reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

podatek
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 61, 62, 63  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
amd_xp

PostWysłany: 1 Lut 2011, 18:13    Temat postu: zeznanie przez internet Odpowiedz z cytatem

Witam.Jak w temacie.Moze ktos wie jak zlozyc zeznanie podatkowe przez internet?Nadmieniam iz klucz do tego potrzebny posiadam z poprzedniego roku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kaki87
Wulgarny uĹźytkownik, do zbanowania
PostWysłany: 4 Lut 2011, 17:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak to jest z tym rozliczeniem.Niedawno kupilismy dzialke w Polsce .Dzwonilismy do Urzedu Skarbowego z zapytaniem czy musimy sie z tego rozliczyc .Powiedziano nam ze nie musimy,natomiast jezeli cos bysmy sprzedali w Polsce czy mieszkanie,dzialke itp.to wtedy jest obowiazek rozliczania sie z tego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
edzia
Gość
PostWysłany: 6 Lut 2011, 22:15    Temat postu: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

SZUKAM OSOBY KTORA POMOZE MI SIE ROZLICZYC JAK JUZ BEDZIE MOZNA ZA ROK 2010 DWIE OSOBY
Powrót do góry
agnieszka1010

PostWysłany: 7 Lut 2011, 13:55    Temat postu: Re: podatek Odpowiedz z cytatem

Jezeli nic nie zglaszalas w Polsce ze wyjezdzasz do Islandii do pracy to nic nie musisz placic zadnego npodatku ja tu juz jestem 4 lata i nie zaplacilam ani grosza im mniej wiedza o Tobie co ty tutaj robisz tym lepiej dla ciebie .
Powrót do góry
kasia11

PostWysłany: 7 Lut 2011, 21:42    Temat postu: pomocy Odpowiedz z cytatem

hey szukam pomocy czy ktos modlby mi wyjasnic pare spraw zwiazanych z podatkiem chodzi o to ze z islandi wyjechalam w lutym ubieglego roku razem z corka moj narzeczony jeszcze zostal kilka miesiecy ale w tym samym roku tez wrocil po rozliczeniu w islandii okazalo sie ze mam zwrotu podatku ok 200tys krdodam ze urodzilam w islandii corke i tam pobieralam macierzynski kiedy on mi sie skonczyl wrocilam do pl moj narzeczony pobieral wtedy tatusiowe kiedy czekalam na czek z podatkiem znajomi ktĂłrzy ze mna pracowali i zajmuja sie naszym sprawami tam dowiadywali sie i okazalo sie ze zwrotu nie bede mniala wyplaconegobo pracodawca zglosil ze wrocilam do kraju wiec machnelam reka mowiac trudo ale teraz okazalo sie ze rodzinne mi jeszcze wplynelo w lutym na corke skoro jestem zgloszona ze wrocilam to dlaczego jeszcze to rodzinne wplynelo dodam rowniez ze wyjezdzajac z islandii nigdzie nie zglaszalam ze wyjezdzam tylko pracodawca mimo to podatku nie dostalam zwrotu bo niby mnie nie ma a rodzinne wplynelo o co tu chodzi troche zakrecone mam nadzieje ze ktos pomoze pozdrawiam
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 7 Lut 2011, 22:36    Temat postu: Re: pomocy Odpowiedz z cytatem

kasia11 napisał:
hey szukam pomocy czy ktos modlby mi wyjasnic pare spraw zwiazanych z podatkiem chodzi o to ze z islandi wyjechalam w lutym ubieglego roku razem z corka moj narzeczony jeszcze zostal kilka miesiecy ale w tym samym roku tez wrocil po rozliczeniu w islandii okazalo sie ze mam zwrotu podatku ok 200tys krdodam ze urodzilam w islandii corke i tam pobieralam macierzynski kiedy on mi sie skonczyl wrocilam do pl moj narzeczony pobieral wtedy tatusiowe kiedy czekalam na czek z podatkiem znajomi ktĂłrzy ze mna pracowali i zajmuja sie naszym sprawami tam dowiadywali sie i okazalo sie ze zwrotu nie bede mniala wyplaconegobo pracodawca zglosil ze wrocilam do kraju wiec machnelam reka mowiac trudo ale teraz okazalo sie ze rodzinne mi jeszcze wplynelo w lutym na corke skoro jestem zgloszona ze wrocilam to dlaczego jeszcze to rodzinne wplynelo dodam rowniez ze wyjezdzajac z islandii nigdzie nie zglaszalam ze wyjezdzam tylko pracodawca mimo to podatku nie dostalam zwrotu bo niby mnie nie ma a rodzinne wplynelo o co tu chodzi troche zakrecone mam nadzieje ze ktos pomoze pozdrawiam

