reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anika

PostWysłany: 15 Maj 2010, 22:46    Temat postu: .... Odpowiedz z cytatem

A ja moja corce rodzilam 31 grudnia 2009 i w lutym 2010 zarowno ja jak i moj maz dostalismy pelny zasilek rodzinny Smile
Chociaz przyznaje ze musialam interweniowac pare razy w urzedzie aby sie im przypomniec!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Katrina

PostWysłany: 16 Maj 2010, 20:15    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

kamilalukas napisał:
Katrina napisał:
monikadob napisał:
Niemożliwe że tak jest.Bo pierwszą córkę urodziłam w listopadzie2008 a w lutym 2009 dostałam pierwsze rodzinne a to tylko były przecież dwa miesiące poprzedniego roku zawsze do tej pory dostaje taką samą kwotę.Czyli jeśli urodziłam w styczniu to też dostanę taką samą kwotę w lutym2011 ale to już z poprzedniego roku będzie aż 11 miesięcy.Bo jeśli tak robią że płacą za rok poprzedni to jednym słowem nie wyrównują czyli najlepiej rodzić w grudniu hihi.

hehehehehehe to niezły pomysł Wink
nie martw się, też miałam straszne niejasności w tej kwestii, dowiadywałam się wnikliwiej więc jestem pewna że oni tak płacą. To, że dziecko urodzone jest w maju czy w listopadzie, oni płacą za cały poprzedni rok. Chyba że dziecko przylatuje na Islandię to wyliczają to w odpowiedniej kwocie.

nieprawda. placa za poprzedni rok oczywiscie ale jest tez wazne w ktorym miesiacu urodzi sie dziecko. jesli w styczniu to dostaje sie za caly rok, jezeli w sierpniu to adekwatnie do liczby miesiecy. jestem tego pewna. to informacje sprawdzone.

Wybacz ale masz błędne informacje Smile Dopytaj się dokładniej bo w praktyce jest zupełnie inaczej. Nasz synek urodził się w kwietniu i dostaliśmy zasiłek rodzinny za pełny rok Smile Wielu moich znajomych którym dzieciątko urodziło się nawet w drugiej połowie otrzymali zasiłek za pełny rok Smile
Natomiast kwota tego świadczenia zależna jest od dochodów więc im wyższe dochody tym mniejszy zasiłek, może ten wątek Ciebie dotyczy ????
Powrót do góry
ilona76
=user usunięty na własną prośbę=
PostWysłany: 17 Maj 2010, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czytam te wszystkie posty i dochodze do wniosku za jednak na Islandii jest tak ze dla kazdego co innego! Ja i moj maz natomiast dostajemy juz od kilku lat ta sama kwote i niezaleznie od tego czy zarabialismy mniej czy wiecej pieniedzy w ciagu roku! Tez mowia ze im dziecko starsze to dostaje sie mniej pieniedzy a u nas jest tak ze cora ma juz 7 lat a synek ma niecale 9 miesiecy i sa to wciaz te same pieniadze i wedlug urzednikow wszystko jest ok wiec tak naprawde skolowana juz jestem!!
Powrót do góry
DOROTAKOC

PostWysłany: 31 Lip 2010, 23:01    Temat postu: z Odpowiedz z cytatem

mam pytanko czy wszyscy dostaliscie rodzinne na dziecko bo ja nic nie dostalam
Powrót do góry
karolciaisk

PostWysłany: 1 Sie 2010, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez jeszcze nie dostalam
Powrót do góry
anika

PostWysłany: 1 Sie 2010, 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja i moj maz dostalismy zasilek wczoraj
Powrót do góry
anika

PostWysłany: 1 Sie 2010, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj przepraszam my dostalismy pieniazki rodzinne
Powrót do góry
mala32

PostWysłany: 1 Sie 2010, 13:26    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy w tym miesiacu rodzinne jest polaczone z rozliczeniem podatkowym czy jest oddzielnie wyplacane bo ja dostalam troszke zwrotu z podatku a rodzinnego nie
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 1 Sie 2010, 14:07    Temat postu: Re: rodzinne Odpowiedz z cytatem

mala32 napisał:
mam pytanie czy w tym miesiacu rodzinne jest polaczone z rozliczeniem podatkowym czy jest oddzielnie wyplacane bo ja dostalam troszke zwrotu z podatku a rodzinnego nie
Barnabaetur wypłacany jest przy rozliczeniu podatkowym,jesli nalezy ci sie zwrot automatycznie zasilek jest doliczany ,jesli musisz oddac pieniadze fiskusowi ,kwota barnabaetur jest odciagnieta.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
slonce

