reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 251, 252, 253 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 1:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapomnia艂am napisa膰 偶e uszk贸w nie mocz臋,
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko kochana moje gratulacje ogromne,偶ycz臋 duzo zdr贸wka dla Was,cierpliwo艣ci i jak najwiecej przespanych nocy. Teraz tyle radosci przed Tob膮Smile

Mstefa poszukam sobie p贸藕niej tego filmika,dziekuje za info Smile

Kochane jak ja urodz臋 to Wy juz takie doswiadczone mamusie bedziecie,ale ja wiele korzystam z Waszych post贸w p贸ki co i nauka na pewno w las nie p贸jdzie Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ znalazlam link http://vimeo.com/channels/161486

Kochane co do odbijania po jedzeniu to szukalam kiedys w necie na ten temat. Jakis specjalista wypowiadal sie ze jak dziecko jest karmione piersia to nie musi mu sie odbic zaraz po jedzonku, jesli jest karmione mlekiem modyfikowanym to trzeba czekac az mu sie odbije. Moj Mikolaj tez zasypial i teraz tez mu sie to jeszcze przytrafia ze zasypial przy jedzeniu.bralam go do odbijania to sie budzil i nie chcial pozniej spac,wiec zaczelam szukac. Kolezanka w Polsce miala problem z ciaglym ulewaniem synka,ze wyladowala u lekarki,bardzo starej z wielkim doswiadczeniem.Ta jej pojecila karmic synka,trzymajac go pod katem 45stopni,a po jedzonku klasc go na prawym boczku.I powiem Wam kochane ze u nas to sie sprawdza. TEraz mlody zaczal sie strasznie wiercic,i na boczku lezy moze z 5min a potem juz na pleckach,raz nawet na brzuchu nie wiem jak to zrobil ze wyladowal,nie pomagala nawet poducha ze jego plecami--wiec sie bardzo wystraszylam i pod materacyk podlozylam zlozony kocyk.wiec jak go klade,to lezy pod lekkim katem.wrazie jakby mialo mu sie ulac,to nie zakrztusi sie. Nie powiem,naczytalam sie i nasluchalam na temat ulewania u dzieci i przez pierwszy tydz w domku nocki byly koszmarem,spalam bardzo czujnie,kazde stekniecie mlodego to ja juz na rowne nogi,czy oby si enie ulewa,wiec troche ze zmeczenia zaczelam szukac.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mala123

Do潮czy: 04 Lut 2011
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 11:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny tak czytam i czytam i wiedz臋 wiele z nowych mam ktore maja pierwsze dziecko ma wiele watpliwo艣ci na temat mycia male艅stwa, karmienia, p贸r spania i wszystkich innych spraw zwi膮zanych z opieka nad male艅stwem. polecam z ca艂ego serca ksi膮偶k臋 J臉ZYK NIEMOWL膭T TRACY HOGG. Bardzo dobra , fajnie napisana i naprawde wiele pomaga i wyja艣nia. Dla mnie da艂a wiele wskaz贸wek gdzie przy pierwszym dziecku sa bardzo pomocne. Zw艂aszcza jak si臋 jest samemy bez najbli偶szej rodziny za granic膮 .
Podaje link do strony gdzie mozna 艣ci膮gn膮膰 ksi膮偶k臋.
http://chomikuj.pl/sigga7?fid=24637101
mi艂ej lektury
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdecza wielkie gratulacj臋. Widz臋 偶e zosta艂am ju偶 sama z lutowych mam.
Troch臋 wam zazdroszcz臋, 偶ycz臋 samych cudownych dni z male艅stwem!!!
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mala123 ksiazeczka pobrana. z ciekawosci przeczytalam kilka ston,i musze przyznac ze gdyby nie maly to czytalabym dalej. przeczytam na 100%. Dziekuje za linka
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