Kasia, ...............!
Powrót do góry
wojtekszelma

PostWysłany: 14 Lut 2011, 18:21    Temat postu: CO DO PODATKOW W POLSCE Odpowiedz z cytatem

W 2006 2007 NA WAKACJACH W ISLANDI I TYDZIEN MI TEMU PRZYSZLO DO POLSKI PISMO ZE ZZA TAMTE LATA ICH NIE POINFORMOWAŁEM TERAZ OD LISTOPADA ZJECHALEM TEZ NA ISLANDI NA STAŁE ALE BEDE MUSIAL ROZLICZYC SIE ZA GRUDZIEN TEZ W POLSCE I TUTAJ ALE ZROBIE TO OCZYWISCIE ZA 3 LATA HEHE JAK MI W POLSCE WYSLA PISMO TAK JAK TERAZ ZA 2006-2007 NAJWAZNIEJSZE TO ZACZAC NOWY ROK PODATKOWY W JEDNYM KRAJU JESLI WCIAGU JEDNEGO ROKU PODATKOWEGO NIE ZMIENISZ KRAJU W KTORYM MASZ DOCHODY TO TYLKO TAM SIE ROZLICZACIE WIEC JA TU TERAZ SIEDZE I NIE WRACAM DO POLSKI PRZEZ KILKA LAT HEHE AZ O MNIE ZAPOMNA
Powrót do góry
keseni

PostWysłany: 14 Lut 2011, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kiedyś słyszłam o podobnym przypadku, powinnaś zadzwonić do bióra podatkowego i dowiedzieć się w jaki sposób możesz pobrać te pieniądze.
Powrót do góry
Tomcat

PostWysłany: 20 Lut 2011, 20:45    Temat postu: druki Odpowiedz z cytatem

Esmerka, z tego co piszesz rozumiem, że druki będą w US od 1 marca?
esmerka31

PostWysłany: 21 Lut 2011, 7:51    Temat postu: Re: druki Odpowiedz z cytatem

[quote="Tomcat"]Esmerka, z tego co piszesz rozumiem, że druki będą w US od 1 marca?
same druki mozna juz wydrukowac na stronie
http://www.rsk.is/ws/cm/file/rsk_0101_2011.is.pdf

a strona a internecie od marca, dokladnie nie podali jeszcze kiedy, pisze ze na poczatku
Powrót do góry
Zbigniew_Przewrotka
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 23 Lut 2011, 11:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam do kiedy trzeba sie rozliczyc z podatku
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 23 Lut 2011, 13:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do 23 marca , mozna przedluzac do kwietnia a nawet i bez terminu, oby sie rozliczyc
Powrót do góry
kreanus

PostWysłany: 26 Lut 2011, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Czy istnieje możliwość odliczenia kosztów mieszkania w rozliczeniu podatkowym? dziękuje za odpowiedzi
Powrót do góry
stan

PostWysłany: 26 Lut 2011, 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kreanus napisał:
Witam.Czy istnieje możliwość odliczenia kosztów mieszkania w rozliczeniu podatkowym? dziękuje za odpowiedzi

zakupu mieszkania czy czego dokładnie?

NSK
Powrót do góry
kreanus

PostWysłany: 26 Lut 2011, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czynszu-płace 80 tyś-niemam dotacji
Powrót do góry
stan

PostWysłany: 27 Lut 2011, 1:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tego co wiem to nie mozna

NSK
Powrót do góry
keseni

PostWysłany: 27 Lut 2011, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli ktoś wynajmuje mieszkanie i ma na to umowę, może ją pokazać przy rozliczniu- pamiętam, że zeszłym roku, u mojej rodziny widziałam taki papierek na rozliczeniu (sprawdzałam na neci), ale jak mam być szczera, to nic nie dało i nie zmniejszyło kasy do płacenia.
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 28 Lut 2011, 13:53    Temat postu: ROZLICZENIE Odpowiedz z cytatem

POSZUKUJE OSOBY KTORA POMOZE MI SIE ROZLICZYC PRZEZ INTERNET ZA ROK 2010
Powrót do góry
wojtekszelma

PostWysłany: 28 Lut 2011, 14:16    Temat postu: OJ OJ co do podatku to jest tak Odpowiedz z cytatem

pracujesz 18 miesiecy czyli juz tamten cały rok 2010 pracowałaś tylko tu na islandi wiec nie bedziesz musiala sie rozliczac w polsce ...najważniejsze jest aby jeden rok podatkowy przepracowac w jednym kraju i tam placic podatki ...przebywac wiecej niz 185 dni w roku......
Powrót do góry
gocha239
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 1 Mar 2011, 16:40    Temat postu: POD Odpowiedz z cytatem

CZY JUZ STRONKA JEST OTWARTA DO ROZLICZENIA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 61, 62, 63  Następny
Strona 52 z 63

Skocz do: