Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 6 Cze 2010, 23:42 Temat postu: popieluszko |
|
|
Wszystkie media w Polandii az pieja na ten temat a na Iceland.pl cisza , czy JA mam o tym pamietac?  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 7 Cze 2010, 0:09 Temat postu: |
|
|
czy Ty bierzesz udział w jakims konkursie na "Przewielgachnego Awatara"? jezeli nie to polecam http://imageshack.us _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Całusek UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
| Doczy: 17 Sie 2009 | Posty: 81 | Skd: Rkv |
|
Wysany: 7 Cze 2010, 11:07 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn życze Ci byś miał w sobie tyle zapału i chęci pomocy innym co Ksiądz Popiełuszko. Jeśli Cię to nie interesuje lub drażni to odpuść sobie takie teksty. _________________ Serce nie służba |
|
Powrt do gry |
|
 |
| julita luisa
| Doczy: 20 Lis 2008 | Posty: 34 | |
|
Wysany: 7 Cze 2010, 12:25 Temat postu: |
|
|
Czy jana pawla II tez beatyfikowano? Wie ktos? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 7 Cze 2010, 13:46 Temat postu: |
|
|
Do beatyfikacji w Polsce potrzebne sa kontakty w przeszlosci z milicja lub ZOMO, a Wojtyla zmarl w Rzymie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Scissor_Sisters
| Doczy: 03 Lis 2006 | Posty: 231 | Skd: Olsztyn |
|
Wysany: 7 Cze 2010, 19:08 Temat postu: |
|
|
Beatyfikacja, to znaczy, że Świętego z niego zrobili??
A w jaki sposób, ktoś, kto nie żyje może być Świętym??
Slyszałem takie newsy, że ludzie się modlą/modlili do Papieża.
Teraz będą się modlić do Popiełuszki.
hahahahhahaa
hahahahhahaha
hahahahhahahaha ! ! !
Ps. Nie mogłem się powstrzymać. _________________ Mi casa Su casa |
|
Powrt do gry |
|
 |
| jelwes
| Doczy: 21 Lut 2008 | Posty: 37 | |
|
Wysany: 7 Cze 2010, 19:29 Temat postu: |
|
|
[quote="Scissor_Sisters"]Beatyfikacja, to znaczy, że Świętego z niego zrobili??
A w jaki sposób, ktoś, kto nie żyje może być Świętym??
A czy TY kiedykolwiek słyszałeś, aby przeprowadzono proces beatyfikacji za życia osoby, będącej "kandydatem" na bycie Świętym ?
Robi się to minimum 5 lat po śmierci, więc co Cię tak dziwi? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Scissor_Sisters
|
Wysany: 8 Cze 2010, 18:11 Temat postu: |
|
|
Dziwi mnie jakim prawem/cudem LUDZIE uznają drugiego człowieka za Świętego....
Czy naprawdę ludzie myślą, że mogą tak wiele??????
Opamiętajcie się, to, że ktoś był dobrym człowiekiem za życia, nie oznacza, że był święty! NIGDY! _________________ Mi casa Su casa |
|
Powrt do gry |
|
 |
| zatroskany ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Doczy: 09 Pa 2008 | Posty: 1220 | |
|
Wysany: 9 Cze 2010, 9:36 Temat postu: |
|
|
Scissor_Sisters napisa: | Dziwi mnie jakim prawem/cudem LUDZIE uznają drugiego człowieka za Świętego....
Opamiętajcie się, to, że ktoś był dobrym człowiekiem za życia, nie oznacza, że był święty! NIGDY! |
Jak widac usilujesz sprowadzic dyskusje do tego czy jakas religia X to bzdura czy nie i wyglaszasz swoj poglad w tej sprawie z zacietoscia kaznodziei jakiejs religii Y. To nadaje sie do wontala delirium czy ewentualnie offtopic ale nie do News. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| janik
| Doczy: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skd: KOPAVOGUR |
|
Wysany: 12 Cze 2010, 15:16 Temat postu: |
|
|
Scissor_Sisters napisa: | Dziwi mnie jakim prawem/cudem LUDZIE uznają drugiego człowieka za Świętego....
