reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 219, 220, 221 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 9 Lip 2010, 16:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje wam tylko najbardziej mnie przeraza to zwiotczanie miesni macicy bo podobno musze dostac taki srodek,mam miec to w poniedzialek i nie wiem co robic
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 10 Lip 2010, 23:03    Temat postu: ,,, Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny wiecia moze jak jest z bagazem w iceland express czy dla maluszka poznizej 2 latek przysluguje bagaz 10 kilo?moze ktos lecial i wie ?pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
patryk23l
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 16 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 8:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaden bagaz nie przysluguje oprocz wozka i gondolki. Oczywiscie mozesz wziasc na poklad jakies potrzebne rzeczy dla dziecka.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
agnieszka33

Do潮czy: 15 Wrz 2008
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 9:59    Temat postu: bagaz Odpowiedz z cytatem

my lecielismy ostatnio z maluszkiem i bez problemu by艂o ma艂y mia艂 bagaz podreczny i my mielismy swoje ,normalnie sie nalezy bagaz podreczny my mielismy jeszcze fotelik ktory zdalismy po wejsciu na samolot a o podreczny jestem pewna ze mozna pponiewaz pytalismy sie wczesniej i nalezy sie normalnie bez obaw mozecie wziac taki bagaz pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 11:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja by艂am w czwartek w biurze iceland express i zaden bagaz sie nie nalezy dla dziecka ponizej 2 latek!!!
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki.
Mam do Was ogromn膮 pro艣b臋,prosze o dpowied藕 na pytanie-jestem dopiero w 3 tyg. cia偶y ,ale pracuj臋 w systemie 12-godz,tzn 2 lub 3 dni pracy i 2 lub 3 dni wolnego. Czy wiecie co艣 na temat czy chroni mnie prawo tutaj(w Polsce kobiecie w ci膮zy nie wolno pracowa膰 wi臋cej ni偶 8 godz. dziennie),czy mog臋 odm贸wi膰 pracy po 12 godz? Boj臋 si臋 o moj膮 dzidzi臋,bo d艂ugo si臋 o ni膮 stara艂am i mo偶e jestem troch臋 przewra偶liwiona,jednak uczucie niepokoju o male艅stwo mnie nie opuszcza. Pozdrawiam Was gor膮co Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 12:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ tu ciaze traktuja jako ciaze dopiero od 12 tyg, wtedy dopiero masz przywileje kobiety w blogoslawionym stanie, mozesz z lekarzem rodzinnym porozmawiac ale pracodawcy moze sie to nie spodobac, moze Twoj szef to dobry czlowiek i sprobuj z nim sie jakos dogadac
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 12:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi dziekuj臋 bardzo za odpowied藕,teraz wiem na czym stoj臋Smile
Na szcz臋sci臋 za nieca艂y miesi膮c id臋 na urlopik ,wi臋c tak prawie do tego 12 tyg odpoczn臋,a potem powalcz臋Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
norbi261107

PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!! Ogladam wozki na Islandii i nie podobaja mi sie strasznie te emalajunga, scandia itp, Quinny jeszcze ujda ale zadna rewelacja a ceny kosmiczne, nie wiecie czy w sklepach maja jakies katalogi zeby zamowic sobie cos innego czy tylko to co jest na sklepie. Znacie inne sklepy niz baby sam, fifa i olivia & olivier?? Moze sciagalyscie wozek z Polski w paczce, jak to jest z clem
Powr髏 do g髍y
aszkim

Do潮czy: 07 Sty 2009
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:
Hej dziewczyny!! Ogladam wozki na Islandii i nie podobaja mi sie strasznie te emalajunga, scandia itp, Quinny jeszcze ujda ale zadna rewelacja a ceny kosmiczne, nie wiecie czy w sklepach maja jakies katalogi zeby zamowic sobie cos innego czy tylko to co jest na sklepie. Znacie inne sklepy niz baby sam, fifa i olivia & olivier?? Moze sciagalyscie wozek z Polski w paczce, jak to jest z clem

hi. ja bede w tym tygodniu "sciagac" wozek z polski, wiec jak przyjdzie paczka to bede w stanie wiecej powiedziec na ten temat. tyle ze ja wozek uzywany bede przesylac, ale wiem ze moja kolezanka przesylala calkiem nowy wozek i zaplacila calkiem niewiele cla.
Powr髏 do g髍y
Trialerror

Do潮czy: 04 Sty 2009
Sk眃: Reykjavik 111
PostWys砤ny: 11 Lip 2010, 23:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:
Je艣li w贸zek bedzie nowy to zap艂acisz c艂o ( b臋d膮 偶膮dali paragonu,rachunku ) i zorientowa艂em sie ze jesli kwota nie przekracza 10000 tys.ISK to mo偶e to by膰 jako prezent. ( z tym w贸zkiem mo偶na zaryzykowac jako prezent ,ale to nik艂y temat ,trzepanie przez celnik贸w jest straszne ) zamawiam regularnie paczki to iem jak to wygl膮da i nie ma znaczenia czy to Polak czy Islandczyk.
Powr髏 do g髍y
pyza27

Do潮czy: 12 Cze 2009
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 7:45    Temat postu: zabki Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamuski przyszle i obecne
dawno nie zagladalam do postu ale mam pytanko
czy sa tu w aptekach jakies zele lub cos na zabkowanie
moja mala ma juz7sabkow i nie wiadomo bylo ze wychodza a od wczoraj grymasi goraczkuje i widze ze ja boli
jesli jest cos podajcie nazwy
z gory dziekuje i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 9:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trialerror napisa:
norbi261107 napisa:
Je艣li w贸zek bedzie nowy to zap艂acisz c艂o ( b臋d膮 偶膮dali paragonu,rachunku ) i zorientowa艂em sie ze jesli kwota nie przekracza 10000 tys.ISK to mo偶e to by膰 jako prezent. ( z tym w贸zkiem mo偶na zaryzykowac jako prezent ,ale to nik艂y temat ,trzepanie przez celnik贸w jest straszne ) zamawiam regularnie paczki to iem jak to wygl膮da i nie ma znaczenia czy to Polak czy Islandczyk.

