Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 21 Lut 2005, 2:17 Temat postu: Praca dla operatora Ĺźurawia wieĹźowego/ crane operator job |
|
|
Witam
MarzÄ o tym, by zamieszkaÄ na Islandii. Mam 30 latek, jestem magistrem ekonomii, ale oprĂłcz tego beznadziejnego zupeĹnie wyksztaĹcenia i nikomu niepotrzebnej profesji mam teĹź zawĂłd, ktĂłry jest doĹÄ praktyczny i poszukiwany. Jestem operatorem Ĺźurawia wieĹźowego. Posiadam miÄdzynarodowe uprawnienia na wszelkiego rodzaju dĹşwigi stacjonarne i szynowe. Mam rok praktyki, obsĹugiwaĹem wielkie i maĹe budowy. Czy myĹlicie, Ĺźe znalazĹaby siÄ praca dla mnie na Islandii? Wszak buduje siÄ wszÄdzie, domy i inne budowle same nie powstanÄ
Serdecznie proszÄ was o pomoc, byÄ moĹźe macie jakiĹ kontakt do miejscowej firmy budowlanej, moĹźe sĹyszeliĹcie o poszukiwaniu pracownikĂłw. Plizz, dajcie znaÄ!!! Cudownie byĹoby siÄ spotkaÄ na Islandii...
I am an erected crane operator searching for job in Iceland. I have authorization for all sorts of non-telecommanded cranes (Liebherr, Potain aso.) I am 30 yo university degree (Master of Economics), I speak English and German. One year experience in mastering cranes (including contract with Skanska). Any help or contact would be appreciated :
adamstrauss@tlen.pl

Ostatnio zmieniony przez adam dnia 13 Mar 2005, 0:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lut 2005, 9:31 Temat postu: |
|
|
hej.
Z tego co widzÄ wĹaĹnie takie klasyfikacje majÄ
powodzenie jesli chodzi o zatrudnienie w Islandii. ProponujÄ znowu odwiedziÄ stronÄ www.husareisn.com. Sama bezskutecznie szukam czegoĹ dla siebie, a mam wraĹźenie, Ĺźe Ĺźurawiem wieĹźowym narobiĹabym wiÄcej szkĂłd niĹź poĹźytku :D[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Lut 2005, 9:31 Temat postu: |
|
|
Hej!
Przeslalam Twoj post do naszego dzialu kadrowego - z tego co wiem potrzebowalismy operatora zurawia. Oczywiscie nie wiem na ile moj kochany pracodawca bedzie chcial po raz kolejny przechodzic przez proces sciagania pracownika z Polski (pozwolenia itp.) Tak czy inaczej - zycze powodzenia!
PS. Wyslij CV do: istak.is, iav.is - to najwieksze firmy budowlane na wyspie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lut 2005, 16:05 Temat postu: |
|
|
Bardzo wam dziÄkujÄ, dziewczyny! PowysyĹam cv's do tych firm. MoĹźe teĹź uda siÄ i odpowiedzÄ
z dziaĹu kadrowego pracodawcy Basi. Trzeba dziaĹaÄ. Z chÄciÄ
pomĂłgĹbym wznosiÄ piÄkne budynki na Islandii 8) ZacznÄ wysyĹaÄ hurtowo podania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Mar 2005, 2:58 Temat postu: |
|
|
PowysyĹaĹem cefaĹki do istak.is, iav.is i kilku innych firm oraz agencji pracy. OprĂłcz tego wypeĹniĹem aplikacje na stronie islandzkiego euresu. JeĹli dopisze mi szczÄĹcie, to moĹźe spotkamy siÄ wkrĂłtce gdzieĹ w Reykjaviku albo Keflaviku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Mar 2005, 11:48 Temat postu: |
|
|
adam napisał: | PowysyĹaĹem cefaĹki do istak.is, iav.is i kilku innych firm oraz agencji pracy. OprĂłcz tego wypeĹniĹem aplikacje na stronie islandzkiego euresu. JeĹli dopisze mi szczÄĹcie, to moĹźe spotkamy siÄ wkrĂłtce gdzieĹ w Reykjaviku albo Keflaviku  | Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Mar 2005, 0:08 Temat postu: |
|
|
DziÄki Balcerek
Ĺťurawie sÄ
fajne, no nie?!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Zirella
| Dołączył: 23 Mar 2006 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 18 Cze 2006, 18:52 Temat postu: |
|
|
Wiem, ze o pieniadzach sie nei mowi, jednak interesuje ile zarabia technik budowlany pracujacy na budowie. Czy ktos zna odpowiedzna to pytanie?? Spotkalam wczoraj kilku polakow pracujacych w IAV i wiem ze znajomosc angielskiego nie jest az tak wazna (zaden z nich nei mowil po angielsku). Moj parents chce sie tu wybrac, jednak ma w tej chwili calkiem intratna posade w kraju i bedzie tam pracowal do konca pazdziernika. Zanim podejmie decyzje o wczesniejszym zwolnieniu sie chcialby poznac jakies warunki placowe. A na stronce iav.is, albo nie ma takich informacji albo poprostu nie potrafie ich znalesc ;-)
Pozdrawiam z poludnia Islandii i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lenny
| Dołączył: 15 Mar 2005 | Posty: 216 | Skąd: Keflavik/Reykjavik |
|
Wysłany: 18 Cze 2006, 19:06 Temat postu: |
|
|
moze najprosciej zadzwonic do ĂAV i zapytac bezposrednio. Watpie czy ktokolwiek poda warunki placowe na forum publicznym... A co do znajomosci angielskiego, ĂAV zatrudnia do nadzoru robot kilku Polakow, wiec angielski nie jest wymagany. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Zirella
| Dołączył: 23 Mar 2006 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 19 Cze 2006, 13:07 Temat postu: |
|
|
Ok dzieki. Mam chwilowe zacmienei umyslowe i sama na to eni wpadlam. Choc z drugiej strony czy uwazasz ze ktos poda mi te informacje przez telefon? Tym bardziej ze z tego co zaobserwowalam tutaj nei mowi sie o pieniadzach... No nic sprobuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lenny
| Dołączył: 15 Mar 2005 | Posty: 216 | Skąd: Keflavik/Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Cze 2006, 22:02 Temat postu: |
|
|
Zirella napisał: | Choc z drugiej strony czy uwazasz ze ktos poda mi te informacje przez telefon? Tym bardziej ze z tego co zaobserwowalam tutaj nei mowi sie o pieniadzach... |
mysle, ze przynajmniej powiedza Ci orientacyjnie przedzial placowy zaleznie od stanowiska i doswiadczenia.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|