Do潮czy: 25 Lip 2006
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny, podczytuje Was od jakiegos czasu to wypadaloby sie ujawnic Smile sama mam 5 tygodniowego szkraba, drugiego chlopaka zreszta. Na sucha skore polecam olej kokosowy (kokosolia) do kupienia w dziale ze zdrowa zywnoscia kazdego sklepu. Swietnie nawilza, ale nie tlusci jak oliwa, jest zupelnie naturalna, bo moza ja tez jesc i super pachnie.
ania
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

r贸wnie偶 polecam ksi膮偶ki Tracy Hogg teraz czytam " ZAKLINACZKA DZIECI jak rozwi膮zywa膰 problemy wychowawcze"jedzenie, spanie, zachowanie.Sama jestem mam膮 4,5 miesi臋cznego synka i ta ksi膮偶ka du偶o mi pomaga:)
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa - wyniki niezle bilirubina 273 Smile
Jest wiec spadek, a maly przybra艂 na wadze przez 2 dni - 70g wiec jest poprawa. Choc jedzenie nadal bywa rozne, raz spi raz je duzo.
A co u was mamusie?
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 21:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mstefa dziekuje bardzo,ogladn臋艂am w ca艂o艣ci,teraz mam wieksze wyobra偶enie ca艂ej organizacji itp:)

Dziewczyny wasze linki co do ksiazek na pewno bardzo si臋 nie jednej mamie przydadz膮,ja tez skorzystam:)

Lewku nie przejmuj si臋,na pewno juz nied艂ugo utulisz swoje male艅stwo;)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
keseni

Do潮czy: 07 Cze 2010
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 22:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mamy kolejna mam臋 !!! Gratuluj臋!!! Very Happy

