reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 246, 247, 248 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swiat niedobry,ale wspanialych i kochajacych rodzicow!
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mala123

Do潮czy: 04 Lut 2011
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 18:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam dziewczyny.
Jestem w ci膮偶y i mam ma艂y problem. Ostatnio dostalam jakiejs infekcji w strefach intymnych, piecze sw臋dzi 偶e juz wytrzyma膰 nie mo偶na. By艂am z tym u po艂oznej, skierowa艂a na badania moczu i powiedzia艂a ze nic takiego sie nie dzieje. Mam pi膰 sok porzeczkowy i ze przejdzie. Ale dla mnie to troche dziwne bo dalej czuje b贸l i pieczenie. Uzywam plynu do higieny intymnej i nic. Moze znacie jakie艣 lekarstwo bez recepty w aptece czy ma艣膰 bo ta po艂ozna to mi nie pomo偶e m贸wi ze to nic takiego.
z g贸ry dziekuje za jakiekolwiek rady.
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 19:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym przestala stosowac plyn do higieny intymnej,czasami infekcje biora sie przez stosowanie tych plynow. Ja stosuje zwykle szare mydlo(w polskim sklepie mozna kupic).Najlepiej to powiedz poloznej zeby skierowala cie na badanie do ginekologa,musi to zrobic.
A sok porzeczkowy hmmm to dobry jest to ...Wodki. oj ci lekarze,plozne tez zakrecone sa.hehe
Powr髏 do g髍y
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mala 123 jak ja bylam w ciazy to moja polozna powiedziala mi zebym kupila w aptece PEVARYL zestaw z globulka i kremem i jezeli po tym by mi nie przeszlo to skierwalaby mnie d ginekloga i na badania.
ja uzywalam go raz w ciazy bo tez czulam swedzenie i pieczenie
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mala123 - jest to powszechny problem w ci膮偶y, tu niestety nie bardzo chc膮 co艣 dawa膰. Moja po艂o偶na kiedy mia艂am ten problem poleci艂a mi przesta膰 u偶ywa膰 jakichkolwiek wk艂adek (bo nie przepuszczaj膮 powietrza), cz臋sto zmienia膰 bielizn臋 i w domu chodzi膰 najlepiej w sp贸dnicy. U mnie pomog艂o Smile Nie jest to 艂atwe bo w ci膮偶y jest du偶o wydzieliny i naprawd臋 trzeba cz臋sto zmienia膰 bielizn臋. Najwa偶niejsze by by艂o sucho i przewiewnie!!! W nocy spa艂am w bokserkach m臋偶a Very Happy by stale dociera艂o powietrze. Polecam spr贸bowa膰 i odstawi膰 wk艂adki bo pewnie ich u偶ywasz. Powinno szybko przej艣膰.
Powr髏 do g髍y
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 4 Lut 2011, 23:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi pomog艂y "nasiad贸wki " sody oczyszczaj膮cej i gor膮cej wody na wiecz贸r i rano wypija艂am szklank臋 rumianku po 2 dniach ju偶 mi przesz艂o.
Powr髏 do g髍y
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 9:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mo偶esz spr贸bowa膰 przemywa膰 sobie rumiankiem
Powr髏 do g髍y
mala123

Do潮czy: 04 Lut 2011
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 10:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje wszystkim za rady. Napewno skorzystam. Jezeli chodzi o wizyte u ginekologa to mam dopiero na za 2 tygodnie, troche dlugo. I dlatego zapyta艂a sie o ta sprawe na forum.
CHOMIK1 czy ten PEVARYL jest bez recepty.....?[/b]
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mala123 napisa:
Dziekuje wszystkim za rady. Napewno skorzystam. Jezeli chodzi o wizyte u ginekologa to mam dopiero na za 2 tygodnie, troche dlugo. I dlatego zapyta艂a sie o ta sprawe na forum.

tak paveryl jest bez recepty.krem i chyba dwie globulki, te偶 mi po艂o偶na poleci艂a jak mia艂am "sw臋dziawk臋" w ci膮偶y.mo偶esz jeszcze zapyta膰 o daktakord......te偶 jest od tego.
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i na dzi艣 mam termin, no i nic si臋 nie dziej臋, no szkoda, ci膮gle czekam na jaki艣 b贸l a tu nic. Jeszcze tylko ja zosta艂am ci臋偶arna ehhhh. Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰, a jaka pogoda, w sam raz by jecha膰 na porod贸wk臋 Smile
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczka napisa:
No i na dzi艣 mam termin, no i nic si臋 nie dziej臋, no szkoda, ci膮gle czekam na jaki艣 b贸l a tu nic. Jeszcze tylko ja zosta艂am ci臋偶arna ehhhh. Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰, a jaka pogoda, w sam raz by jecha膰 na porod贸wk臋 Smile

