Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| aszkim
| Do潮czy: 07 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 15:30 Temat postu: |
|
|
witam ja rodzilam kilka tygodni temu. Z tym ze przez cesarskie ciecie. Wnszpitalu zostalam 3 dni. Jesli chodzi o takie rzeczy jak pampersy czy ubranka to trzeba miec to ze soba. pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania12345
| Do潮czy: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 17:08 Temat postu: |
|
|
ja niedawno dostalam liste od poloznej, co trzeba miec do szpitala. Jest tego duzo. Praktycznie wszystko dla dziecka i dla siebie. Taka wyprawka jak w Polsce obowiazuje, to samo jest teraz tutaj potrzebne  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 20:08 Temat postu: |
|
|
by艂am dzi艣 przy porodzie siostry:) o 6 rano chwyci艂y j膮 b贸le, w szpitalu byli艣my po 8 a o 9.13 maluch by艂 ju偶 na 艣wiecie dodam 偶e to jej pierwszy por贸d . Rodzi艂a na prod贸wce a na noc przenie艣li ich do gniazdka. Na porod贸wce dosta艂a pi偶ame, majtki jednorazowe, podpaski, pierwsz膮 pieluszk臋 dla dziecka, szampon i myd艂o by艂y. W gniazdku s膮 r臋czniki, ubranka dla dziecka i bielizna dla mamy, podpaski. Lod贸wka z jedzeniem, po艂o偶na proponowa艂a mi i m臋偶owi siostry by艣my si臋 cz臋stowali. Od czasu kiedy ja rodzi艂am zmieni艂o sie to 偶e to jedzenie troszk臋 skromniejsze ale ok i pampers贸w nie ma a tak to bez zmian. Fajnie by艂o zobaczy膰 mi por贸d od tej innej strony i mam nadziej臋 偶e w styczniu powt贸rze wyczyn siostry:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 21:29 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | by艂am dzi艣 przy porodzie siostry:) o 6 rano chwyci艂y j膮 b贸le, w szpitalu byli艣my po 8 a o 9.13 maluch by艂 ju偶 na 艣wiecie dodam 偶e to jej pierwszy por贸d . Rodzi艂a na prod贸wce a na noc przenie艣li ich do gniazdka. Na porod贸wce dosta艂a pi偶ame, majtki jednorazowe, podpaski, pierwsz膮 pieluszk臋 dla dziecka, szampon i myd艂o by艂y. W gniazdku s膮 r臋czniki, ubranka dla dziecka i bielizna dla mamy, podpaski. Lod贸wka z jedzeniem, po艂o偶na proponowa艂a mi i m臋偶owi siostry by艣my si臋 cz臋stowali. Od czasu kiedy ja rodzi艂am zmieni艂o sie to 偶e to jedzenie troszk臋 skromniejsze ale ok i pampers贸w nie ma a tak to bez zmian. Fajnie by艂o zobaczy膰 mi por贸d od tej innej strony i mam nadziej臋 偶e w styczniu powt贸rze wyczyn siostry:) |
ty te偶 jeste艣 w ci膮偶y????i by艂a艣 z ni膮????wow!a to b臋dzie Tw贸j pierwszy por贸d??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 21:59 Temat postu: |
|
|
Gratulacje dla siostry:)
Fajnie sie czyta takie pozytywne posty, mam nadzieje, ze moj niedlugo tez bedzie pozytywny:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 22:28 Temat postu: |
|
|
lampeczko ja jestem 22 i 4 dni w drugiej ci膮偶y, mam ju偶 trzyletni膮 c贸reczk臋. Super by艂o zobaczy膰 por贸d z tej drugiej strony:) ciesz臋 si臋 偶e siostrze szybko posz艂o i nie musia艂am zbyt d艂ugo patrze膰 jak cierpi, jej m膮偶 te偶 by艂 ale jak ona sama stweirdzi艂a moja obecno艣膰 dodawa艂a jej si艂, bardziej s艂ucha艂a mnie ni偶 po艂o偶nej:). Personel jak zwykle super!!!!! Raz ju偶 rodzi艂am na Islandii i dzi艣 spotka艂am po艂o偶n膮 kt贸ra odbiera艂a m贸j por贸d i o dziwo po takim czasie rozpozna艂a mnie, zawsze lubie tam wraca膰
