reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 80, 81, 82  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Życie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
kula

Doczy: 23 Pa 2008
Skd: Keflavik
PostWysany: 20 Lis 2010, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny, czy ktoraś z was ma moze sprzedać lub pozyczyć opakowanie "acidolac baby"?
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
lampeczka

Doczy: 25 Sty 2009
PostWysany: 23 Lis 2010, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej!
kobietki:))mamusie;))i tatusiowie;))
czytałyście ogłoszenie o tym że można zrobić dzieciom imprezkę mikołajkową z choinką i prezentami?????zgaszajcie się to super pomysłSmile)
pogadamy wypijemy kawusie dzieci się pobawiąWink)ja z chęcią bym poszła
co wy na to?????
Powrt do gry
@ni@

Doczy: 16 Sie 2008
PostWysany: 23 Lis 2010, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
hej!
czytałyście ogłoszenie o tym że można zrobić dzieciom imprezkę mikołajkową z choinką i prezentami?????zgaszajcie się to super pomysłSmile)
co wy na to?????

W moim mieście(nie Reykjavik) można zamówic Mikołaja jak się nie mylę to na 24 grudnia. Wpada taki "krejzol" do domu(jeden z 13 ,którzy wcześniej pojawiają się w mieście) z prezentem kupionym wcześniej przez rodziców,super sprawa. Ciekawa jestem czy w stolicy też jest taka opcja mikołajkowa
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
lampeczka

PostWysany: 23 Lis 2010, 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa:
lampeczka napisa:
hej!
co wy na to?????

W moim mieście(nie Reykjavik) można zamówic Mikołaja jak się nie mylę to na 24 grudnia. Wpada taki "krejzol" do domu(jeden z 13 ,którzy wcześniej pojawiają się w mieście) z prezentem kupionym wcześniej przez rodziców,super sprawa. Ciekawa jestem czy w stolicy też jest taka opcja mikołajkowa

jest właśnie i trzeba nazbierać chętnych:)będzie sala, mikołaj(prezenty rodzice kupują sami swoim dzieciom)jakieś ciacho kawusia.....koszt w zależności od tego ile nas tam będzie a musi bym min.30.
ja też nie jestem z reyjaviku a z keflaviku i chętnie bym przyjechała
Powrt do gry
lampeczka

PostWysany: 23 Lis 2010, 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba usunęli już to ogłoszenie ale podaje nicka to organizatora
zapytajcie o wszystko
Zloty rumak
Powrt do gry
lampeczka

PostWysany: 23 Lis 2010, 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=69950
oooo tu to jest
Powrt do gry
helenka

Doczy: 17 Pa 2010
PostWysany: 26 Lis 2010, 19:48    Temat postu: kolczyki Odpowiedz z cytatem

W jakim wieku przekuwałyście uszy swoim pociechom? Kiedy najlepiej, jak jest malutkie czy jak będzie już miało kilka lat?
Powrt do gry
lampeczka

PostWysany: 26 Lis 2010, 20:08    Temat postu: Re: kolczyki Odpowiedz z cytatem

helenka napisa:
W jakim wieku przekuwałyście uszy swoim pociechom? Kiedy najlepiej, jak jest malutkie czy jak będzie już miało kilka lat?

my przekłuwaliśmy 1czerwca na dzięń dziecka;))córcia miała 14m.
ale znam można wcześniej.nawet jak mają 3m.znam takie bobaski:)
Powrt do gry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Doczy: 16 Sty 2008
Skd: Keflavik
PostWysany: 26 Lis 2010, 20:42    Temat postu: Okulista dzieciacy Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mojemu 6 miesiecznemu synkowi ucieka lewe oczko (prawdopodobnie odziedziczyl to po tacie), pediatra stwierdzil ze jest maly problem z oczkiem ale to jeszcze za wczesnie by cokolwiek zdzialac, ze trzeba czekac! Jednak wiem, ze w Polsce z takim problemem dzieciaczki sa odsylane do okulisty i nawet w tak wczesnym wieku podejmuje sie leczenie bo im wczesniej tym lepiej. W zwiazku z tym moze ktoras z mam miala tutaj podobny problem, prosze o porady lub kontakt do okulisty dzieciecego. Pozdrawiam Paulina.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG
norbi261107

