reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 217, 218, 219 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
ilona76
=user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
Do潮czy: 28 Lut 2010
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 16 Cze 2010, 17:08    Temat postu: Re: przedszkole Odpowiedz z cytatem

szoduszi tanaka napisa:
Gdzie zapisuje si臋 dziecko do przedszkola w hafnarfjordur gdzie dokadnie trzeba i艣膰.

Trzeba isc do biura skolaskrifstofa na Strandgata 33 do budynku wchodzi sie z boku. Na rogu jest ksiegarnia. Pierwsze pietro Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
ilona76
=user usuni臋ty na w艂asn膮 pro艣b臋=
Do潮czy: 28 Lut 2010
PostWys砤ny: 16 Cze 2010, 18:42    Temat postu: Re: przedszkole Odpowiedz z cytatem

ilona76 napisa:
szoduszi tanaka napisa:
Gdzie zapisuje si臋 dziecko do przedszkola w hafnarfjordur gdzie dokadnie trzeba i艣膰.

Trzeba isc do biura skolaskrifstofa na Strandgata 33 do budynku wchodzi sie z boku. Na rogu jest ksiegarnia. Pierwsze pietro Smile

Poprawka Strandgata 31 lol
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 18 Cze 2010, 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stella napisa:

Witamy serdecznie,

Chcia艂yby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy i ich pociechy na spotkanie 10 czerwca w godzinach od 11 do 13 przy Borgatun 25 (dom Czerwonego Krzy偶a) aby mi艂o sp臋dzi膰 czas.

Serdecznie zapraszamy
Klub Lion

Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 na czym polegaj膮 te spotkania. Kto na nie przychodzi, mamy polskie czy wszystkie mamy mieszkaj膮ce na wyspie. Co dzieciaczki robi膮 podczas tych spotka艅, jest dla nich k膮cik zabaw, mo偶e zabawki czy przybory do malowania itp?
Moja c贸rcia ma 2,5 roczku, nie chodzi do przedszkola, wsr贸d znajomych s膮 m艂odsze lub sporo starsze dzieciaczki a chcia艂abym aby mala pozna艂a kole偶anki i kolegow mniej wi臋cej w jej wieku. Chcia艂abym aby by艂y organizowane jakie艣 bale przebiera艅c贸w dla dzieci albo k贸艂ka plastyczne czy co艣 w tym rodzaju.
Moja c贸rcia uwielbia ta艅czy膰, mowi 偶e b臋dzie baletnic膮, czy kt贸ra艣 z mam orientuje si臋 od ilu latek mozna zapisa膰 tu dziecko na ta艅ce czy balet i gdzie? Chcialabym urozmaici膰 jej jako艣 czas i zapewni膰 kontakt z r贸wie艣nikami.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
zocha79
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 01 Cze 2007
PostWys砤ny: 18 Cze 2010, 16:53    Temat postu: Re: Problem z kupk膮 RATUNKU!!!!!!!!!! Odpowiedz z cytatem

joanna11 napisa:
Witam wszystkie mamusie i ich pociech,dziewczyny mam problem z kupk膮 mojego synka mianowicie synek ma 24 dni przez pierwsze 20 dni za艂atwia艂 sie normalnie kupka byla 偶贸艂ciutka a teraz o 4 dni nie za艂atwia sie wcale po 2 dniach musialam mu pomoc przez termometr bo koper w艂oski rumianek masoawanie brzuszka nic nie pomog艂o jak dzwoni艂am do po艂oznej powiedzia艂a ze to normalne synek nie p艂acze spi normalnie je z apetytem zachowuje sie jak zawsze ale mnie strasznie martwi ta kupka.Dzieczyny napiszcie czy mia艂yscie taki problem.

Je艣li karmisz piersi膮 to zacznij je艣膰 jab艂ka i pi膰 soki jab艂kowe
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
PostWys砤ny: 18 Cze 2010, 23:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sluchajcie Dziewczyny, mam do Was pytanko.
Czy mozecie mi opisac co robilyscie i jak przebiegaly spotkania dla przyszlych rodzicow prowadzone przez P.Patrycje lub jak teraz to wyglada?
My mamy spotkanie w sierpniu ale chcialabym dowiedziec sie wczesniej czego mozemy sie spodziewac lub czego sie dopytac.
A i czy w ten kurs wchodzi rowniez odwiedzenie porodowki.
Dziekuje za odp.
Powr髏 do g髍y
szoduszi tanaka
Go舵
PostWys砤ny: 18 Cze 2010, 23:42    Temat postu: kurs Odpowiedz z cytatem

