Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| ania12345
| Do潮czy: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 21:34 Temat postu: |
|
|
Zaczelo sie od odejscia wod rano, pojecha艂am do szpitala, okaza艂o sie,ze sa nieregularne skurcze,bola艂o,ale powiedzieli,ze to nie jeszcze to,bo rozwarcie na dwa cm. i tak ca艂y dzien jezdzilam dom -szpital (aha i dali mi tabletki niby na spanie -艣miechu warte-nic nie spa艂am), wieczorem sie upar艂am,ze nie jade do domu. Dali mnie do pokoju i zagladali co jakis czas, dawajac mi kroplowke,zeby dziecku nic nie bylo bo wody odesz艂y, prosilam,zeby mi wywo艂ali porod bo juz nie daje rady,a oni,ze nie moga,bo wszystkie sale porodowe sa zajete i mam czekac do rana. Nawet g艂upiej pi艂ki do skakania nie moglam sie doprosic, bo naprawde cudowa艂am nie wiadomo co w pokoju,zeby juz zaczac rodzic sama bez pomocy,jakies krecenie biodrami co sie naczytalam w necie...nic nie da艂o
i ca艂a noc tez nie przespa艂am.
ca艂a noc doproslilam sie o sale porodowa!
Zaczeli mi wywo艂ywac porod rano, masakra to sie dopiero zacze艂o, bol jakby mnie dzgali nozem w plecy. Na dzien dobry zacze艂am miec skurcze parte i mowie o tym poloznej a ona to przyj ! Par艂am bo myslama,ze to juz porod...ale bardziej bola艂o jak to robi艂am
Dostawalam gaz nie pomaga艂...Nala艂y wody do wanny ale nic nie pomoglo, jak tu sie ruszac w tej wannie jak mia艂am ca艂a reke pok艂ota tu antybiotyk dozylnie ,zeby dziecku nic nie by艂o dostawa艂am co pare godzin, tu nastepna ig艂a wbita bo dawali ten lek ca艂y czas na wywo艂anie, tu podpieta ,zeby mieli podglad ekg czy dziecku nic nie jest...
Wysz艂am z wanny po艂ozylam sie na 艂贸zku i okaza艂o sie ,ze rozwarcie jest na 4 cm, ale numer i kazali mi przec przy takim rozwarciu ! ,wiec mowily nie przec. wyblaga艂am znieczulanie w kregoslup dwa razy to mine艂y bole krzyzowe troszke,ale i tak za bardzo to nic nie pomoglo dar艂am sie cale 8 godzin przy kazdym skurczu, pozniej juz tylko leza艂am na 艂贸zku, bo nogi mia艂am z waty
.... i tak tez w wielkich mekach urodzi艂am najcudowniejszego syna!! , wspania艂y widok....razem z mezem p艂akalismy(maz ani na krok mnie nie opuszcza艂 przy ca艂ym porodzie,dawa艂 mi duzo wsaprcia i ciep艂a przy tym wszystkim - nigdy mu tego nie zapomne)
i tyle...to tak w skr贸cie...
M贸j por贸d....Skurcze bolesne,nieregularne 29 h. Wywolanie porodu 6 h, rodzenie dziecka 2 h. Caly porod trwa艂 og贸lem 37 h!
Moglabym naprawde wiele pisac,mine艂y juz 4 miesiace od porodu,a do dzis p艂yna mi 艂zy po policzku na sama mysl.
