reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 245, 246, 247 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 2 Lut 2011, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej cie偶arowki moje Smile
Wlasnie skonczylam czytac co napisalyscie od rana...

Ja tez nie moge spac za bardzo wiec budze sie co 2 godziny, a w nocy po drugiej pobudce to nie moglam zasnac ponownie i 1,5 godzinki ogladalam moja internetowa szkole rodzenia - jak to bedzie przed i w trakcie porodu. Pierwsza noc w nowym miejscu za mna Smile Zamiec za oknem a ja spac nie moglam... no coz ciekawie bedzie jutro w drodze do rvk.
Norbi dobrze, ze cos sie dzieje mozliwe, ze jutro ty tez bedziesz rodzic, to sie spotkamy napewno Smile
Ja od wczoraj czuje zmeczenie i w zasadzie caly dzien dzis jakos nie mam sil. Maz dzis pilnuje mnie bym nic nie robila mam odpoczywac i przygotowywac sie na jutro, zbierac sily. A ja tak bardzo chcialabym mu pomoc ale zdaje sobie sprawe, ze ja jutro mam spore wyzwanie przed soba SmileSmileSmile
Ja tez czekam na chlopaka i innej opcji nie widze, ale powiedziano mi to dwukrotnie (raz w polsce raz w islandi) i wyraznie bylo widac Smile Dlatego mysle, ze raczej sie nie pomylili. Wszystkie rzeczy dla chlopca (nic rozowego)...
Jesli chodzi o usg to ja mialam ich sporo: pierwszy przy potwierdzeniu ciazy, drugie miesiac pozniej, nastepnie prenatalne w 13 tygodniu i kolejne prenatalne ok. 20, potem bylam w polsce i kolejne usg z przeprywami krwi w sercu i pepowinie (to robilam sama po rozmowie z moja ginekolog), jak wrocilam to tutaj mialam kolejne usg w grudniu, nastepne w styczniu i teraz bylo kolejne ze sprawdzeniem przeplywow pepowinowych i gdyby nie termin porodu na jutro to jutro mialabym nastepne wiec w sumie mialam ich troszke. W tym 2 prenatalne (te byly odplatne) ale o tych usg mowilam poloznej od samego poczatku i jedno specjalne w polsce bo tutaj nie robia takiego usg (przeplywy krwi w sercu i pepowinie), choc ostatnio zrobili mi te przeplywy ale tylko dlatego, ze musialy upewnic sie. Fakt, ze ja mam cukrzyce ciazowa i mozliwe, ze to dlatego mam je czesciej.
A propo jutra to mysle, ze mnie raczej nie odesla do domu bo ja mam terminowe wywolywany porod i w dodatku jestem z kef-u wiec to troszke byloby bez sensu ale nigdy nie wiadomo co im przyjdzie do glowy;) Zobacze jutro bo w sumie nie pytalam o to, nie przyszlo mi to nawet do glowy, ze mogli by zrobic cos takiego szczegolnie przy cukrzycy ciazowej. Powiem, ze jesli chodzi o opieke nad ciezarna w takim wypadku jak moj to jest ona tutaj dobra. Moja polozna Julia - jest naprawde mila i kompetentna i lekarze tez.
Jutro wielki dzien - troszke mam obaw jak to bedzie ale coz trzeba synka urodzic - inaczej sie nie da Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Ewcia

PostWys砤ny: 2 Lut 2011, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na usg w styczniu to nawet widzialam malego w 4D i mam 2 zdjecia twarzy zrobione Smile niesamowita pamiatka. Normalnie polozna sama zmienila glowice w usg i pokazala nam synka Smile
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 2 Lut 2011, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia powodzenia jutro!!!! 偶ycz臋 szybkiego i 艂atwego porodu, 艣licznego i zdrowego synka!! B膮d藕 dzielna i pami臋taj 偶e por贸d nie trwa wiecznie!! 3maj si臋 cieplutko!!!! je艣li jutro wyl膮duj臋 w szpitalu to Ci臋 znajd臋Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
Ewcia

PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 7:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje... wlasnie jestem juz gotowa... wyjezdzamy Smile
呕ycze wam abyscie dolaczyly do mnie szybko!
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 8:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewciu,trzymam kciuki. Zycze lekkigo porodu. Ciesze sie ze dolaczysz do grona szczesliwtch mamusiek.Powodzenia
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 8:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uuuuhhhhh a u mnie nadal nic, nie my艣la艂am, 偶e b臋d臋 tak tego wyczekiwa膰, powodzenia Ewcia, a Norbi u Ciebie jak tam?
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczka widz臋,ze u Ciebie dalej nic,ja trzymam kciuki i kibicuj臋 Ci mocno:)

Ewcia juz moze po. A偶 mnie ciarki przechodz膮 jak mysl臋 o Waszych porodach,co bedzie jak przyjdzie do mojego,oj oj:D
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
mstefa
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia pewnie juz rodzi,albo jest po.
hmmmm ciekawe jak Norbi!wczoraj wieczorekiem jeszcze pisala,no ale wiadomo w kazdej chwili moze zlapac.
Gwiazdeczko wierze ci ze nie mozesz sie doczekac. Jak z kazdym ukluciem,poruszeniem mlodego myslalam ze to juz. A tym bardziej jak bylam po terminie.
@ni@ jak tak pisze z Wami to przypomina mi sie ,jak ja bylam przy koncoweczce(szkoda ze wtedy na forum nie zagladalam tak),a co bedzie jak przyjdzie Twoj porod??hmmm spokojnie zapakujecie sie do samochodu i do szpitala--wiem latwo powiedziec..hehe....wlasnie przypomnialo mi sie jak my jezdzilismy 3razy,kazdy kierowca co jechal rzed nami wydawal mi sie ze slimaczy sie bardzo,a w torebce zrobilam dziurke od sciskania i wbijania w nia paznokci...heehe. a godz po poodzie na FB przez telefon umiescilam wpis ze mlody jest juz z nami.hehe---lepsze to niz dzwonienie albo odpieanie tel--kazdy dzwiek telefonu w czasie pobytu na poodowce wywolywal u mnie taka zlosc ,masakra. Wkurzalam sie bardzo i jak moj odbieral to krzyczalam jak szalona.heheh
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 10:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa he he,fajny opis porodu:) Ja mam daleko do szpitala 60-70 km,czyli wiele dziur wydziubi臋Very Happy A telefon ,dobrze wiedzie膰,najlepiej chyba wy艂aczy膰 i w艂膮czyc po
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 10:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nie wiem jak to b臋dzie i w jakim b臋d臋 nastroju, czy b臋d臋 nerwowa czy nie, ale za艂adowa艂am sobie telefon, bo do mamy napewno b臋d臋 chcia艂a zadzwoni膰, mo偶e nie przed ale po napewno, m贸j tata mi dzi艣 powiedzia艂 na skype, 偶e mam ju偶 urodzi膰, bo ju偶 si臋 nie mog膮 doczeka膰. Ja ju偶 chc臋 mie膰 to za sob膮, ju偶 nawet po艂ogiem si臋 tak nie martwi臋 jak wcze艣niej, to czekanie jest dobijaj膮ce i racja z ka偶dym ruchem male艅stwa czy uk艂uciem w brzuszku zastanawiam si臋 czy mo偶e si臋 zaczyna....
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko,ja dzwonilam przed wejsciem do szpitala do mamy,tescie byli u nas w domku.Ale jak przez 6godz nie dawalismy znalu zycia to zaczela sie niepokoic,no a jak moj zadzwonil zeby powiedziec ze wszystko ok i ze wdycham sobie gaz na rozluznenie to ten jej powiedzial ze jestem pod rurami,wszytsko pod kontrola,ze jeszcze nie rodze to kobietka sie zamartwiala i do momentu az zadzwonilismy ze mlody juz jest (kolejne 5godz czekania)to plakala ze cos sie dzieje ze mna(relacja siostry i znajomych w polsce)miedzy czasie byly sms,co i jak ale nie odp.A nawet szefowa dzwonila co i jak bo na FB mnie nie ma. Jak bylam w wannie to telefony mi nie przeszkadzaly,sama dzwonilam.no ale jak juz zaczal sie porod i na lozku lezaalam to bym telefony do wanny wrzucila.hehe
Powr髏 do g髍y
tinacycek