Witam my byli艣my w ubieglym roku w膮tpie, 偶e cos sie zmienilo.Og贸lnie m贸wi膮c nuda straszna, ci臋偶ko wysiedzie膰, kilka przydatnych informacji ale do ich uzyskania prowadzi kr臋ta droga z b贸lem tylka wl膮cznie. Jednym z plus贸w jest podr贸偶 i zwiedzanie szpitala. Je偶eli kto艣 my艣li, 偶e to ma co艣 wsp贸lnego ze szkola rodzenia to jest w bl臋dzie. Podejrzewam 偶e jest to jedyna taka opcja w j臋zyku polskim wi臋c lepiej i艣膰.
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 19 Cze 2010, 0:09    Temat postu: : Odpowiedz z cytatem

My rowniez mamy spotkanie dla przyszlych rodzicow w sierpniu.niestety P.Patrycja nie bedzie ich prowadzila.Moja polozna powiedziala ze urodzila dzidziusia i nie bedzie zajec w jezyku polskim.polecila jednak zajecia w j.angielskim. Pojdziemy ..zobaczymy.
Takze slyszalam ze nie maja one nic wspolnego ze szkola rodzenia.
Pozdrawiam przyszle jak i obecne mamusie
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 19 Cze 2010, 9:33    Temat postu: spotkania Odpowiedz z cytatem

Bo to nie jest szkola rodzenia. Nigdzie nie jest tak napisane. To sa spotkania dla przyszlych rodzicow. Maja przygotowac rodzicow do porodu ale w teorii.
Mi one duzo pomogly, dowiedzialam sie jakie moge dostac srodki przeciw bolowe, jakie pozycje. Tylko ze ja z takim nastawieniem tam szlam a nie ze beda cwiczenia jak rodzic jak to jest w tv. Jednak najbardziej przydatne bylo zwiedzenie oddzialu porodowego i wyjasnienie jak wyglada caly proces, kiedy dzwonic ,kiedy przyjechac jak wszystko wyglada przed i po przyjeciu na oddzial, ktory oddzial wybrac. Jak przyszedl czas porodu skupilam sie na dziecku a nie co teraz jechac dzwonic czy co. Nie balam sie nowego miejsca po widzialam sale porodowe. Takze ja polecam. Moja sasziadka nie polka rodzila miesiac temu i tez stwierdzila ze te spotkania duzo jej pomogly.
Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y

PostWys砤ny: 19 Cze 2010, 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedzi:)
Troszke mi to naswietlilo sytuacje. My wiemy, ze te zajecia nie bede prowadzone przez P.Patrycje i po angielsku, ale coz chociaz troche dowiemy sie co i jak:)
To Nasze pierwsze malenstwo ( a do tego nie skromnie sie pochwale, ze bedziemy mieli Synka:)) I trosze obawiam sie jak to wszystko bedzie wygladac! Jestesmy tu z mezem sami takze takie pokazanie pozycji, omowienie warunkow i wczesniejsze odwiedzenie sali sadze, ze Nas a przede wszystkim mnie troche uspokoi:)
Mam tylko nadzieje, ze zdazymy bo termin mam juz na wrzesien.
Pozdraiwm wszystkich rodzicow i ich pociechy:)
Powr髏 do g髍y

PostWys砤ny: 19 Cze 2010, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny a wiecie moze jak tam dokladnie trafic?
Bo ja wiem tylko tyle, ze jest to na Mjoddzie przy 'petli autobusowej'.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 19 Cze 2010, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beatka:) napisa:
Dziewczyny a wiecie moze jak tam dokladnie trafic?
Bo ja wiem tylko tyle, ze jest to na Mjoddzie przy 'petli autobusowej'.

