Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 21:27 Temat postu: Rachunki |
|
|
kto mi powie co to dokladnie jest (domyĹlam siÄ Ĺźe to podatek drogowy).
-RĂkissjĂłðsinnheimtur
W styczniu naliczyli mi 12 klockĂłw a teraz przywalili jeszcze 13.
z tego co pamiÄtam bylo 12 z groszami. Podwoili stawkÄ czy tylko na mnie ĹźylujÄ
z racji mojego zabytku.
P.S jak nie usunÄ
tematu moĹźe ktoĹ napisze coĹ o wszystkich obowiÄ
zkowych platnoĹciach wynikajÄ
cych w codziennym Ĺźyciu. Byc moĹźe znajdzie siÄ coĹ czego siÄ nie wie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| CaĹusek UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 17 Sie 2009 | Posty: 81 | Skąd: Rkv |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 0:23 Temat postu: |
|
|
podatek drogowy pĹacisz od pojemnoĹci silnika wiÄc nie wiem dlaczego podwoili Ci wartoĹÄ. Warto sie u nich zapytaÄ. ObowiÄ
zkowo sÄ
podatki oczywiĹcie. TakĹźe telewizja i emeryci. _________________ Serce nie sĹuĹźba |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 1:53 Temat postu: |
|
|
CaĹusek napisał: | podatek drogowy pĹacisz od pojemnoĹci silnika wiÄc nie wiem dlaczego podwoili Ci wartoĹÄ. Warto sie u nich zapytaÄ. ObowiÄ
zkowo sÄ
podatki oczywiĹcie. TakĹźe telewizja i emeryci. |
Podatek drogowy pĹaci siÄ od wagi samochodu, nie od pojemnoĹci silnika. Pzdr _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| CaĹusek UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 17 Sie 2009 | Posty: 81 | Skąd: Rkv |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 12:05 Temat postu: |
|
|
od wagi pomyliĹam siÄ, ale zapomniaĹam ze tutaj nie wolno siÄ pomyliÄ  _________________ Serce nie sĹuĹźba |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Lip 2010, 21:48 Temat postu: znowu rachunek |
|
|
Witam dostalem kolejny rachunek, ktĂłrego nie rozumiem czy to zwrot podatku?
-RĂkissjĂłðsinnheimtur- GjĂśld utan staðgreiðslu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Lip 2010, 21:50 Temat postu: rachunek |
|
|
Chodzilo mi o wyrĂłwnanie podatku bo o zwrocie to mogÄ sobie pomarzyÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marvin-86
| Dołączył: 20 Sie 2008 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 20 Wrz 2010, 19:33 Temat postu: |
|
|
Zjechalem z islandi w maju 2009 auto sprzedalem w kwietniu 2009 za co dostalem teraz rachunki sie pytam !!!! nie ma mnie na islandi jestem wymeldowany wiec o co kaman no !!! pamietam ze juz placilem to raz.... juz kiedy bylem w polsce...) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seljahverfi ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 12 Lip 2009 | Posty: 187 | Skąd: z KÄ
dĹ |
|
Wysłany: 21 Wrz 2010, 7:31 Temat postu: |
|
|
marvin-86 napisał: | Zjechalem z islandi w maju 2009 auto sprzedalem w kwietniu 2009 za co dostalem teraz rachunki sie pytam !!!! nie ma mnie na islandi jestem wymeldowany wiec o co kaman no !!! pamietam ze juz placilem to raz.... juz kiedy bylem w polsce...) | Skoro piszesz "o co kaman" czyli znasz ang. wiec zadzwoĹ i zapytaj... _________________ MĂŠr er alvara ™ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Pinezka
| Dołączył: 16 Gru 2009 | Posty: 67 | |
|
Wysłany: 21 Wrz 2010, 21:25 Temat postu: |
|
|
zapewne pozalowales okolo 3 000 ISK za wyrejestrowanie auta: (( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Paź 2010, 12:07 Temat postu: |
|
|
nikita333 napisał: | to moĹźe byÄ podatek jaki masz do zapĹacenia,ja coĹ takiego dostaĹam w ubiegĹym roku teĹź myĹlaĹam ,Ĺźe to za auto chociaĹź nie posiadam nawet prawka i chodzÄ
c od urzÄdu do urzÄdu dowiedziaĹam siÄ w koĹcu Ĺźe to podatek ktĂłry muszÄ zapĹaciÄ. |
_________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Paź 2010, 0:19 Temat postu: Re: znowu rachunek |
|
|
szoduszi tanaka napisał: | Witam dostalem kolejny rachunek, ktĂłrego nie rozumiem czy to zwrot podatku?
OdĹwieĹźam temat poniewaĹź od trzech miesiÄcy dostaje ten rachunek z róşnymi kwotami. 8 tys., 6 tys., 7 tys. Moja kobieta mimo 57 tys. doplaty z winy niewiadomo czyjej zreszta jak co roku, urzÄ
d wini pracodawcÄ pracodawca urzÄ
d. RĂłwniez od trzech miesiÄcy. Gdzie moĹźna to wyjaĹniÄ?, o co tu chodzi, w urzÄdzie kobieta sama nie rozumie skÄ
d u nas zawsze takie wysokie doplaty. Gdzie to rozwiklaÄ?. Napiszcie coĹ bo juĹź nas to wnerwia. Czy my w dwĂłjkÄ splacamy icesave?. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 4 Paź 2010, 7:11 Temat postu: Re: znowu rachunek |
|
|
szoduszi tanaka napisał: | szoduszi tanaka napisał: | Witam dostalem kolejny rachunek, ktĂłrego nie rozumiem czy to zwrot podatku?
OdĹwieĹźam temat poniewaĹź od trzech miesiÄcy dostaje ten rachunek z róşnymi kwotami. 8 tys., 6 tys., 7 tys. Moja kobieta mimo 57 tys. doplaty z winy niewiadomo czyjej zreszta jak co roku, urzÄ
d wini pracodawcÄ pracodawca urzÄ
d. RĂłwniez od trzech miesiÄcy. Gdzie moĹźna to wyjaĹniÄ?, o co tu chodzi, w urzÄdzie kobieta sama nie rozumie skÄ
d u nas zawsze takie wysokie doplaty. Gdzie to rozwiklaÄ?. Napiszcie coĹ bo juĹź nas to wnerwia. Czy my w dwĂłjkÄ splacamy icesave?. |
To nie zwrot podatku , tylko podatek ktory musisz zaplacic.Zreszta masz na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 4 Paź 2010, 18:36 Temat postu: |
|
|
zaloguj sie na strone www.RSK.is
(potrzebne jest Tobie kennitala oraz haslo, jezeli nie masz hasla to mozesz je otrzymac droga elektroniczna na konto bankowe; kliknij TĂ˝ndur veflykill i zaznacz Ă vefbanka/heimabanka (einungis Ă boði fyrir einstaklinga) i wpisz kennitala i kliknij SENDA) Odczekaj kilka minut, zaloguj sie na konto bankowe przez internet, wejdz w dokumenty elektroniczne i tam znajdziesz Veflikill fra RSK. Nastepnie przy pomocy tego hasla i KT zaloguj sie na stronie RSK.
potem znajdz 'innheimtusedill'
tam bedziesz widzial dokladnie jakie kwoty i kiedy masz do zaplaty
Prawdopodobnie to jest niedoplata podatku plus raty podatku 'telewizyjnego' i podatek na 'dziadkow' |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Paź 2010, 22:15 Temat postu: rachuny |
|
|
DziÄkuje wszystkim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| amilo
| Dołączył: 05 Cze 2011 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 7 Lut 2012, 21:17 Temat postu: RĂkissjĂłðsinnheimtur |
|
|
Moze stary temat ale mi tez to RĂkissjĂłðsinnheimtur przyslali 12.500kr i nie mam pojecia za co to jest auto sprzedalem w czerwcu 2011r.Moze mi ktos pomoze..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|