reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stef_an
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 19 Sie 2010, 2:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zasiłek zawsze płacą ok. 1-go (bez względu na okres za jaki Ci się na początku pobierania należy).Dwumiesięczne oczekiwanie wskazuje na jakiś błąd. Musisz sprawdzić w Vinnumąalastofnun.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
stef_an
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 19 Sie 2010, 2:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

drobna nieścisłość: czasem płacą z opóźnieniem kilku (5-7)dni jeśli spóźnisz się z "odhaczeniem" do 25-go.
Powrót do góry
mucha09

PostWysłany: 30 Sie 2010, 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będąc na zasiłku dla bezrobotnych można legalnie dorobić 50tyś brutto,mam pytanie ile dostane tysięcy do ręki to znaczy na czysto?Może ktoś jest w takiej sytuacji i mi od powie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wiesiu-27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 30 Sie 2010, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mozesz dorobić 58 tys brutto a nie 50
Jesli przekroczysz 58 tys brutto, załużmy ze zarobiłaś 70 tys czyli 12 tys za duzo, to z tych 12tys urzad ci odetnie 50% czyli 6 tys przy nastepnym rozliczneniu zasiłkowym.
takich info dowiedzialem sie w vinnumalastofun
Powrót do góry
wielkopolanka

PostWysłany: 30 Sie 2010, 18:27    Temat postu: darmowe baseny i dostep do biblioteki Odpowiedz z cytatem

Hej!

Pisze bo nie wiem czy wszyscy sie orientuja ze od jakiegos czasu mozna aplikowac o darmowy basen i dostep do biblioteki jak jest sie bezrobotnym Smile

Pozdrawiam
Powrót do góry
slawekl

PostWysłany: 30 Sie 2010, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesiu-27 napisał:
Witam.
Jesli przekroczysz 58 tys brutto, załużmy ze zarobiłaś 70 tys czyli 12 tys za duzo, to z tych 12tys urzad ci odetnie 50% czyli 6 tys przy nastepnym rozliczneniu zasiłkowym.

A nie jest przypadkiem tak, że to może być "nieregularnie" czyli jeśli trzy-cztery razy z rzędu dorobisz to przy następnym obniżą Ci o tą kwotę podstawę bezrobocia?
wiesiu-27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 30 Sie 2010, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dorabialem chyba z 6 miesiecy i nic mi nie odcieli, nawet jesli by chcieli to nie była moja pewna praca na iles %, w kazdym miesiacu moglem akurat nie pracowac choc bylo ze pracowalem.
Powrót do góry
blom

PostWysłany: 3 Wrz 2010, 14:26    Temat postu: kuroniĂłwka Odpowiedz z cytatem

do przeniesionego tematu "kuroniówka" : ja miałam podobnie,też mi nie wypłacili zasiłku 1 września, dowiedziałam się w urzędzie iż jestem " nowa" i dostanę ją dopiero za tydzień ponieważ naliczanie trwało do 30 sierpnia, a złożyłam podanie przez internet 11 sierpnia.
Powrót do góry
blom

PostWysłany: 3 Wrz 2010, 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesiu-27 napisał:
Witam.

59 tyś. z reszta sie zgadzam Smile
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 4 Wrz 2010, 16:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja koleżanka dostała pracę na 28% z umową na czas nieokreślony. Zasiłek dostała o kwotę zmniejszoną o zarobek,dlatego że ta praca jest pracą pewną na umowę. Dziewczyna pracowała jakby za darmo. W każdym razie nie otrzymała żadnych dodatkowych pieniązków ponad to co do tej pory dostawała. Wyjaśniono jej,że gdyby nie była ta praca pracą pewną czyli w jej przypadku na czas nieokreślony to do trzech miesięcy by dostała cały zasiłek plus dorobek z tejże pracy,a po trzech miesiącach jeśli zarobki nie były identyczne mogła by dalej te pieniądze zachować dla siebie w przeciwnym wypadku odjęli by je od zasiłku. Zaznaczam ,że wcześniej jej mówiono co innego,że te pieniądze bedzie mogła zachować ,a zasiłek się nie zmieni,niestety rozczarowała się
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
martusia

PostWysłany: 7 Wrz 2010, 9:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

można dorobić, raz na jakiś czas pójść do pracy, a nie zarabiać określoną kwotę co miesiąc i z tego co wiem tak wlasnie mowia na spotkaniach, tylko kazdy sobie wszystko interpretuje "po swojemu"
Powrót do góry
gocha239
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 7 Wrz 2010, 11:33    Temat postu: kurniowka Odpowiedz z cytatem

