reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 216, 217, 218 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 10 Cze 2010, 22:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

smerfetko moze nie jest tak zle jak myslisz, moja siostra tez chciala isc do ginekologa w domus medica ale on a urlopie i dopiero 16 lipca by przyjal, siostra na to ze to powazne i recepcjonistka powiedziala ze w naglych wypadkach do szpitala mozna jechac, siostra jutro jedzie
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 11 Cze 2010, 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak w naglych wypadkach jak kobieta jest w ciazy to do szpitala ,nawet w nocy mozna tylko trzeba zadzwonic dzwonkiem przy drzwiach .tam caly czas jest jakis lekarz ginekolog i polozne .
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
dziewuszka
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 22 Lut 2010
PostWys砤ny: 12 Cze 2010, 9:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny mam pytanko mo偶e kt贸ra艣 z was wie co mog臋 dostac w aptece na kaszel dla pi臋tnastomiesi臋cznej c贸rci??
bardzo prosz臋 o nazw臋 jakiego艣 syropku z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 12 Cze 2010, 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewuszka napisa:
hej dziewczyny mam pytanko mo偶e kt贸ra艣 z was wie co mog臋 dostac w aptece na kaszel dla pi臋tnastomiesi臋cznej c贸rci??
bardzo prosz臋 o nazw臋 jakiego艣 syropku z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam

Pektolin jest chyba jedynym syropem dla dzieci,moj syn go nie znosi. Jesli twojej tez nie bedzie pasowal to moglabym ci odsprzedac mukosolwan.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
sylwiapiotrek

Do潮czy: 15 Mar 2010
PostWys砤ny: 12 Cze 2010, 23:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko a mianowicie: czy Wasze dzieciaczki dostaly jakies szczepionki w 6 tygodniu zycia, jezeli tak to moglibyscie mi napisac przeciwko czemu. Z gory wielkie dzieki.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 13 Cze 2010, 8:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sylwiapiotrek napisa:
Mam pytanko a mianowicie: czy Wasze dzieciaczki dostaly jakies szczepionki w 6 tygodniu zycia, jezeli tak to moglibyscie mi napisac przeciwko czemu. Z gory wielkie dzieki.

Pierwsza szczepionka jest w 3cim miesiacu DTaP, Hib, IPV
Powr髏 do g髍y
kinia676

Do潮czy: 18 Sty 2010
PostWys砤ny: 13 Cze 2010, 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marax napisa:
dziewczyny, co potrzebne jest teraz do szpitala? wiem, ze od stycznia cos sie zmieni艂o, dlatego chcia艂abym dowiedziec sie, co szpital zapewnia dla dziecka i dla nas, a co trzeba miec?

Witam Smile
Ja tydzie艅 temu urodzi艂am synka Smile i do szpitala wzi臋艂am pampersy dla bobasa chusteczki do wycierania i oczywi艣cie ciuszki, a dla siebie kapcie, szlafrok, koszule nocn膮 i oczywi艣cie przybory do higieny tj. pasta, szczoteczka itp... i to mi wystarczy艂o Smile
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
joanna11
Go舵
PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 12:20    Temat postu: Problem z kupk膮 RATUNKU!!!!!!!!!! Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamusie i ich pociech,dziewczyny mam problem z kupk膮 mojego synka mianowicie synek ma 24 dni przez pierwsze 20 dni za艂atwia艂 sie normalnie kupka byla 偶贸艂ciutka a teraz o 4 dni nie za艂atwia sie wcale po 2 dniach musialam mu pomoc przez termometr bo koper w艂oski rumianek masoawanie brzuszka nic nie pomog艂o jak dzwoni艂am do po艂oznej powiedzia艂a ze to normalne synek nie p艂acze spi normalnie je z apetytem zachowuje sie jak zawsze ale mnie strasznie martwi ta kupka.Dzieczyny napiszcie czy mia艂yscie taki problem.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 12:47    Temat postu: Re: Problem z kupk膮 RATUNKU!!!!!!!!!! Odpowiedz z cytatem

joanna11 napisa:
Witam wszystkie mamusie i ich pociech,dziewczyny mam problem z kupk膮 mojego synka mianowicie synek ma 24 dni przez pierwsze 20 dni za艂atwia艂 sie normalnie kupka byla 偶贸艂ciutka a teraz o 4 dni nie za艂atwia sie wcale po 2 dniach musialam mu pomoc przez termometr bo koper w艂oski rumianek masoawanie brzuszka nic nie pomog艂o jak dzwoni艂am do po艂oznej powiedzia艂a ze to normalne synek nie p艂acze spi normalnie je z apetytem zachowuje sie jak zawsze ale mnie strasznie martwi ta kupka.Dzieczyny napiszcie czy mia艂yscie taki problem.

