Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 14 Maj 2006, 15:07 Temat postu: Od kiedy, trzeba wysyłać druk do Islandi i czekac na odp. |
|
|
Od kiedy, trzeba wysyłać druk do Islandi i czekac na odp. od rzadu islandzkiego - wyznaczajacego gdzie ma kto pracowac ??
dowiedzialem sie, ze pol roku temu powinienem wyslac jakis druk do islandi gdzie chce pracowac, moje kwalifikacje itp i oni dopiero po pol roku daja znac |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
 | Doczy: 16 Kwi 2004 | Posty: 136 | Skd: Gdansk/101 Reykjavik |
|
Wysany: 14 Maj 2006, 16:41 Temat postu: |
|
|
jaki druk?
jakie wyznaczenie gdzie masz pracowac?
o co w ogole Ci chodzi? ;) _________________ og ef þú vilt þá skal ég ljúga að þér... |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 14 Maj 2006, 18:37 Temat postu: |
|
|
znajoma miala mi załatwić prace np. w ogrodnictwie albo jako patroszenie ryb i dzwonila do pracodawcow i ci twoerdza, ze trzeba bylo pol roku temu wyslac jakies pismo do urzedu pracy w islandi i oni po pół roku daja odpowiedz i wyznaczaja miejsce pracy (domniemanie zaznaczone w tym "druku") |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
|
Wysany: 14 Maj 2006, 19:25 Temat postu: |
|
|
ojoj... albo ktos ci jakichs bzdur naopowiadal, albo zle kogos zrozumiales...
po zmianach, ktore nastapily po 1szym maja nie jestem bardzo biegla w kwestiach znajdowania pracy i zgod na pobyt itd ale z tego co wiem, to znajdujesz pracodawce, podpisujesz umowe, umowa idzie do utlstofnun, a ty jedziesz do pracy...
niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.
czegos takiego jak wyznaczanie miejsca pracy przez rzad nie ma. _________________ og ef þú vilt þá skal ég ljúga að þér... |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 14 Maj 2006, 19:29 Temat postu: |
|
|
no to może właśnie chodzić o to, że wysyłam tą umowe do utlstofnun, oni odpisują mi po pół roku i wyznaczaja, albo proponuja pracodawce, a ja moge jechac pracowac, tylko teraz sie nie da, bo podobno na odp. czeka sie pół roku;o |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
|
Wysany: 14 Maj 2006, 20:04 Temat postu: |
|
|
boszzz... dlaczego rzad Islandii mialby Ci proponowac pracodawce albo nadawac jakiegos?
to jest Twoja i tylko Twoja sprawa. I pol roku to moze teoretycznie trzeba czekac na zgode na pobyt, ale w miedzyczasie mozna pracowac.
Niech mi ktos pomoze! ;)
Viking! Ty na pewno mozesz mi pomoc, bo ja juz nie wiem co wiecej moge napisac ;) _________________ og ef þú vilt þá skal ég ljúga að þér... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 15 Maj 2006, 7:49 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Viking! Ty na pewno mozesz mi pomoc, bo ja juz nie wiem co wiecej moge napisac  |
Drogi Panie Abdullah nikt na Islandii nie proponuje Ci pracodawcy, powiem więcej nikt też nie wybiera Ci pracodawcy /chyba że jesteś pantoflazem i robi to za Ciebie żona- to taki niewinny żarcik/
Z Twoich wcześniejszych wypowiedzi wywnioskowałem że ktoś albo Cię robi w przysłowiowego balona, albo coś źle zrozumiałeś.
Nie będe się rozpisywać jak to wyglądało przed 1 maja 2006 roku.
Teraz przyjeżdzasz szukasz, pracy zglaszasz pobyt w imigracyjnym i to chyba koniec. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 15 Maj 2006, 8:53 Temat postu: |
|
|
czyli jak widze, z rodzinką najlepiej wychodzi się na zdjęciu - wiedziałem, że mnie ktoś robi w balona, bo to było nie realne, żeby państwo wyznaczało pracowników pracodawcą |
|
Powrt do gry |
|
 |
| leszek16064 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
 | Doczy: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skd: Akranes |
|
Wysany: 15 Maj 2006, 16:33 Temat postu: |
|
|
WIĘC!!! Jeżeli pracodawca wyraża chęć zatrudnienia Ciebie- przyjeżdżasz na Islandię podpisujesz z nim kontrakt, pracujesz sobie w między czasie w najlepsze a pracodawca załatwia wszelkie sprawy związane z twojm zatrudnieniem,lub ty załatwiasz w urzędzie(kenitala itp...).
Jeżeli ktoś napisał Ci takie bzdury to chyba po to żeby Cię zbyć niestety. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|