Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| adinek4 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
 | Do潮czy: 01 Maj 2008 | Posty: 36 | Sk眃: w艂oc艂awek |
|
Wys砤ny: 16 Gru 2010, 19:48 Temat postu: witam ;) |
|
|
witam wszystkie mamy
mam pytanie jestem w ci膮偶y to moja pierwsza i by艂am ju偶 u ginekologa ,zbada艂 mnie i powiedzia艂 偶e w takich sprawach to nie do niego a do lekarza pierwszego kontaktu i mog臋 si臋 z nim um贸wi膰 na stycze艅 ale z tego co wyczyta艂am na forum to b臋d臋 mia艂a po艂o偶膮 i jak mam p贸j艣膰 do lekarza i powiedzie膰 "chcia艂am si臋 um贸wi膰 do lekarza bo jestem w ci膮偶y" i wtedy na spotkanie tez przyjdzie po艂o偶na czy jak ?
bardzo prosz臋 o pomoc .Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 16 Gru 2010, 22:45 Temat postu: |
|
|
p贸jd藕 do swojej przychodni i powiedz 偶e jestes w ci膮偶y i chcesz sie widziec z lekarzem lub po艂o偶na. My艣le 偶e pierw um贸wi膮 Cie do po艂o偶nej a ta najwy偶ej Ci臋 skieruje do ginekologa jesli b臋dzie widzia艂a tak膮 potrzebe. Tu niestety oni tak maj膮 偶e ca艂膮 ci膮偶e prowadzi po艂o偶na a dopiero jak cos jest nie tak wysy艂a na konsultacje z ginem. Ale my艣le 偶e to na wst臋pie powinien Cie obejrzec ginekolog i ci膮偶e potwierdzic i zrobic USG a potem do po艂o偶nej ale oni to jako艣 inaczej widza. W ka偶dym razie powiedz w przychodni 偶e to Twoja pierwsza wizyta, sami Ci臋 odpowiednio skieruja
Zycz臋 powodzonka  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| adinek4 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
 | Do潮czy: 01 Maj 2008 | Posty: 36 | Sk眃: w艂oc艂awek |
|
Wys砤ny: 19 Gru 2010, 19:42 Temat postu: hej ;) |
|
|
dzi臋kuje ci kiki za podpowied藕 co mam zrobi膰
pozdrawiam serdecznie ;D |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 26 Gru 2010, 21:29 Temat postu: |
|
|
mam pytanie czy na macierzynskim przysluguje caly dodatek grudniowy od pracodawcy i jaka tak mniej wiecej jest jego wysokosc? Z gory dziekuje za informacje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 27 Gru 2010, 9:05 Temat postu: |
|
|
Dodatek zimowy przysluguje kazdemu, jestem na macierzynskim konca marca i dostalam polowe dodatku, kwota tego dodatku to 40 tys.Wyplacamy jest do 15 grudnia. _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lucynka419911
| Do潮czy: 08 Lut 2010 | Posty: 22 | |
|
Wys砤ny: 30 Gru 2010, 18:41 Temat postu: witam:) |
|
|
wiecie moze czy tutaj mozna dostac ten krem - Revitol Stretch Mark, jestem w ciazy i zauwazylam pare rozstepow na brzuszku i chciala bym sie jak najszybciej ich pozbyc. jezeli wiecie czy mozna go tutaj kupic to dajcie znac:) pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lucynka419911
|
Wys砤ny: 30 Gru 2010, 18:51 Temat postu: :) |
|
|
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 30 Gru 2010, 20:13 Temat postu: |
|
|
Nie wiem na 100% ale kiedy ja szuka艂am by艂y tylko krem z Biotherm i islandzki olejek chyba "Penzil". Nic innego tu nie mieli, teraz mam kremy zamawiane z Polski. Jednak je艣li rozst臋py ju偶 s膮 to nic wielkiego si臋 nie zadzia艂a, zw艂aszcza b臋d膮c w ci膮偶y. Smaruj, masuj itp a potem po porodzie mo偶e u kosmetyczki specjalnymi zabiegami na sp艂ycenie ich itp. nigdy jednak nie znikn膮 ca艂kiem Dodam 偶e niekt贸rzy maj膮 predyspozycje genetyczne i 偶aden krem nie pomo偶e  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lucynka419911
|
Wys砤ny: 30 Gru 2010, 21:19 Temat postu: |
|
|
tak wlasnie myslalam:( trzeba bedzie z naszej dobrze zaopatrzonej Polski zamowic:) pozdrawiam wszystkie mamusie:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 31 Gru 2010, 23:10 Temat postu: :) |
|
|
Szczesliwego Nowego Roku 2011 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Jolka nr1
| Do潮czy: 05 Pa 2010 | Posty: 15 | |
|
Wys砤ny: 10 Sty 2011, 12:46 Temat postu: prosz臋 o pomoc |
|
|
Witam serdeczne
Czy mo偶e mi kto艣 z was przybli偶y膰 spraw臋 p贸j艣cia na zwolnienie b臋d膮c w ci膮偶y.
