Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| ktos1982
 | Dołączył: 16 Paź 2008 | Posty: 2 | Skąd: kÄ
towni |
|
Wysłany: 13 Cze 2009, 16:19 Temat postu: wczesniejszy zwrot podatku |
|
|
zjezdzamy nie dĹugo do Polski i chciaĹ bym odzyskac teraz zwrot z podatku? jest taka mozliwosc??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Cze 2009, 16:43 Temat postu: Re: wczesniejszy zwrot podatku |
|
|
ktos1982 napisał: | zjezdzamy nie dĹugo do Polski i chciaĹ bym odzyskac teraz zwrot z podatku? jest taka mozliwosc??? |
Niestety nie, podatek bedzie naliczony (wyrownany) w sierpniu 2010. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ktos1982
 | Dołączył: 16 Paź 2008 | Posty: 2 | Skąd: kÄ
towni |
|
Wysłany: 14 Cze 2009, 22:28 Temat postu: z tego roku |
|
|
nie zrozumiaĹes mnie. podatek z tego roku ktĂłry mam juz rozliczony. otarĹo mi sie o uszy ze jak pokaze sie bilet to jest mozliwosc wypĹacenia jednorazowo caĹej kwoty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rob4l69
 | Dołączył: 14 Cze 2009 | Posty: 41 | Skąd: StÄ
d! Fra Pollandi |
|
Wysłany: 14 Cze 2009, 23:30 Temat postu: Re: z tego roku |
|
|
ktos1982 napisał: | nie zrozumiaĹes mnie. podatek z tego roku ktĂłry mam juz rozliczony. otarĹo mi sie o uszy ze jak pokaze sie bilet to jest mozliwosc wypĹacenia jednorazowo caĹej kwoty. |
Pyt 1. Pobierasz tu zasiĹek?
Pyt 2. Jak to rozliczony? ZĹoĹźyĹeĹ deklaracjÄ tak? JeĹli tak, to nie jest to Ĺźadne rozliczenie a jedynie zĹoĹźenie deklaracji w myĹl ktĂłrej rozliczÄ
CiÄ w sierpniu przyszĹego roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 15 Cze 2009, 0:19 Temat postu: Re: z tego roku |
|
|
rob4l69 napisał: | ktos1982 napisał: | nie zrozumiaĹes mnie. podatek z tego roku ktĂłry mam juz rozliczony. otarĹo mi sie o uszy ze jak pokaze sie bilet to jest mozliwosc wypĹacenia jednorazowo caĹej kwoty. |
Pyt 1. Pobierasz tu zasiĹek?
Pyt 2. Jak to rozliczony? ZĹoĹźyĹeĹ deklaracjÄ tak? JeĹli tak, to nie jest to Ĺźadne rozliczenie a jedynie zĹoĹźenie deklaracji w myĹl ktĂłrej rozliczÄ
CiÄ w sierpniu przyszĹego roku. |
Witam, chodzi zapewne o rozliczenie ktĂłre skĹadaĹ do 31.03.2009 za zeszĹy rok. Pewnie pyta o ten zwrot (jeĹli takowy bÄdzie miaĹ). MyĹlÄ. Ĺźe musisz iĹÄ do urzÄdu i zapytaÄ czy jest taka moĹźliwoĹÄ. Ja osobiĹcie nie sĹyszaĹam o takiej moĹźliwoĹci co nie znaczy Ĺźe jej nie ma. Pzdr _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 15 Cze 2009, 0:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | nie zrozumiaĹes mnie. podatek z tego roku ktĂłry mam juz rozliczony. otarĹo mi sie o uszy ze jak pokaze sie bilet to jest mozliwosc wypĹacenia jednorazowo caĹej kwoty |
Podaj nr konta w urzedzie skarbowym, jak bedzie zwrot to zrobia przelew.
to tylko 2 miesiace, no chyba ze strasznie na kasie Ci zalezy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Pawel25
| Dołączył: 18 Sty 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 26 Lip 2009, 13:16 Temat postu: |
|
|
Pracowalem od 1.04.2007 do 1.02.2008
Za 2008 rozliczylem tak ja wszyscy
Jednak 2007 nie mialem rozliczony--- malo teog placilem jakies tam wyrowananie czy kare ( przychodzilo to na konto w ratach po 7 tys koron bodajze - a bylo tego okolo doplaty 25 tys moze 30 tys koron )
Czy istnieje mozwlisoc rozliczenia sie za 2007 ?? w takim przypadku ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gocha239 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 06 Paź 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 20 Lip 2010, 18:31 Temat postu: Zwrot |
|
|
Czy ktoĹ orientuje siÄ kiedy dokladnie bedÄ
przelewy zwrotu podatku?
JeĹli ktoĹ wie na ten temat ProszÄ o kontakt.(Wiem,Ĺźe w sierpniu-"chodzi czy na poczÄ
tku czy na koncu sierpnia")  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| slawekl
 | Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 90 | Skąd: Rock'Ya'VĂk |
|
Wysłany: 20 Lip 2010, 18:47 Temat postu: Re: Zwrot |
|
|
gocha239 napisał: | Czy ktoĹ orientuje siÄ kiedy dokladnie bedÄ
przelewy zwrotu podatku?
JeĹli ktoĹ wie na ten temat ProszÄ o kontakt.(Wiem,Ĺźe w sierpniu-"chodzi czy na poczÄ
Ostatni dzieĹ roboczy lipca lub pierwszy dzieĹ roboczy sierpnia. _________________ Nie wystarczy mieÄ na kogo, trzeba takĹźe umieÄ liczyÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gocha239 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 06 Paź 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 20 Lip 2010, 23:03 Temat postu: Re: Zwrot |
|
|
slawekl napisał: | gocha239 napisał: | Czy ktoĹ orientuje siÄ kiedy dokladnie bedÄ
przelewy zwrotu podatku?
Ostatni dzieĹ roboczy lipca lub pierwszy dzieĹ roboczy sierpnia. |
ok.DziÄki za info  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mariofun
| Dołączył: 23 Gru 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 29 Gru 2010, 22:02 Temat postu: Zwrot podatku |
|
|
MoĹźna odzyskaÄ podatek jeĹli ktoĹ pracowaĹ legalnie w Islandii do 4 lat wstecz, tj, lata 2007 - 2010. Potrzebny jest formularz Launamidi od twojego pracodawcy ! Orientuje siÄ dobrze w tym temacie - zwrot podatku, poniewaĹź sam odzyskaĹem podatek za 3 lata pracy w Islandii. Czy dostanie siÄ zwrot nadpĹaconego podatku, to zaleĹźy od bardzo wielu czynnikĂłw, np. czy ma siÄ dzieci, ĹźonÄ, ile dni w danym roku przepracowaĹo siÄ... Ja skorzystaĹem z usĹug profesjonalnej firmy przy odzyskiwaniu podatku i jestem zadowolony z usĹug tej firmy, dlatego piszÄ o tym na forum. JeĹli zwrot podatku nie naleĹźy siÄ ( tak moĹźe byÄ) to nie poniesie siÄ Ĺźadnych kosztĂłw, bo w tej firmie pĹaci siÄ dopiero jak odzyskajÄ
podatek. Zero ryzyka finansowego - warto staraÄ siÄ o zwrot podatku !!! Istnieje moĹźliwoĹÄ darmowego odzyskania podatku za jeden rok !!! Wszystko jest dokĹadnie napisane na ich stronie:
www.posejdon.dendax.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 29 Gru 2010, 22:56 Temat postu: |
|
|
Tylko przy okazji nie zapomnij sie rozliczyc z tego odzyskanego podatku w Polsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|