Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| karogd
| Dołączył: 10 Lut 2010 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 0:43 Temat postu: co myslicie o pani z polskiej ambsady ? czy jest ok? |
|
|
co myslicie o pani z polskiej ambasady ?
czy jest ok?
prosze o opinie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 9:56 Temat postu: |
|
|
jak to polski urzednik-lepiej zostawic bez komentarza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 10:25 Temat postu: |
|
|
Jest bardzo OK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 12:32 Temat postu: |
|
|
wszystko zalezy od podejscia samego zainteresowanego. jesli :
1 wie sie, po co sie przychodzi
2 zachowuje sie odpowiednio wobec urzednika - chociaz minimum kultury
to wszytsko da sie zalatwic sprawnie w miare mozliwosci.
sam bylem swiadkiem, kiedy osoba przychodzaca wypelniala na miejscu wniosek o paszport - chyba ze 3 razy jeden wniosek - za kazdym razem jakas pomylka - a obok byl wzor jak wypelnic - co 20 sekund pytania do okienka, wolanie pani, pani podchodzi ze w czym pomoc - a zainteresowana osoba na to eeeeeee... i cisza, po czym za chwile znow wola, A CO TU WPISAC?? - tak jakby pani zza okienka wiedziala, gdzie... a na pytanie o co chodzi, znowu eeee i cisza - ja po 5 minutach mialem juz dosc, wiec nie dziwie sie, ze pozniej niektore osoby uwazaja, ze pani zza okienka jest niesympatyczna i malo sie usmiecha
drugi przypadek, jak mozna do urzednika odnosic sie na TY a nie Pani - czyli rozmawiajaca osoba do pani konsul - TO TY MI TO WYSLESZ... albo POWIEDZ MI CO Z TYM PAPIERKIEM, PODAJ DLUGOPIS... a na pytanie, gdzie ma dokument, ktory mial ze soba przyniesc aby wypelnic jakis wniosek - EEE NO ZAPOMNIALEM, A NIE DA SIE BEZ TEGO.... NO KURDE, ZNOWU BEDE MUSIAL TU PRZYCHODZIC??
takich przykladow mozna mnozyc setki, bo niestety wielu naszym rodakom z kultura nie po drodze , a wystarczy:
po pierwsze do spotkania sie przygotowac, czyli dowiedziec sie jakie potrzebne sa dokumenty (przeczytac na stronie internetowej, ewentualnie zadzwonic i sie dowiedziec, mi pani konsul dokladnie wytlumaczyla jakie dokumenty, co na kiedy i jak)
po drugie troszke grzecznosci - czyli ladnie dzien dobry powiedziec, skromny usmiech - ale bez glupkowatych zartow i komentarzy, nie rozmawiamy z kolega przy piwie
po trzecie cierpliwosc - nie jestesmy jedynymi chcacymi cos zalatwic, wiec nieco wyrozumialosci
Takie jest moje zdanie, za duzo do zalatwiania nie mialem, ale to co mialem, zalatwilem bardzo sprawnie i tak jak pisalem, rece moznabylo zalamac bedac swiadkiem w jaki sposob ludzie probowali cos zalatwic... przypomina mi sie cos z czasow stunenckich - kiedy wysiadywalo sie godzinami czekajac pod drzwiami profesora aby dostac wpis do indeksu lub zaliczac cos...a pozniej zlosc, ze czemu ten profesor taki szorstki itd.... ale bylem tez swiadkiem sytuacji odwrotnej, siedzialem w srodku u profesora - cos wspolnie poprawialismy w mojej pracy - a co jakis czas wbiegal do pokoju, czasem bez pukania jakis student, chcial dostac wpis lub zaliczyc jakis przedmiot - zapominal sie przedstawic, nie potrafil powiedziec z jakiego jest kierunku, grupy, nie znal nazwy przedmiotu ani nazwiska prowadzacego, ale byl oburzony, kiedy byl wyproszony z pokoju aby wrocil z tymi informacjami
to tyle ode mnie a jaka jest pani konsul prywatnie, nie mam pojecia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marianka
| Dołączył: 08 Sty 2010 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2010, 8:22 Temat postu: |
|
|
ja mialam do zaĹatwienia doĹÄ skomplikowanÄ
sprawe i powiem Ĺźe bylam w szoku jakÄ
wspaniaĹaÄ
osobÄ
jest nasza Pani konsul. Zyczliwa wyrozumiala i jednym sĹowem AnioĹ kobieta naprawdÄ mam duĹźo wdziÄcznosci dla tej kobiety |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kaki87 Wulgarny uĹźytkownik, do zbanowania
| Dołączył: 07 Cze 2010 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 20:01 Temat postu: |
|
|
ja bylam tam dwa razy i dokladnie wiedzialam po co przyjechalam,a ta nie dosc ze byla niemila to jeszcze stala jak mumia,zero usmiechu na twarzy i zachowuje sie jakby ktos ja tam za kare zamknal za ta szyba.Jej mina przypomina mi ... kota na pustyni-to tyle co moge o niej powiedzic.dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jad052
| Dołączył: 11 Lis 2008 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 22 Sie 2010, 16:10 Temat postu: Paniii UrzÄdniczka... |
|
|
Osoba powinna byÄ bardziej rzutka , operatywna. Jak siÄ pytamy o pewne sprawy powinna podpowiedzieÄ jak inaczej moĹźna zaĹatwiÄ pewne sprawy. Dla mnie osobiĹcie nie sprawiĹa osoby kompetentnej dla zajmowanego stanowiska. Nasz konsulat trochÄ przypomina sennego niedĹşwiadka jak kaĹźdy urzÄ
d polski, za maĹo wiedzy i ogĹoszeĹ wisi na tablicach. Konsulat za maĹo wychodzi do nas PolakĂłw widaÄ to na Stronie Internetowej jest Martwa. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| slawekl
 | Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 90 | Skąd: Rock'Ya'VĂk |
|
Wysłany: 23 Sie 2010, 12:15 Temat postu: Re: Paniii UrzÄdniczka... |
|
|
jad052 napisał: | widaÄ to na Stronie Internetowej jest Martwa. Pozdrawiam |
aleĹ mnie rozbawiĹ/a -moĹźe Ĺźyczysz sobie tam zaĹoĹźyÄ forum???
Jak znajdziesz chwilÄ to posprawdzaj strony Konsularne w innych krajach - wszystkie sÄ
takie same bo muszÄ
dziaĹaÄ wedĹug narzuconego szablonu. _________________ Nie wystarczy mieÄ na kogo, trzeba takĹźe umieÄ liczyÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamila1984
| Dołączył: 21 Gru 2009 | Posty: 35 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lis 2010, 1:35 Temat postu: opinia |
|
|
ta mloda pani a nie Pani konsul to ja normalnie reprymende bym dal......poprostu juz niebede pisal z jakiego powodu .....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 2 Lis 2010, 7:45 Temat postu: |
|
|
Ta mĹoda pani to dobre studia skoĹczyĹa, pewnie jest z dobrego domu a teraz z takÄ
jak my hoĹotÄ
ma na co dzieĹ do czynienia. Nie widzÄ w tym niczego dziwnego Ĺźe ma ponurÄ
minÄ, postawcie siÄ na jej miejscu.
MĹoda, inteligentna, ustosunkowana a tu taka parszywa robota.
OdrobinÄ zrozumienia moglibyĹmy wykazaÄ. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DEMON
| Dołączył: 16 Maj 2010 | Posty: 43 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2011, 3:48 Temat postu: ta kobieta |
|
|
jest wredna ,zaco jej placa zero szacunku do czlowieka ,totalny ,,,,,,, |
|