Opamiętajcie się, to, że ktoś był dobrym człowiekiem za życia, nie oznacza, że był święty! NIGDY! |
A kto Ci powiedział że walka z socjalizmem czyni kogoś dobrym człowiekiem,
a tym bardziej duchownego, który ma to wpisane w zawód, wiem wiem zaraz podniesie się krzyk że to powołanie, może kiedyś tak było, teraz ma pobory, płaci podatki także pracuje, tyle że bardzo źle wykonuje swój zawód, wyjątkowo źli pracownic.
W karcie obowiązków zawodowych maja wpisane pomoc chorym i potrzebującym, życie w ubóstwie i celibacie, nawracanie wiernych, przepraszam, fakt, o to ostatnie dbają szczególnie, po usłyszeniu cen za śluby, pogrzeby, itp, szybko można się nawrócić na ateizm lub zostać wyznawcą Allacha.
Dziwisz się chłopie czemu produkuje się świętych, powód jest prosty, jak będziesz na następnej mszy usłyszysz że trzeba sięgnąć do kabzy na Świątynie gnębionych przez socjalizm pod wezwaniem świętego Popiełuszki. sorry błogosławionego bo świętym jeszcze nie jest.
Niedługo dołączy do niego LK, też walczył z socjalizmem, wielki patriota i według niektórych teorii ofiara Sowietów  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 12 Cze 2010, 18:14 Temat postu: |
|
|
janik napisa: | Scissor_Sisters napisa: | Dziwi mnie jakim prawem/cudem LUDZIE uznają drugiego człowieka za Świętego....
A kto Ci powiedział że walka z socjalizmem czyni kogoś dobrym człowiekiem,
a tym bardziej duchownego, który ma to wpisane w zawód, wiem wiem zaraz podniesie się krzyk że to powołanie, może kiedyś tak było, teraz ma pobory, płaci podatki także pracuje, tyle że bardzo źle wykonuje swój zawód, wyjątkowo źli pracownic.
W karcie obowiązków zawodowych maja wpisane pomoc chorym i potrzebującym, życie w ubóstwie i celibacie, nawracanie wiernych, przepraszam, fakt, o to ostatnie dbają szczególnie, po usłyszeniu cen za śluby, pogrzeby, itp, szybko można się nawrócić na ateizm lub zostać wyznawcą Allacha.
Dziwisz się chłopie czemu produkuje się świętych, powód jest prosty, jak będziesz na następnej mszy usłyszysz że trzeba sięgnąć do kabzy na Świątynie gnębionych przez socjalizm pod wezwaniem świętego Popiełuszki. sorry błogosławionego bo świętym jeszcze nie jest.
Niedługo dołączy do niego LK, też walczył z socjalizmem, wielki patriota i według niektórych teorii ofiara Sowietów  |
Odpowiedz w nowym wontalu Religia na offtopie. Uwagi ogolne o religii nie pasuja do news. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Scissor_Sisters
|
Wysany: 21 Lip 2010, 19:29 Temat postu: |
|
|
Zatroskany nie ucinaj tego ciekawego społecznie tematu...
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć jak człowiek, jakikolwiek, może zostać świętym???? _________________ Mi casa Su casa |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 21 Lip 2010, 20:51 Temat postu: |
|
|
Scissor_Sisters napisa: | Zatroskany nie ucinaj tego ciekawego społecznie tematu...
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć jak człowiek, jakikolwiek, może zostać świętym???? |
Scyzor nie sciemniaj bo temat nie jest uciety tylko przeniesiony. Wytlumacz jak twoje pytanie pasuje do News? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 22 Lip 2010, 11:53 Temat postu: |
|
|
Scissor_Sisters napisa: | Zatroskany nie ucinaj tego ciekawego społecznie tematu...