PostWysłany: 4 Sie 2010, 8:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam prożbę ... czy moze mi ktoś wyjaśnić jak to jest... Urodziłam dziecko 8 stycznia 2009 w Polsce i musiałam zostać z powodów zdrowotnych dziecka aż do teraz.W polsce nie otrzymuje rodzinnego ,żyjemy z pęsji męża więc tu nie osiągam zadnych dochodów.Staramy się załatwić rodzinne ale to jakieś kpiny! Dodam ,że dokumęty z Polski już w Islandi są .Powiedzieli mężowi,ze wszystko jest ok i mamy czekać na pieniądze a tym czasem nic nie ma .Wczoraj tam dzwonił 8 razy bo go stale przełanczali do kogś innego i rozmowa się urywała .W końcu dodzwonił się i jakiś facet powiedział ,że nasza sprawa jest jeszcze nie rozpatrzona (dokumęty są od dawna).Ręce opadają Sad . Facet nie podał nr.do siebie a mąż nie zapamiętał nazwiska Confused i dalej jesteśmy w punkcie wyjścia wrrrrrrrrr
Powrót do góry
sylwiapiotrek

PostWysłany: 7 Wrz 2010, 23:22    Temat postu: rodzine Odpowiedz z cytatem

witam, mam pytanie gdzie trzeba sie udac zeby uzyskac jakies informacje odnosnie zasilku? i jeszcze jedno jezeli dziecko przyszlo na swiat w kwietniu to zasilek dopiero bedzie wyplacony w nastepnym roku? z gory dziekuje za odpowiedzi.
Powrót do góry
sylwiapiotrek

PostWysłany: 7 Wrz 2010, 23:24    Temat postu: rodzine Odpowiedz z cytatem

witam, mam pytanie gdzie trzeba sie udac zeby uzyskac jakies informacje odnosnie rodzinnego? jeszcze jedno jezeli dziecko przyszlo na swiat w kwietniu to rodzinne dopiero bedzie wyplacone w nastepnym roku i ono jest wyplacane zarownno dla matki i ojca? z gory dziekuje za odpowiedzi.
Powrót do góry
ilona76
PostWysłany: 8 Wrz 2010, 14:46    Temat postu: Re: rodzine Odpowiedz z cytatem

sylwiapiotrek napisał:
witam, mam pytanie gdzie trzeba sie udac zeby uzyskac jakies informacje odnosnie zasilku? i jeszcze jedno jezeli dziecko przyszlo na swiat w kwietniu to zasilek dopiero bedzie wyplacony w nastepnym roku? z gory dziekuje za odpowiedzi.

o jaki zasilek chcesz sie starac? Dla bezrobotnych?
Powrót do góry
ilona76
PostWysłany: 8 Wrz 2010, 14:54    Temat postu: Re: rodzine Odpowiedz z cytatem

sylwiapiotrek napisał:
witam, mam pytanie gdzie trzeba sie udac zeby uzyskac jakies informacje odnosnie rodzinnego? jeszcze jedno jezeli dziecko przyszlo na swiat w kwietniu to rodzinne dopiero bedzie wyplacone w nastepnym roku i ono jest wyplacane zarownno dla matki i ojca? z gory dziekuje za odpowiedzi.

Najlepiej udac sie do syslumadurinn tam powiedza i wytlumacza tobie wszystko
Powrót do góry
smakaka

PostWysłany: 8 Wrz 2010, 15:25    Temat postu: Re: rodzine Odpowiedz z cytatem

sylwiapiotrek napisał:

Jesli jestescie malzenstwem lub zyjecie w zalegalizowanym konkubinacie ( pierwszy zasilek - luty 2011) to pieniadze dostanie kazdy z Was.
Powrót do góry
DevilDance

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 14:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie,czy ktos sie orietuje czy zmienily sie zasady co do skladanych wnioskow o rodzinne dla dzieci przebywajacych polsce????
Powrót do góry
pati_23

PostWysłany: 27 Paź 2010, 12:07    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich serdecznie.chcialabym sie dowiedziec 1 rzeczy a mianowicie,jestem mezatka i spodziewam sie dzidziusia chialabym zasiegnac informacji dotyczacej zasilkow czy my z mezem dostaniemy podobna kwote do tej jak np bylabym samotna matka czy w takim razie skoro jestem mezatka kwota ta jest mniejsza ze wzgledu na zarobki i meza? z gory dziekuje za informacje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
smakaka

PostWysłany: 27 Paź 2010, 22:50    Temat postu: ........ Odpowiedz z cytatem

soley napisał:
szona napisał:
Jestem w ciąży i mam zamiar urodzić w Islandii, chcę tam jechać w czerwcu, w związku z tym mam pytanie czy dziecko od razu dostanie obywatelstwo Islandzkie??
Niestety p.moniagd dziecko nie dostanie obywatelstwa jesli któryś z rodziców go nie posiada

A dokladniej jesli matka nie posiada.
Obywatelstwo dziecko dostaje tylko wtedy jesli matka je posiada

Dziecko dostaje obywatelstwo jesli rodzice, badz jedno z nich posiada obywatelstwo, niekoniecznie matka Very Happy
Powrót do góry
kiki
Gość
PostWysłany: 29 Paź 2010, 12:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ciekawi mnie czy dostał ktos dzisiaj już rodzinne?
Powrót do góry
ako

PostWysłany: 29 Paź 2010, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestey nie
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 16 z 26

Skocz do: