reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 261, 262, 263 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 0:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Ewcia"
a co z plesniawkami? ostatnio znajoma mowila mi o tym i zaczelam sie zastanawiac...[/quote]
Z PLESNIAWKAMI JEZELI CODZIENNIE RANO I WIECZOREM BEDZIESZ DZIECKU PRZECIERALA BUZKE WEWNATRZ ZMOCZONYM WACIKIEM W CIEPLEJ WODZIE LUB PIELUCHA NIE POWINNY SIE POJAWIC , JA TAK ROBILAM I MOJE INNE ZNAJOME I NIE BYLO SLADU A OD 3 MIESIACA SZCZOTKUJEMY JAME USTNA SAMA WODA I NIE MA , NATOMIAST JEZELI JUZ SIE POJAWIA POWIESZ POLOZNEJ I ONA DA JAKIS SRODEK DOSTEPNY W APTECE JUZ NIE PAMIETAM JAKI TEZ DO PRZECIERANIA , JA ROBILAM SAMA WODA I NIE MA
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 1:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia a pr贸bowa艂a艣 Minifom na kolki? Mi si臋 wydaje, 偶e m贸j ma艂y narazie nie ma kolek, po 3 czy nawet dw贸ch dniach by艂o lepiej, a teraz to co chwil臋 si臋 u艣miecha, a jak mia艂 kolki to ma艂o, prawie wcale, jak on p艂aka艂 to ja z nim. Ewcia a spr贸buj w momencie jak p艂acze suszarki, po艂贸偶 ma艂emu pieluszk臋 na brzuszek i n贸偶ki i powiewaj mu suszark膮, oczywi艣cie tak by go nie oparzy膰 i na bu藕k臋 nie wia膰, czyta艂am gdzie艣, 偶e ha艂as suszarki dzia艂a uspokajaj膮co na dzieci, bo wcze艣niej to ba艂am si臋, 偶e si臋 wystraszy ha艂asu suszarki. A teraz to czasem w艂膮cz臋 mu suszark臋 jak mi p艂acze - marudzi, na mojego to dzia艂a momentalnie, od razu si臋 uspokaja i nie p艂acze. Mo偶esz mu w trakcie suszenia masowa膰 brzuszek w kierunku wskaz贸wek zegara. Dobrze te偶 po艂o偶y膰 malucha na brzuszek i masowa膰 mu plecki ca艂膮 d艂oni膮 z g贸ry na d贸艂 i z powrotem - 艣wietnie dzia艂a, zaraz s艂ysza艂am b膮czki a i nawet si臋 odbi艂o. Oczywi艣cie mo偶e mu si臋 ta pozycja nie spodoba膰, ale spr贸buj. Albo mo偶esz mu te偶 n贸偶ki podkurcza膰 do brzuszka - kolanka. Mo偶esz te偶 zrobi膰 masa偶 brzuszka z oliwk膮.
A do tego radz臋 Ci odstaw mleko i przetwory mleczne i zobacz co si臋 b臋dzie dzia艂o, bo mo偶e dlatego go boli brzuszek, a od mleka to kropelki na kolk臋 nie pomog膮.
Ja by艂am w przychodni to lekarz mi w艂a艣ciwie nic nie powiedzia艂, powiedzia艂, 偶e to normalne i 偶e mam go bra膰 w trakcie karmienia do odbijania i co jaki艣 czas trzyma膰 na brzuszku, ehhhh tam tyle to i ja wiem. Powiedzia艂am, 偶e stosuj臋 Minifom, powiedzia艂, 偶e mog臋 go dalej stosowa膰 je艣li pomaga, 偶e jest bezpieczny. Pyta艂am o jaki艣 inny specyfik, ale powiedzia艂 mi, 偶e musia艂abym jecha膰 do Domus Medica i tam mi pediatra mo偶e przepisa膰. W weekend nie da艂o rady to jechali艣my w poniedzia艂ek, to mi powiedzia艂, 偶e m贸j ma艂y prawdopodobnie si臋 przejada, no za du偶o je i dlatego mo偶e go bole膰 brzuszek. Nic nie przepisa艂 cho膰 chcia艂am, powiedzia艂, 偶e mam mu spr贸bowa膰 dawa膰 rzadziej cyca, gdzie艣 co 2-3 godz. Chocia偶 mo偶liwe, bo m贸j ma艂y g艂odek ci膮gle by przy cycu siedzia艂, a ostatnio to sobie mnie upodoba艂 jako smoczka, nie wiem kiedy mu si臋 to sta艂o, ale to nie fajne, bo p艂acze za cycem jak mu zabieram, a smoczka za 偶adne skarby nie chce...., ale ostatnio daj臋 mu possa膰, lepsze to ni偶 ko艂ysanie. P贸藕niej doko艅cze ma艂y si臋 obudzi艂
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
gar艂oc