Jeśli siedzialam już wczesniej na kuruniowce nie cale 3 miesiące Czy teraz jak będe starać się ponownie o kuruniówke bo pracuje na sezonie czyli od maja np do grudnia to czy jest potrzeba kierować się jeszcze raz do biura w celach formalnych Czy należy tylko się zalogować między 20-25 jak wczesniej..
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 7 Wrz 2010, 16:07    Temat postu: Re: kurniowka Odpowiedz z cytatem

gocha239 napisał:
Jeśli siedzialam już wczesniej na kuruniowce nie cale 3 miesiące Czy teraz jak będe starać się ponownie o kuruniówke bo pracuje na sezonie czyli od maja np do grudnia to czy jest potrzeba kierować się jeszcze raz do biura w celach formalnych Czy należy tylko się zalogować między 20-25 jak wczesniej..

musisz isc do biura i wypełnić formularz(w necie możesz wystarczy że ci dadzą hasło i login)na ich stronie.i czekać na zasiłek.jezeli tego nie zrobisz to nici z zasiłku bo zalogowanie sie 20-25 nic ci nie da.nie figurujesz jako osoba pobierająca zasiłek.a tylko takie moga sie w tych datach logować.formularz bardzo prosty:)pozdrawiam
Powrót do góry
gocha239
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 9 Wrz 2010, 13:28    Temat postu: Re: kurniowka Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
gocha239 napisał:

musisz isc do biura i wypełnić formularz(w necie możesz wystarczy że ci dadzą hasło i login)na ich stronie.i czekać na zasiłek.jezeli tego nie zrobisz to nici z zasiłku bo zalogowanie sie 20-25 nic ci nie da.nie figurujesz jako osoba pobierająca zasiłek.a tylko takie moga sie w tych datach logować.formularz bardzo prosty:)pozdrawiam

No tak,a jeśli posiadam już ten login i haslo Wchodze na stronke i widzę swoje wczesniejsze launy z zasilku to też?musze jechać do nich jeszcze raz.
Powrót do góry
natalia

PostWysłany: 9 Wrz 2010, 15:32    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

czy ktos z was wybiera sie na kurs islandzki od 15 wrzesnia na miesiac bo mnie wyslali i chcialam sie dowiedziec czy ktos z was tez bedzie szedl zeby nie byc sama szczegulnie jak nie znam jezyka pozdrawiam info na pw
lampeczka

PostWysłany: 9 Wrz 2010, 15:59    Temat postu: Re: kurniowka Odpowiedz z cytatem

gocha239 napisał:
lampeczka napisał:
gocha239 napisał:

No tak,a jeśli posiadam już ten login i haslo Wchodze na stronke i widzę swoje wczesniejsze launy z zasilku to też?musze jechać do nich jeszcze raz.

nie mam pojęcia, najlepiej jedz do biura i się dowiedz.pozdrawiam
Powrót do góry
martusia

PostWysłany: 9 Wrz 2010, 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

natalia idziesz na kurs jezyka islandzkiego do szkoly w ktorej zajecia odbywaja sie po polsku. to po pierwsze, a po drugie idziesz uczyc sie islandzkiego to chyba jasne, ze nie znasz tego jezyka.
Powrót do góry
Bananek

PostWysłany: 9 Wrz 2010, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

martusia napisał:
natalia idziesz na kurs jezyka islandzkiego do szkoly w ktorej zajecia odbywaja sie po polsku. to po pierwsze, a po drugie idziesz uczyc sie islandzkiego to chyba jasne, ze nie znasz tego jezyka.

A mogę się dowiedzieć dlaczego jesteś taka pewna, że trafi dziewczyna akurat na nauczyciela mówiącego po polsku? A może trafi np na kurs do jakiegos islandczyka/islandki. Polski nauczyciel uczy tylko w jednym miejscu a nie w trzech na raz!
Następnym razem pomyśl dziesięć razy zanim coś napiszesz!
Powrót do góry
nikki1982

PostWysłany: 9 Wrz 2010, 22:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do Bananka nie rozumiem twierdzisz ze jest tu tylko jeden nauczyciel islandzkiego mówiący po polsku jeśli tak to jesteś w błędzie jest szkoła RETOR wszyscy nauczyciele to Polacy jest szkoła MIMIR więc nie widzę problemu dziewczyna trafi do nauczyciela mówiącego po polsku kursy organizuje biuro dla bezrobotnych żeby bezrobotni wykorzystali swój wolny czas na naukę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
natalia

PostWysłany: 10 Wrz 2010, 9:38    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

ten kurs jest z urzedu dla mlodych ludzi od 16-25 lat a jak sie pytalam czy bedzie kurs w jezyku polskim to mowila ze w islandzkim wiec toche dziwne ze nie znam ani ang ani is a wyslali na kurs i tak nic nie zrozumie a chcialam sie dowiedziec czy beda szly jakies polki wtedy mozna isc razem pozdawiam
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 57, 58, 59 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 58 z 95

Skocz do: