Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| iakampa8
| Dołączył: 14 Wrz 2009 | Posty: 11 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Wrz 2009, 13:08 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | a ja mam troszku inne pytanko. jaki mandat i co grozi za zlapanie bez prawka??pytam z ciekawosci? co moze sie stac jak nie majac prawka (wogole)wyjedzie sie na miasto.pozdrwki |
yhm... mam takie samo pytanie ) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| aaoodd
| Dołączył: 24 Lip 2008 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 25 Wrz 2009, 23:02 Temat postu: |
|
|
iakampa8 napisał: | mstefa napisał: | a ja mam troszku inne pytanko. jaki mandat i co grozi za zlapanie bez prawka??pytam z ciekawosci? co moze sie stac jak nie majac prawka (wogole)wyjedzie sie na miasto.pozdrwki |
yhm... mam takie samo pytanie ) pozdrawiam |
Zalezy na jakiego psa trafisz , moze wydac mandat 15.000isk jesli prawko masz ale nie przy sobie ewentualnie upomniec i zakazac dalszego prowadzenia , a dla tych co nie posiadaja prawka grozi 50.000isk ale to siodma woda po kisielu i tych informacji pewny nie jestem... |
|
Powrót do góry |
|
|
| Jacek108
| Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: ĹomĹźa / Reykjavik |
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 8:14 Temat postu: |
|
|
mnie ostatnio zatrzymali na shelu, nie mialem przysobie dokumentĂłw (ale to akurat nic nie zmienia bo prawka i tak nie mam), zabrali mnie na komende, tam zrobili pare zdjec i po moze 10 min wiedzieli juz z kads ze prawko mam w polsce zabrane.. po ok tygodniu dostalem mandat 7 500 kr, majac na uwadze ze jezdze juz na islandi 2 lata to Ĺźaden pieniadz ;D |
|
Powrót do góry |
|
|
| mkwr45
| Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 13:06 Temat postu: |
|
|
mnie zatrzymali, prawko zostaĹo w domu, miĹa policjantka zapytaĹa o kenitala, po nim doszli za prawko mam....zadnego pouczenia, zadnego mandatu _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 16:39 Temat postu: |
|
|
Jacek108 napisał: | mnie ostatnio zatrzymali na shelu, nie mialem przysobie dokumentĂłw (ale to akurat nic nie zmienia bo prawka i tak nie mam), zabrali mnie na komende, tam zrobili pare zdjec i po moze 10 min wiedzieli juz z kads ze prawko mam w polsce zabrane.. po ok tygodniu dostalem mandat 7 500 kr, majac na uwadze ze jezdze juz na islandi 2 lata to Ĺźaden pieniadz ;D | I czym Ty sie szczycisz? Ze notorycznie lamiesz prawo? |
|
Powrót do góry |
|
|
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 16:48 Temat postu: |
|
|
Jacek108 napisał: | mnie ostatnio zatrzymali na shelu, nie mialem przysobie dokumentĂłw (ale to akurat nic nie zmienia bo prawka i tak nie mam), zabrali mnie na komende, tam zrobili pare zdjec i po moze 10 min wiedzieli juz z kads ze prawko mam w polsce zabrane.. po ok tygodniu dostalem mandat 7 500 kr, majac na uwadze ze jezdze juz na islandi 2 lata to Ĺźaden pieniadz ;D |
jak pukniesz kogos bez lejcy to do tej kwoty na koszty sadowe+ubezpieczalnie ze 2 czy 3 zera dodac bedziesz musial... _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
|
| stan
| Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 26 Wrz 2009, 18:38 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: | Jacek108 napisał: | mnie ostatnio zatrzymali na shelu, nie mialem przysobie dokumentĂłw (ale to akurat nic nie zmienia bo prawka i tak nie mam), zabrali mnie na komende, tam zrobili pare zdjec i po moze 10 min wiedzieli juz z kads ze prawko mam w polsce zabrane.. po ok tygodniu dostalem mandat 7 500 kr, majac na uwadze ze jezdze juz na islandi 2 lata to Ĺźaden pieniadz ;D |
jak pukniesz kogos bez lejcy to do tej kwoty na koszty sadowe+ubezpieczalnie ze 2 czy 3 zera dodac bedziesz musial... |
o ile go zĹapiÄ
... juz jeden taki w keflaviku byĹ... _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
|
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 27 Wrz 2009, 10:53 Temat postu: |
|
|
stan napisał: | o ile go zĹapiÄ
... juz jeden taki w keflaviku byĹ... |
ano tak. ale problem bedzie nawet jesli nie kogos tylko cos - na parkingu zderzak nawet... a co do lapania - mimo, ze poziom lokalnej policji nie odbiega umiejetnosciom emerytowanych cieciow dorabiajacych na pol etatu na parkingach strzezonych to widac jednak, ze czegos tam sie ucza... chociaz to i tak caly czas kpina... _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
|
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 29 Maj 2010, 18:55 Temat postu: |
|
|
jaki poninnam dostac mandat jesli przekroczylam predkosc 32 km/h?
dostalam 50 tys |
|
Powrót do góry |
|
|
| madman261
| Dołączył: 14 Cze 2009 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 29 Maj 2010, 19:56 Temat postu: gratki!!! |
|
|
ja przekroczylem predkosc o 28km/h,nie mialem prawka przy sobie,brak zapietych pasow......W sumie 65000 jesli zaplace wczesniej to 48 750.
hm....spiesz sie powoli... |
|
Powrót do góry |
|
|
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 29 Maj 2010, 20:36 Temat postu: |
|
|
slyszalam ze mozna rozlozyc mandat na raty-czy ktos wie jak to zrobic i gdzie sie udac? |
|
Powrót do góry |
|
|
| Triple H
| Dołączył: 30 Paź 2009 | Posty: 13 | Skąd: kruĹźewniki |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 20:39 Temat postu: |
|
|
witam mam pytanie odnoĹnie radiowozĂłw z foto-radarami mianowicie jak dĹugo trzeba czekaÄ na ewentualne pisemko w sprawie wysokoĹci mandatu, nie jestem pewny czy uchwycili mnie bowiem nie widziaĹem radaru a jedynie patrol dĹugimi mi zaĹwieciĹ i nie jestem pewny o co im chodziĹo (ĹwiatĹa wĹÄ
czone) czekam caĹy tydzieĹ i nic...dĹugo to siÄ tak moĹźe przeciÄ
gaÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
| slavek UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 31 Sie 2009 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 21:01 Temat postu: mandaty |
|
|
ja bym siÄ na twoim miejscu zastanowiĹ czy aby napewno migali swiatĹami na ciebie.patrz nato po ich mysleniu jesli jestes winny by nie odpuscili a tak chyba sie nic nie wydarzy |
|
Powrót do góry |
|
|
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 21:08 Temat postu: Foto radar |
|
|
Triple H napisał: | witam mam pytanie odnoĹnie radiowozĂłw z foto-radarami mianowicie jak dĹugo trzeba czekaÄ na ewentualne pisemko w sprawie wysokoĹci mandatu, nie jestem pewny czy uchwycili mnie bowiem nie widziaĹem radaru a jedynie patrol dĹugimi mi zaĹwieciĹ i nie jestem pewny o co im chodziĹo (ĹwiatĹa wĹÄ
czone) czekam caĹy tydzieĹ i nic...dĹugo to siÄ tak moĹźe przeciÄ
gaÄ |
Nie czekaj, bo sie nie doczekasz. Radiowoz z foto radarem zatrzymalby Cie od razu i od razu dostalbys mandat Skoro tylko zaswiecili dlugimi, moze jechales za szybko i w ten sposob "prosili" zebys zwolnil? To sie tu czesto zdarza |
|
Powrót do góry |
|
|
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lip 2010, 22:57 Temat postu: |
|
|
idetyczna sytuacje mielismy:) tez zaswiecili nam dlugimi a my zadowoleni ze obeszlo sie bez mandatu, po 4msc dopiero wyslali nam mandat, probowalismy sie klocic ale nic nie dalo, trzeba bylo zaplacic, dodam ze nie mogli nas zatrzymac, ulica byla pusta tylko my i oni |
|
Powrót do góry |
|
|
| Triple H
| Dołączył: 30 Paź 2009 | Posty: 13 | Skąd: kruĹźewniki |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 12:58 Temat postu: |
|
|
dodam, Ĺźe mundurowi zaczaili siÄ na doĹÄ ruchliwej ulicy, faktycznie jechaĹem zbyt szybko, mignÄli mi dlugimi i nie zauwaĹźyĹem czy mieli taki na stojaku radar, zwolniĹem natychmiast i spojrzaĹem w kierunku radiowozu czy wĹÄ
czÄ
sygnaĹ, nic takiego siÄ nie staĹo.Policja natomiast nie ruszyĹa w poĹcig za mnÄ
, nie wiem czego siÄ teraz spodziewaÄ, minÄ
Ĺ juĹź tydzieĹ i nic, jak dĹugo moĹźe to trwaÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 14:01 Temat postu: |
|
|
zle napisalam, kiedy nam tak mrugneli swiatlami mieli mozliwosc nas zatrzymac bo droga byla pusta, bez problemu mogli zawrocic, pogrozili nam jeszcze palcem i myslelismy ze to wszystko a po 4 msc przed samym Bozymy Narodzeniem dostalismy mandat, bylismy w szoku!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 17 Wrz 2011, 15:22 Temat postu: mandat |
|
|
witam
pytam poniewaz nie mam gdzie,a wiec moze tu mi pomozecie
czy ktos sie orientuje jaki moge dostac mandat gdy ograniczenie bylo do 50km a ja jechalam 76km czy ktos sie orientuje co do ceny |
|
Powrót do góry |
|
|
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 17 Wrz 2011, 15:32 Temat postu: . |
|
|
. |
|