Bardzo pragne艂am miec dw贸jke dzieci,ale dziekuje bardzo, jedno mi juz starczy.Wola艂abym umrzec, niz przyzyc to co przezy艂am w czasie ca艂ego porodu. To co pisze nie jest jakos oznaka mojej zbytniej s艂abosci i wrazliwosci...Bo tak naprawde kazda kobieta ma inne bole i nie kazda rodzi tak dlugo... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 21:57 Temat postu: |
|
|
Norbi moj maly tez chce zasypiac przy cycusiu i ostatnie 4 noce spal ze mna ale wszyscy bliscy mowia zeby mu nie pozwalac zasypiac bo musi wiedziec, ze czas karmienia to czas na jedzenie a nie na spanie, i od dzisiejszego popoludnia co usnie po zjedzeniu pewnej ilosci mleczka odkaldam go do lozeczka nawet jesli oznacza to ze za 10-15 minut musze go nakarmic ponownie. Zobaczymy jaki bedzie tego efekt. Mam nadzieje, ze malutki nauczy sie, ze spanie to spanie, jedzenie to jedzenie, a tulenie kolysanie to tez ale nie w zamian za spanie ale po prostu z milosci. Staram sie powoli przestawiac malego na dzien i noc zobaczymy co z tego wyjdzie, bo wydaje mi sie, ze malutki ma momenty kiedy nie chce jesc tylko zwyczajnie popatrzec i pobyc z nami.
W poniedzialek byla polozna i miala taka wage jak piszecie - pret ale jestem dumna z malego i mnie bo syneczek przez 8 dni przybral na wadze 450 g. wazy 3600 wiec milo wiedziec, ze maly ma to i ile potrzebuje.
Mstefa polozna dala mi telefon i dzis dzwonilam zeby umowic spotkanie na sprawdzenei sluchu (bo to robia tylko w rejku) w piatek idziemy.
Mowila mi o witaminie - D, ale zastanawiam sie co z witamina - K? Czy myslalysci o tym dziewczyny, w polsce zazwyczaj podaja ja malym dzieciom. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| skalniak_11
| Do潮czy: 04 Sty 2010 | Posty: 36 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 22:10 Temat postu: |
|
|
Ewciu witamine K daja w zastrzyku zaraz po urodzeniu! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pati84
| Do潮czy: 10 Sty 2009 | Posty: 21 | Sk眃: Iceland |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 22:29 Temat postu: porod na islandii |
|
|
dziewczyny nie straszcie jak tak czytam to wcale za ciekawie to tu nie jest .Ja mam zamiar rodzi膰 w Keflawiku ale sama nie wiem tyle opini s艂ysza艂am ze strach Pozdrawiam Mamu艣ki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| grybel1982
| Do潮czy: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Sk眃: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 22:36 Temat postu: |
|
|
nie ma si臋 co ba膰! pomy艣l ile kobiet ju偶 przez to przesz艂o i da艂y rade. b臋dzie dobrze, nie ma si臋 co stresowa膰 na zapas(: oczywi艣cie ka偶dy por贸d jest inny, warto pami臋ta膰 偶e nawet je艣li jest ju偶 bardzo ci臋偶ko to za kilka godzin b臋dzie po wszystkim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 22:43 Temat postu: |
|
|
Mi nic nie wiadomo zeby mojemu synkowi dali ta witamine a zreszta jedna dawka to chyba troszke malo. W polsce podaja ja od 2 tyg. do 3 miesiaca |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 22:44 Temat postu: |
|
|
Ewcia ma sens to co napisa艂a艣, te偶 zaczne tak robi膰, dzi臋ki Ci bardzo!!!
