Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| amd_xp
| Dołączył: 13 Kwi 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 1 Lut 2011, 18:13 Temat postu: zeznanie przez internet |
|
|
Witam.Jak w temacie.Moze ktos wie jak zlozyc zeznanie podatkowe przez internet?Nadmieniam iz klucz do tego potrzebny posiadam z poprzedniego roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kaki87 Wulgarny uĹźytkownik, do zbanowania
| Dołączył: 07 Cze 2010 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2011, 17:55 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak to jest z tym rozliczeniem.Niedawno kupilismy dzialke w Polsce .Dzwonilismy do Urzedu Skarbowego z zapytaniem czy musimy sie z tego rozliczyc .Powiedziano nam ze nie musimy,natomiast jezeli cos bysmy sprzedali w Polsce czy mieszkanie,dzialke itp.to wtedy jest obowiazek rozliczania sie z tego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Lut 2011, 22:15 Temat postu: SZUKAM |
|
|
SZUKAM OSOBY KTORA POMOZE MI SIE ROZLICZYC JAK JUZ BEDZIE MOZNA ZA ROK 2010 DWIE OSOBY |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agnieszka1010
| Dołączył: 07 Wrz 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 7 Lut 2011, 13:55 Temat postu: Re: podatek |
|
|
Jezeli nic nie zglaszalas w Polsce ze wyjezdzasz do Islandii do pracy to nic nie musisz placic zadnego npodatku ja tu juz jestem 4 lata i nie zaplacilam ani grosza im mniej wiedza o Tobie co ty tutaj robisz tym lepiej dla ciebie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasia11
| Dołączył: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 7 Lut 2011, 21:42 Temat postu: pomocy |
|
|
hey szukam pomocy czy ktos modlby mi wyjasnic pare spraw zwiazanych z podatkiem chodzi o to ze z islandi wyjechalam w lutym ubieglego roku razem z corka moj narzeczony jeszcze zostal kilka miesiecy ale w tym samym roku tez wrocil po rozliczeniu w islandii okazalo sie ze mam zwrotu podatku ok 200tys krdodam ze urodzilam w islandii corke i tam pobieralam macierzynski kiedy on mi sie skonczyl wrocilam do pl moj narzeczony pobieral wtedy tatusiowe kiedy czekalam na czek z podatkiem znajomi ktĂłrzy ze mna pracowali i zajmuja sie naszym sprawami tam dowiadywali sie i okazalo sie ze zwrotu nie bede mniala wyplaconegobo pracodawca zglosil ze wrocilam do kraju wiec machnelam reka mowiac trudo ale teraz okazalo sie ze rodzinne mi jeszcze wplynelo w lutym na corke skoro jestem zgloszona ze wrocilam to dlaczego jeszcze to rodzinne wplynelo dodam rowniez ze wyjezdzajac z islandii nigdzie nie zglaszalam ze wyjezdzam tylko pracodawca mimo to podatku nie dostalam zwrotu bo niby mnie nie ma a rodzinne wplynelo o co tu chodzi troche zakrecone mam nadzieje ze ktos pomoze pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 7 Lut 2011, 22:36 Temat postu: Re: pomocy |
|
|
kasia11 napisał: | hey szukam pomocy czy ktos modlby mi wyjasnic pare spraw zwiazanych z podatkiem chodzi o to ze z islandi wyjechalam w lutym ubieglego roku razem z corka moj narzeczony jeszcze zostal kilka miesiecy ale w tym samym roku tez wrocil po rozliczeniu w islandii okazalo sie ze mam zwrotu podatku ok 200tys krdodam ze urodzilam w islandii corke i tam pobieralam macierzynski kiedy on mi sie skonczyl wrocilam do pl moj narzeczony pobieral wtedy tatusiowe kiedy czekalam na czek z podatkiem znajomi ktĂłrzy ze mna pracowali i zajmuja sie naszym sprawami tam dowiadywali sie i okazalo sie ze zwrotu nie bede mniala wyplaconegobo pracodawca zglosil ze wrocilam do kraju wiec machnelam reka mowiac trudo ale teraz okazalo sie ze rodzinne mi jeszcze wplynelo w lutym na corke skoro jestem zgloszona ze wrocilam to dlaczego jeszcze to rodzinne wplynelo dodam rowniez ze wyjezdzajac z islandii nigdzie nie zglaszalam ze wyjezdzam tylko pracodawca mimo to podatku nie dostalam zwrotu bo niby mnie nie ma a rodzinne wplynelo o co tu chodzi troche zakrecone mam nadzieje ze ktos pomoze pozdrawiam |
Kasia, ...............! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wojtekszelma
| Dołączył: 03 Sty 2011 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 14 Lut 2011, 18:21 Temat postu: CO DO PODATKOW W POLSCE |
|
|
W 2006 2007 NA WAKACJACH W ISLANDI I TYDZIEN MI TEMU PRZYSZLO DO POLSKI PISMO ZE ZZA TAMTE LATA ICH NIE POINFORMOWAĹEM TERAZ OD LISTOPADA ZJECHALEM TEZ NA ISLANDI NA STAĹE ALE BEDE MUSIAL ROZLICZYC SIE ZA GRUDZIEN TEZ W POLSCE I TUTAJ ALE ZROBIE TO OCZYWISCIE ZA 3 LATA HEHE JAK MI W POLSCE WYSLA PISMO TAK JAK TERAZ ZA 2006-2007 NAJWAZNIEJSZE TO ZACZAC NOWY ROK PODATKOWY W JEDNYM KRAJU JESLI WCIAGU JEDNEGO ROKU PODATKOWEGO NIE ZMIENISZ KRAJU W KTORYM MASZ DOCHODY TO TYLKO TAM SIE ROZLICZACIE WIEC JA TU TERAZ SIEDZE I NIE WRACAM DO POLSKI PRZEZ KILKA LAT HEHE AZ O MNIE ZAPOMNA |
|
Powrót do góry |
|
 |
| keseni
| Dołączył: 07 Cze 2010 | Posty: 31 | |
|
Wysłany: 14 Lut 2011, 22:35 Temat postu: |
|
|
Ja kiedyĹ sĹyszĹam o podobnym przypadku, powinnaĹ zadzwoniÄ do biĂłra podatkowego i dowiedzieÄ siÄ w jaki sposĂłb moĹźesz pobraÄ te pieniÄ
dze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomcat
| Dołączył: 23 Mar 2006 | Posty: 123 | Skąd: (juĹź nie)Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 21 Lut 2011, 7:51 Temat postu: Re: druki |
|
|
[quote="Tomcat"]Esmerka, z tego co piszesz rozumiem, Ĺźe druki bÄdÄ
w US od 1 marca?
same druki mozna juz wydrukowac na stronie
http://www.rsk.is/ws/cm/file/rsk_0101_2011.is.pdf
a strona a internecie od marca, dokladnie nie podali jeszcze kiedy, pisze ze na poczatku |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Zbigniew_Przewrotka ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lut 2011 | Posty: 36 | Skąd: ( P ) sycho_ DwĂłr |
|
Wysłany: 23 Lut 2011, 11:43 Temat postu: |
|
|
witam do kiedy trzeba sie rozliczyc z podatku |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 23 Lut 2011, 13:33 Temat postu: |
|
|
do 23 marca , mozna przedluzac do kwietnia a nawet i bez terminu, oby sie rozliczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kreanus
| Dołączył: 26 Lut 2011 | Posty: 3 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 26 Lut 2011, 19:08 Temat postu: |
|
|
Witam.Czy istnieje moĹźliwoĹÄ odliczenia kosztĂłw mieszkania w rozliczeniu podatkowym? dziÄkuje za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2011, 20:22 Temat postu: |
|
|
kreanus napisał: | Witam.Czy istnieje moĹźliwoĹÄ odliczenia kosztĂłw mieszkania w rozliczeniu podatkowym? dziÄkuje za odpowiedzi |
zakupu mieszkania czy czego dokĹadnie? _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kreanus
| Dołączył: 26 Lut 2011 | Posty: 3 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 26 Lut 2011, 21:13 Temat postu: |
|
|
czynszu-pĹace 80 tyĹ-niemam dotacji |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 1:13 Temat postu: |
|
|
z tego co wiem to nie mozna _________________ Divided We Stand, United We Fall!
NSK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| keseni
| Dołączył: 07 Cze 2010 | Posty: 31 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 12:11 Temat postu: |
|
|
JeĹźeli ktoĹ wynajmuje mieszkanie i ma na to umowÄ, moĹźe jÄ
pokazaÄ przy rozliczniu- pamiÄtam, Ĺźe zeszĹym roku, u mojej rodziny widziaĹam taki papierek na rozliczeniu (sprawdzaĹam na neci), ale jak mam byÄ szczera, to nic nie daĹo i nie zmniejszyĹo kasy do pĹacenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 13:53 Temat postu: ROZLICZENIE |
|
|
POSZUKUJE OSOBY KTORA POMOZE MI SIE ROZLICZYC PRZEZ INTERNET ZA ROK 2010 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wojtekszelma
| Dołączył: 03 Sty 2011 | Posty: 39 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 14:16 Temat postu: OJ OJ co do podatku to jest tak |
|
|
pracujesz 18 miesiecy czyli juz tamten caĹy rok 2010 pracowaĹaĹ tylko tu na islandi wiec nie bedziesz musiala sie rozliczac w polsce ...najwaĹźniejsze jest aby jeden rok podatkowy przepracowac w jednym kraju i tam placic podatki ...przebywac wiecej niz 185 dni w roku...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gocha239 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 06 Paź 2009 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2011, 16:40 Temat postu: POD |
|
|
CZY JUZ STRONKA JEST OTWARTA DO ROZLICZENIA |
|
Powrót do góry |
|
 |
|