Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 18:51 Temat postu: |
|
|
Dziekuje ,kochane jestescie. Mam w domku szare mydelko, jak narazie jest dobrze. Mama z Polski wysle mi Nivea dla dzieci,
buziaki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
| Dołączył: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 23:54 Temat postu: |
|
|
Dziewczynki czy mogĹybyĹcie mi poleciÄ jakiĹ dobry i sprawdzony lek na kolki, ktĂłry mogÄ tu kupiÄ? MoĹźe kropelki majÄ
? KtĂłre moĹźna stosowaÄ u 2 tyg dziecka. Z gĂłry bardzo dziÄkujÄ i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 12:08 Temat postu: |
|
|
gwiazdeczka napisał: | Dziewczynki czy mogĹybyĹcie mi poleciÄ jakiĹ dobry i sprawdzony lek na kolki, ktĂłry mogÄ tu kupiÄ? MoĹźe kropelki majÄ
? KtĂłre moĹźna stosowaÄ u 2 tyg dziecka. Z gĂłry bardzo dziÄkujÄ i pozdrawiam |
jest tu mimifon |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 20:57 Temat postu: |
|
|
A infacol to jest lek polski? Bo pytaĹam tu i nie miaĹa. KupiĹam minifom, babeczka powiedziaĹa, Ĺźe dawaÄ 10kropelek na ĹyĹźeczce przed kaĹźdym karmieniem i powiedziaĹa, Ĺźe jak do 3 dni nie przejdzie to skontaktowaÄ siÄ z lekarzem, hmmm..... tzn., Ĺźe tylko do 3 dni moĹźna stosowaÄ? I co dalej? Jak Wy dawkowaĹyĹcie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
| Dołączył: 15 Paź 2009 | Posty: 66 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 22:06 Temat postu: Minifom |
|
|
gwiazdeczka napisał: | A infacol to jest lek polski? Bo pytaĹam tu i nie miaĹa. KupiĹam minifom, babeczka powiedziaĹa, Ĺźe dawaÄ 10kropelek na ĹyĹźeczce przed kaĹźdym karmieniem i powiedziaĹa, Ĺźe jak do 3 dni nie przejdzie to skontaktowaÄ siÄ z lekarzem, hmmm..... tzn., Ĺźe tylko do 3
dni moĹźna stosowaÄ? I co dalej? Jak Wy dawkowaĹyĹcie? |
Mozna stosowac 3 dni bez konsultacji z lekarzem.Po tym czasie jesli nie zauwazysz zmiany tzn.maluch ciagle tak samo cierpi to dobrze jest umowic sie na wizyte u lekarza.U nas dalo sie zauwazyc znaczna poprawe wlasnie po 3 dniach.
Stosowalysmy te kropelki ok.miesiaca,po tym czasie mialysmy wizyte w przychodni i polozna powiedziala,ze juz nie trzeba ich dluzej stosowac.
No i faktycznie tak bylo:)
Pozdrawiam i zycze duzo cierpliwosci i pogody ducha w tym trudnym dla Rodzicow okresie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Mar 2011, 0:44 Temat postu: |
|
|
ania12345 napisał: | Wie moze ktĂłraĹ z Was czy na Islandii mozna kupic mleko sma 2
(po 6 miesiacu) |
jesli daleje szukasz mleczka to ja dzis widzialam w aptece na ulicy HĂĄaleitisbraut 68 . bylo tam mleczko SMA 1 i 2,oraz jakies inne takze SMA.niestety nie pamietam ceny |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
|
Wysłany: 1 Mar 2011, 0:59 Temat postu: |
|
|
Kolki minÄĹy po 3 dniach, ale na jak dĹugo? Po jakim czasie moĹźna znowu stosowaÄ kropelki? Narazie mojego synka nie boli brzuszek, czy daÄ mu dopiero jak go zacznie boleÄ czy zapobiegawczo teraz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
| Dołączył: 15 Paź 2009 | Posty: 66 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2011, 12:22 Temat postu: minifom |
|
|
gwiazdeczka napisał: | Kolki minÄĹy po 3 dniach, ale na jak dĹugo? Po jakim czasie moĹźna znowu stosowaÄ kropelki? Narazie mojego synka nie boli brzuszek, czy daÄ mu dopiero jak go zacznie boleÄ czy z
apobiegawczo teraz? |
Nam aptekarka powiedziala i polozna potwierdzila,zeby podawac 3razy dziennie(tzn rano,polud.wieczor)zapobiegawczo przez pare dni i potem odstawic na pare dni.Tyle ze u nas po tygodniu od niestosowania znowu sie zaczely,wiec stosowalam nastepne 3tyg.i po tym czasie zupelnie ustapily,kiedy zrobilam przerwe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Mar 2011, 13:57 Temat postu: opiekuncze |
|
|
Witam dziewczyny
czy dostalyscie juz pieniazki opiekuncze na dziecko (z Kopavogur)?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
|
Wysłany: 2 Mar 2011, 16:46 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny naprawde nikt nic nie wie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasia1 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 20 Kwi 2009 | Posty: 24 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 12:11 Temat postu: opiekuncze |
|
|
Ja dostalam 3tys  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 14:28 Temat postu: Re: opiekuncze |
|
|
kasia1 napisał: | Ja dostalam 3tys  |
Ja sie pytam o te pieniazki co sie dostaje co miesiac - no chyba ze wlasnie o niech mowisz.
