Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| tinacycek
| Dołączył: 02 Lut 2011 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 5 Lut 2011, 18:45 Temat postu: |
|
|
czy ktos wie gdzie powinnam sie udac z mezem ktory ma sĹabe plemniki.czy ktos miaĹ podobny problem jak my? bede wdzieczna za kazda informacje na ten temat.pisaĹam juĹź kilka razy ale nikt nie moĹźe pomĂłc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 12:25 Temat postu: |
|
|
Wie moze ktĂłraĹ z Was czy na Islandii mozna kupic mleko sma 2
(po 6 miesiacu) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 13:40 Temat postu: |
|
|
moĹźna (jest w czerwonym opakowaniu)- ale nie we wszystkich sklepach, moĹźna wiÄc po 6 miesiÄ
cu przejĹÄ na stoð mjĂłlk. mleko sma gold moĹźesz uĹźywaÄ dĹuĹźej niĹź do 6 miesiÄ
ca, taka informacja widnieje na ich stronie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 14:44 Temat postu: |
|
|
dobrze,nie we wszystkich,ale w ktorym sma 2 ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 15:30 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak teraz ale rok temu widywaĹam w hagkaupie lub fjardarkaupie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 19:39 Temat postu: |
|
|
ja kupowaĹam w netto tylko tam byĹo choc tez nie zawsze |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 22:37 Temat postu: |
|
|
Czy moze nie choruje dziecko ktorejs z Was na tzw "trzydniowke", czyli rumien nagly? Moje (niespelna roczne) dziecko mialo przez 2 dni goraczke 39-40' a po kolejnych dwoch dniach bez goraczki dostalo wysypki na brzuszku i plecach. W sumie to ksiazkowe objawy, ale chcialabym sie dowiedziec, czy i ktoras z Was nie miala ostatnio takiego problemu...Wtedy bym sie upewnila, ze wirus rzeczywiscie tu krazy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 23:36 Temat postu: |
|
|
nie martw siÄ. Moja cĂłrka przechodziĹa to jak miaĹa roczek i wcale nie krÄ
ĹźyĹ ten wirus, wookoĹo dzieci byĹy zdrowe a moja chorowaĹa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 23:37 Temat postu: 3dniowka |
|
|
Nie ma sie czym martwic.... Ok 3 dni goraczki, a nastepnie wysypka, drobniutkie czerwone kropeczki, nie wypukle.... znikna po 2 dniach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2011, 23:41 Temat postu: sma 2 |
|
|
ania12345 sma 2 to nie koniecznie, bo od 6 m-ca mozna podawac dziecku stod mjolk - rozowy, pollitrowy kartonik ze zdjeciem dziecka, a juz niedlugo, jesli nie bedzie reakcji uczuleniowych to od 9 m-ca normalny ny-mjolk mozna wprowadzic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Lut 2011, 15:05 Temat postu: |
|
|
Dziekuje dziewczyny za podzielenie sie Waszymi uwagami na temat "trzydniowki". Moje dziecko ma sie coraz lepiej, wiec widac ze choroba powoli ustepuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasia1 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 20 Kwi 2009 | Posty: 24 | |
|
Wysłany: 21 Lut 2011, 11:40 Temat postu: Dodatek |
|
|
Witajcie.Chcialam zapytac .Jezeli pobieram zasilek dla bezrobotnych moge ubiegac sie o dodatek opiekunczy na dziecko?.Czy ktoras z was ma taka sytuacje ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
|
Wysłany: 21 Lut 2011, 14:40 Temat postu: |
|
|
jeĹli chodzi Ci o dodatek wypĹacany dla rodzicĂłw dzieci powyĹźej 9 miesiÄ
ca, ktĂłre nie chodzÄ
do przedszkola ani do dagmamy to w reykjaviku ostatni raz wypĹacany bÄdzie on za marzec. od kwietnia miasto rezygnuje z tych dopĹat. wniosek skĹada siÄ na stronie urzÄdu miasta pod zakĹadkÄ
UmsĂłkn um þjĂłnustutryggingu(: |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 22 Lut 2011, 1:47 Temat postu: |
|
|
no niestety ,przestaja placic.dzisiaj przyszly pamiery informujace o tym |
|
Powrót do góry |
|
 |
| emi65
| Dołączył: 23 Maj 2009 | Posty: 17 | Skąd: Reykjavik 105 |
|
Wysłany: 23 Lut 2011, 16:49 Temat postu: atopowe zapalenie skĂłry |
|
|
Hej Dziewczyny!
ProszÄ pomóşcie, jeĹli macie jakieĹ informacje..moja maĹa ma 7 miesiÄcy.Jak wyleciaĹyĹmy do Pl miala 2 teraz w marcu wracamy na IslandiÄ.Niestety okazuje sie, ze ma AZS i skaze bialkowa (choc zadnych testow nie miala robionych)pije Nutramigen jest lepiej choc AZS wciaz dokucza.Slyszalam , ze to mleko na Islandii kosztuje ponad 4 tys! ale gdy lekarz stwierdzi, ze powinna to pic to dostaje sie karte i daja kilka puszek miesiecznie za darmo.Czy ktoras z Was ma taka sytuacje?i prosze doradzcie co zabrac koniecznie z Polski czego nie ma na Islandii odnosnie kremow czy lekow przydatnych dziecku.
Z gory wielkie dzieki!
pozdrawiam wszystkie Mamuski  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 23 Lut 2011, 22:45 Temat postu: |
|
|
emi nie przejmuj sie przewaznie lekarze w Polsce na kazda kroste i zmieniona skore mowia ze to AZS albo skaza bialkowa .mowia tak nie robiac zadnych testow.u mojej corki tez tak mowili i zrobilam tutaj testy i wykazaly tylko nietoleracje mleka i dawalam jej sma sojowe i bylo i jest ok.choc w Polsce kupowalam bebilon pepti. zmienilam tylko sto wyprobowanych balsamow na zwykla oliwe z oliwek i jest ok skora znacznie sie poprawila. zrob testy na alergie tutaj i sie dowiesz wszystkiego |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 24 Lut 2011, 22:40 Temat postu: |
|
|
dziewczynki a mozecie mi polecic jakies mydelko i kremik??moj synek--prawie 3miesiace= jest uczlony na mydlo i krem bambino. po mydelku na glowce i czulku wyskakuja mu czerwone plamy,a po kremie caly czerwony jest na buzce.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
| Dołączył: 15 Paź 2009 | Posty: 66 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2011, 0:11 Temat postu: Mydelko i kremik |
|
|
mstefa napisał: | dziewczynki a mozecie mi polecic jakies mydelko i kremik??moj synek--prawie 3miesiace= jest uczlony na mydlo i krem bambino. po mydelku na glowce i czulku wyskakuja mu czerwone plamy,a po kremie caly czerwony jest na buzce.  |
Przez pierwszy rok zycia mojej coreczki uzywalismy kosmetykow Weleda Baby.Nie sa to tanie kosmetyki,ale skuteczne i wydajne.Po skonczonym roczku z okladem;)zaczelismy uzywac kremu Bambino,ale tylko przy dodatnich temperaturach,poniewaz naszym zdaniem przy minusowej aurze lepiej sprawdza sie weleda,albo kuldakrem z apteki.
Pozdrawiamy:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 26 Lut 2011, 1:53 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | dziewczynki a mozecie mi polecic jakies mydelko i kremik??moj synek--prawie 3miesiace= jest uczlony na mydlo i krem bambino. po mydelku na glowce i czulku wyskakuja mu czerwone plamy,a po kremie caly czerwony jest na buzce.  |
my uzywamy nivea baby,
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 18:47 Temat postu: |
|
|
juĹź polecaĹam wczesniej NEUTRAL (mydeĹko w pĹynie) myje od urodzenia nim maĹego ..caĹego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|