Dla mnie wozek wysylali z Polski 2 lata temu. Byl nowy tylko powiedzialam siostrze zeby przejechala nim po podworku. Przyszedl do mnie po tygodniu, kurier przyniusl pod drzwi ja tylko podpisalam o nic nie pytali. Za drugim razem jak wysylalam sobie obraz to juz zapytali o rachunek powiedzialam ze nie mam bo to jest prezent to sami go sobie oszacowali muzialam zaplacic 900kr.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
Trialerror

PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisa:
Trialerror napisa:
norbi261107 napisa:

Dla mnie wozek wysylali z Polski 2 lata temu. Byl nowy tylko powiedzialam siostrze zeby przejechala nim po podworku. Przyszedl do mnie po tygodniu, kurier przyniusl pod drzwi ja tylko podpisalam o nic nie pytali. Za drugim razem jak wysylalam sobie obraz to juz zapytali o rachunek powiedzialam ze nie mam bo to jest prezent to sami go sobie oszacowali muzialam zaplacic 900kr.
Nie pisz co by艂o 2 lata temu tylko co jest teraz ,odbieram paczki bardzo cz臋sto wiec wiem jak to jest.Kiedys to litr benzyny by艂 po 95 kr.
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja 3 lata temu tez sciagalam wozek i nic nie zaplacilam ale teraz wiem ze wszystko jest inaczej, oddalam go znajomym a oni poplyneli z nim do Polski Smile
Powr髏 do g髍y
rvk

Do潮czy: 24 Kwi 2010
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie jak nie wiecie czegos albo nie jestescie do konca pewni to nie wypowiadajcie sie. Dziecku do 2 lat bagaz nie przysluguje w Iceland Express. Icelandair tak ma taki bagaz i jest on do wagi 10kg.
Agnieszka 33 podejrzewam, ze mylisz bagaz podreczny ze zwykla torba w ktorej mialas potrzebne akcesoria dla maluszka bo taka kazdemu przysluguje aby miec takie rzeczy pod reka.

Paczki na Islandie. Wiec sprawa wyglada tak. Teraz nie uznaja czegos takiego jak prezent do 10000isk. Nawet jak powie sie zgodnie z prawda, ze to nie kosztowalo tyle to powiedza, ze to co znajduje sie w paczce nie moga uznac jako prezent!!! Gorzej niz w wiezieniu. Dziadkowie nie moga przeslac prezentu dla malucha abysmy my nie zaplacili za to. Jezeli chodzi o paczke z rachunkiem to uwaga licza jak za zloto sami przekonalismy sie ostatnio.
Powr髏 do g髍y
czesnik

Do潮czy: 11 Sty 2010
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 18:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej, wiem 偶e ju偶 to gdzie艣 by艂o ale niestety nie mog臋 znale藕膰. mo偶ecie mi powiedzie膰 jakie papiery potrzebne mi b臋d膮 do za艂atwienia becikowego w polsce? z g贸ry dzi臋ki za odpowied藕Smile
Powr髏 do g髍y
nikki1982

Do潮czy: 29 Gru 2009
Sk眃: POLSKA
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej z paczkami jest r贸偶nie rzeczy pakowane jak prezent plus co艣 tam jeszcze nie ma problemu nic si臋 dodatkowo nie p艂aci k艂opot pojawi si臋 je艣li ta rzecz jest przes艂ana tylko jedna za krzese艂ko do karmienia mimo 偶e u偶ywali艣my w Polsce a przylecia艂o w paczce zap艂acili艣my grosze ale tylko dlatego 偶e m膮偶 si臋 targowa艂 tak to wygl膮da艂o tydz temu czekam jeszcze na 5paczek 2 dotar艂y bez problemu
Powr髏 do g髍y
Trialerror

PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesnik napisa:
hej, wiem 偶e ju偶 to gdzie艣 by艂o ale niestety nie mog臋 znale藕膰. mo偶ecie mi powiedzie膰 jakie papiery potrzebne mi b臋d膮 do za艂atwienia becikowego w polsce? z g贸ry dzi臋ki za odpowied藕Smile
Info od po艂o偶nej ze ci膮偶a by艂a prowadzona tu w Islandii ( przynajmniej potwierdzenie o jednej wizycie ) dowody to偶samosci rodzic贸w ( kserokopia ),akt urodzenia dziecka,uzyskanie nr PESEL ,nr konta bankowego.
Powr髏 do g髍y
zbych

Do潮czy: 01 Lis 2008
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co do becikowego to potrzebne by艂o (sk艂ada艂am o nie 2miesiace temu) za艣wiadczenie od ginekologa 偶e by艂am u niego od 12tygodnia, dow贸d osobisty i wype艂niony wniosek kt贸ry pobiera si臋 na miejscu Becikowe przyznali bez problemu po miesi膮cu pieni膮dze by艂y na koncie
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 219, 220, 221 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 220 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.