podepne do forum.
Cytat: |
Po za tym nagrywalam ten koncert,ale Szymon zgubil nagranie,albo polecialo do Isafjordur z jednym z muzykow.Poszukiwania trwaja. |
No to bylbym bardzo zadowolony, gdyby te nagrania udalo sie znalezc.
Nie ukrywam takze, ze chcialbym jedna z audycji radiowych poswiecic w calosci Szymonowi. Czy istnialaby mozliwosc przeprowadzenia bezposrednio, badz za Twoim posrednictwem, skromnego wywiadu z nim?
Audycja mysle poszlaby w okolicach lutego, wiec troche czasu jeszcze jest, pytam tak tylko operacyjnie.
Pozdrawiam serdecznie. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 23:26 Temat postu: |
|
|
COLLEGIUM MUSICUM Uniwersytetu Warszawskiego
i
Fundacja na Rzecz Budowy OrganĂłw
w Parafii Wszystkich ĹwiÄtych w Warszawie
maja przyjemnosc zaprosic na Requiem - Koncert Pamieci w ramach Sezonu Jubileuszowego 10-lecia COLLEGIUM MUSICUM UW pod patronatem Jej Magnificencji Pani Rektor UW prof. Katarzyny Chalasinskiej-Macukow
12 kwietnia (Sroda Wielkiego Tygodnia) o 19.30
w kosciele Wszystkich Swietych na Pl. Grzybowskim w Warszawie
bedzie mialo miejsce
polskie prawykonanie
Requiem Szymona Kurana (1955-2005)
wraz z
Markiem Wronskim - skrzypce
Urszula Janik - flet
Tomaszem Kania - gitara elektryczna
Barbara Skoczynska i Krzystofem Jedlewskim - instrumenty perkusyjne
Urszula Borzym - glos dziewczecy
ChĂłrem Chlopieco-Meskim GREGORIANUM
Orkiestra PSM II st. nr 3 w Warszawie im. G. Bacewicz
pod dyrekcja Andrzeja Borzyma.
Wstep wolny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Kwi 2006, 14:23 Temat postu: SĹyszaĹam "Requiem" |
|
|
ByĹam na tym koncercie w ĹrodÄ w Warszawie i jestem pod wraĹźeniem mszy ĹźaĹobnej Kurana. Bardzo ekspresyjne dzieĹo, wielkie brawa dla wykonawcĂłw i gĹÄboki ukĹon dla Ĺ.P. Kompozytora. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czarna.karolina
| Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 36 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 13 Maj 2006, 15:36 Temat postu: |
|
|
szymon popelnil samobojstwo w sierpniu zeszlego roku
czemu nic o tym nie wiadomo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 13 Maj 2006, 17:06 Temat postu: |
|
|
No widocznie wiadomo, skoro piszesz, a i osoba przed Toba o tym wspomniala...  _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|