Ja akurat nie mialam takich problemow, ale kupka raz na tydzien to jeszcze norma, oczywiscie jesli dziecko sie nie meczy.
Powr髏 do g髍y
luiza

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny mialyscie moze doswiadczenia z islandzkimi dagmamami ? jak sie opiekuja dziecmi i czy Wasze dzieciaczki chetnie do nich chodzily i jak przetrwaly pierwsze rozstanie z mama ,
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 16:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisa:
dziewczyny mialyscie moze doswiadczenia z islandzkimi dagmamami ? jak sie opiekuja dziecmi i czy Wasze dzieciaczki chetnie do nich chodzily i jak przetrwaly pierwsze rozstanie z mama ,

Ja oddalam pod opieke dagmamy swojego synka i... jestem bardzo zadowolona ze to zrobilam. Niania jest super ma dzieci w roznym wieku nie faworyzuje ich po zadnym wzgledem, czego dowodem moze byc to ze pewnego dnia odbieram malego od niani a ona ze wydarzyla sie rzecz straszna. Jego najlepszy kumpel, jak to ona okreslila ugryzl mojego syna w noge bo moj dostal ciacho a on nie -bo byl nie grzeczny. Moja dagmama co do wolnych dni czy chorobowych tez sie spisala na 5 w sumie to od pazdziernika do teraz nie bylo jej 2,5 dnia 1dzien goraczka ponad 39, drugi dzien robily sprzatanie calego budynku bo dzieci chorowaly no i ta polowka to wziela pol wolnego dnia bo jej mama zmarla i musiala jechac na pogrzeb. Co do tego budynku ona i druga dagmama wynajely takie letnie przedszkole sa tam dwie ale kazda ma swoje dzieci. Co do karmienia maly ma alergie nie ma zadnego problemu zeby nie dawac produktow z jajami, i jak podejrzewalam nietolerancje na mleko powiedziala ze tez ograniczy podawanie nabialu.

Ale w pracy ostrzegali mnie przed takimi co co miesiac biora 1dzien wolnego, robily sobie dlugie weekandy, dzieci byly zaniedbywane, co tez slyszalam palily przy dzieciach. Co do cen tez sa roznice ponoc najlepiej jest w seltjarnarnes tam dla dagmamy placi sie tyle co za przedszkole, ja dla swojej place 43tys/m-c.
Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz a odpowiem.

Aha jeszcze jedno zabronila mi mowic do dziecka w domu po islandzku. Dziecko w domu ma mowic po polsku a ona go bedzie uczyc islandzkiego. I takim to sposobem wczorak maly powiedzial swoje pierwsze slowa (oprocz mama) papa i kuka. Very Happy
Powr髏 do g髍y
luiza

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to super ze Ci sie trafila fajna kobita.ja mam naprawde straszny dylemat i obawe ale jak narazie jestem dobrej mysli.musze rozpoczac poszukiwania Smile a czy to byla pierwsza Twoja dagmama czy zmienialas po jakims czasie ?
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 17:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisa:
to super ze Ci sie trafila fajna kobita.ja mam naprawde straszny dylemat i obawe ale jak narazie jestem dobrej mysli.musze rozpoczac poszukiwania Smile a czy to byla pierwsza Twoja dagmama czy zmienialas po jakims czasie ?

Pierwsza ale rozmawialam z dwoma. I teraz te dwie sa razem. Liste dagmam dostaniesz w tym samym miejscu co zapisujesz dziecko do przedszkola, w centrum przy jeziorku. Nie pamietam nazwy, ale ja dostalam 6stron A4 z adresami nr. tel., ile godz. dziennie pilnuja i czy maja miejsca wolne.
Powr髏 do g髍y
malbork

Do潮czy: 15 Pa 2009
PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 22:50    Temat postu: syrop na kaszel dla dzieci Odpowiedz z cytatem

Mam dobra wiadomosc dla mam poszukujacych syropu na kaszel dla dzieci powyzej 12mies.zycia.Po dluzszych poszukiwaniach udalo nam sie kupic lagodny syrop wykrztusny dla dzieci o smaku czekoladowym;nazywa sie fjallagrasa KRAKKA MIXTURA med sukkuladibragdi"Moja coreczka uwielbia go i nie ma problemu z podawaniem,jak to dzialo sie z syropem piktolin,ktory tak mocno dziala wykrztusnie,ze doprowadzal do wymiotow u mojej coreczki.Dodam tylko,ze Krakka Mixtura polecila mi strasznie mila pani w aptece na Lagmula.Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
luiza

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj a jak Ty posylasz dziecko do dagmamy to ta kwota ktora musisz zaplacic to jest juz po uwzglednieniu tego dodatku czy Ty te pieniadze otrzymujesz a musisz zaplacic te 43 tys.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 14 Cze 2010, 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisa:
mikolaj a jak Ty posylasz dziecko do dagmamy to ta kwota ktora musisz zaplacic to jest juz po uwzglednieniu tego dodatku czy Ty te pieniadze otrzymujesz a musisz zaplacic te 43 tys.

Ja place 43 a reszte doplaca r-vik w sumie to jest cos ok 80tys.
Jeszcze zapomnialam napisac, do dagmamy jak oddajesz dziecko nie obchodza cie pieluchy wyzywienie, tylko zapasowe ubranie na zmiane. Moja dagmama ma dodatkowo wykupione ubezpieczenie, w razie jakby cos sie stalo.
Powr髏 do g髍y
A2009

Do潮czy: 10 Mar 2009
PostWys砤ny: 15 Cze 2010, 0:00    Temat postu: in vitro Odpowiedz z cytatem

Chcia艂abym zapyta膰 czy kt贸ra艣 z was lub waszych znajomych zdecydowa艂a si臋 na zap艂odnienie in vitro tutaj na Islandii? Co s膮dzicie o ArtMedica i tutejszych specjalistach. Pono膰 s膮 oni bardzo chwaleni w Europie. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 15 Cze 2010, 1:56    Temat postu: Re: Problem z kupk膮 RATUNKU!!!!!!!!!! Odpowiedz z cytatem

[quote="joanna11"]Witam wszystkie mamusie i ich pociech,dziewczyny mam problem z kupk膮 mojego synka mianowicie synek ma 24 dni przez pierwsze 20 dni za艂atwia艂 sie normalnie kupka byla 偶贸艂ciutka a teraz o 4 dni nie za艂atwia sie wcale po 2 dniach musialam mu pomoc przez termometr bo koper w艂oski rumianek masoawanie brzuszka nic nie pomog艂o jak dzwoni艂am do po艂oznej powiedzia艂a ze to normalne synek nie p艂acze spi normalnie je z apetytem zachowuje sie jak zawsze ale mnie strasznie martwi ta kupka.Dzieczyny napiszcie czy mia艂yscie taki problem.

mo偶e spr贸buj dodawa膰 do mleka malt-kupisz to w aptece ,jest to na bazie j臋czmienia.Ja to dawa艂am mojemu synkowi od 2 tyg 偶ycia,pomaga艂o super
Powr髏 do g髍y
szoduszi tanaka
Go舵
PostWys砤ny: 16 Cze 2010, 15:16    Temat postu: przedszkole Odpowiedz z cytatem

Gdzie zapisuje si臋 dziecko do przedszkola w hafnarfjordur gdzie dokadnie trzeba i艣膰.
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
PostWys砤ny: 16 Cze 2010, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Dziewczyny!
Sluchajcie mam pytanko dotyczace kursu dla rodzicow organizowanego na Mjoddzie.
A mianowicie czego on dokladnie dotyczy, co sie na nim dowiemy i czy w jego zakres wchodzi rowniez odwiedzenie porodowki?
I czy wogole bylyscie z niego zadowolone?
PZDR
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 216, 217, 218 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 217 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.