Do潮czy: 26 Wrz 2010
Sk眃: Innri Njardvik
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 1:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sajtur napisa:
witam polecam na krostki na buzi u maluszka krem o nazwie DECUBAL <czerwony> naszej c贸reczce pomog艂o i nie ma zadnej krostki

a ten krem mo偶na kupi膰 bez recepty?
Powr髏 do g髍y
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 10:51    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Tak,krem DECUBAL mozna kupic bez recepty
Moj synus tez ma problem z sucha skorka,zwlaszcza na nozkach i raczkach.
Po konsultacji z lekarzem stosowalam krem MILDISON,jest troche poprawy,ale tego kremu nie mozna stosowac czesto.Kupilam krem DECUBAL,ale synus ma uczulenie na ten krem,dostal wysypki na calym ciele.
I teraz aby nawilzyc skorke,to uzywam BARNAKREM.
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

Do潮czy: 25 Lip 2006
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 11:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny a co byscie powiedzialy na zlot? Otworzyli niedawno w Reykjaviku fajna kawiarnie dla mam z dziecmi. Super warunki dla dzieciaczkow, poduszki do karmienia, przewijaki itp no i kawa dobra. Nawet maja papki dla dzieci Smile Moze bysmy sie umowily w przyszlym tygodniu na jakas kawe . Tu sa linki do kawiarni:
http://www.idunnareplid.is/umokkur.html
http://www.facebook.com/home.php?#!/idunnareplid.is?v=photos
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fanka_franka napisa:
Dziewczyny a co byscie powiedzialy na zlot? Otworzyli niedawno w Reykjaviku fajna kawiarnie dla mam z dziecmi. Super warunki dla dzieciaczkow, poduszki do karmienia, przewijaki itp no i kawa dobra. Nawet maja papki dla dzieci Smile Moze bysmy sie umowily w przyszlym tygodniu na jakas kawe . Tu sa linki do kawiarni:
Very Happy

Smile Very Happy Smile jupi brawa brawa brawa brawa brawa
jestem za!!!!!
Powr髏 do g髍y
evelin1984

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 12:17    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Ja tez do艂膮czam si臋 do spotkania Smile
Moj synu艣 uwielbia towarzystwo dzieci Smile
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to napiszcie kiedy Wam najlepiej pasuje? przed czy po poludniu?
mstefa
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi to jest bez roznicy,i tak siedze w domku.Najwyzej obiadek dzien wczesniej zrobie ,i samochod podprowadze !hehe
Powr髏 do g髍y
evelin1984

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 12:34    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Moj rozrabiaka 艣pi w godz.12-14. Tak wiec dla mnie najlepiej pasowa艂oby po 15.
A jak dla Was mamu艣ki???
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 12:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a przed poludniem? bo ja starszaka odbieram z przedszkola po 15. Moze tak ok 10? to jest w centrum wiec nawet autobusy wszystkie doijezdzaja.
evelin1984

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 12:55    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Dla mnie pasuje oko艂o 10 Smile
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 13:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moze byc,Smile
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok godzina 10, ale jaki dzien? poniedzialek czy sroda?
evelin1984

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 13:55    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Ja jestem za poniedzia艂kiem Smile
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

super, piszcie kiedy Wam odpowiada i wybierzemy najlepszy termin. A i dobrze by bylo sie zdeklarowac do piatku to zadzwonie i uprzedze, ze bedziemy i ile nas bedzie, zeby moze jakos stoliki nam polaczyli i zarezerwowali miejsce. Juz sie nie moge doczekac. Pyszna kawa w milym towarzystwie Very Happy
mstefa
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 15:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi takze pasuje poniedzialek Smile
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fanka_franka napisa:

