Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 19:41 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie mamy !
Czy ktĂłraĹ z Was zagÄszcza mleczko dla dziecka "pure baby rice" firmy Cow Gate (niestety ale tylko taki byĹ w bonusie ), bo ja wĹaĹnie kupilam ten kleik i chce zaczÄ
Ä zagÄszczaÄ nim mleczko dla swojego 3 miesiÄcznego maluszka.Czy jesteĹcie zadowolone z tego kleiku, jak nie to jaki inny moĹźecie mi poleciÄ i gdzie go mogÄ zakupiÄ ?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 21:12 Temat postu: |
|
|
ja go uzywam i dla mnie w niczym nie rozni sie od tego z hippa . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marzenka 83
| Dołączył: 28 Kwi 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 22:08 Temat postu: |
|
|
Czesc dziewczyny czy ktoras moze mi napisac gdzie moge kupic mleko Nestle nan 3 ??
Moja Basia wlasnie skonczyla 3 mies. i chcialabym zmienic mleko a niestety u mnie na vestmannaeyjar nie moge go kupic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marzenka 83
| Dołączył: 28 Kwi 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 0:07 Temat postu: |
|
|
Przepraszam za pomylke moja Basia ma 9 a nie 3 mies.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 9:57 Temat postu: |
|
|
znacie moze jakis sposob na katar 2 miesiecznego dziecka. probowalam wode morska i sol fizjologiczna,ale za bardzo nie pomaga. Ma przeziebienie i nie wiem co robic,a lekarza tutaj nie sluza pomoca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 10:25 Temat postu: |
|
|
ania12345 napisał: | znacie moze jakis sposob na katar 2 miesiecznego dziecka. probowalam wode morska i sol fizjologiczna,ale za bardzo nie pomaga. Ma przeziebienie i nie wiem co robic,a lekarza tutaj nie sluza pomoca  |
masz maĹÄ majerankowÄ
/???ja mam teĹź dla dziecka maĹÄ rozgrzewajÄ
cÄ
na klatkÄ i pod nosek tyci;))jesteĹ z keflaviku??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 11:58 Temat postu: |
|
|
z tego co ja wiem to nie moĹźna u takich maluchĂłw stosowaÄ nic rozgrzewajacego !! Moja starsza cĂłrka miaĹa w 3 mcu przeziebienie i pamietam jak jej lekarka mnie uczulaĹa Ĺźeby ABSOLUTNIE nie smarowac dziecka Ĺźadnymi maĹciami rozgrzewajacymi !!! a jak juz podrosnie to ewentualnie tylko szczyty ramionek a broĹ boĹźe okolice serca !! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 12:37 Temat postu: |
|
|
masc akurat tez mam i zadna rewelacja jak dla mnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 13:26 Temat postu: |
|
|
kiki napisał: | z tego co ja wiem to nie moĹźna u takich maluchĂłw stosowaÄ nic rozgrzewajacego !! Moja starsza cĂłrka miaĹa w 3 mcu przeziebienie i pamietam jak jej lekarka mnie uczulaĹa Ĺźeby ABSOLUTNIE nie smarowac dziecka Ĺźadnymi maĹciami rozgrzewajacymi !!! a jak juz podrosnie to ewentualnie tylko szczyty ramionek a broĹ boĹźe okolice serca !! |
a ja mam BABIX INHALAT N.....z Niemiec dla takich maluszkow.Specjalny.O mniejszej sile.I uĹźywaĹam.Bo tam lekarze mĂłwiÄ
co innego.U nas pomogĹo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 8 Sty 2011, 16:52 Temat postu: |
|
|
jest jest, widzialam w aptece na kringlanie,i kolo domus medici.
mam to rowniez i pojecam. rewlacja |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agula
| Dołączył: 02 Paź 2008 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 3:55 Temat postu: |
|
|
ja jak synuĹ miaĹ katar to robiĹam mu inchalacje.rozcieĹczaĹam olejek eteryczny oil olbas z wodaÄ
,moczyĹam w tym pieluchy i wieszaĹam na grzejniku.zapach unosiĹ siÄ w caĹym domu i malutkiemu to trochÄ pomagaĹo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 7:28 Temat postu: |
|
|
Woda morska do noska tez pomaga.po podaniu dziecko moze przez jakis czas swobodnie oddychac,i mozna stosowac kilka razy na dzien/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 7:36 Temat postu: |
|
|
mam pytanie o szczepionke na rotawirusy. Czy t jest wykonywana,czy daja sobie spokoj?wiem ze w 2miesiacu sie ja wykonuje. szczepilyscie na nie wasze pociechy?musialyscie same prosic lekarza czy jest to w wykazie szczpien,w ktorym sa powtarzajace sie szczepienia na te same choroby
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 10:19 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | mam pytanie o szczepionke na rotawirusy. Czy t jest wykonywana,czy daja sobie spokoj?wiem ze w 2miesiacu sie ja wykonuje. szczepilyscie na nie wasze pociechy?musialyscie same prosic lekarza czy jest to w wykazie szczpien,w ktorym sa powtarzajace sie szczepienia na te same choroby
pozdrawiam |
ja szczepiĹam.......koszt to ok.14.000za jednÄ
dawkÄ a masz mieĹÄ dwie.idziesz do lekarza, prosisz o receptÄ,wypisuje ci wykupujesz w aptece i wracasz do szpitala i tam ci szczepi albo lekarz albo pielÄgniarka.po odczekaniu 4tyg.kolejna dawka.-------poproĹ lekarza o dwie recepty Ĺźeby potem nie lataÄ ).sÄ
to szczepionki doustne:)
ja siÄ ciesze ze zaszczepiĹam.fakt faktem.....maĹa w pl siÄ zaraziĹa ale choroba trwala 1dzieĹ, za to jej braciszek---ponad tydzieĹ, |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 11:50 Temat postu: |
|
|
dziekuje Lampeczko za odpowiedz,a pamietasz moze nazwe tej szczepionki?17mamy wizyte to poprosimy o recepte,chcemy w marcu leciec do Polski i lepiej sie zaszczepic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 12:39 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | dziekuje Lampeczko za odpowiedz,a pamietasz moze nazwe tej szczepionki?17mamy wizyte to poprosimy o recepte,chcemy w marcu leciec do Polski i lepiej sie zaszczepic  |
kochana:))nazwa to Rotarix:)
pozdrawiamy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 9 Sty 2011, 14:14 Temat postu: |
|
|
Rotarixa prawdopodobnie nie znajdzie juz w aptece bo go wycofali, moze wprowadzili jakas nowa szczepionke na rotawirusy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2011, 1:25 Temat postu: |
|
|
Podam nazwe lekarce to mi powie...
A ja dalej na temat szczepionek---a na pneumokoki to szczepia tu czy takze trzeba samemu sie dopytac?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
|
Wysłany: 10 Sty 2011, 8:59 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | Podam nazwe lekarce to mi powie...
A ja dalej na temat szczepionek---a na pneumokoki to szczepia tu czy takze trzeba samemu sie dopytac?? |
musisz tez zapytaÄ......koszt teĹź ok.14.000.ja jednÄ
dawkÄ kupiĹam ale nie zaszczepiĹam bo przeczytaĹam w necie jakieĹ gĹupoty.i teraz jak cĂłrcia skoĹczy 2latka to zamierzam iĹÄ znowu .sÄ
chyba róşne szczepionki odpowiednie do wieku.i iloĹÄ dawek to 2lub 3. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|