Do潮czy: 02 Lut 2011
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktos wie gdzie powinnam sie udac z mezem ktory ma s艂abe plemniki.czy ktos mia艂 podobny problem jak my? bede wdzieczna za kazda informacje na ten temat.
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba nasza Norbi jest na porod贸wce, bo si臋 nie odzywa, mo偶e ju偶 trzyma swoje male艅stwo Smile Ja sobie uci臋艂am popo艂udniow膮 drzemk臋, bo w nocy spa膰 nie mog臋
Powr髏 do g髍y
Ewcia

PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 20:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety ja nadal na porodowce... ale postepy sa. dorwalam na chwilke kompa, hihi mozliwe, ze NORBI w gniazdku...
gwiazdeczko trzymam kciuki za szybkie rozpoczecie - powodzonka
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 3 Lut 2011, 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj Ewcia mam nadzieje 偶e ju偶 urodzi艂a艣. Ja kochaniutkie nadal z Wami tylko czasu nie mia艂am popisac. Gwiazdeczko jutro sprzatamy w domach i w sobote rodzimy kochana to i Ewcie zdazymy odwiedzic:)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 0:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ju偶 pewna by艂am, 偶e masz swoj膮 dzidzi臋 na r膮czkach. No ja ju偶 my艣la艂am o sprz膮taniu albo przysiadach jaki艣 hehe,no termin na sobot臋 a tu nic, ostatnio sprz膮ta艂am we wtorek to by艂o chyba, ale nic mnie nie wzi臋艂o a troch臋 schylania mia艂am
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczynki. Jak samopoczucie? Ewcia pewnie juz trzyma swoje malenstwo w objeciach,albo smacznie sobie spia---jestem pelna podziwu ze mialas sile umiescic wiadomosc bedac na porodowce Smile
Norbi a jak twoje samopoczucie,jak sie czujesz?jakies postepy?
Gwiazdeczko a ty jak? jakies oznaki zblizajacego sie porodu?wyspana?
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 10:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj ja co艣 spa膰 ostatnio nie mog臋, chyba za du偶o my艣l臋, bo wczoraj mimo, 偶e po艂o偶y艂am si臋 szybciej spa膰 to i tak po 3 godzinach w 艣rodku nocy si臋 obudzi艂am i nie mog艂am usn膮膰, p贸藕niej na troch臋 usn臋艂am ale i tak ju偶 wcze艣nie rano wsta艂am jak zawsze. A co do porodu to nic si臋 nie dzieje, mojemu ma艂emu nie spieszy si臋 na ten 艣wiat...
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 11:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ja bylam po terminie to siedzialam i na googlach szukalam sposobu jak wywolac porod, takie rady daja dziewczyny ze szok. u mnie pomoglo mycie podlog i wieszanie ozdob swiatecznych wysoko.tylko ze wpadlam na to,5dni przed wylotem tesciow.mlody chyba byl wstydliwy i przez to urodzil sie 3dni przed ich wylotem.dziadkowie widzieli wnuka moze z 5godz(lacznie),a przyjechali specjalnie dla niego..hehe...
No ale gwiazdeczko masz jeszcze 2dni do terminu!
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa no niby tak, na jutro termin wg nich, a ja np sobie wyliczy艂am wg kalkulatora w necie na 7 lutego, ka偶dy inaczej liczy, zobaczymy, wszystko zale偶y od mojego syneczka, teraz to on musi zechcie膰 ujrze膰 ten niedobry 艣wiat
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 245, 246, 247 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 246 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.