reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 230, 231, 232 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
aszkim

Do潮czy: 07 Sty 2009
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ja rodzilam kilka tygodni temu. Z tym ze przez cesarskie ciecie. Wnszpitalu zostalam 3 dni. Jesli chodzi o takie rzeczy jak pampersy czy ubranka to trzeba miec to ze soba. pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie Very Happy
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
ania12345

Do潮czy: 16 Lis 2008
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja niedawno dostalam liste od poloznej, co trzeba miec do szpitala. Jest tego duzo. Praktycznie wszystko dla dziecka i dla siebie. Taka wyprawka jak w Polsce obowiazuje, to samo jest teraz tutaj potrzebne lol
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 20:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

by艂am dzi艣 przy porodzie siostry:) o 6 rano chwyci艂y j膮 b贸le, w szpitalu byli艣my po 8 a o 9.13 maluch by艂 ju偶 na 艣wiecie dodam 偶e to jej pierwszy por贸dSmile. Rodzi艂a na prod贸wce a na noc przenie艣li ich do gniazdka. Na porod贸wce dosta艂a pi偶ame, majtki jednorazowe, podpaski, pierwsz膮 pieluszk臋 dla dziecka, szampon i myd艂o by艂y. W gniazdku s膮 r臋czniki, ubranka dla dziecka i bielizna dla mamy, podpaski. Lod贸wka z jedzeniem, po艂o偶na proponowa艂a mi i m臋偶owi siostry by艣my si臋 cz臋stowali. Od czasu kiedy ja rodzi艂am zmieni艂o sie to 偶e to jedzenie troszk臋 skromniejsze ale ok i pampers贸w nie ma a tak to bez zmian. Fajnie by艂o zobaczy膰 mi por贸d od tej innej strony i mam nadziej臋 偶e w styczniu powt贸rze wyczyn siostry:)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:
by艂am dzi艣 przy porodzie siostry:) o 6 rano chwyci艂y j膮 b贸le, w szpitalu byli艣my po 8 a o 9.13 maluch by艂 ju偶 na 艣wiecie dodam 偶e to jej pierwszy por贸dSmile. Rodzi艂a na prod贸wce a na noc przenie艣li ich do gniazdka. Na porod贸wce dosta艂a pi偶ame, majtki jednorazowe, podpaski, pierwsz膮 pieluszk臋 dla dziecka, szampon i myd艂o by艂y. W gniazdku s膮 r臋czniki, ubranka dla dziecka i bielizna dla mamy, podpaski. Lod贸wka z jedzeniem, po艂o偶na proponowa艂a mi i m臋偶owi siostry by艣my si臋 cz臋stowali. Od czasu kiedy ja rodzi艂am zmieni艂o sie to 偶e to jedzenie troszk臋 skromniejsze ale ok i pampers贸w nie ma a tak to bez zmian. Fajnie by艂o zobaczy膰 mi por贸d od tej innej strony i mam nadziej臋 偶e w styczniu powt贸rze wyczyn siostry:)

ty te偶 jeste艣 w ci膮偶y????i by艂a艣 z ni膮????wow!a to b臋dzie Tw贸j pierwszy por贸d???
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 21:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje dla siostry:)

Fajnie sie czyta takie pozytywne posty, mam nadzieje, ze moj niedlugo tez bedzie pozytywny:)
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 22:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczko ja jestem 22 i 4 dni w drugiej ci膮偶y, mam ju偶 trzyletni膮 c贸reczk臋. Super by艂o zobaczy膰 por贸d z tej drugiej strony:) ciesz臋 si臋 偶e siostrze szybko posz艂o i nie musia艂am zbyt d艂ugo patrze膰 jak cierpi, jej m膮偶 te偶 by艂 ale jak ona sama stweirdzi艂a moja obecno艣膰 dodawa艂a jej si艂, bardziej s艂ucha艂a mnie ni偶 po艂o偶nej:). Personel jak zwykle super!!!!! Raz ju偶 rodzi艂am na Islandii i dzi艣 spotka艂am po艂o偶n膮 kt贸ra odbiera艂a m贸j por贸d i o dziwo po takim czasie rozpozna艂a mnie, zawsze lubie tam wraca膰Smile
Beatka 偶ycz臋 Tobie i sobie szybkiego i szcz臋艣liwego rozwi膮zania:)
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 22:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:

Dokladnie tak jest Very Happy i tak jak pisalam swoje to w zasadzie potrzebne sa pampersy Smile
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 26 Wrz 2010, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="norbi261107"]lampeczko ja jestem 22 i 4 dni w drugiej ci膮偶y, mam ju偶 trzyletni膮 c贸reczk臋. Super by艂o zobaczy膰 por贸d z tej drugiej strony:) ciesz臋 si臋 偶e siostrze szybko posz艂o i nie musia艂am zbyt d艂ugo patrze膰 jak cierpi, jej m膮偶 te偶 by艂 ale jak ona sama stweirdzi艂a moja obecno艣膰 dodawa艂a jej si艂, bardziej s艂ucha艂a mnie ni偶 po艂o偶nej:). Personel jak zwykle super!!!!! Raz ju偶 rodzi艂am na Islandii i dzi艣 spotka艂am po艂o偶n膮 kt贸ra odbiera艂a m贸j por贸d i o dziwo po takim czasie rozpozna艂a mnie, zawsze lubie tam wraca膰Smile
Beatka 偶ycz臋 Tobie i sobie szybkiego i szcz臋艣liwego rozwi膮zania:)[/quote]

to trzymamy razem za siebie kciuki:)
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 9:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:
lampeczko ja jestem 22 i 4 dni w drugiej ci膮偶y, mam ju偶 trzyletni膮 c贸reczk臋. Super by艂o zobaczy膰 por贸d z tej drugiej strony:) ciesz臋 si臋 偶e siostrze szybko posz艂o i nie musia艂am zbyt d艂ugo patrze膰 jak cierpi, jej m膮偶 te偶 by艂 ale jak ona sama stweirdzi艂a moja obecno艣膰 dodawa艂a jej si艂, bardziej s艂ucha艂a mnie ni偶 po艂o偶nej:). Personel jak zwykle super!!!!! Raz ju偶 rodzi艂am na Islandii i dzi艣 spotka艂am po艂o偶n膮 kt贸ra odbiera艂a m贸j por贸d i o dziwo po takim czasie rozpozna艂a mnie, zawsze lubie tam wraca膰Smile
Beatka 偶ycz臋 Tobie i sobie szybkiego i szcz臋艣liwego rozwi膮zania:)

to super.....ja mia艂am kiedy艣 i艣膰 z kole偶ank膮 te偶 by艂am w ci膮偶y ale si臋 ba艂am...du偶o duzo zdr贸wka dla was:))
Powr髏 do g髍y
sylwiapiotrek

Do潮czy: 15 Mar 2010
PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 13:47    Temat postu: mleko Odpowiedz z cytatem

Kobietki mam pytanko, moze ktoras z Was miala podobna sytuacje. Dostalam paczke z Polski z mlekiem dla Maluszka - Bebilon 10 opakowan z tego celnicy 2 pudelka doslownie zniszczyli pozostale 4 otworzyli powylamywali zamkniecia, reszty juz nie otwierali. Mleko po otwarciu jest wazne tylko 4 tygodnie i w tym czasie nie zdaze wszystkich wykorzystac. Nie wiem myslicie ze na cos takiego mozna zlozyc zazalenie na poczcie (bo nie chce zeby z innymi paczkami bylo to samo) i domagac sie zwrotu pieniedzy, gdyz jedno mleko tu kosztuje 3500 ISK? pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
sylwiapiotrek

Do潮czy: 15 Mar 2010
PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 13:48    Temat postu: mleko Odpowiedz z cytatem

Kobietki mam pytanko, moze ktoras z Was miala podobna sytuacje. Dostalam paczke z Polski z mlekiem dla Maluszka - Bebilon 10 opakowan z tego celnicy 2 pudelka doslownie zniszczyli pozostale 4 otworzyli powylamywali zamkniecia, reszty juz nie otwierali. Mleko po otwarciu jest wazne tylko 4 tygodnie i w tym czasie nie zdaze wszystkich wykorzystac. Nie wiem myslicie ze na cos takiego mozna zlozyc zazalenie na poczcie (bo nie chce zeby z innymi paczkami bylo to samo) i domagac sie zwrotu pieniedzy, gdyz jedno mleko tu kosztuje 3500 ISK? pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
jenny83

PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A otrzymalas najpierw listowne zawiadomienie z prosba o zezwolenie na otwarcie paczki bo ja za kazdym razem jak zatrzymywali paczke cos takiego dostawalam,jechalam na poczte glowna na ARTUNIE i tam podpisywalam zgode a oni otwierali,po drugie na tej tez poczcie mozesz zlozyc skarge.Ja napewno bym nie odpuscila nie mozemy pozwalac na cos takiego
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisa:
A otrzymalas najpierw listowne zawiadomienie z prosba o zezwolenie na otwarcie paczki bo ja za kazdym razem jak zatrzymywali paczke cos takiego dostawalam,jechalam na poczte glowna na ARTUNIE i tam podpisywalam zgode a oni otwierali,po drugie na tej tez poczcie mozesz zlozyc skarge.Ja napewno bym nie odpuscila nie mozemy pozwalac na cos takiego

ja raz dostaje list z zapytaniem czy mog膮 otworzy膰 a raz nie..ale poczta mi wysy艂a a jak na lotnisku otwieraj膮 to chyba nie wysy艂aj膮 zawiadomie艅 tylko od razu otwieraj膮 i to nie wina poczty chyba a na lotnisku celnik贸w.proponuje i艣膰 na poczt臋 i zapyta膰.i w razie co na lotnisku z艂o偶y膰 tak膮 skarg臋.
Powr髏 do g髍y
jenny83

PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezeli to paczka to celnicy otwieraja na glownej poczcie a nie na lotnisku z tego co sie orientuje lol
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 27 Wrz 2010, 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisa:
Jezeli to paczka to celnicy otwieraja na glownej poczcie a nie na lotnisku z tego co sie orientuje lol

aaa a ja my艣la艂膮m 偶e na lotnisku jeszcze Embarassed
wie膰----ruszaj na poczt臋 i daj zna膰 co ci powiedzieli
Powr髏 do g髍y
kiki
Go舵
PostWys砤ny: 28 Wrz 2010, 1:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No hej laski. Ja urodzilam synka 6 tyg temu. Zacz臋艂o sie o 16 delikatnymi skurczami ale z m臋zem potuptalismy do szpitala. Mieszkamy w Keflaviku i mia艂am 5 min piechotka Smile tam polo偶na pod艂膮czy艂a kTG i potem kaza艂a i艣膰 na lody i wr贸cic jak beda juz b贸le nie do prze偶ycia Wink wiec by艂y lody i hamburgery i spowrotem do szpitala. No i sie zacz臋lo... b贸le krzy偶owe etc. ale 艣wietnie wypos偶ony pokoik, wielka wanna, pi艂ka, bujaczek kt贸ry polecam !! wody nie odesz艂y same wiec nak艂u艂a.. ale przy 6 cm stwierdzi艂a 偶e ma obawy co do t臋tna ma艂ego i wezwa艂a karetke i na sygnale do Rkj!! a ja juz mia艂am pod koniec drogi b贸le parte !! Tyle co zd膮rzy艂am cudem przeslizgn膮膰 sie na z 艂贸偶ka karetkowego Wink na 艂贸偶ko porodowe i juz akcja !! po 15 min Ma艂y juz by艂 Smile Por贸d ca艂y trwa艂 5 h Smile Niestety po raz drugi nie by艂o mi dane dostac znieczulenia Sad wiec zn贸w na 偶ywca rodzi艂am.(bo juz c贸rcie mam) Potem do gniazdka, a tam czeka艂y ciuszki dla malego, r臋czniiczki , dla mnie higieniczne podk艂ady itp. Takze gdyby mnie zabrali nawet z ulicy to niczego by nam nie zabrak艂o. Choc widze 偶e tu ka偶dy ma inn膮 wiedze co wzi膮膰 a co nie... ja mia艂am ze soba wszytsko ale gdybym nie mia艂a tez spokojnie sz艂o ta dob臋 wytrzymac Smile
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 28 Wrz 2010, 10:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiki to niez艂a przygod臋 mia艂a艣, jak d艂ugi by艂 pierwszy por贸d?? Ja w styczniu rodz臋 drug膮 dzidzie i jestem ciekawa czy b臋d臋 si臋 m臋czy膰 tak jak za pierwszym razem. Pierwszy por贸d od by艂 d艂uuuuuuugi i ci臋偶ki, ma艂a wa偶y艂a prawie 4,5kg, znieczulenia nie chcia艂am bo mi po艂o偶na powiedzia艂a 偶e urodze na膰pane dziecko:) teraz te偶 bym chcia艂a 偶eby wszystko by艂o 100% naturalne. Tu po艂o偶ne prowadz膮ce ci膮偶e m贸wi膮 pacjentkom 偶e nic nie ma w szpitalu, mojej siostrze tydz przed porodem powiedzia艂a 偶eby ona wszystko wzi臋艂a i pojecha艂a do szpitala z wielk膮 waliz膮 a okaz艂o sie co innego
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 28 Wrz 2010, 10:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak ju偶 pisz臋 to co co艣 zapytam. W szpitalu na p臋powink臋 dziecka zak艂adaj膮 plastikowego klipsa, ja wczoraj posz艂am do siostry 偶eby sprawdzi膰 jak sobie radzi i troch臋 pom贸c. Rozebra艂am maluch 偶eby zobaczy膰 p臋puszek i pokaza膰 jej jak o niego dba膰 a tam niespodzianka, plastikowy wielki klips na p臋puszku. Wasze dzieci te偶 do domu z tym klipsem wr贸ci艂y czy zdjeli w szpitalu? Jak zadzwonili艣my do po艂o偶nej to powiedzia艂a 偶e niby tak ma by膰 ale na wizyte mia艂a przyj艣膰 wieczorem a zmieni艂a na rann膮 godz aby zdj膮膰 tego klipsa
Powr髏 do g髍y
jenny83

PostWys砤ny: 28 Wrz 2010, 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziwne tak jak pisalam ja rodzilam 8 tyg temu i wogole klipsa nie mial maly nawet na poczatku .Pepowinka byla podwiazana bardzo krotko i to wszystko Surprised
Powr髏 do g髍y
jenny83

PostWys砤ny: 28 Wrz 2010, 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A i jeszcze jedno ja mialam znieczulenie bo porod trwal ponad 20 godz i wcale nie urodzilam na膰panego dziecka !!!
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 230, 231, 232 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 231 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.