Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| ilona76 =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Maj 2010, 11:30 Temat postu: |
|
|
madzia napisał: | hmmm,to jednak jest inaczej niĹź siÄ dowiedziaĹam od dyrektorki przedszkola mojego dziecka... czy moĹźe "przepisy" a raczej czyjes "widzimisiÄ" teraz siÄ zmieniĹy .Powiedziano mi ,ze jedyne co moge zrobic to zapisac dziecko na 6 godz(gdzie teraz uczÄszcza na 7) i bÄdzie to róşnica zaledwie okoĹo 1000 koron ,wiÄc Ĺźadna atrakcja,a o odliczeniu posiĹkĂłw nie byĹo mowy :/ I ponoÄ dyrektorka konsultowaĹa siÄ z Reykjavikurborg.
Dodam,Ĺźe chodzi o inny termin niĹź przerwa wakacyjna. |
Troche nie rozumiem tej dyrektorki bo skoro Twoje dziecko nie bedzie chodzic do przedszkola to z jakiej racji masz placic za posilki!!? Ja na Twoim miejscu sprobowalabym zmniejszyc godziny do maximum czyli 4 godziny( to chyba najkrotszy czas pobytu dziecka w przedszkolu w jakim moze ono przebywac) i niestety placic dalej za miejsce zeby nie usuneli dziecka z listy uczniow!! Pozatym dziwie sie ze zaproponowano Tobie 6 godzin zamiast mniejszej liczby. Bo wedlug mnie 6 godzin to juz masz automatycznie wliczone 2 posilki sniadanie i obiad i ta dyrektorka o tym wie i powinna Ciebie o tym poinformowac! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ilona76 =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Maj 2010, 11:36 Temat postu: Re: dotacje |
|
|
markud napisał: | hej dziewczyny mam pytanko o jakiej dotacji wy rozmawiacie moja cĂłrka chodzi juĹź prawie rok czasu do przedszkola i Ĺźadnej dotacji nie biorÄ od czego to zaleĹźy i jak siÄ zaĹatwia.Serdecznie dziÄkuje za odpowiedzi. |
Jak dziecko chodzi do przedszkola to juz w zasadzie nie mozna liczyc na zadne dotacje od miasta! Chyba ze jestes samotna matka to wtedy placisz mniej za przedszkole! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 29 Maj 2010, 18:14 Temat postu: |
|
|
Pierwsza wersja dyrektorki wĹaĹnie brzmiaĹa,Ĺźeby zmieniÄ dziecku czas pobytu na 4 godziny ,ale jakiĹ czas pĂłzniej zmieniĹa zdanie (niby wĹaĹnie po tej konsultacji z kims tam ) , twierdzÄ
c ,Ĺźe pĂłzniej mogÄ
byc problemy z przywrĂłceniem 8 godzin,bo moze juz byc inne dziecko na te 4 zapisane i nie wiadomo ile miaĹabym czekac na miejsce w peĹnym wymiarze godzin.PoniekÄ
d dziÄkuje za podpowiedz,bÄdÄ jeszcze rozmawiaÄ z dyrektorkÄ
na temat posiĹkĂłw i ewentualnie zapytam w Reykjavikurborg.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Cze 2010, 16:45 Temat postu: Osp |
|
|
Mam pytanie do rodzicow dzieci ktore ida w tym roku do przedszkola, Jest moze ktos kto idzie di Osp.is. Moj syn tam bedzie chodzil od sierpnia. Wpadlam na taki pomysl zeby moze poznac kogos kto tez tam bedzie chodzil nie bedzie czul sie samotny. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zaw1sza
| Dołączył: 02 Mar 2009 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 17:09 Temat postu: PIIIIIIIIIILLLLLNNNNNEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
Witam czy wie ktoĹ ile siÄ pĹaci opiekunce za godz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 18:38 Temat postu: |
|
|
Hej!!! szukam rodzicow dzieci ktore chodza do przedszkola na Breidholcie, ul Joklasel, prosze o kontakt na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lip 2010, 6:09 Temat postu: przedszkole |
|
|
Hey! Moje dzieciaki chodzÄ
do przedszkola na breydholdzie nazwa to hĂłlaborg nazwy ulicy nie znam ,ale to tam przy bonusie i chodzi mi o te male  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 6 Lip 2010, 9:00 Temat postu: |
|
|
Hej mam pytanie do mam dziewczynek w wieku przedszkolnym, mianowicie czy jest prawda Ĺźe dziewczynki nie moga nosic kolczykĂłw do przedszkola?? Pytanie moĹźe troche glupie ale zalezy mi na odpowiedzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 6 Lip 2010, 10:28 Temat postu: |
|
|
ja pracuje w przedszkolu i u nas nie ma takich zasad sÄ
dziewczynki ktĂłre noszÄ
kolczyki, ĹaĹcuszki ale moĹźe lepiej zapytaÄ w konkretnym przedszkolu do ktĂłrego chodzi twoje dziecko czy bÄdzie dopiero chodziÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| hanuszka1305
| Dołączył: 15 Maj 2008 | Posty: 24 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 15 Lip 2010, 11:18 Temat postu: |
|
|
Witam. Planuje zapisaÄ cĂłrcie do przedszkola na ul. Oldugata lub na ul. Tjarnargata i chciaĹam prosiÄ rodzicĂłw ktĂłrych pociechy tam uczÄszczajÄ
o informacje czy sÄ
zadowoleni z opieki, czy sÄ
tam opiekunowie mĂłwiÄ
cy po polsku itp. CĂłrcia ma prawie 4 latka ale nie mĂłwi po islandzku i obawiam siÄ jak da sobie radÄ wiÄc wolaĹabym teĹź wybraÄ miejsce gdzie sÄ
juĹź inne polskie dzieci. ProszÄ bardzo o kontakt na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 15 Lip 2010, 18:50 Temat postu: |
|
|
Nawet jesli beda inne polskie dzieci w grupie to opiekunowie nie dopuszczÄ
do tego aby byĹy w jednej grupie. RobiÄ
tak Ĺźeby wszystkie dzieci niezaleznie od narodowosci mowily po islandzku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Sie 2010, 10:18 Temat postu: PIENIADZE |
|
|
CZY WSZYSCY JUZ DOSTALI PIENIADZE NA DZIECKO Z REYKJAVIKBORKA |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 5 Sie 2010, 20:49 Temat postu: |
|
|
czy moze ktos wie, gdzie znajduje sie przedszkole na skejfanie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2010, 11:43 Temat postu: pieniadze |
|
|
w tym miesiacu nie wyplacaja na dziecko pieniedzy to jest jeden miesiac w roku w ktorym nie placa |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Wrz 2010, 9:38 Temat postu: PIENIADZE |
|
|
CZY WSZYSCY JUZ DOSTALI PIENIADZE Z REKJAVIKBORK ZA PRZEDSZKOLE .. ILE RAZY MOZNA ODMOWIC PRZEDSZKOLE DLA DZIECKA |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nikki1982
| Dołączył: 29 Gru 2009 | Posty: 35 | Skąd: POLSKA |
|
Wysłany: 3 Wrz 2010, 11:27 Temat postu: |
|
|
hej szukam informacji o przedszkolu prywatnym ktĂłre podobno jest na breiholcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nikki1982
| Dołączył: 29 Gru 2009 | Posty: 35 | Skąd: POLSKA |
|
Wysłany: 3 Wrz 2010, 11:31 Temat postu: |
|
|
ile kosztuje godzina u opiekunki czy jest ktos zorientowany |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Wrz 2010, 21:27 Temat postu: A JEST |
|
|
nikki1982 napisał: | hej szukam informacji o przedszkolu prywatnym ktĂłre podobno jest na breiholcie | A JEST KOLO POLSKIEGO SKLEPU NAZWA PRZEDSZKOLA VINNAMINI |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 12 Wrz 2010, 0:21 Temat postu: |
|
|
witam.mieszkam od 4 lat w Akureyri,mam zamiar po nowym roku przeprowadzic sie do stolicy.mysle ze na pierwszy rzut powinnam znalesc mieszkanie,przedszkole a pozniej prace,ale dzisia sie powiedzial mi zaprzyjazniony islandczyk mojej mamki ze jest problem z przedszkolami.....moja cora ma 5 lat wiec sadze ze powinna miec w kazdym przedszkolu miejsce poniewaz za rok zaczyna szkole.nigdy nie zmienialam miejsca zamieszkania wiec jestem ciemna w tej sprawie.....czy mysle dobrze.prosze Was o pomoc bo prawie kazy z zalogowanych na tym forum jest z rkv-ku.powiedzcie mi od czego mam zaczac....dziekuje za odpowiedz.pozdrawiam _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 19 Wrz 2010, 15:08 Temat postu: |
|
|
mamy do was pytanko:))
moja maĹa od kwietnia idzie do przedszkola....to znaczy jest taki plan:)wiem wiem jeszcze sporo czasu ale.....
jak to wyglada????czy najpierw bÄdzie mogĹa siÄ oswoiÄ z tym???pĂłjĹÄ na godzinkÄ dwie???jak wyglÄ
da karmienie tam????drzemka???nie wyobraĹźam sobie Ĺźe ona tam pĂłjdzie:(((( Ĺźeby zjadĹa trzeba cierpliwoĹci a i mleczko lubi se chasnÄ
Ä w poĹudnie.
szok szok szok.czekam na odp.pozdrawiamy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|