Moja Nineczka chyba ma kolki zm臋czona jestem, mykam do 艂贸偶eczka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pati84
| Do潮czy: 10 Sty 2009 | Posty: 21 | Sk眃: Iceland |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2011, 22:55 Temat postu: |
|
|
Ja mam lekkiego stracha co do obslugi w szpitalu.Jestem ju偶 mama 8 letniego synka ,a drugi dzidzu艣 ma by膰 na swiecie gdzies 13 sierpnia.Pierwszy por贸d mia艂am w Polsce i byl wspanialy a teraz mam jakie艣 obawy haha.A ktora艣 z was rodzi艂a w Keflawiku bo s艂ysza艂am ze w weekendy nie przyjmuja tutaj porodow nie wiem czy to prawda czy nie Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 9:50 Temat postu: |
|
|
O m贸j boziu jak widac co jedna to gorszy por贸d mia艂a,a gdzie te dziewczyny,od kt贸rych ja s艂ysza艂am ,偶e w Islandii jest tak fajnie rodzi膰,a tu same takie kiepskie przezycia,a te po艂ozne z Waszego opisu to jakies znieczulone totalnie:( W 偶yciu taka zestresowana nie by艂am:( Urodzi艂am juz jedna c贸rk臋 i wiem na pewno,偶e o porodzie nie mysla艂am trzy miesiace do ty艂u,ba ,ja nie mia艂am takiego stresa jak juz do porodu trzeba by艂o i艣膰,buuu:(
Czy ja moge og艂osic strajk i powiedzie膰 NIE RODZ臉 ???  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 11:45 Temat postu: |
|
|
@ni@ nie martw si臋 ja z pierwszego porodu jestem w 100% zadowolona!!! Mam nadziej臋 偶e ten te偶 b臋dzie lekki mimo 偶e si臋 sp贸藕nia Ja nie spotka艂am si臋 z 偶adnym brakiem opieki czy tp. Mnie przera偶aj膮 opowie艣ci z Polski gdzie nie masz nic na z艂agodzenie b贸lu, le偶ysz w salce czasem z innymi kobietami w b贸lach...ale ka偶dy ma prawo ocenia膰 po swojemu. Tu mo偶esz liczy膰 na wann臋, masa偶, ok艂ady, akupunktur臋, gaz, i to znieczulenie zewn膮trzoponowe. Po艂o偶n膮 mia艂am bardzo mi艂膮 czu艂am si臋 przy niej jak przy kim艣 bliskim, g艂aska艂a mnie, tuli艂a, ca艂kowicie znikn臋艂a bariera lekarz-pacjent (co w PL jest powszechne). Czu艂am si臋 tu bezpieczna i ciesz臋 si臋 偶e zn贸w tu rodz臋.
Nie b臋d臋 Ci臋 oszukiwa膰 偶e por贸d nie boli...ale jest to do zniesienia! potem male艅stwo wszystko Ci wynagrodzi. Pozdrawiam i my艣l tylko pozytywnie !!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| fanka_franka
| Do潮czy: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 12:43 Temat postu: |
|
|
ja tu dwoje dzieci urodzilam i juz bym sie mogla za trzecie zabierac. O szpitalu i poloznych moge piesni pochwalne pisac
Pierwszy porod wywolywany, czas od podlaczeniia oxy 7 godzin, szpital super, polozne jeszcze lepsze, 2 szwy, zero dolegliwosci po.
Teraz mialam swoja studentke, ktora byla ze mna podczas calej ciazy i podczas porodu, wiec tej jestem super zadowolona, Drugi porod 6 godzin, w wodzie, 3 godziny od przyjazdu do szpitala, 1 szew. w domu bylam na drugi dzien rano. jedyne co bylo uciazliwe to skurcze macicy poporodowe, ktore wystepuja czesto przy kolejnych porodach, ale mozna braz paracetamol i po 3 dniach przechodzi. Od 6 tygodnia chodze na silownie, nic nie boli, nic nie ciagnie. Miam szczescie, wiem, ale pisze zeby nie bylo, ze jest tylko zle. _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 12:43 Temat postu: |
|
|
@ni@nie martw sie,bedzie dobrze. Ja poloznej nie wspominam milo,byla bardzo sluzbowa.Za to polozna ktora mnie przyjmowala i ktora pozniej przejela dyzur kiedy juz urodzilam wspominam milo. Fakt,pojawienie sie synka na brzchu to byla radosc,ale zaraz niepokoj i lek bo maly nie oddychal,byl siny.zaczal oddychac i plakac po par minutach ktore dlanas trwaly wiecznosc.nie byo przecinania pepowiny,ani zdjec od raz po.zabrali mi synka,podawali tlen. Polozna ktora przyjmowala porod sama przyznala ze to wszystko za dlugo trwalo,ale jak prosilam o cesarke,o jakas pomoc to ona sie tylko usmiechala i twierdzila ze dam rade. Jak juz minely te straszne chwile,kiedy zostalismy jz z malenstwem sami,zaczela sie jazda ze mna.stracilam 2litry krwi,nastapil krwotok.polozna niby sprawdzala lozysko.o 6rano wyladowalam na stole,a tatus zostal przerazony z synkiem.
