reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eustahy

PostWysłany: 29 Gru 2010, 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak urodzony na Islandii czyli nie trzeba nic skladac ,dziekuje bardzo za wiadomosc bo slyszalam ze trzeba , a wiesz moze o co chodzi z ta strona co trzeba klikac?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kiki
Gość
PostWysłany: 29 Gru 2010, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu nic z automatu nie dadzą... przejdź się do Syslumadurinn i tam Ci wszystko ładnie wytłumaczą. ja składałam w HF 2 lata temu to była masa załatwiania Evil or Very Mad moze teraz coś się pozmieniało
Powrót do góry
mythm

PostWysłany: 29 Gru 2010, 19:11    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

A ja dalej twierdze, ze nie trzeba. Bylem pytac o rodzinne na poczatku roku, zaraz po urodzeniu sie mojego dziecka i Pani powiedziala, ze jesli dziecko jest urodzone w Islandii, to wszystko dzieje sie automatycznie, inaczej sprawa sie ma z dzieckiem, ktore urodzilo sie poza granicami Islandii, wtedy sa to papiery, papierki itd ...
Powrót do góry
evelin1984

PostWysłany: 29 Gru 2010, 19:17    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak jest,jak napisał poprzednik Smile
Tez dowiadywałam się o rodzinne i Pani w urzędzie powiedziała,ze na początku roku automatycznie przyznają pieniążki i wyrównają za cały rok (urodziłam synka w styczniu,w tamtym roku).
Tak wiec nie trzeba wypełniać żadnych papierków.
Pozdrawiam!!!
Powrót do góry
Katrina

PostWysłany: 29 Gru 2010, 20:09    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z moimi przedmówcami. Z tym że nie wyrównują zasiłku na dziecko urodzone w Islandii a płacą w danym roku za rok poprzedni Smile
Pozdrawiam wszystkich Smile
Powrót do góry
eustahy

PostWysłany: 29 Gru 2010, 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak to wyglada, bo cos slyszalam ze trzeba sie klikac na jakies stronce w necie i chodzi sie na spotkania w terminie ktory oni wyznacza dlatego pytam bo za bardzo nie orientuje sie w tym wszystkim.

milego wieczorku Smile
Powrót do góry
mythm

PostWysłany: 29 Gru 2010, 23:55    Temat postu: RODZINNE Odpowiedz z cytatem

Czyli placa za rok poprzedni i bierzacy na bierzaco ... Smile
Powrót do góry
kocurek
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 30 Gru 2010, 0:55    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

A czy jak urodziłam dzidzie w listopadzie to należą mi sie rodzinne w lutym bodajże?i czy musze gdzieś to zgłosić czy automatycznie sami zrobią przelew mi albo mężowi?
Powrót do góry
kiki
Gość
PostWysłany: 30 Gru 2010, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorrka...zwracam honor !! Moje "niedoczytanie" - fakt jak dziecko jest urodzone na Islandii to naliczaja sami. Ja miałam z pierwszym dzieckiem maaase załatwiania bo urodzone było w PL. A drugie tu urodzone ma miec przyznane rodzinne w lutym. Sorrka za zamieszanie Embarassed
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 26 Sty 2011, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam podobne pytanie jak Kocurek. Czy jak urodzilam synka w grudniu to w lutym dostaniemy pieniazki,czy trzeba gdzies zglaszac?pozdrawiam
Powrót do góry
DOROTAKOC

PostWysłany: 26 Sty 2011, 20:46    Temat postu: r Odpowiedz z cytatem

naliczaja automatycznie nigdzie nie trzeba chodzic jesli maja twoj numer konta podawalas w rozliczeniu podatkowym to pieniazki wplynal na konto jesli nie przyjdzie do domu czek .I tak apropo zalatwiania rodzinnego ja osobiscie nic nie zalatwialam ze starsza corcia a przyleciala tu w maju i przy rozliczeniu wpisalam jej kenitala i w lutym pieniazki byly u mnie i meza
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 27 Sty 2011, 0:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 27 Sty 2011, 9:32    Temat postu: Re: r Odpowiedz z cytatem