Beatka 偶ycz臋 Tobie i sobie szybkiego i szcz臋艣liwego rozwi膮zania:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 22:32 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | by艂am dzi艣 przy porodzie siostry:) o 6 rano chwyci艂y j膮 b贸le, w szpitalu byli艣my po 8 a o 9.13 maluch by艂 ju偶 na 艣wiecie dodam 偶e to jej pierwszy por贸d . Rodzi艂a na prod贸wce a na noc przenie艣li ich do gniazdka. Na porod贸wce dosta艂a pi偶ame, majtki jednorazowe, podpaski, pierwsz膮 pieluszk臋 dla dziecka, szampon i myd艂o by艂y. W gniazdku s膮 r臋czniki, ubranka dla dziecka i bielizna dla mamy, podpaski. Lod贸wka z jedzeniem, po艂o偶na proponowa艂a mi i m臋偶owi siostry by艣my si臋 cz臋stowali. Od czasu kiedy ja rodzi艂am zmieni艂o sie to 偶e to jedzenie troszk臋 skromniejsze ale ok i pampers贸w nie ma a tak to bez zmian. Fajnie by艂o zobaczy膰 mi por贸d od tej innej strony i mam nadziej臋 偶e w styczniu powt贸rze wyczyn siostry:) |
Dokladnie tak jest i tak jak pisalam swoje to w zasadzie potrzebne sa pampersy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2010, 22:35 Temat postu: |
|
|
[quote="norbi261107"]lampeczko ja jestem 22 i 4 dni w drugiej ci膮偶y, mam ju偶 trzyletni膮 c贸reczk臋. Super by艂o zobaczy膰 por贸d z tej drugiej strony:) ciesz臋 si臋 偶e siostrze szybko posz艂o i nie musia艂am zbyt d艂ugo patrze膰 jak cierpi, jej m膮偶 te偶 by艂 ale jak ona sama stweirdzi艂a moja obecno艣膰 dodawa艂a jej si艂, bardziej s艂ucha艂a mnie ni偶 po艂o偶nej:). Personel jak zwykle super!!!!! Raz ju偶 rodzi艂am na Islandii i dzi艣 spotka艂am po艂o偶n膮 kt贸ra odbiera艂a m贸j por贸d i o dziwo po takim czasie rozpozna艂a mnie, zawsze lubie tam wraca膰
Beatka 偶ycz臋 Tobie i sobie szybkiego i szcz臋艣liwego rozwi膮zania:)[/quote]
to trzymamy razem za siebie kciuki:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 9:37 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | lampeczko ja jestem 22 i 4 dni w drugiej ci膮偶y, mam ju偶 trzyletni膮 c贸reczk臋. Super by艂o zobaczy膰 por贸d z tej drugiej strony:) ciesz臋 si臋 偶e siostrze szybko posz艂o i nie musia艂am zbyt d艂ugo patrze膰 jak cierpi, jej m膮偶 te偶 by艂 ale jak ona sama stweirdzi艂a moja obecno艣膰 dodawa艂a jej si艂, bardziej s艂ucha艂a mnie ni偶 po艂o偶nej:). Personel jak zwykle super!!!!! Raz ju偶 rodzi艂am na Islandii i dzi艣 spotka艂am po艂o偶n膮 kt贸ra odbiera艂a m贸j por贸d i o dziwo po takim czasie rozpozna艂a mnie, zawsze lubie tam wraca膰
Beatka 偶ycz臋 Tobie i sobie szybkiego i szcz臋艣liwego rozwi膮zania:) |
to super.....ja mia艂am kiedy艣 i艣膰 z kole偶ank膮 te偶 by艂am w ci膮偶y ale si臋 ba艂am...du偶o duzo zdr贸wka dla was:)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapiotrek
| Do潮czy: 15 Mar 2010 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 13:47 Temat postu: mleko |
|
|
Kobietki mam pytanko, moze ktoras z Was miala podobna sytuacje. Dostalam paczke z Polski z mlekiem dla Maluszka - Bebilon 10 opakowan z tego celnicy 2 pudelka doslownie zniszczyli pozostale 4 otworzyli powylamywali zamkniecia, reszty juz nie otwierali. Mleko po otwarciu jest wazne tylko 4 tygodnie i w tym czasie nie zdaze wszystkich wykorzystac. Nie wiem myslicie ze na cos takiego mozna zlozyc zazalenie na poczcie (bo nie chce zeby z innymi paczkami bylo to samo) i domagac sie zwrotu pieniedzy, gdyz jedno mleko tu kosztuje 3500 ISK? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapiotrek
| Do潮czy: 15 Mar 2010 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 13:48 Temat postu: mleko |
|
|
Kobietki mam pytanko, moze ktoras z Was miala podobna sytuacje. Dostalam paczke z Polski z mlekiem dla Maluszka - Bebilon 10 opakowan z tego celnicy 2 pudelka doslownie zniszczyli pozostale 4 otworzyli powylamywali zamkniecia, reszty juz nie otwierali. Mleko po otwarciu jest wazne tylko 4 tygodnie i w tym czasie nie zdaze wszystkich wykorzystac. Nie wiem myslicie ze na cos takiego mozna zlozyc zazalenie na poczcie (bo nie chce zeby z innymi paczkami bylo to samo) i domagac sie zwrotu pieniedzy, gdyz jedno mleko tu kosztuje 3500 ISK? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 13:59 Temat postu: |
|
|
A otrzymalas najpierw listowne zawiadomienie z prosba o zezwolenie na otwarcie paczki bo ja za kazdym razem jak zatrzymywali paczke cos takiego dostawalam,jechalam na poczte glowna na ARTUNIE i tam podpisywalam zgode a oni otwierali,po drugie na tej tez poczcie mozesz zlozyc skarge.Ja napewno bym nie odpuscila nie mozemy pozwalac na cos takiego |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 14:25 Temat postu: |
|
|
jenny83 napisa: | A otrzymalas najpierw listowne zawiadomienie z prosba o zezwolenie na otwarcie paczki bo ja za kazdym razem jak zatrzymywali paczke cos takiego dostawalam,jechalam na poczte glowna na ARTUNIE i tam podpisywalam zgode a oni otwierali,po drugie na tej tez poczcie mozesz zlozyc skarge.Ja napewno bym nie odpuscila nie mozemy pozwalac na cos takiego |
ja raz dostaje list z zapytaniem czy mog膮 otworzy膰 a raz nie..ale poczta mi wysy艂a a jak na lotnisku otwieraj膮 to chyba nie wysy艂aj膮 zawiadomie艅 tylko od razu otwieraj膮 i to nie wina poczty chyba a na lotnisku celnik贸w.proponuje i艣膰 na poczt臋 i zapyta膰.i w razie co na lotnisku z艂o偶y膰 tak膮 skarg臋. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 14:35 Temat postu: |
|
|
Jezeli to paczka to celnicy otwieraja na glownej poczcie a nie na lotnisku z tego co sie orientuje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2010, 14:39 Temat postu: |
|
|
jenny83 napisa: | Jezeli to paczka to celnicy otwieraja na glownej poczcie a nie na lotnisku z tego co sie orientuje  |
aaa a ja my艣la艂膮m 偶e na lotnisku jeszcze
wie膰----ruszaj na poczt臋 i daj zna膰 co ci powiedzieli |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2010, 1:21 Temat postu: |
|
|
No hej laski. Ja urodzilam synka 6 tyg temu. Zacz臋艂o sie o 16 delikatnymi skurczami ale z m臋zem potuptalismy do szpitala. Mieszkamy w Keflaviku i mia艂am 5 min piechotka tam polo偶na pod艂膮czy艂a kTG i potem kaza艂a i艣膰 na lody i wr贸cic jak beda juz b贸le nie do prze偶ycia wiec by艂y lody i hamburgery i spowrotem do szpitala. No i sie zacz臋lo... b贸le krzy偶owe etc. ale 艣wietnie wypos偶ony pokoik, wielka wanna, pi艂ka, bujaczek kt贸ry polecam !! wody nie odesz艂y same wiec nak艂u艂a.. ale przy 6 cm stwierdzi艂a 偶e ma obawy co do t臋tna ma艂ego i wezwa艂a karetke i na sygnale do Rkj!! a ja juz mia艂am pod koniec drogi b贸le parte !! Tyle co zd膮rzy艂am cudem przeslizgn膮膰 sie na z 艂贸偶ka karetkowego na 艂贸偶ko porodowe i juz akcja !! po 15 min Ma艂y juz by艂 Por贸d ca艂y trwa艂 5 h Niestety po raz drugi nie by艂o mi dane dostac znieczulenia wiec zn贸w na 偶ywca rodzi艂am.(bo juz c贸rcie mam) Potem do gniazdka, a tam czeka艂y ciuszki dla malego, r臋czniiczki , dla mnie higieniczne podk艂ady itp. Takze gdyby mnie zabrali nawet z ulicy to niczego by nam nie zabrak艂o. Choc widze 偶e tu ka偶dy ma inn膮 wiedze co wzi膮膰 a co nie... ja mia艂am ze soba wszytsko ale gdybym nie mia艂a tez spokojnie sz艂o ta dob臋 wytrzymac  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2010, 10:10 Temat postu: |
|
|
kiki to niez艂a przygod臋 mia艂a艣, jak d艂ugi by艂 pierwszy por贸d?? Ja w styczniu rodz臋 drug膮 dzidzie i jestem ciekawa czy b臋d臋 si臋 m臋czy膰 tak jak za pierwszym razem. Pierwszy por贸d od by艂 d艂uuuuuuugi i ci臋偶ki, ma艂a wa偶y艂a prawie 4,5kg, znieczulenia nie chcia艂am bo mi po艂o偶na powiedzia艂a 偶e urodze na膰pane dziecko:) teraz te偶 bym chcia艂a 偶eby wszystko by艂o 100% naturalne. Tu po艂o偶ne prowadz膮ce ci膮偶e m贸wi膮 pacjentkom 偶e nic nie ma w szpitalu, mojej siostrze tydz przed porodem powiedzia艂a 偶eby ona wszystko wzi臋艂a i pojecha艂a do szpitala z wielk膮 waliz膮 a okaz艂o sie co innego |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2010, 10:14 Temat postu: |
|
|
jak ju偶 pisz臋 to co co艣 zapytam. W szpitalu na p臋powink臋 dziecka zak艂adaj膮 plastikowego klipsa, ja wczoraj posz艂am do siostry 偶eby sprawdzi膰 jak sobie radzi i troch臋 pom贸c. Rozebra艂am maluch 偶eby zobaczy膰 p臋puszek i pokaza膰 jej jak o niego dba膰 a tam niespodzianka, plastikowy wielki klips na p臋puszku. Wasze dzieci te偶 do domu z tym klipsem wr贸ci艂y czy zdjeli w szpitalu? Jak zadzwonili艣my do po艂o偶nej to powiedzia艂a 偶e niby tak ma by膰 ale na wizyte mia艂a przyj艣膰 wieczorem a zmieni艂a na rann膮 godz aby zdj膮膰 tego klipsa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2010, 11:09 Temat postu: |
|
|
Dziwne tak jak pisalam ja rodzilam 8 tyg temu i wogole klipsa nie mial maly nawet na poczatku .Pepowinka byla podwiazana bardzo krotko i to wszystko  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2010, 11:10 Temat postu: |
|
|
A i jeszcze jedno ja mialam znieczulenie bo porod trwal ponad 20 godz i wcale nie urodzilam na膰panego dziecka !!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|