Doczy: 16 Lut 2009
Skd: reykjavik
PostWysany: 26 Lis 2010, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej Paulina!! mojej córci też oczko ucieka ale zaczeło się jak miała 2 latka, pediatra mówił nam to co i Tobie. Znalazłam okulistkę z której bardzo jestem zadowolona. Mała nosi okularki, zaklejamy jej zdrowe oczko by te uciekające ćwiczyć. polecam Ci tą okulistkęELINBORG GUDMUNDSDOTTIR, Kringlan 4-12, 103Rvk, tel: 5700990, podaj wiek dziecka zamaiając wizyte, myślę że na okularki za wcześnie ale może zbada dno oka i zaleci gimnastykę tak jak nam
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Tlen
slonce

Doczy: 06 Gru 2009
PostWysany: 29 Lis 2010, 8:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mojemu synkowi też jedno oczko ucieka i nosi okularki od 10 miesiąca z tym,że leczenie zaczęło się w Polsce. Widziałam tam i mniejsze dzieciaczki z okularkami Smile Synek ma miękkie plastikowe okularki z gumeczką z tyłu więc są bezpieczne i nie spadają Smile
Powrt do gry
norbi261107

Doczy: 16 Lut 2009
Skd: reykjavik
PostWysany: 29 Lis 2010, 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu dla dzieci też są super okularki, prawie nic nie ważą, są zrobione z jakiegoś tworzywa że można je zawinąć na palec, podeptać a się nie łamą. Tu nie widziałam gumeczek do zasłaniania ale ja mojej córci zaklejam oczko specjalnymi plasterkami. Leczenie zaczęło się w maju a już jest duża poprawa.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Tlen
helenka

Doczy: 17 Pa 2010
PostWysany: 30 Lis 2010, 15:01    Temat postu: problem Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mam problem. Moja coreczka robi kupki z krwia. Lekarka powiedziala, zebym wprowadzila diete bez bialka krowiego. Ale znowu robi kupki z krwia.Mialyscie moze podobny problem? Jutro ide do pediatry, ale boje sie,ze to zbagatelizuje. W Polsce dzieciom zaraz robia rozne badania, a tu przewaznie przymykaja na wszystko oko
Powrt do gry
lampeczka

PostWysany: 30 Lis 2010, 16:36    Temat postu: Re: problem Odpowiedz z cytatem

helenka napisa:
Dziewczyny mam problem. Moja coreczka robi kupki z krwia. Lekarka powiedziala, zebym wprowadzila diete bez bialka krowiego. Ale znowu robi kupki z krwia.Mialyscie moze podobny problem? Jutro ide do pediatry, ale boje sie,ze to zbagatelizuje. W Polsce dzieciom zaraz robia rozne badania, a tu przewaznie przymykaja na wszystko oko

jutro u pediatry radzę stanowczo powiedzieć ze mają dziecku zrobić odpowiednie badania.wiem coś o ich przymykaniu oka.ja po 6tyg.póki się nie zaparłam w gabinecie, powiedziałam że nie wyjdę jezeli dziecku nie przepisze czegoś co pomoże uzyskałam jakąś pomoc.po 3wizytach dopiero córka dostała leki.a tak kaszel, wymioty wydzieliną,duszności to dla nich wirus i samo przejdzie.pić dużo wody. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Powrt do gry
gwiazdeczka

Doczy: 27 Lut 2010
PostWysany: 19 Gru 2010, 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane mamy, niedługo przyjdzie na świat mój synek i muszę już przygotować wyprawkę, ale ostatnio jak byłam na zakupach to nic nie kupiłam, bo nie wiedziałam dokładnie co i jakiej firmy, Wy już macie sprawdzone jakieś kosmetyki, mogłabym Was prosić byście napisały co muszę kupić na początek? To co będę potrzebowała do szpitala i do domku oraz to co z apteki, nie wiem wszystko co Wy kupowałyście przed porodem, cała wyprawka, postaram się żeby jeszcze mama mi coś z Polski przysłała. Bardzo Was proszę, z góry serdecznie dziękuję :*
Powrt do gry
kocurek
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
Doczy: 24 Lut 2009
Skd: Rvk
PostWysany: 21 Gru 2010, 18:12    Temat postu: przedszkole Odpowiedz z cytatem

Witam, mam takie pytanko, doszły mnie słuchy, że zaraz po porodzie zapisuje sie tutaj dziecko do przedszkola, i czeka sie w kolejce. Niedawno urodziłam i nie wiem co mam robić. Za wszystkie info co i jak mam teraz zrobić bardzo dziekuje i pozdrawiam
Powrt do gry
kiki
Go
PostWysany: 26 Gru 2010, 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamy. Mam pytanie do Was odnośnie mleka modyfikowanego. Mój synek ma przeszło 4 m-ce i jest na mleku SMA. Jednorazowo pochłania nie więcej jak 150 ml. co jakies 3h. Ale jak do tej pory starczało mu to na noc i ja przesypiał od godz 1 - 9 np. Ale teraz budzi sie 2 razy w nocy na jedzonko. Być może czas na zmiane na jakies tłuściejsze mleko, ale oprócz NAN nic nie widziałam. Kupiłam mu Bebiko ale jakoś mu nie podeszło Sad Może mi poradzicie na jakie mleko się przestawic by lepiej zaspokajało jego głód??
Powrt do gry
lampeczka

PostWysany: 26 Gru 2010, 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiki napisa:
Witam wszystkie mamy. Mam pytanie do Was odnośnie mleka modyfikowanego. Mój synek ma przeszło 4 m-ce i jest na mleku SMA. Jednorazowo pochłania nie więcej jak 150 ml. co jakies 3h. Ale jak do tej pory starczało mu to na noc i ja przesypiał od godz 1 - 9 np. Ale teraz budzi sie 2 razy w nocy na jedzonko. Być może czas na zmiane na jakies tłuściejsze mleko, ale oprócz NAN nic nie widziałam. Kupiłam mu Bebiko ale jakoś mu nie podeszło Sad Może mi poradzicie na jakie mleko się przestawic by lepiej zaspokajało jego głód??

skoro ma 4m.to czemu nie wsypiesz mu kaszki do mleczka??zrób 150mleka i wsyp 3-4łyżeczki kaszki tak aby przeszło przez smoczek.
Powrt do gry
Katrina

Doczy: 26 Maj 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 26 Gru 2010, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
kiki napisa:

skoro ma 4m.to czemu nie wsypiesz mu kaszki do mleczka??zrób 150mleka i wsyp 3-4łyżeczki kaszki tak aby przeszło przez smoczek.

Myślę że najpierw należy zacząć od kleiku ryżowego. na 150 ml mleka 3-4 łyżeczki to stanowczo za dużo. Zrobi się kit a po co maluszkowi rozpychać żołądek ??
kiki: Wsyp mu jedną łyżeczkę kleiku ryżowego, jest w bonusach, firmy HIPP. Stopniowo po miesiącu możesz mu wprowadzać powoli kaszki smakowe. Zwróć uwagę tylko czy po kleiku malutki nie ma problemów z wypróżnianiem się ponieważ kleik sam w sobie tak działa Smile Tutaj nie ma zbyt dużego wyboru w kaszkach, ja sobie ściągam kaszki z Polski. Radzę też podawać na przemian mieszankę z kaszki kukurydzianej.
Ja też swoje maleństwo karmiłam mleczkiem SMA. Zagęszczałam mu kleikiem bądź kaszką kukurydzianą. Po pół roku próbowałam wprowadzić STODMJOLK ale niestety źle je znosił, kilka razy próbowaliśmy, ale dopiero kiedy miał ok półtora roczku dobrze zaczął przyswajać to mleczko. STODMJOLK jest dostępny w kartonikach, gotowe do pogrzania tylko, ale jest dopiero od 6 miesiąca życia.
Powodzenia dla Was !!
Powrt do gry
kiki
Go
PostWysany: 26 Gru 2010, 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok dziewczynki..dzieki za pomoc. Jutro kupie kaszki i kleik i spróbujemy Smile
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Życie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 80, 81, 82  Nastpny
Strona 8 z 82

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.