Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
|
Powrót do góry |
|
|
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 17 Wrz 2009, 0:31 Temat postu: |
|
|
gosia293 napisał: | kupiliĹmy mieszkanie w zeszĹym roku w maju,na poczatku tego roku w rozliczeniu rodatkowym uwzglÄdnilismy wkĹad wĹasny,liczyliĹmy na jakiĹ zwrot.okazaĹo siÄ Ĺźe na zwrot mogÄ
liczyÄ osoby ktĂłre zakupiĹy mieszkanie w pierwszym kwartale roku!!!czy ktoĹ z was spotkaĹ siÄ z takÄ
sytuacjÄ
,bo prawdÄ mĂłwiÄ
c troszkÄ siÄ rozczarowaĹam! |
A ja kupilam ponad 2 lata temu i w tym roku mialam dostac tez zwrot ale mi pani powiedziala ze nei bylam zameldowana i nie nalezy mi sie .. WIadomo gdzie poszly pieniadze..
Czytalam jakis czas temu na Onecie ze od listopada nie bedzie wesolo na Islandii..
Kredyty zaciagniete w euro maja nieznacznie wzrosnac, a te w koronie dosc mocno pojda w gore.
Wszystkie zamrozone kredyty beda odblokowane tak ze kazdy dostanie wiecej do placenia,
Nie pamietam juz dokladnie co tam pisalo ale scenariusz nei byl zbyt optymistyczny. No pisali jeszcze ze zwiekszy sie bezrobocie bo sie skoncza prace sezonowe, no ale tak jest co roku.
Moj kredyt za mieszkanie wzrosl zle nie tragicznie. To wszystko zalezy na jaki procent jest i na jak dlugo.
Mysle ze decyzje kupna mieszkania trzeba podjac samemu zeby pozniej nie miec do nikogo zalu.
Ja chcetnie sprzedam moje mieszkanie ale przez ta cala sytuacje to raczej nie mozliwe i jak wiekszosc czekam ale czy sie doczekam?
Tak ze dzis jak si ekupuje to na cale zycie praktycznie bo placac Icesave dlugo nie bedzie pozyczek typu 20% |
|
Powrót do góry |
|
|
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 17 Wrz 2009, 0:33 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | wzrosl zle nie tragicznie. |
zrosl ale nie tragicznie :-) |
|
Powrót do góry |
|
|
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 17 Wrz 2009, 19:28 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: |
Ja chcetnie sprzedam moje mieszkanie ale przez ta cala sytuacje to raczej nie mozliwe i jak wiekszosc czekam ale czy sie doczekam?
|
a oglaszalas?moze ci sie uda .Moze admin zgodzi sie na ogloszenie tu.Pewnie takich jak ty jest wiecej ,moze sa tu tacy ktorzy widza zakup jako inwestycje.Przeciez kiedys sie ruszy..pewnie za pare lat ale ... |
|
Powrót do góry |
|
|
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 22 Wrz 2009, 19:38 Temat postu: Re: ... |
|
|
surtsey napisał: | ja kupiĹem w 3 kwartale i nie dostaĹem zwrotu ... |
karma ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
|
| jaro12369
| Dołączył: 29 Sie 2007 | Posty: 106 | Skąd: ĹĂłdz/ReykjavĂk |
|
Wysłany: 30 Mar 2010, 12:13 Temat postu: zakup mieszkania |
|
|
kto wie jaka jest opĹata u szeryfa za zakup mieszkania:) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| natala1234
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 71 | |
|
Wysłany: 11 Maj 2010, 17:39 Temat postu: |
|
|
moze mi ktos powiedziec czy najpierw powinnam sie udac do biura nieruchomosci znalesc mieszkanie a pozniej starac sie o kredyt czy moze w biurze nieruchomosci mozna wszytko zalatwic?
moze mi ktos podac jakis namiar na biura lub gdzie mozna zalatwiac kredyt |
|
Powrót do góry |
|
|
| foo
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
Wysłany: 11 Maj 2010, 18:59 Temat postu: |
|
|
Wszystko powinno siÄ daÄ zaĹatwiÄ u poĹrednika.
Czyli: wybierasz sobie mieszkanko np. na http://mbl.is/mm/fasteignir/
Tam jest napisane kto poĹredniczy, kontaktuesz siÄ z nimi, umawiasz sobie oglÄ
danie czy tam co chcesz. Jak Ci siÄ podoba to oni teĹź poĹredniczÄ
miÄdzy TobÄ
a kredytodawcÄ
.
