reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 222, 223, 224 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a w kt贸rym tygodniu trzeba tu i艣膰 do lekarza by dosta膰 becikowe w Polsce? Bo ja mam wizyt臋 dopiero na przysz艂y czwartek i to ju偶 b臋dzie 12,5 tygodnia....
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 12:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

COFNIJ SIE STRONE WCZESNIEJ TAM PODALAM LINK
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 12:15    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny wiecie moze czy moge zabrac fotelik samochodowy 9-36 kilo lecac iceland express?bede musiala za niego zaplacic czy przysluguje dziecku do 2 lat za darmo?
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do 2 latek przys艂uguje, wiem z w艂asnego do艣wiadczenia, na pok艂ad go nie wniesiesz, bedziesz musiala zdac na bagaz ale to chyba nawe lepiej Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 13:56    Temat postu: Re: .. Odpowiedz z cytatem

karolciaisk napisa:
hej dziewczyny wiecie moze czy moge zabrac fotelik samochodowy 9-36 kilo lecac iceland express?bede musiala za niego zaplacic czy przysluguje dziecku do 2 lat za darmo?

ja niedawno przylecia艂膮m z pl i mia艂am ma艂ej:fotelik od 9kg, w贸zek spacer贸wk臋, i walizy:)))chyba ze 3 na samolot i jedna do luku.masakra.ale dzieciom mo偶na bra膰 takie rzeczy nic nie p艂acisz do 2latek.
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mythm

Do潮czy: 24 Pa 2009
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 14:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja lecialam w tamtym tyg.z Berlina i pan zaliczyl fotelik do bagazu:( ale zmiescilismy sie w normie. A z Islandii to spoko:) A co do becikowego to taka mala przestroga-nie podawajcie ile mieszkacie za granica.Nam akurat trafila sie jakas sluzbistka i nie przyznano nam:(
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 16:00    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

dziekuje za informacje:))pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
aszkim

Do潮czy: 07 Sty 2009
PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mythm napisa:
Ja lecialam w tamtym tyg.z Berlina i pan zaliczyl fotelik do bagazu:( ale zmiescilismy sie w normie. A z Islandii to spoko:) A co do becikowego to taka mala przestroga-nie podawajcie ile mieszkacie za granica.Nam akurat trafila sie jakas sluzbistka i nie przyznano nam:(

no tak, ale jesli sie beda pytac to trzeba cos powiedziec, prawda? czyli to znaczy ze co, czym dluzej sie tu jest tym gorzej czy na odwrot?Smile
Powr髏 do g髍y
mythm

PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My w podaniu napisalismy,ze przebywalismy za granica od 2005r.do maja 2010.Czlowiek chce byc uczciwy,a traktuja go jak obcokrajowca.Poza tym stwierdzila,ze nie bylismy na terytorium Polski kiedy wprowadzono becikowe. Czyli sami ucza,ze nie ma co mowic prawdy.
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 23 Lip 2010, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mythm napisa:
My w podaniu napisalismy,ze przebywalismy za granica od 2005r.do maja 2010.Czlowiek chce byc uczciwy,a traktuja go jak obcokrajowca.Poza tym stwierdzila,ze nie bylismy na terytorium Polski kiedy wprowadzono becikowe. Czyli sami ucza,ze nie ma co mowic prawdy.

nie wiem co o tym s膮dzi膰!na waszym miejscu bym si臋 odwo艂a艂a.ja we wrze艣niu 2009 sk艂ada艂am dokumenty i kobieta mi powiedzia艂a 偶e ka偶demu si臋 nale偶y nie wa偶ne czy mieszka za granica czy w pl.pyta艂a nawet czy wracamy tam i powiedzia艂am 偶e tak.wiedzieli ze mieszkam na Islandii od kwietnia 2008.nawet w dzie艅 dobry tvn jaki艣 czas temu kopacz m贸wi艂a 偶e ka偶dy obywatel polski postanie becikowe tyle 偶e z za艣wiadczeniem od lekarza 偶e si臋 chodzi艂o na wizyte.odwo艂aj si臋 i spr贸buj jeszcze raz je偶eli b臋dziesz w pl masz na to rok od urodzenia dziecka
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 7:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisa:

Z inne beczki czy ktoras moze plecic jakies kosmetyki do kapieli dla niemowlat bo tgutaj jest taki "wielki wybor",ze nie wiem co wybrac

Ja na poczatku uzywalam kosmetyki z weledy sa super, mlody mial sucha skore takze uzywalam kremy, oliwke i zel do kapieli. Teraz maly ma 1,5 roku przeszlam na Johnsons zel lawendowy ten jest wporzadku ale od oliwki ciagle dostaje wysypki.
Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mythm

PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 11:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem co o tym s膮dzi膰!na waszym miejscu bym si臋 odwo艂a艂a.ja we wrze艣niu 2009 sk艂ada艂am dokumenty i kobieta mi powiedzia艂a 偶e ka偶demu si臋 nale偶y nie wa偶ne czy mieszka za granica czy w pl.pyta艂a nawet czy wracamy tam i powiedzia艂am 偶e tak.wiedzieli ze mieszkam na Islandii od kwietnia 2008.nawet w dzie艅 dobry tvn jaki艣 czas temu kopacz m贸wi艂a 偶e ka偶dy obywatel polski postanie becikowe tyle 偶e z za艣wiadczeniem od lekarza 偶e si臋 chodzi艂o na wizyte.odwo艂aj si臋 i spr贸buj jeszcze raz je偶eli b臋dziesz w pl masz na to rok od urodzenia dziecka

Odwolywalismy sie,ale niestety urzednicy nie zmienili decyzji:( Mamy zamiar poraz kolejny sie odwolac i zobaczymy z jakim skutkiem...
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 14:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mythm napisa:

Odwolywalismy sie,ale niestety urzednicy nie zmienili decyzji:( Mamy zamiar poraz kolejny sie odwolac i zobaczymy z jakim skutkiem...

powodzenia i 3mam kciuki.....napisz co i jak
Powr髏 do g髍y
DOROTAKOC

Do潮czy: 30 Kwi 2008
PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 17:15    Temat postu: czesc Odpowiedz z cytatem

dziewczyny czy macie namiary na jakas dobra okulitke dla dzieci moja corcia robi zeza na jedno oczko prosze o szybka odpowiedz
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo mi艂a, konkretna, du偶o czasu po艣wi臋ca aby zbada膰 dziecko, mi poleci艂膮 j膮 lekarka z domusa. By艂am z c贸rk膮 bo te偶 zeza robi艂a, jestem zadowolona z tej okulistki. ELINBORG GUDMUNDSDOTTIR, Kringlan 4-12, 103Rvk, tel: 5700990, je艣li potrzebujesz t艂umacza bez problemu Ci zam贸wi膮 je艣li poprosisz, ja by艂am z t艂umaczem. To jest na 3 pi臋trze, na przeciw nexta schodami w g贸re
Powr髏 do g髍y
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 20:53    Temat postu: Okulista Odpowiedz z cytatem

DOROTAKOC w Kringlanie na trzecim pietrze(ko艂o kina) jest okulistka dzieci臋ca. Niestety nazwiska nie pami臋tam. Trzeba si臋 tam wcze艣niej um贸wi膰 na wizyt臋, z tego co wiem to najbli偶szy wolny termin jest dopiero w listopadzie.
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 24 Lip 2010, 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No w艂a艣nie zapomnia艂am wspomie膰 偶e s膮 do niej kolejki, my byli艣my um贸wieni na koniec czerwca a umawiali艣my sie w marcu, m膮偶 powiedzia艂 przez tel 偶e to powa偶ny problem i zostali艣my wpisani na list臋 rezerwow膮, kto艣 zrezygnowa艂 z wizyty i my wizyte mieli艣my 15 kwietnia
Powr髏 do g髍y
Anita29

Do潮czy: 18 Lip 2009
Sk眃: Grindavik
PostWys砤ny: 25 Lip 2010, 8:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Becikowe w Polsce kazdemu sie nalezy. Jezeli masz obywatelstwo Polskie i zaswiadczenie ze chodzilas do lekarza to MUSZA przyznac. Nie moga odmowic chyba ze zaswiadczenie im nie przypasuje. Musicie sie odwolywac. U nas nie bylo zadnego problemu z becikowym. Akt urodzenia, zaswiadczenie, ksero dowodow rodzicow i wszystko. O nic nie pytali.
Przy zalatwianiu papierow na Islandii slyszalam od kogos ze w jakims miescie w Polsce zazyczyli sobie karte ciazy wiec na wszelki wypadek tez zalatwilam ale juz tego nie tlumaczylam bo sporo kartek. Przy skladaniu papierow zapytalam czy jest potrzebna ale nie chciala. I tak mam na pamiatke karte ciazy Surprised)
Powodzenia
DOROTAKOC

Do潮czy: 30 Kwi 2008
PostWys砤ny: 25 Lip 2010, 11:59    Temat postu: dzieki Odpowiedz z cytatem

dzieki dziewczyny jutro bede dzwonila
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

PostWys砤ny: 25 Lip 2010, 13:38    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

hej ma ktos moze odsprzedac buteleczke calcium w syropie dla dzieci?
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 222, 223, 224 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 223 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.