Wiem 偶e najpierw trzeba si臋 stara膰 o zwolnienie u lekarza rodzinnego
Je艣li takowe dostan臋 to co dalej?
Ale jak to wygl膮da w zak艂adzie pracy?
I kto mi za to zwolnienie b臋dzie p艂aci艂?
Dzi臋kuj臋 艣licznie z g贸ry za pomoc |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sasetka29
| Do潮czy: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2011, 13:03 Temat postu: |
|
|
Witajcie.
Jestem nowa na tym forum i .... ci臋偶arna
Czy kt贸ra艣 z dziewczyn tak samo jak ja jest w ci膮偶y? Ja jestem w 20 tyg.
Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2011, 13:40 Temat postu: :) |
|
|
Gratulacje Sasetko |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2011, 14:05 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!! Sasetka gratulacje!!!! Czy kt贸ra艣 z Was rodzi艂a na gniazdku?? Do porodu zosta艂o mi kilka dni i coraz wi臋cej w膮tpliwo艣ci. Za ka偶dym razem zapominam zapyta膰 swoj膮 po艂o偶n膮 wi臋c mo偶e kt贸ras z Was b臋dzie w stanie mi odpowiedzie膰. Czy je艣li rodzi si臋 na gniazdku i wyst膮pi膮 jakie艣 komplikacje czy maj膮 tam vacum czy w razie konieczno艣ci trzeba rodz膮c膮 przenie艣膰 na porod贸wk臋? Ju偶 raz rodzi艂am na gniazdku ale por贸d odby艂 si臋 bez komplikacji, widzia艂am jak przygotowuj膮 sprz臋t do reanimacji noworodka przestraszy艂o to mnie ale po艂o偶ne powiedzia艂y 偶e to rutynowa procedura, 偶e musz膮 mie膰 to pod r臋k膮 w razie konieczno艣ci u偶ycia ale nie widzia艂am sprz臋tu do wyci膮gni臋cia dzidziusia. Za pierwszym razem czu艂am 偶e wszystko b臋dzie dobrze a tym razem mam jakie艣 obawy. B臋d臋 wdzi臋czna za odpowiedzi. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sasetka29
| Do潮czy: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2011, 14:35 Temat postu: Re: :) |
|
|
mstefa napisa: | Gratulacje Sasetko |
Dzi臋kuj臋  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2011, 19:32 Temat postu: |
|
|
sprz臋t do wyci膮gania dziecka ??? chyba masz na my艣li ssawke czy kleszcze tak?? hmm... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 18 Sty 2011, 20:22 Temat postu: |
|
|
chodzi mi o ssawke, to sie chyba vacum nazywa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 19 Sty 2011, 9:48 Temat postu: |
|
|
norbi nie wiem czy maja tam taki sprzet ale powiem ci jedno tez pojechalam g=do gniazdka ale w momencie kiedy sie okazalo,ze nie bedzie tak latwo przyszlam polozna z oddzialu i zostalam przeniesiona na oddzial a po porodzie wrocilam do gniazdka takze spokojnie oni wbrew pozorom naprawe wiedza co robia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
|
Wys砤ny: 19 Sty 2011, 11:52 Temat postu: |
|
|
powiem Wam dziewczny 偶e pierwszym dzieckiem nie ba艂am sie tak porodu jak teraz:) mo偶e to dla tego 偶e ju偶 wiem co i jak. Pierwszy raz uparcie rodzi艂am bez znieczulenia, par艂am 5,5h, tym razem chcialabym urodzi膰 szybciej:) najbardziej boj臋 si臋 o dziecko, o jego zdr贸wko. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|