Ale fajnie,super. No ja sie jeszcze nie kwalifikuj臋,ale to Wy tam juz miejsce zacznijcie grza膰 dla mnie,bo nied艂ugo do艂膮cz臋 Wink

Dziewczyny wiecie ,偶e jednak przez ubezpieczalnie zosta艂am zmuszona do macierzy艅skiego dodatkowego. Wcze艣niej jedna pani mi m贸wi艂a,偶e to jest m贸j wyb贸r ,a oni mi beda p艂aci膰 do porodu jesli nie bede na macierzy艅skim,a teraz przysz艂a decyzja,偶e bed膮 mi p艂aci膰 do 13 marca,poniewa偶 od 14 marca mam by膰 na macierzy艅skim z dwumiesi臋cznym wyprzedzeniem. Pisz臋 bo mo偶e si臋 kt贸rej艣 informacja przyda
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 15:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj m贸j ma艂y maruda dzi艣 co艣 nie chce spa膰, musia艂am go wi臋kszo艣膰 dnia ko艂ysa膰, oj by si臋 przyda艂 jaki艣 bujaczek na pr膮d, bo na baterie to bym chyba nie zarobi艂a, ale nie wiadomo czy by chcia艂 w nim siedzie膰 - le偶e膰.
A co do plamek czerwonych na policzkach to mo偶e to by膰 od mleka, chocia偶 niekoniecznie, ale warto spr贸bowa膰 odstawi膰 mleczko i jego przetwory na par臋 dni by mie膰 pewno艣膰. Chocia偶 kuzynka mi m贸wi艂a, 偶e te plamki to jakie艣 wi臋ksze powinny by膰.
A co do kolek to sama nie wiem czy to Minifom pom贸g艂 mojemu Igorkowi czy mo偶e to mleko i przetwory, akurat odstawi艂am w tym samym dniu mleczko i zacz臋艂am podawa膰 kropelki. Na weekend mo偶e spr贸buj臋 napi膰 si臋 mleczka by sprawdzi膰 czy to to.
Ale ten czas leci co.... Moje male艅stwo za 3 dni b臋dzie mia艂o ju偶 miesi膮c. Och wytrwa艂am ju偶 tak d艂ugo z tym moim jedzonkiem, kt贸re jest naprawde skromne. Ewcia ja to na okr膮g艂o jakie艣 kanapki z mas艂em, w臋dlin膮, pasztetem, sa艂at膮, z d偶emem, serek topiony narazie odstawi艂am, cho膰 dzi艣 zjad艂am ma艂y kawa艂ek z nim a wczoraj i przedwczoraj zjad艂am jedn膮 kanapk臋 z 偶贸艂tym serem, narazie chyba dobrze, bo nie mog臋 si臋 tak katowa膰 z jedzeniem. A tak to gotowana pier艣 z kurczaka, gotowana marchewka, ziemniaki z wody, gotowane klopsiki, ry偶, makaron, ale z cukrem. Oj sama si臋 dziwi臋, 偶e tak d艂ugo wytrzyma艂am, wszystko dla mojego male艅stwa, by go brzuszek nie bola艂, ale teraz zaczn臋 wprowadza膰 nowe produkty i b臋d臋 obserwowa膰 moj膮 dzidzi臋.
A co do spotkania to ja narazie nie mog臋, cho膰 nied艂ugo ju偶 b臋dzie pora wybra膰 si臋 na jaki艣 ma艂y spacer z Igorkiem, ale dzi艣 艂adnie s艂oneczko 艣wieci. Pozdrowionka dla Was mamu艣ki
Powr髏 do g髍y
fanka_franka

PostWys砤ny: 9 Mar 2011, 16:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ania, jasne ze mozesz - nikt nie powiedzial, ze to tylko dla mam z dziecmi, dla pryszlych mam tez Smile popatrzysz sobie co Cie czeka wkrotce.
No i jak nam sie spodoba o bedziemy sie mogly spotykac co tydzizen. Bylam na kilku takich spotkaniach przy kosciele. Czerwony krzyz w Kopavogur tez organizuje cotygodniowe spotkania mam z roznych krajow.
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 261, 262, 263 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 262 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.