To jest na mjodzie ale z drugiej strony, wchodzi sie w te same wejscie co jest przychodnia i fryzjer.
Powr髏 do g髍y

PostWys砤ny: 19 Cze 2010, 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ok, jakos trafimy:)
PZDR
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 21 Cze 2010, 13:40    Temat postu: szczepienie Odpowiedz z cytatem

Obiecalam ze napisze jak moj syn zostanie zaszczepiony szczepionka MMR.
A wiec w piatek po zbadaniu przez lekarza i przeprowadzonym wywiadzie moj syn zostal zaszczepiony przeciw Swince- Odrze i Rozyczce szczepionka skojazona MMR. Jak narazie wszystko jest wporzadku maly nawet nie mial goraczki jak do tej pory. Samo szczepienie tez raczej nie bylo bolace bo syn nawet nie pisnal. Objawy moga wystapic nawet do 2tyg od zaszczepienia takze ciagle obserwuje. Wiem ze tego sie nie laczy ze szczepieniem ale plus taki ze maly zaczal gadac juz nie po swojemu ale konkretne wyrazy, moze wkoncu na tata zacznie mowic tata a nie mama Very Happy jakos mu te T nie uklada sie tak jak powinno.
Pozdrawiam

Luiza a jak poszukiwania dagmamy? Znalazlas juz kogos?
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 21 Cze 2010, 16:06    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

mikolaj dziekuje za informacje na temat szczepienianas czeka za miesiac u nas przez dlugi czas bylo na odwrot wszyscy to tata:)))no ale jakies 3 mce temu uslyszalam nana i tak juz zostalo jestem nana ale lepsze to niz tata he he pozdrawiam i zdrowka dla maluszka
Powr髏 do g髍y
marzenka 83

Do潮czy: 28 Kwi 2010
PostWys砤ny: 23 Cze 2010, 22:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny wiecie moze czy i gdzie moge kupic mleko SMA LM(Lactose Free formula) i jaka jest jego cena?
Powr髏 do g髍y
agata83

Do潮czy: 24 Cze 2010
Sk眃: kalisz
PostWys砤ny: 24 Cze 2010, 9:53    Temat postu: :)) Odpowiedz z cytatem

cze艣膰
Jestem na Islandii od 2 dni i jestem w 15 tyg ci膮偶y i szczerze jestem przera偶ona nie znam tu jeszcze nikogo nie mam lekarza a wczoraj wieczorem zacze艂am plamic czy ktora艣 moze mi pomoc bede wdzieczna za szybka odpowiedz
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
mikolaj

PostWys砤ny: 24 Cze 2010, 11:22    Temat postu: Re: :)) Odpowiedz z cytatem

agata83 napisa:
cze艣膰
Jestem na Islandii od 2 dni i jestem w 15 tyg ci膮偶y i szczerze jestem przera偶ona nie znam tu jeszcze nikogo nie mam lekarza a wczoraj wieczorem zacze艂am plamic czy ktora艣 moze mi pomoc bede wdzieczna za szybka odpowiedz

W twoim przypadku to do szpitala wg mnie. Ciaze tutak prowadzi polozna w przychodni do ktorej nalezysz (rejonizacja).
Odwazna z ciebie dziewczyna w 15tc przyjechac do kraju nie miec lekarza. ja bym chyba sie nie zdecydowala. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
agata83

Do潮czy: 24 Cze 2010
Sk眃: kalisz
PostWys砤ny: 24 Cze 2010, 11:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pewne decyzje podejmuja sie w zyciu za nas bylam tydz tem u lelarza w polsce i powiedzial mi ze nia ma zadnych przeciwskazan zeby jechac mialam tu wsystko zalatwic jak przyjade bo na odleglosc sie nie da a ze nie znam tu nikogo nistety myslalm ze tu znajde pomoc
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 24 Cze 2010, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mozesz isc do przychodni w swoim rejonie i ciaze beda Ci prowadzic ale prawdopodbnie bedziesz musiala zaplacic cala kwote za wizyte.musialbys dopytac w tutejszym zakladzie upezpieczen.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 24 Cze 2010, 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agata83 napisa:
pewne decyzje podejmuja sie w zyciu za nas bylam tydz tem u lelarza w polsce i powiedzial mi ze nia ma zadnych przeciwskazan zeby jechac mialam tu wsystko zalatwic jak przyjade bo na odleglosc sie nie da a ze nie znam tu nikogo nistety myslalm ze tu znajde pomoc

Jeszcze jedno bo domyslam sie ze tu zostajesz- musisz sobie wyrobic kenitale i to niezwlocznie. Moze daloby sie cos wykombinowac z ubezpieczeniem jesli jest tu twoj chlopak czy maz. Warto byloby zapytac w trygninga na Hlemmurze
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 217, 218, 219 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 218 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.