Ja nadal czekam i nic. Wiem ze w Reykjaviku marzec jes ostetnim miesiacem kiedy dostaje sie ten dodatek niestety nie wiem czy tak samo jest w Kopavogur.
Moze cos Wiecie na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasia1 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 20 Kwi 2009 | Posty: 24 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 14:47 Temat postu: ODPOWIEDZ |
|
|
Ostatnie maja byc wyplacone w kwietniu za marzec,wczoraj dzwonilam i dzisiaj mialy byc przelewy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 15:08 Temat postu: Re: ODPOWIEDZ |
|
|
kasia1 napisał: | Ostatnie maja byc wyplacone w kwietniu za marzec,wczoraj dzwonilam i dzisiaj mialy byc przelewy |
dziekuje
zostaje tylko monitorowac konto
A czy ta informacja dotyczy rowniez Kopavogur? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malinka706
| Dołączył: 14 Paź 2010 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 16:36 Temat postu: hej |
|
|
Czy mozecie mi polecic jakas masc, krem, dla mojej corki , ktora ma 15 miesiecy i juz od dwoch tygodni bardzo czerwone policzki, szuche , czerwone, a czasami nawet pojawiaja sie ropne pryszczyki. Ja uzywalam rakakrem i nie ma zadnych efektow? pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 17:54 Temat postu: Re: hej |
|
|
malinka706 napisał: | Czy mozecie mi polecic jakas masc, krem, dla mojej corki , ktora ma 15 miesiecy i juz od dwoch tygodni bardzo czerwone policzki, szuche , czerwone, a czasami nawet pojawiaja sie ropne pryszczyki. Ja uzywalam rakakrem i nie ma zadnych efektow? pozdrawiam |
sprobuj moze ACP dostepny w aptekach u mnie pomagal |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 3 Mar 2011, 20:44 Temat postu: |
|
|
ja polecam decubal ale najlepiej przez 7 dni rano i wieczorem uĹźywaÄ maĹÄ mildison a dopiero po tym czasie przejĹÄ na krem.oba produkty moĹźna kupiÄ w aptece(: |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 4 Mar 2011, 23:14 Temat postu: |
|
|
grybel1982 napisał: | ja polecam decubal ale najlepiej przez 7 dni rano i wieczorem uĹźywaÄ maĹÄ mildison a dopiero po tym czasie przejĹÄ na krem.oba produkty moĹźna kupiÄ w aptece(: |
tylko pamietajmy ze mildison poosiada sterydy , oczywiscie male ilosci |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
|
Wysłany: 5 Mar 2011, 0:57 Temat postu: Pesel |
|
|
Witam
Dziewczyny czy ktoras z was wyrabiala numer pesel w naszym konsulacie? Bo musze wyrobic corci paszport (drugi) i z tego co wiem to potrzebny jest polski akt urodzenia i Pesel
Tak sie zastanawialm ile to potrwa i ile kosztuje bo na stronie Konsulatu niestety nie ma nic na ten temat a potrzebuje wiedziec jak najszybciej.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Mar 2011, 1:06 Temat postu: |
|
|
my wyrabialismy,a moze inaczej wyrabiamy.wniosek zlozylismy w polowie lutego i mamy sie dowiadywac w kwietniu czy juz jest. Do wniosku potrzebne byly rowniez nasze akty urodzenia,paszporty i dowody.praz oboje rodzicow przy skladaniu.a naszego szkraba tylko akt rodzenia islandzki-----rowniez wyrabiamy mu przez konsulat Polski akt urodzenia.==oraz wnioski wypelnione.
koszt to ok 15tys za pesel i akt urodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|