S艂uchajcie, czy spotka艂y艣cie sie z wysypkami na ciele. Ja dosta艂am wysypki na udach i odrobink臋 na brzuchu, takie place czerwonych krostek- pije wapno. Mama mi m贸wi艂a, 偶e na r贸偶yczk臋 bya膮m szczepiona i chorowa艂am jak by艂am ma艂a.
A jak by艂o u was? Mia艂y艣cie jakie艣 uczulenia? Question
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie po d艂ugim czasie, w ko艅cu mam dwie r臋ce wolne i chwil臋 czasu mam nadziej臋, cho膰 ma艂y ju偶 poj臋kuje, Jeszcze nie mia艂am czasu poczyta膰 co pisa艂y艣cie dok艂adnie. Kiedy indziej Wam opisz臋 moje prze偶ycia z porodu, bo my艣l臋, 偶e ma艂y zaraz si臋 obudzi, ci膮gle chce cyca.
Dzi臋kuj臋 Wam za gratulacje, jestem przeszcz臋艣liwa, Takie ogromne szcz臋艣cie mnie spotka艂o, por贸d to by艂 koszmar, ale za to po艂贸g znosz臋 narazie bardzo dobrze, tylko martwi臋 si臋, 偶e mam za ma艂o pokarmu,ale nie wiem, bo nie widz臋. Dzi艣 w ko艅cu zrobi艂 kuk臋 i taaakie du偶e siusiu, 偶e ochrzci艂 nam po艣ciel na 艂贸偶ku hehe, ale to nic, ciesz臋 si臋, 偶e si臋 za艂atwi艂, bo tak to w szpitalu tylko sm贸艂k臋 odda艂 i ma艂o siusiu, ju偶 si臋 martwi艂am. Jejciu, jak si臋 kocha tak膮 ma艂膮 istotk臋, w ci膮gu chwili staje si臋 ona najwa偶niejsz膮 istotk膮 w naszym 偶yciu. Jest taki malutki, 偶e wszystkie ciuszki s膮 za du偶e Smile To narazie dam mu w 艣pioszkach poby膰 ca艂y dzie艅. A czym wycieracie tak膮 kupk臋? Bo jak to zobaczy艂am to nie wiedzia艂am jak si臋 za to zabra膰, on zacz膮艂 p艂aka膰 g艂o艣no, a偶 mi si臋 r臋c臋 trz臋s艂y, stara艂am si臋 pieluszk膮 zebra膰, ale wi臋kszo艣膰 jej by艂a brudna, wi臋c du偶o zosta艂o na pupce, u偶y艂am chusteczek nawil偶anych, ale tylko si臋 maza艂o, mog臋 papierowych r臋cznik贸w u偶y膰 nast臋pnym razem aby to zebra膰? A potem chusteczkami? Ale chyba musia艂abym zamieni膰 to na co艣 innego, musz臋 poczyta膰 wcze艣niej, bo opisywa艂y艣cie, 偶e w bonusie mo偶na kupi膰 tylko nie pami臋tam czy to g膮beczki czy co艣 innego i wtedy wod膮 przegotowan膮. Dzi艣 rano te偶 ma艂emu pazurki obci臋艂am, bo ca艂y si臋 podrapa艂. Jakie macie sposoby na zwi臋kszenie laktacji? Po艂o偶na zaleci艂a kupi膰 mi NAN i da膰 mu dzi艣 troszk臋 po karmieniu tzn. dokarmi膰, bo mo偶e si臋 nie najada. To przy nast臋pnym karmieniu spr贸buj臋 strzykawk膮, obym ja mia艂a do艣膰 mleka, troch臋 mnie to martw, ale staram si臋 nie stresowa膰.
Oj ma艂y 艣pi jeszcze, ufff ca艂e szcz臋艣cie, bo ju偶 mnie sutki bol膮 od karmienia, ale nie narzekam zbytnio i podstawiam by ma艂y wyci膮gn膮艂, dzi艣 to nawet zacz臋艂o co艣 kapa膰 to si臋 ucieszy艂am, ale cz臋sto jak chwytam to nie chce lecie膰, mo偶e 藕le 艂api臋, mam nadziej臋, 偶e ma艂y dobrze ssie i sobie wysysa ile potrzebuje.
No chyba narazie tyle, nie zaczynam nowego tematu, bo jeszcze si臋 obudzi i nie da mi sko艅czy膰, wykorzystam to na jaki艣 wypoczynek, bo dzie艅 to tak mi szybko zlecia艂 i ci膮gle to samo robi艂am, karmi艂am siebie, pi艂am, potem ma艂ego nakarmi膰, poczeka膰 by mu si臋 odbi艂o, potem szed艂 spa膰 na kr贸tki czas, co艣 porobi艂a to zn贸w zjad艂am i potem si臋 obudzi艂 i tak w k贸艂ko, te pierwsze dni m臋cz膮ce s膮, nawet nie mia艂am czasu z rodzicami pogada膰.
Ok zmykam, bo ju偶 poj臋kuje. Buziaki dla Was i pozdrowionka dla wszystkich obecnych i przysz艂ych mam
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 14 Lut 2011, 23:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko, z tym karmieniem to ja bym jeszcze poczekala i nie dawala mu tego mleczka z kartonu,przystawiaj malego do piersie wtedy kiedy chce, nie pozwalaj malemu spac przy piersi, jesli usnie to poszturaj go tak delikatnie po brodzie aby sie obudzil, ty duzo pij i jedz zdrowo i czesto, nie musisz jesc bardzo duzo wystarcze ze bedziesz jesc czesciej i takie jedzenie co ma wiele witamin itd. odpoczywaj tak czesto jak tylko mozesz.pokarm teraz sie produkuje i napewno slyszalas o takim czym jak "nawal pokarmu" i to najczesciej wystepuje w 3 lub w 4 dobie, tego poakrmu jest tyle ze czasami az piersi bola i mleko leci bardzo czesto samo, nie martw sie narazie tym ze masz malo pokarmu napewno sie ustabilizuje, malego czesto do piersi przystawiaj daj mu ssac wtedy kiedy bedzie togo potrzebowal.
Jesli chodzi o wycieranie tyleczka to mozesz kupic sobie w bonusie specjalne gabeczki, zamaczas je w cieplej wodzie i myjesz pupe maluszkowi, musisz pamietac aby zawsze pupe wytrzec na sucho.Jesli masz jakies pytanie to mozesz smialo dzwonic czy pisac.
keseni

Do潮czy: 07 Cze 2010
PostWys砤ny: 15 Lut 2011, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na pazurki najlepsze s膮 malutkie r臋kawiczki, albo skarpetki.
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 15 Lut 2011, 15:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ dzi臋ki za pocieszenie, te ostatnie dni s膮 najgorsze z ca艂ej ci膮偶y....
A Ty na kiedy masz termin?

Powr髏 do g髍y
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 15 Lut 2011, 15:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko pij du偶o wody to b臋dziesz mia艂a wi臋cej pokarmu mi tak po艂ozna poleci艂a w szpitalu stara艂am si臋 wypija膰 2l dziennie a mia艂am tyle mleka 偶e a偶 samo lecia艂o.Ja r贸wnie偶 zaklada艂m na r膮czki specjalne 艂apki dla dzidzi ale po艂ozna mi odradzi艂a powiedzia艂 偶e dzieci w pierwszych tygodniach zna tylko swoje r膮czki i w brzuszku s艂u偶y艂y im do zabawy, wi臋c lepiej nie zabiera膰 dziecku tej przyjemno艣ci Smile poradzi艂a cz臋艣ciej obcina膰
Powr髏 do g髍y
perwolek

Do潮czy: 23 Wrz 2008
Sk眃: Reykjavik-艁贸d藕
PostWys砤ny: 15 Lut 2011, 15:38    Temat postu: BECIKOWE Odpowiedz z cytatem

Witam Dziewczyny.Nied艂ugo wraz z ca艂膮 rodzink膮 wybieram sie do Polski i chcia艂abym ubiega膰 si臋 o becikowe. Wiecie mo偶e jakie dokumenty s膮 wymagane w polskim urzedzie?
Dzi臋ki serdeczne
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 15 Lut 2011, 15:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.becikowe.com/
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 16 Lut 2011, 8:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane co艣 nie mam czasu dla Was kochane by co艣 napisa膰, ledwo znajduj臋 czas by p贸j艣膰 do 艂azienki, ma艂y daje mi popali膰, ale w ko艅cu u mnie si臋 mleko pojawi艂o i ju偶 cieknie jak si臋 pochylam, oj mam ma艂ego g艂oda, kt贸ry lubi by膰 przy cycu.
Mam wielk膮 pro艣b臋, czy mog艂yby艣cie mi napisa膰 co musz臋 teraz poza艂atwia膰 z ma艂ym w urz臋dach? Mam czas do pi膮tku, bo m贸j ma wolne, a potem b臋dzie ci臋偶ko gdzie艣 pojecha膰. Napewno trzeba na Borgatun 21 wzi膮偶膰 papiery do zarejestrowania dziecka tak, a oni tam te偶 wydaj膮 akt urodzenia? Igorek ma dzi艣 4 dni, czy mo偶emy jecha膰 ju偶 do konsulatu wzi膮藕膰 podanie o paszport? Czy co艣 jeszcze trzeba w konsulacie za艂atwi膰?
I je艣li mog艂abym prosi膰 o adres konsulatu, bo naprawd臋 nie mam czasu 偶eby szuka膰, pisz臋 t膮 wiadomo艣膰 kosztem snu, ju偶 g艂owa mnie boli od niewyspania, chyba kawk臋 mog臋 sobie wypi膰 raz na jaki艣 czas?
Musimy te偶 jecha膰 do urz臋du pracy zanie艣膰 papierek, 偶e m贸j ch艂opak jest ojcem i 偶e razem b臋dziemy wychowywa膰, a czy co艣 jeszcze trzeba za艂atwia膰 w urz臋dzie pracy? Czy co艣 o uznanie ojcostwa?
Jejciu, nie wiem co jeszcze, bardzo prosz臋 napiszcie mi co jeszcze musieliby艣my za艂atwi膰, a jak b臋d臋 mia艂a chwilk臋 to zajrz臋 i przeczytam. Z g贸ry bardzo bardzo Wam dzi臋kuj臋. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 16 Lut 2011, 8:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak jeszcze je艣li chodzi o to becikowe, widzia艂am ten link, ale to odno艣nie Polski, a tu co by trzeba by艂o wzi膮藕膰 偶eby ubiega膰 si臋 o becikowe w Polsce? Jak wcze艣niej mia艂am wizyty u po艂o偶nej z t艂umaczk膮 to pyta艂am si臋 jej czy mog艂aby mi da膰 za艣wiadczenie, 偶e by艂am pod opiek膮 lekarsk膮, ale ona - no t艂umaczka tak przet艂umaczy艂a, 偶e do niej te偶 chodzi艂y Polki i 偶adna nie pyta艂a si臋 o za艣wiadczenie i 偶e nie jest to potrzebne i 偶e nie wie co napisa膰, a ja wtedy te偶 dok艂adnie nie wiedzia艂am co ma by膰 napisane. Mog艂aby mi jaka艣 dobra duszyczka napisa膰 co trzeba st膮d wzi膮藕膰? Z g贸ry dzi臋kuj臋
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 251, 252, 253 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 252 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.