naszczascie wszystko skonczylo sie dobrze.
norbi ja takze robilam tak jak napisala ewcia,jedzonko i do lozeczka.czasami budzil sie zaraz,a czasami spal 2godz. przez pierwsze poltora miesiaca,mlody szedl spac na noc kolo 1w nocy.mimo ze kladlismy go spac ok.20,to budzil sie po 22 i spac nie mial zamiaru.zmienilo sie to momentalnie,nawet nie pamietam kiedy. po 19 jest juz tak marudny,dostaje cycusia,kapiel i spac.takze o 20 juz jest w lozeczku,budzi sie tylko na jedzonko.
lew ile jestes juz po terminie??
ewcia jak zoltaczka?pewnie nie ma juz sladu po niej.
gwiazdeczko jak twoj spioszek? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 13:51 Temat postu: |
|
|
5 dni po terminie, mam nadziej臋 偶e samo si臋 zacznie i obejdzie bez wywo艂ywania...
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 16:07 Temat postu: |
|
|
Mi najbardziej to przykro, 偶e tak tu odsy艂aj膮 do domu i karz膮 przyjecha膰 pod koniec, jak ju偶 mnie po 17 godzinach przyj臋艂y to ju偶 nic nie pomaga艂o, ani zastrzyk przeciwb贸lowy, ani masa偶e, woda i gaz. Na te po艂o偶ne (i praktykantka) co ze mn膮 by艂y ju偶 podczas porodu od godz 9:00 rano to te偶 nie mog臋 narzeka膰, bo si臋 u艣miecha艂y, ja ju偶 krzycza艂am, 偶e nie dam rady i nie mam si艂, to one spokojnie m贸wi艂y , 偶e dam rad臋. I ta praktykantka g艂aska艂a mnie i m贸wi艂a, 偶e jestem silna, 偶e ju偶 d艂ugo da艂am rad臋 i bez znieczulenia, 偶e b臋dzie dobrze. P贸藕niej mi m贸wi艂a, 偶e jestem dzielna i da艂a mojemu maluszkowi prezent - czapeczk臋 z napisem- pierwszy odebrany por贸d i zrobi艂a sobie z nim zdj臋cie na pami膮tk臋. Potem zagl膮da艂y do mnie, ca艂owa艂y mojego ma艂ego. No i z jednej strony to dobrze, 偶e mnie zabra艂y na st贸艂 pod znieczulenie i wyj臋li 艂o偶ysko, wyczy艣cili. Nic nie czu艂am, tylko b贸l gard艂a, po rurce, nie mog艂am prawie m贸wi膰. Bo w Polsce to potrafi膮 na 偶ywca 艂y偶eczkowa膰. Ale to te偶 zale偶y gdzie si臋 trafi i na jakie po艂o偶ne, co kobieta to inne wra偶enia z porodu i ka偶da ma inny pr贸g b贸lu.
Ja to ciesz臋 si臋, 偶e mam swojego synka, no i teraz nie 偶a艂uj臋, 偶e urodzi艂am naturalnie, bo jestem dumna, 偶e da艂am rad臋 i prze偶y艂am ten ca艂y b贸l. Nie martwcie si臋 kochane, b臋dzie dobrze, pomy艣lcie sobie, 偶e to tylko ile艣 tam godzin i potem minie wszystko jak male艅stwo Wam na brzuszek po艂o偶膮. A opisa艂am m贸j por贸d, nie dlatego 偶eby kogo艣 wystraszy膰 tylko chcia艂am si臋 podzieli膰 z Wami moimi prze偶yciami, 偶e mimo tego ca艂ego b贸lu da艂am rad臋. Wy te偶 dacie rad臋.