Gwiazdeczko to Norbi i Ewcia juz urodzily??
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia nie wiem, ale pewnie urodzi艂a, a Norbi od kilku godzinek cieszy si臋 swoj膮 dzidzi膮, ale sama si臋 pochwali Smile Zazdroszcz臋 im
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 12:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak wog贸le to kiedy trzeba jecha膰 zarejestrowa膰 dzidzi臋, ile si臋 ma czasu po porodzie? Bo mi zbytnio si臋 nie u艣miecha jecha膰 zaraz po to za艂atwia膰...
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 12:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko na zarejestrownie dzidzi jest 6miesiecy!tatus moze to sam zrobic. kenitala dostaniecie w szpitalu.
Ja pojechalam sama rejestrowac(w sumie to mam moze pol kilometra,hehe)dlatego ,ze nie mamy slubu i mlody po uroszeniu mial moje nazwisko. W urzedzie dalam nasze dokumenty ze oboje jestesmy stanu wolnego,(z polski,przetlumaczone )wypelnilam papier ,w ktorym pisze sie jakie imie i nazwisko nadaje dziecku,oraz dodatkowy papier ktory wypelnia tatus dziecka --potrzebni sa swiadkowie,ich podpisy,ktorzy poswiadczaja ze tatus jest tatusien dziecka. wszystkie papiery zlozylam i w ciagu 4dni mlody widnial juz w rejestrze z imieniem i nazwiskiem po tatusiu.dodatkowo wypelnilam papier o akt uodzenia.ktory mozna odebrac osobiscie lub przysla do domu.
Powr髏 do g髍y
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mala123 napisa艂:

tak paveryl jest bez recepty.krem i chyba dwie globulki, te偶 mi po艂o偶na poleci艂a jak mia艂am "sw臋dziawk臋" w ci膮偶y.mo偶esz jeszcze zapyta膰 o daktakord......te偶 jest od tego.

tak zgadzam sie z lampeczka PEVARYL jest bez recepty, daktakort tez jest dobry tyle ze on zawiera sterydy,tak mowila mi polozna.
Powr髏 do g髍y
Jolka nr1

Do潮czy: 05 Pa 2010
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 18:09    Temat postu: Witam Odpowiedz z cytatem

Troszk臋 odbiegn臋 od tematu ale mo偶e orientuje si臋 kto艣 z Was gdzie s膮 sklepy dzieci臋ce z noside艂kami i w贸zkami opr贸cz Oliwi i Oliwera, widz臋 tu same przysz艂e mamy lub ju偶 mamusie wi臋c na pewno orientujecie si臋 lepiej w tych sprawach. Lub mo偶e ma kto艣 z Was do odsprzedania noside艂ko 0-13 kg
Pozdrawiam gor膮co
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 18:22    Temat postu: Re: Witam Odpowiedz z cytatem

Jolka nr1 napisa:
Troszk臋 odbiegn臋 od tematu ale mo偶e orientuje si臋 kto艣 z Was gdzie s膮 sklepy dzieci臋ce z noside艂kami i w贸zkami opr贸cz Oliwi i Oliwera, widz臋 tu same przysz艂e mamy lub ju偶 mamusie wi臋c na pewno orientujecie si臋 lepiej w tych sprawach. Lub mo偶e ma kto艣 z Was do odsprzedania noside艂ko 0-13 kg
Pozdrawiam gor膮co

baby sam, noside艂ko znajdziesz r贸wnie偶 w byko.s膮 chyba po ok.15.000koron.
Powr髏 do g髍y
Jolka nr1

PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gdzie znajduje si臋 baby sam?
Powr髏 do g髍y
tinacycek

Do潮czy: 02 Lut 2011
PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 18:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktos wie gdzie powinnam sie udac z mezem ktory ma s艂abe plemniki.czy ktos mia艂 podobny problem jak my? bede wdzieczna za kazda informacje na ten temat.pisa艂am ju偶 kilka razy ale nikt nie mo偶e pom贸c
Powr髏 do g髍y
Jolka nr1

PostWys砤ny: 5 Lut 2011, 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tinacycek
Wys艂any: 5 Lut 2011, 18:46 Temat postu:
czy ktos wie gdzie powinnam sie udac z mezem ktory ma s艂abe plemniki.czy ktos mia艂 podobny problem jak my? bede wdzieczna za kazda informacje na ten temat.pisa艂am ju偶 kilka razy ale nikt nie mo偶e pom贸c
Podejrzewam, 偶e nie uzyskasz tu odpowiedzi z uwagi na temat
Ja bym kierowa艂a si臋 pierw do lekarza rodzinnego gdy偶 tu wszystkie sprawy zaczynaj膮 si臋 w ten spos贸b, jak jest si臋 w ci膮偶y to te偶 najpierw tam wi臋c mo偶e rodzinny lekarz jest w stanie powiedzie膰 co艣 wi臋cej na ten temat, gdzie si臋 zg艂osi膰, lub gdzie szuka膰 specjalisty w tej sprawie
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 246, 247, 248 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 247 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.