Ja przynajmniej tak miaĹem przy odydwĂłch zakupach jakie robiĹem.
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 11 Maj 2010, 19:03 Temat postu: odp |
|
|
Wystarczy isc do jakiegos biura, ktore zajmuje sie sprzedaza nieruchomosci i oni zalatwiaja wszystkie formalnosci za Ciebie. Gdy wybierzesz juz mieszkanie to oni posrednicza w zalatwieniu (przejeciu)kredytu. Moim zdaniem tak jest najlepiej ( przez posrednika), bo jak to mowia w razie W zawsze to posrednik odpowiada. Ty jako kupujacy musisz jedynie dostarczyc dokumenty, ktorych potrzebuja w banku ( launy, rozliczenie podatkowe, informacje o innych kredytach, limity na kartach kredytowych i jesli trzeba cos wplacic wydruk z konta badz dokument potwierdzjacy, ze masz ta gotowke). |
|
Powrót do góry |
|
|
| bomba
| Dołączył: 28 Paź 2008 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2010, 21:33 Temat postu: mieszkanie czynszowe |
|
|
Witam serdecznie.Mam nadzieje ze napisalam na odpowiedniej stronie i admin mnie nie przeniesie.Otoz chcialam uzyskac informacji na temat mieszkania czynszowego. Czy ktos z forumowiczow mial okazje zalatwic sobie takie mieszkanie.Chcialalbym sie dowiedziec gdzie konkretnie sie to zalatwia.Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam _________________ bomba |
|
Powrót do góry |
|
|
| magda87
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 7 Paź 2010, 10:43 Temat postu: kupno mieszkania |
|
|
Witam wszystkich forumowiczow. Zamierzam kupic mieszkanie i mam kilka pytan. A wiec czy podatek zalezy od metrazu jesli tak to za 80 m ile musialabym zaplacic? Ubezpieczenie- gdzie najlepiej ubezpieczyc i za ile? I jeszcze jedno czy podatek i ubezpieczenie mozna rozlozyc na raty? Prosze osoby ktore kupily domy i wiedza cos na ten temat o odpowiedzi. Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
| slawekl
| Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 90 | Skąd: Rock'Ya'VĂk |
|
Wysłany: 8 Paź 2010, 0:14 Temat postu: Re: kupno mieszkania |
|
|
magda87 napisał: | Witam wszystkich forumowiczow. Zamierzam kupic mieszkanie i mam kilka pytan. A wiec czy podatek zalezy od metrazu jesli tak to za 80 m ile musialabym zaplacic? Ubezpieczenie- gdzie najlepiej ubezpieczyc i za ile? I jeszcze jedno czy podatek i ubezpieczenie mozna rozlozyc na raty? Prosze osoby ktore kupily domy i wiedza cos na ten temat o odpowiedzi. Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam. |
Podatek masz z automatu rozĹoĹźony na raty od stycznia do paĹşdziernika(10rat) a ubezpieczenie na mieszkanie(podstawowe) to kwota rzÄdu 10-15 tyĹ i pĹacisz razem z samochodem lub jednorazowo. _________________ Nie wystarczy mieÄ na kogo, trzeba takĹźe umieÄ liczyÄ... |
|
Powrót do góry |
|
|
| zimcia82
| Dołączył: 01 Maj 2010 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2010, 22:36 Temat postu: kupno mieszkania |
|
|
Witajcie, mam pytanko. Zamierzam kupic mieszkanie, czy ktos z Was orientuje sie czy istnieje mozliwosc ominiecia agencji nieruchomosci? Jesli tak to kto jeszcze moze sporadzic umowe i zajac sie ksiega wieczysta itd. i w ogole sie to oplaca? Procenty w agencjach mnie poprostu wystraszyly i szukam jakiejs tanszej drogi. Bardzo prosze o odpowiedz, jesli cos wiecie. Z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
| zenon123 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 27 Wrz 2010 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 24 Paź 2010, 13:40 Temat postu: Re: kupno mieszkania |
|
|
zimcia82 napisał: | Witajcie, mam pytanko. Zamierzam kupic mieszkanie, czy ktos z Was orientuje sie czy istnieje mozliwosc ominiecia agencji nieruchomosci? Jesli tak to kto jeszcze moze sporadzic umowe i zajac sie ksiega wieczysta itd. i w ogole sie to oplaca? Procenty w agencjach mnie poprostu wystraszyly i szukam jakiejs tanszej drogi. Bardzo prosze o odpowiedz, jesli cos wiecie. Z gory dziekuje |
rajmund doradca on zajmuje sie tez nieruchomosciami polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
|