Mstefa a m贸j ma艂y to ma dni w kratk臋, jednego dnia spokojny i 艣pi, a drugiego to ma oczy na zapa艂ki i p艂acze, czasem te偶 mi si臋 wydaje, 偶e nie chce spa膰 tylko chce si臋 poprzytula膰 i popatrze膰 sobie, no bo co, b臋dzie tylko spa艂 hehe. Ale nadal czasu mi brakuje, dzi艣 spa艂am do 12, odsypia艂am zesz艂膮 noc, bo po k膮pieli przedwczorajszej to ani my艣la艂 zasn膮膰 i zrobi艂 to dopiero o 4 rano, a tak to musia艂am go ko艂ysa膰, by nie p艂aka艂. Oj m贸j ma艂y pieszczoszek. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 16:16 Temat postu: |
|
|
A moja mama przylatuje w sobot臋 w nocy
Strasznie si臋 nie mog臋 doczeka膰, ju偶 jej 17 miesi臋cy nie widzia艂am, pomo偶e mi poskromi膰 mojego ma艂ego g艂oda
Aaaaa wiecie co dziewczynki, wczoraj z ciekawo艣ci zwa偶y艂am si臋 z ma艂ym i potem bez niego i wysz艂o 3700g???? A jak si臋 urodzi艂 mia艂 2945g. Jeszcze w zesz艂y pi膮tek jak po艂o偶na by艂a to wa偶y艂 3100g, a jak piel臋gniarka go wa偶y艂a w poniedzia艂ek t膮 艣mieszn膮 wag膮 na haczyku to powiedzia艂a 3200g, ale tak to powiedzia艂a jakby zgadywa艂a, co艣 mi si臋 wydaje, 偶e ta jej waga nie jest dok艂adna. Ale czy to mo偶liwe by m贸j ma艂y g艂odek tyle przybra艂 przez 11 dni?
Licz膮, 偶e waga mu spad艂a ok 200g 2 czy 3 dni po urodzeniu, czyli mia艂 ok 2700g. To by przybra艂 przez 9 dni 1 kg? Czy kt贸ra艣 waga k艂amie....
A jak ma艂y si臋 urodzi艂 to mia艂 47cm, a wczoraj m贸j z ciekawo艣ci postanowi艂 go zmierzy膰 i mia艂 chyba 51,5cm. Ale m贸j Igorek to ci膮gle na cycu siedzi, a ja ju偶 schud艂am 10kg od porodu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 21:51 Temat postu: |
|
|
mstefa - 偶贸艂taczka chyba przechodzi ale nadal jest 偶贸艂ty - co prawda z ka偶dym dniem sk贸rka jest bielsza. Po艂o偶na m贸wi艂a, 偶e nawet 2 miesi膮ce mo偶e odzyskiwa膰 sw贸j kolor... wa偶ne, 偶e juz jest lepiej przynajmniej wzrokowo bo nie mial od zeszlego poniedzialku robionych badan.
Dzis maly sie buntowal i raz spal ladnie raz nie chcial, pojad艂, zasn膮 i budzi艂 si臋 po 15-30 min. Teraz spi ale walczyl prawie 2 godziny nim usnal. Dzis nawet bylismy samochodem na spacerku a syneczek spal smacznie, ale ja choc ruszylam sie z domu.
mstefa czy chodzisz juz z malym na spacerki? polozna mowila mi, ze juz moge po troszku z nim wychodzic (oczywoscie jak nie jest mrozno i bardzo wietrznie)?
I co myslicie o witaminie K?
Maly ma lekki katerek i polozna poradzila bym dawala mu wode morska... wiec kupilam i od jutra mu dam - ciekawe jak zareaguje? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2011, 22:39 Temat postu: |
|
|
Ewcia my pierwszy spacerek zrobilismy sobie jak maly mial 4tyg,i od tamtej pory wychodze z nim prawie codziennie(odpada oczywiscie jak wieje,i pada ostro)jak byly te sniegi to takze wychodzilam z nim,jak nie na spacer to przed dom powdychac powietrze. nie protestuje jak go ubieram,smieje sie. w wozku tez lubi jezdzic,a samochod uwielbia.
wode morska zakrapiam malemu,i powiem ze jest dobra,baboszki przegrywaja hihi. a co do witaminki K to mi nic nie mowily zeby dawac,codziennie daje wit D.
dziewczynki a mozecie mi polecic jakies mydelko i kremik??mlody jest uczlony na mydlo i krem bambino. po mydelku na glowce i czulku wtskakuja mu czerwone plamy,a po kremie caly czerwony jest na buzce.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 1:45 Temat postu: |
|
|
@ni@ ja przykro 偶e dziewczyny do艣wiadczy艂y tu takich nieprzyjemno艣ci i mia艂y tak ci臋偶kie porody. Ja pierwsz膮 c贸re rodzi艂am d艂ugo, samego parcia 5 i p贸艂 godz, por贸d mia艂am wywo艂ywany wi臋c po podaniu mi globulki nie odes艂ali mnie do domu nie musia艂am si臋 stresowa膰 kiedy mam jecha膰 do szpitala, mimo 偶e por贸d by艂 ci臋偶ki to cudowne po艂o偶ne mi si臋 trafi艂y!!! Mam dobre wspomnienia, robi艂y cuda 偶eby mi ul偶y膰 bo znieczulenia nie chcia艂am. Drugi por贸d to by艂a szybka jazda, do szpitala si臋 wybra艂am jak ju偶 pe艂ne rozwarcie by艂o i wody mi odesz艂y a po p贸艂 godz na 艂贸偶ku porodowym tuli艂am ju偶 male艅stwo i te偶 trafi艂a mi si臋 wspania艂a po艂o偶na tak偶e zadowolona jestem. Nie mam poj臋cia czemu dziewczynom nie pomogli. Ja jak ju偶 mia艂am pierwszym razem pe艂ne rozwarcie to skurcze mia艂am kr贸tkie i s艂abe to dosta艂am kropl贸wk臋 dzi臋ki kt贸rej skurcze by艂y takie jakie by膰 powinny. Moja siostra dostawa艂a oksytocyne w spreju do nosa, jej por贸d trwa艂 40 min a mimo to po艂o偶na pomaga艂a jej by szybciej urodzi艂a. 呕ycze Ci ca艂ym sercem by艣 i Ty trafi艂a na dobre po艂o偶ne i mia艂a mi艂e wspomnienia!!!!!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ella0
| Do潮czy: 30 Lip 2009 | Posty: 13 | |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 12:47 Temat postu: |
|
|
Hej Dziewczyny. Jestem w ci膮偶y i mam teraz zapisac si臋 do po艂o偶nej. Czy mog臋 sama wybrac sobie po艂o偶n膮 i czy wiecie czy s膮 gdzies w Reykjaviku polskie po艂o偶ne. Pozdrawiam wszystkie obecne i przysz艂e mamy:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 25 Lut 2011, 12:57 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny kochane jeste艣cie i wspania艂e pocieszycielki z Was,dziekuje za s艂owa otuchy. Macie racje,nie ma co sie martwi膰 na zapas,wiele przecie偶 zale偶y od naszego nastawienia psychicznego,wi臋c mam zamiar zacz膮c nad nim pracowa膰,w ko艅cu czasu mam wiele;) Pomo偶e mi w tym tez wczorajsza wizyta w Landspitali,bo by艂am w goscinie u kole偶anki w Reykjaviku i b贸le,kt贸re ignoruja w moim szpitalu od dawna tak sie nasili艂y,ze wyladowa艂am w szpitalu i powiem Wam ,偶e by艂am zachwycona opieka medyczna jaka mi zagwarantowali. Czu艂am sie tam dobrze i bezpiecznie,nie to co u mnie. By艂a noc ,a oni sie mna bardziej fachowo zaj臋li niz u mnie w dzie艅,moge tam rodzi膰
Lew kochana gratuluje Twojego podejscia,tak trzymaj,i my trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka:)
Mi艂ego dzionka 偶ycz臋 mamu艣ki,taka fajna pogoda dzi艣, nic tylko korzystajcie ze spacerk贸w z Waszymi pociechami,oj ja juz bym tez tak z w贸zeczkiem pochodzi艂a |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
|
Nie mo縠sz pisa nowych temat體 Nie mo縠sz odpowiada w tematach Nie mo縠sz zmienia swoich post體 Nie mo縠sz usuwa swoich post體 Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach
|
|