Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 10 Sty 2009, 11:04 Temat postu: |
|
|
RAFFI napisał: | OD 3 LAT ROBIE SWOJE AUTA W JEDNYM ZAKLADZIE WSZYSTKO ODBYWA SIE ZAWSZE RZETELNIE I PRAWIDLOWO NATOMIAST ZNAM POLAKA KTORY BROBOWAL DOROBIC JAKO MECHANIK I MUSIAL "WYJECHAC"POTYM JAK ZMIENL ROZRZAD W PASSACIE Z 2000R NIEFORTUNNIE NIEDOKRECIL SRUBY KOLA PASOWEGO NO I PECH CHCIAL ZE PASSAT POJEZDZIL JESZCZE 300 KM I ZDECHL HAHA
NIE BRONIE BRON BOZE ISLANDCZYKOW ALECHCE POKAZAC ZE WSZEDZIE ZDARZAJA SIE PARTACZE NAWET WSROD POLAKOW |
Albo rodak zrobi to i tamto a tamtego nie bo nie ma kanaĹu czy jakiegoĹ urzÄ
dzenia pĹacisz jemu a i tak lÄ
dujesz w islandzkim serwisie. A myĹlÄ Ĺźe nie problem siÄ spytaÄ znajomych IslandczykĂłw o dobry warsztat, jak w kaĹźdym kraju, sa i takie i te zĹe, naprawiali mi samochĂłd kilka razy w Polsce, na poziom fachowoĹci tych remontĂłw, nie chcem siÄ wypowiadaÄ by nie podnosiÄ sobie ÄiĹnienia. TakĹźe kamil nie chwal czegoĹ tylko dlatego Ĺźe jest polskie, ĹźebyĹ za miesiÄ
c nie musiaĹ pisaÄ postu co za debil z Polski bierze siÄ za remonty . Jak w kaĹźdej nacji sÄ
dobrzy fachowcy i Ĺşli, czy to Polacy czy Islandczycy. Masz przykĹad w wypowiedzi przedmĂłwcy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 19 Sty 2009, 23:07 Temat postu: wymiana paska rozrzadu |
|
|
Czy moglby mi ktos polecic dobrego mechanika-musze wymienic pasek rozrzadu w vw polo-rocznik 98 a pojemnosc to 1.4.I jeszcze moze wiecie jaki jest tego koszt bo slyszalem ze okolo 100tys koron a to troche duzo mi sie wydaje.Z gory dziekuje za info |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Sty 2009, 5:33 Temat postu: |
|
|
czy tu czy w polsce trzeba poszukac dobrego mechanika mam takiego i tu i w polsce ale nawet im zdarza sie drobna pomylka (2miesiace szpitala bo moj mechanik nie dokrecil kola) ale jezdze do niego dalej i puki on reperuje to ja bede jezdzil pozd |
|
Powrót do góry |
|
 |
| greg ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 14 Lip 2007 | Posty: 45 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 13:15 Temat postu: |
|
|
Ktos sie orientuje jak wyglada kwestia sprzedaz - kupno samochodu i pozniejsze roszczenia nabywcy odnosnie pokrytcia czesci napraw za jakas wade ktora, zauwazyl po czasie uzytkowania (wali absurdem, ale to konkretny przyklad.) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Creator
| Dołączył: 20 Paź 2009 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 16:59 Temat postu: |
|
|
A moglbys opisac co dzieje sie z autem?
MOim zdaniem jest bardzo niewiele wad ,ktore moga byc ukryte ,i zawsze jest zasada ,"widzialy galy....".
Ale jak nie byles w stanie sprawdzic wszystkiego w aucie podczas kupna to mozna sie umowic ze sprzedajacym o jakiejs limitowanej gwarancji/ poreczeniu.
Ale co prawo mowi o takich przypadkach ???.... nie wiem
Znajoma kupowala samochod z bilasali i wiem ,ze oni/ czy wlasciciel pokryli jej koszt naprawy usterki ,ktora wyszla w "praniu " zaraz po kupnie auta.
Napisz co sie dzieje z autem  _________________ Elektro i Mechanika - Rzetelne podejscie to podstawa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 19:13 Temat postu: |
|
|
Moze niezbyt jasno wyrazilem sprawe. Samochod zostal nabyty przez, uwaga, Islandczyka, z pominieciem salonow sprzedazy, na bazie zwyklej umowy kupno sprzedaz. Oczywscie pan Islandczyk mial czas zeby obejrzec auto ile chcial, zdecydowal sie na kupno samochodu (wartosci 140 tys - czyli kazdy sobie zdaje co to za jakos samochodu jest). Na cene zgodily sie obie strony.
Teraz po miesiacu pan Islandczyk wmawia, ze silnik jest popsuty i byly wlasciciel musi placic polowe kwoty naprawy, bo na, jak to sformulowal, "na Islandii, tak to jest". Gdy dostal na twarz argument o prawach konsumenckich, zaczal zaslaniac sie ukrytwa wada silnika.
To tyle co moge powiedziec, bo logika myslenia w tym wypadku tego islandczyka mnie przeraza. Niech wynajdzie jeszcze po 6 miesiacach kolejna wade. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 20:09 Temat postu: |
|
|
greg napisał: | Moze niezbyt jasno wyrazilem sprawe. Samochod zostal nabyty przez, uwaga, Islandczyka, z pominieciem salonow sprzedazy, na bazie zwyklej umowy kupno sprzedaz. Oczywscie pan Islandczyk mial czas zeby obejrzec auto ile chcial, zdecydowal sie na kupno samochodu (wartosci 140 tys - czyli kazdy sobie zdaje co to za jakos samochodu jest). Na cene zgodily sie obie strony.
Teraz po miesiacu pan Islandczyk wmawia, ze silnik jest popsuty i byly wlasciciel musi placic polowe kwoty naprawy, bo na, jak to sformulowal, "na Islandii, tak to jest". Gdy dostal na twarz argument o prawach konsumenckich, zaczal zaslaniac sie ukrytwa wada silnika.
To tyle co moge powiedziec, bo logika myslenia w tym wypadku tego islandczyka mnie przeraza. Niech wynajdzie jeszcze po 6 miesiacach kolejna wade. |
frajera szuka czyli. olej go. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maĹa 12 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 08 Mar 2009 | Posty: 173 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 20:43 Temat postu: |
|
|
ZarĹźnÄ
Ĺ silnik i teraz szuka gĹupiego a Ĺźe tutaj kryzys to chce wykorzystaÄ na maksa to, Ĺźe jest "Islandczykiem". Powiedz mu Ĺźe ma siÄ bujaÄ a najlepiej niech napisze do producenta tego auta Ĺźe w silniku coĹ nie tak przecieĹź to niby wada ukryta Heh Ĺmieszy kolo z niego.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lis 2009, 20:58 Temat postu: |
|
|
DziÄki za odpowiedzi.
Sam jestem takie zdania, szkoda mi tylko znajomej, ktĂłra spotkaĹa ta sytuacja, bo pan Islandczyk, straszy drogÄ
prawnÄ
(domyĹlnie sÄ
dowÄ
), ale jest tu pozytywna cecha - jeĹli sÄ
dy bÄdÄ
dziaĹaĹy tak jak w kwestii winnych zapaĹci finansowej to....
No i te ukryte wady samochodowe, dziÄki maĹa 12 , poprawiĹo mi to humor, bo tym sposobem pan Islandczyk stworzy precedens w pozywaniu wszelkich moĹźliwych firm samochodowych
No nic, miĹej nocy !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Yarek
| Dołączył: 02 Maj 2009 | Posty: 26 | Skąd: hafnarfjordur |
|
Wysłany: 8 Lut 2010, 19:02 Temat postu: |
|
|
Czy orientuje sie ktos gdzie mogĹbym dostac uĹźywane czesci do Kia Shuma? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fordur007
| Dołączył: 19 Kwi 2010 | Posty: 47 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 10 Maj 2010, 21:44 Temat postu: |
|
|
Witam, nie chce tworzyÄ nowego tematu wiÄc podepnÄ sie tutaj. Czy ktoĹ z szanownych forowiczĂłw orientuje sie jak nazywa sie i gdzie moĹźna dostaÄ pastÄ polerskÄ
? Mam na myĹli coĹ w rodzaju naszego Tempa albo G3? PrzejechaĹem siÄ po stacjach ale tam same mleczka albo woski. DziÄkujÄ i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| prokop
| Dołączył: 11 Wrz 2008 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 11 Maj 2010, 3:51 Temat postu: |
|
|
DuĹźy sklep N1
adres: BĂldshĂśfði 9
Tam majÄ
chyba wszystko, powinieneĹ dostaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| angela82
| Dołączył: 23 Wrz 2009 | Posty: 16 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 16:08 Temat postu: mechanika... |
|
|
napisze tak.nie ma co wierzyc niekiedy "naszym" polskim mechanikom.moze nie wszyscy sÄ
tacy sami,ale z mojego przykĹadu,w mojej toyotce zepsuĹa sie czesc.po pierwsze mechanik nie mĂłgĹ tego znalezc-nawet z komputerem-robiÄ
ĹachÄ ze wogĂłle zgodza sie zerknÄ
Ä.siedzÄ
na zasiĹku,a tu dodatkowa kasa leci.po drugie,kasa nieziemska,liczÄ
jak za zboĹźe.wiec pojechaĹam do serwisu toyoty.bajka!wszystko sprawdzili,nie pĹaciĹam za Ĺźaden komputer,miĹa obsĹuga,kawusia,ciasteczko a co najwazniejsze niskie ceny,jakby sie wydawaĹo.a raczej jak nas informujÄ
o tym polscy mechanicy.nie zadne 5-6 tys za robotÄ,zalezy co robia.jesli to jakis pierduĹ-wymiana ĹźarĂłwek i np."naprawa" nie dziaĹajÄ
cego kluczyka to mozesz zapĹacic nawet od 1000-do 2000.na jeszcze jednym przykĹadzie.zostawiĹam tam auto u nich na prawie caĹy dzien i nie byĹo zadnych dodatkowych kosztĂłw.dostaĹam sms-a ze juz moge odebrac i super dziaĹa i zadna duza kasa.co Wam szkodzi podjechac i zapytac do serwisu?to nic nie kosztuje.pozdrawiam czytelnikĂłw i naszych polskich mechanikĂłw! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madman261
| Dołączył: 14 Cze 2009 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 18:40 Temat postu: |
|
|
Pewnie!!! Toyota ma takie ceny,poniewaz dostala dotacje od panstwa,no i mechanicy zgodzili sie pracowac za 1/4 wynagrodzenia !!
Powiedz prosze,gdzie znalazlas tak tani serwis Toyoty?!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 19:47 Temat postu: Re: mechanika... |
|
|
angela82 napisał: | np."naprawa" nie dziaĹajÄ
cego kluczyka to mozesz zapĹacic nawet od 1000-do 2000. |
wymiana baterii za 1-2k? rewelacja! ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| angela82
| Dołączył: 23 Wrz 2009 | Posty: 16 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 21:12 Temat postu: toyota na Kopavogur.... |
|
|
moze wydawac sie to niemoĹźliwe,ale z palca sobie tego nie wyzsaĹam.byĹam i "przeĹźyĹam".to moze jedzcie do "naszych" mechanikĂłw.powiedzÄ
,co niektĂłrzy,Ĺźe roboty jest ho ho ho,a tak naprawde od godziny do 1,5-ej i zas zedrze.ja nie narzucam swojego zdania.po prostu zachÄcam do sprĂłbowania innych opcji,jak np.serwis toyoty;)a jak oni pracujÄ
,na jakie procenty itd.to maĹo mnie interesuje.nie zawiedli mnie i to sie liczy.powodzenia i pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patrolik
| Dołączył: 13 Sty 2011 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2011, 17:10 Temat postu: serwis |
|
|
Czy moze ktos z was wie gdzie jest serwis Nissana.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamila1984
| Dołączył: 21 Gru 2009 | Posty: 35 | Skąd: reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| andzia85
| Dołączył: 25 Paź 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 13 Sty 2011, 21:08 Temat postu: |
|
|
Witam! ChciaĹabym sie dowiedziec gdzie moge nabyc stacyjke do KIA SPORT. Zlamalam kluczyk i nie wiem jak to naprawic. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|