reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 12:34    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

moj synek tez ma taka plamke kolo uszka pokazywalam lekarce w polsce to stwierdzila ze to jakies znamie prawdopodobnie przez skaze bialkowa bo moj maluszek ma ale juz widac postepy ze mija najlepiej pokaz to lekarce na kontroli byc moze to poproetu jakis pieprzyk lub cos podobnego pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj czy ta masc lub krem nie jestem pewna lacobase jest dobra dla dziecka na sucha skore ?? bo raz juz wlasciwie ja kupilam ,pisze wlasciwie bo jak zapytalam farmaceutke o ta masc to polecila mi krem dla dzieci z gamlapotekid,ze ponoc jest lepszy.efekty tego kremu mnie nie powalily z nog, dalej sa suche placki na raczkach jak byly wiec chcialabym sprobowac tej masci lacobse.widzialam tam kilka rodzaji ,ktora wybrac??
Powr髏 do g髍y
dziewuszka
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 22 Lut 2010
PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 13:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi臋ki za informacje. Id臋 jednak p贸藕niej do lekarza, dam znac co to takiego by艂o. POzdrawiam
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisa:
mikolaj czy ta masc lub krem nie jestem pewna lacobase jest dobra dla dziecka na sucha skore ?? bo raz juz wlasciwie ja kupilam ,pisze wlasciwie bo jak zapytalam farmaceutke o ta masc to polecila mi krem dla dzieci z gamlapotekid,ze ponoc jest lepszy.efekty tego kremu mnie nie powalily z nog, dalej sa suche placki na raczkach jak byly wiec chcialabym sprobowac tej masci lacobse.widzialam tam kilka rodzaji ,ktora wybrac??

Sa trzy rodzaje locobase ja dla swojego malego stosuje locobase repair. Polecila mi ja na sucha skore moja doktorka. A ta druga o ktorej pisalam diprobase jest w pl i ta polecila doktorka w polsce dla coreczki mojej siostry ktora ma AZS. Ona powiedziala tez ze wszystkie kremy masci z koncowka base nadaja sie do wlasnie takiej skory. Ona nie leczy tylko lagodzi objawy, co skutkuje tym ze dziecko nie drapie miejsc w ktorych jest zmieniona skora. co do rodzaju to poszukaj w google nazwy i tam bedziesz miala wyszczegolnione ktora do czego bardziej sie nadaje. Nie jestem pewna ale one sie chyba roznia zawartoscia substancji natluszczajacych.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
nunaki
Go舵
PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 15:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tymi plamkami to ja walcze caly czas, rumience na policzkach i za uszkami nie sa az tak uciazliwe gorzej jest na lokciach i na nozkach, przy zgieciach u mojej malej wyglada to jak pokrzywka, czerwona plama, a na niej mnostwo krostek, z ktorych czasem saczy sie woda. Ja uzywam kremu locoid lipid 0,1 % tylko raz dziennie i nie na twarz.jest rowniez mildison -mozna nim smarowac 2x dziennie oraz plamki na buzi.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 16:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nunaki napisa:
z tymi plamkami to ja walcze caly czas, rumience na policzkach i za uszkami nie sa az tak uciazliwe gorzej jest na lokciach i na nozkach, przy zgieciach u mojej malej wyglada to jak pokrzywka, czerwona plama, a na niej mnostwo krostek, z ktorych czasem saczy sie woda. Ja uzywam kremu locoid lipid 0,1 % tylko raz dziennie i nie na twarz.jest rowniez mildison -mozna nim smarowac 2x dziennie oraz plamki na buzi.

Ja bym nie smarowala mildison-em twarzy jakby nie bylo to sterydy szkoda buzi.
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

呕eby poprawi膰 stan sk贸ry dziecka musisz ustali膰 przyczyny tych objaw贸w. Mo偶e ma uczulenie na proszek, na jedzenie itd itd. Daj dziecku wapna do picia i mo偶esz j膮 wyk膮pa膰 w lekkim krochmalu z maki ziemniaczanej. M贸j
Kubu艣 mia艂 okropnie such膮 sk贸r臋, to po ka偶dej k膮pieli smarowa艂am go oliwk膮 dla dzieci. Jako艣 przesz艂o , a z ma艣ciami to faktycznie lepiej uwa偶a膰 tak jak napisa艂a Miko艂aj.
luiza

PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki mikolaj Smile
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wlasnie zapomnialam napisac ze takie suche placki to moga tez wylazic po chemikaliach w ktorych sa prane ubranka dla dzieci. Siostry corka wystarczylo ze zetknela sie z czyms co mialo kontakt z welna i odrazu wysypywalo, szczegolnie na policzkach. Sprobujcie tez zmienic kosmetyki na te najbardziej naturalne bez zadnych substancji zapachwych. Ja jeszcze oprocz tych testow normalnych robilam malemu testy tutaj http://www.alergiamed.pl/ Nie wiem na ile one sa prawdziwe bo jedne z drugimi sie nie pokryly, ale jak odstawilam kosmetyki i produkty zywnosciowe ktore wyszly na tych testach nastapila poprawa i na skorze i wewnetrznie. Syn zaczal robic normalne kupki a nie strzelac ze jak przy zmianie pieluchy zachcialo mu sie kupki to trzeba byl owszystko prac dywan posniel ubranie i siebie. te testy robilam jak syn mial 3m-ce a te tutaj u alergologa jak mial 7m-cy. Tamte testy ja osobiscie podciagam pod nietolerancje bo mlody dostaje teraz wszystko i jest wporzadku tylko te jajo no i po mleku skora mu sie bardzo sucha robi.

A dziekowac nie ma za co sama o wiele rzeczy tutaj sie pytalam i dostalam odpowiedzi, takze to moj taki obowiazek pomoc innym. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
luiza

PostWys砤ny: 18 Maj 2010, 22:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile ciuszki piore w neutralu i wszystkie kosmetyki uzywam najbardziej naturalne wiec juz nie wiem o co chodzi ,tak podejrzewam ze moze to od kaszki no nie wiem
Powr髏 do g髍y
lucynka419911

Do潮czy: 08 Lut 2010
PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 17:27    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

mam pytanko, 1 czerwca ide na wizyte do poloznej, przychodnia znajduje sie na mjodd, zapisalam sie tam telefonicznie, bylam tam wczoraj u normalnego lekarz i zwariowalam lol jest to tak ogromny budynek i szczerze mowiac nie mialam pojecia gdzie isc Surprised ale mniejsza o to, moje pytanie - na ktorym pietrze przyjmuja polozne??? wiecie moze czy robia tam usg i inne badania?? czy dostaje sie skierowanie??
jeszcze jedno czy te polozne wykonuja normalne badanie ginekologiczne??
czy trzeba osobno zapisac sie do ginekologa zeby sprawdzic czy wszystko jest ok?? prosze o odpowiedz Very Happy
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej!
mam pytanko, mo偶e kto艣 mi odpisze.
kt贸ra艣 z mam przek艂uwa艂a tu swojej c贸rci uszy??
ja bym chcia艂a to zrobi膰 na dzie艅 dziecka ale nie wiem czy jest tu ktos od tego??czy musz臋 mie膰 swoje kolczyki??
Powr髏 do g髍y
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 20:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mo偶e wiecie gdzie dostan臋 emulsj臋 do k膮pieli oilatum
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

askonka123 napisa:

ja jej te偶 szuka艂am i w aptekach mi m贸wili 偶e na razie nie mog膮 jej sprowadzi膰.trzeba czeka膰.i co raz sprawdza膰 w aptekach
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

askonka123 napisa:

Ja widzialam na 100% w aptece lyfja na smaratorg stala na najnizszej polce z kosmetykami eucerin czy jakos podobnie. byly to butelki 500ml.
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 22:11    Temat postu: Re: witam Odpowiedz z cytatem

lucynka419911 napisa:
mam pytanko, 1 czerwca ide na wizyte do poloznej, przychodnia znajduje sie na mjodd, zapisalam sie tam telefonicznie, bylam tam wczoraj u normalnego lekarz i zwariowalam lol jest to tak ogromny budynek i szczerze mowiac nie mialam pojecia gdzie isc Surprised ale mniejsza o to, moje pytanie - na ktorym pietrze przyjmuja polozne??? wiecie moze czy robia tam usg i inne badania?? czy dostaje sie skierowanie??
jeszcze jedno czy te polozne wykonuja normalne badanie ginekologiczne??
czy trzeba osobno zapisac sie do ginekologa zeby sprawdzic czy wszystko jest ok?? prosze o odpowiedz Very Happy

Do poloznej idziesz dokladnie tam gdzie do lekarza mowisz w rejestracji,ze masz wizyte.Po艂ozna nie wykonuje ani badan Usg ani ginekologicznych,na usg dostaniesz skierowanie a jesli chcesz do ginekologa to we wlasnym zakresie tutaj podczas ciazy jestes pod opieka poloznej a nie ginekologa.Do skierowania na usg dostaniesz tez na krew odrazu w szpitalu.Powodzenia
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 22:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
Hej!
mam pytanko, mo偶e kto艣 mi odpisze.
kt贸ra艣 z mam przek艂uwa艂a tu swojej c贸rci uszy??
ja bym chcia艂a to zrobi膰 na dzie艅 dziecka ale nie wiem czy jest tu ktos od tego??czy musz臋 mie膰 swoje kolczyki??

ponawiam pytanko
Powr髏 do g髍y
grybel1982

Do潮czy: 21 Cze 2008
Sk眃: Hafnarfjordur 221 Vellir
PostWys砤ny: 20 Maj 2010, 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja przekuwa艂am w smaralindzie na pierwszym pietrze. oni daj膮 kolczyki, kt贸re mo偶na zmieni膰 na swoje dopiero po 6 tygodniach. koszt oko艂o 3 tysi膮ce
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
lampeczka

PostWys砤ny: 21 Maj 2010, 8:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grybel1982 napisa:
ja przekuwa艂am w smaralindzie na pierwszym pietrze. oni daj膮 kolczyki, kt贸re mo偶na zmieni膰 na swoje dopiero po 6 tygodniach. koszt oko艂o 3 tysi膮ce

dzi臋kuj臋
Powr髏 do g髍y
mak30

Do潮czy: 11 Wrz 2009
Sk眃: breythold
PostWys砤ny: 21 Maj 2010, 9:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

askonka123 napisa:

ja kopi艂am niedawno w aptece obok rumfatalagerinn przy smaralindzie
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 211, 212, 213 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 212 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.