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć jak człowiek, jakikolwiek, może zostać świętym???? |
Mniej wiecej tak samo, jak czlowiek moze zmartwychwstac  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 6 Sie 2010, 22:22 Temat postu: |
|
|
A mialo byc o swietym Popieluszce , no dobra przedstawie wam prawdziwa wersje wydarzen bo widze ze tak wam ta demokracja we lbach namieszala ze nikt nie dopomina sie prawdy. Bylo to tak, Popieluszko po suto zaprawionej mszy postanowil wrocic do domu, jako ze droga mu sie jakos dluzyla , jak to po pijaku, zdecydowal sie pojsc na skroty przez najblizsze pole. Jak to na polu jest plot, nasz pan kapelan pod wplywem zbyt duzej ilosci mszalnego zaplatal sie w drut kolczasty i wpadl do stawu ktory pech chcial byl tuz obok. Akurat doga przejezdzal patrol milicji i postanowil goscia uratowac, aby drutem nie porysowal tapicerki umiescili go w bagazniku. Teraz chlopakow ciagaja po sadach zamiast dac im jakis medal za poswiecenie i chec niesienia pomocy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Kryspingdynia ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 22 Lip 2007 | Posty: 274 | |
|
Wysany: 7 Sie 2010, 10:25 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisa: | A mialo byc o swietym Popieluszce , no dobra przedstawie wam prawdziwa wersje wydarzen bo widze ze tak wam ta demokracja we lbach namieszala ze nikt nie dopomina sie prawdy. Bylo to tak, Popieluszko po suto zaprawionej mszy postanowil wrocic do domu, jako ze droga mu sie jakos dluzyla , jak to po pijaku, zdecydowal sie pojsc na skroty przez najblizsze pole. Jak to na polu jest plot, nasz pan kapelan pod wplywem zbyt duzej ilosci mszalnego zaplatal sie w drut kolczasty i wpadl do stawu ktory pech chcial byl tuz obok. Akurat doga przejezdzal patrol milicji i postanowil goscia uratowac, aby drutem nie porysowal tapicerki umiescili go w bagazniku. Teraz chlopakow ciagaja po sadach zamiast dac im jakis medal za poswiecenie i chec niesienia pomocy. |
To bardzo glodny dowcip, kontunuacja gruzinskiej swobody rozwizaywania zagadek w stylu, gdzie zniknelo 20 tys oficerow - uciekli do mandzurii. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Scissor_Sisters
|
Wysany: 7 Sie 2010, 23:23 Temat postu: |
|
|
Normalny typ, który został Ksiądzem, pare razy stanął na piedestale i walnął pięścią w stół, parę razy napił się gorzały z robobotnikami jest wyświęcany i stawiany na równi z postaciami biblijnymi.... ludzie co z wami jest nie tak?? _________________ Mi casa Su casa |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 7 Sie 2010, 23:50 Temat postu: |
|
|
Kryspingdynia napisa: | Sxxxxn napisa: | A mialo byc o swietym Popieluszce , no dobra przedstawie wam prawdziwa wersje wydarzen bo widze ze tak wam ta demokracja we lbach namieszala ze nikt nie dopomina sie prawdy. Bylo to tak, Popieluszko po suto zaprawionej mszy postanowil wrocic do domu, jako ze droga mu sie jakos dluzyla , jak to po pijaku, zdecydowal sie pojsc na skroty przez najblizsze pole. Jak to na polu jest plot, nasz pan kapelan pod wplywem zbyt duzej ilosci mszalnego zaplatal sie w drut kolczasty i wpadl do stawu ktory pech chcial byl tuz obok. Akurat doga przejezdzal patrol milicji i postanowil goscia uratowac, aby drutem nie porysowal tapicerki umiescili go w bagazniku. Teraz chlopakow ciagaja po sadach zamiast dac im jakis medal za poswiecenie i chec niesienia pomocy. |
To bardzo glodny dowcip, kontunuacja gruzinskiej swobody rozwizaywania zagadek w stylu, gdzie zniknelo 20 tys oficerow - uciekli do mandzurii. | A kto twierdzi ze to jest dowcip. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|