DOROTAKOC napisał:
naliczaja automatycznie nigdzie nie trzeba chodzic jesli maja twoj numer konta podawalas w rozliczeniu podatkowym to pieniazki wplynal na konto jesli nie przyjdzie do domu czek .I tak apropo zalatwiania rodzinnego ja osobiscie nic nie zalatwialam ze starsza corcia a przyleciala tu w maju i przy rozliczeniu wpisalam jej kenitala i w lutym pieniazki byly u mnie i meza

ale zawsze trzeba zadzwonić do nich i zapytać.mi by nic nie przyszło gdybym nie zadzwoniła,pomimo tego iż w zeznaniu córka była wpisana to było w 2009 w 2010 tez miałam akcje bo nie mieli numeru konta gdzie rok wcześniej przelewali mi pieniążki.i tak żebym nie zadzwoniła bym czekała i czekała.lepiej zadzwonić i popytać.
Powrót do góry
gwiazdeczka

PostWysłany: 27 Sty 2011, 10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam termin na 5 lutego, to jak urodzę w tym czasie to dostanę na następny rok pieniążki prawda? A ile to będzie za cały rok? I to będą pieniążki dla mnie i dla tatusia?A to się dostaje raz na rok czy później co 3 miesiące? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Powrót do góry
Katrina

PostWysłany: 28 Sty 2011, 8:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczka napisał:
Ja mam termin na 5 lutego, to jak urodzę w tym czasie to dostanę na następny rok pieniążki prawda? A ile to będzie za cały rok? I to będą pieniążki dla mnie i dla tatusia?A to się dostaje raz na rok czy później co 3 miesiące? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Witaj gwiazdeczka Smile
Rodzinne na dzieciaczka dostaniesz dopiero w przyszłym roku. Zasiłek ten zostanie Tobie automatycznie naliczony i pierwszą wypłatę dostaniesz w lutym 2012 roku. Zasiłek płacony jest co 3 miesiące. Rodzinne wyliczają w zależności od dochodu i statusu społecznego, tj. jeśli jesteś w związku małżeńskim bądź konkubinacie, razem z tatusiem dzieciątka dostanie w równych częściach, natomiast jeśli jesteś samotną matką, kwota będzie wyższa.
W tym roku zasiłki rodzinne są niestety niższe, Islandia szuka oszczędności po kryzysie.
Pozdrawiam cieplutko, życzę dla Was dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania Smile)))))
Powrót do góry
ania88_2010

PostWysłany: 31 Sty 2011, 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki ja urodziłam córcie w grudniu ubiegłego roku to kiedy moge dostać te pieniązki?i gdzie można cokolwiek dowidzieć sie na ich temat?w urzędzie pracy?dzięki za jakiekolwiek informacje
zagubiona Embarassed
Powrót do góry
Asia1401

PostWysłany: 31 Sty 2011, 23:28    Temat postu: Rodzinne Odpowiedz z cytatem

Witam czy miał ktoś z Państwa wypłacone dziś rodzinne? Z góry dziękuję za odpowiedz.........
Powrót do góry
pati84

PostWysłany: 1 Lut 2011, 7:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam ja dostałam dzisiaj ale nie wiem czemu tak mało 7.450 nie wiem o co chodzi mąż tyle samo to jakieś kpiny Sad
Powrót do góry
leszek16064
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 1 Lut 2011, 8:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pati84 napisał:
Witam ja dostałam dzisiaj ale nie wiem czemu tak mało 7.450 nie wiem o co chodzi mąż tyle samo to jakieś kpiny Sad

kilka posĂłw wyĹźej:

W tym roku zasiłki rodzinne są niestety niższe, Islandia szuka oszczędności po kryzysie.
Pozdrawiam cieplutko, życzę dla Was dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania Smile)))))[/quote]
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 1 Lut 2011, 10:59    Temat postu: ZASILEK Odpowiedz z cytatem

A JA DOSTALAM WIECEJ O 22 TYS ,,, ZNOWU DALI ZA DUZO A POZNIEJ JAK MNIE ROZLICZA OKAZE SIE ZE MUSZE IM ODAC OK 50 TYS TAK MIALAM W TAMTYM ROKU
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 18 z 26

Skocz do: